krzys!3k Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 (edytowane) cześć, będę się starał regularnie coś tu wrzucać, na pierwszy ogień goblin inspirowany hobbitem, pozdr! http://s22.postimg.org/iw22eacwv/goblin.jpg Edytowane 14 Październik 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Strasznie mały ten screen, ale widać że fajna rzeźba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 :) " Uwaga uwaga, będę puszczał bąka." Myślałem, że już coś zobaczę, a tu w zasadzie tylko miniaturka do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Już na tak małym rysuneczku dość ładnie wygląda. Może troszkę większe to wole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Fajnie to wygląda, u mnie nie wyświetla się duży obrazek przez nie działający link, ale ten jest ok: http://s22.postimg.org/aqk0g4oo0/goblin.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Vladimir Harkonnen jako Goblin! Dla mnie bomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 17 Maj 2014 Autor Share Napisano 17 Maj 2014 hej, dzięki fajnie że się podoba. co do linku to dziwne u mnie się odpala jak coś z tego full res powinien się otworzyć: http://s22.postimg.org/tivvjpl27/goblin.jpg: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstantin Kireev Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 Bardzo świetnie wygląda. Udało ci się osiągnąć podobieństwa. Poznałem go eszcze pominiaturce)) Ciekawie zobaczyć po finalnej detalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 18 Maj 2014 Autor Share Napisano 18 Maj 2014 Konstantin Kireev: dzięki, może w przyszłości go wykończę next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 Pierwszy przystojniak ekstra! Dziewuszka też fajna, tylko przydało by się jej trochę ramiona poszerzy, dodać barki. Bardziej by to grało ze sobą. Będę wpadał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 19 Maj 2014 Autor Share Napisano 19 Maj 2014 michalo: dzięki, no racja ni to popiersie ni całość kolejny speedzior, troche taki i've no idea what im doin:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 19 Maj 2014 Share Napisano 19 Maj 2014 Wygląda trochę jakby mu się stearyna lała po facjacie, jakby się topił, fajnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 (edytowane) 2013: dzięki:) twarz na tyle charakterystyczna że mam nadzieje że poznacie :) http://i.imgur.com/Sd09JVI.jpg Edytowane 22 Maj 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Anatomicznie całkiem spoko, troche broda nie gra. Niestety nie kojarze gościa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 troche podobny do Buscemiego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 22 Maj 2014 Share Napisano 22 Maj 2014 Mads Mikkelsen, calkiem spoko, czasem rzuc okiem na jakies inne głowy, referencje, jak są osadzone oczy - mięsień wokol oka, szczególnie uwypuklenie nad gorną powieką, przestudiuj jak wyglada ucho (slimaki itp.), ta fałdka szyi od koszuli tez niebardzo lezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 22 Maj 2014 Autor Share Napisano 22 Maj 2014 rice: dzięki, chociaż jakbyś wytłumaczył o co chodzi konkretniej to byłoby fajnie Trisquote: haha no jest trochę podobieństwa:) Hatt3r: thx, true i dzięki muszę porobić trochę studiów poszczególnych części głowy, co do fałdki na szyi to chciałem zrobić efekt ściśnięcia szyi przez krawat, no ale fakt nie wyszło za dobrze a no i tak to mads mikkelsen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 Wiedziałem że gdzieś go już widziałem. Fajne prace pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 23 Maj 2014 Autor Share Napisano 23 Maj 2014 Szwadron dzięki, kolejny http://i.imgur.com/QC9rXjA.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 2 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2014 (edytowane) danny trejo, pozdr http://i.imgur.com/bPpKf3l.jpg Edytowane 2 Czerwiec 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 czlowiek-lew :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 15 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2014 dalej trejo będę chciał go wykończyć tak na 100% także ryj powinien się jeszcze zmienić powalczyłem też pierwszy raz z fiber meshem, po cześci jestem zadowolony ale porobiły się jakieś bugi lekkie w niektórych miejscach..także z tym też muszę jeszcze powalczyć wszelkie sugestie mile widziane, pozdrawiam http://i.imgur.com/uvQCFPs.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Fajnie ci idzie - jest bardziej podobny do siebie niż w ostatnim poście. Myślę że wąsy powinny być bardziej opadające ku dołowi a oczy odrobinę większe. Kość nosowa i chrząstki trochę może zbyt silnie odseparowane od siebie. Wierzchołek też chyba powinien bardziej stapiać się ze skrzydłami. Może czoło, wał nadoczodołowy powinien być bardziej wychylony do przodu? Zależy pewnie od foty.. Myślę, że dodało by to trochę podobieństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 1 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2014 (edytowane) michalo: dzięki, na razie poprawiłem tylko kilka rzeczy, głownie okolice oczu, trochę usta. Postaram się jeszcze wrócić do modelu to ograne reszte póki co ćwiczę na nim render http://s22.postimg.org/5996ttk5d/dany.jpg Edytowane 5 Sierpień 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2014 (edytowane) pan z 3dsk http://i.imgur.com/S2EpY1f.jpg Edytowane 5 Sierpień 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Super! Daj może jakiś link do próbki pana to zobaczymy podobieństwo. Trochę jakby tors był źle ułożony co daje wrażenie głowy mocno wychylonej do przodu Na renderze skóra trochę słąbo ale oczy za to mi się bardzo podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 michalo: dzięki, fakt ciągle męczę się z tą skórą, będę siedział jeszcze na pewno przy tym shaderze refa: http://i397.photobucket.com/albums/pp55/energise/Emanuel_ZB.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Masz bardzo przyjemny dla oka warsztat. Ostatni skulpt chyba wiem na wizerunku jakiego pana sie wzorowales, bardzo fajny render, super oczy noi skulpt rowniez niczego sobie jak na moj gust bardzo udane proby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 Podejrzałem photobucket. świetne! Podobieństwo większe niż tutaj. Buu superancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2014 thx! kolejny http://i.imgur.com/nB8tn5K.jpg http://i.imgur.com/5ujDlfx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 19 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2014 (edytowane) for fun, render z keyshota Edytowane 19 Sierpień 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Mogłbyś trochę lepsza poze dac :). Nie wiem ,ale moze albo go wygiąć do tyłu albo coś, albo kolana ugiąć. Trochę jakby teraz msze odprawiał :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 kolejna, przy okazji testuje marvelousa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Miła dla oka panienka ;-) Dziwnie tylko ten kaptur z tylu wygląda ale ubranko ogólnie spoko. Łatwo takie rzeczy ogarnąć w Marvelousie? Z bardziej przyziemnych rzeczy to sciegno Achillesa chyba trochę pofalowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 (edytowane) Bardzo fajnie wygląda. Próbowałem Marvelousa i bardzo przydatny soft, ale narazie wolę osobiście sięnauczyć robienia dobrych fałdek i ubrań, ale jak już ma się to ogarnięte to jak najbardziej świetny soft : ) Edytowane 1 Wrzesień 2014 przez Domi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 michalo: dzięki, jeśli chodzi o marvelousa to dość prosto jeśli chcesz mieć tylko wstępną bazę jak wyżej. Przy bardziej skomplikowanych ubraniach trzeba się trochę nasiedzieć choć to pewnie kwestia doświadczenia.. Druga sprawa to czasami tworzy zmarszczki które ciężko przełożyć na lp, bo np za bardzo zawija materiał(wiadomo że jest to też kwestia dobrego kroju), także bez tradycyjnego rzeźbienia raczej się nie obejdzie - chyba że jesteś ex krawcową na emeryturze i potrafisz uszyć to idealnie:) Domi: dokładnie, mam podobny plan bo ciężko nawet potem poprawić po m. jak się nie ma tej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 1h z refy: http://www.thegnomonworkshop.com/store/img/products/dvds/DME01/stills/07.jpg edit: szyja ssie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 10 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2014 (edytowane) kolejna, 1h następny, również inspirowany rzeźbą z tutka wyżej Edytowane 11 Wrzesień 2014 przez krzys!3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 14 Wrzesień 2014 Share Napisano 14 Wrzesień 2014 heh świetne twarze:) bardzo charakterne, szczególnie ta babcia, jak na 1h to fantastyczna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 25 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2014 dzięki Selena:) nowa paczka jedno godzinowych robionych mniej lub bardziej z refek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakan Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Kurcze, aż się momentami wierzyć nie chce, że to godzinka :) Rzeźbione ze spherek czy z jakichś baz? Dynamesh? Bardzo fajne wyczucie formy, szczególnie przyjemnie wygląda na pierwszej główce z dużym nochalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Karakan: dzięki, co do baz to pani w słuchawkach była z bazy, reszta to kulki + dużo dynamesha ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 3 Październik 2014 Autor Share Napisano 3 Październik 2014 kolejne szybkie z kulek 1h 1h 1h15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 Pierwszy i ostatni bardzo charakterne. W drugim proporcje na twarzy rozjechane, potrzeba tam trochę roboty jeszcze. Nie odpuszczej tak bardzo stóp, 3 minuty mniej na dłonie i 3 wiecej na glówna bryłe od kolan w dół. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 12 Październik 2014 Share Napisano 12 Październik 2014 Odrecznie robisz takie ladnie ciecia pod szwy? W Zetce przydalaby sie opcja narysowania krzywej i nadania jednej sily nacisku. Chyba ze jest taka opcja xD ale o nie do konca nie slyszalem.Nie wiem jak curve w zakładce strokes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 14 Październik 2014 Autor Share Napisano 14 Październik 2014 Monio: dzięki, tak mam problem żeby rozdzielić równo prace na wszystkie części, najczęściej na łep i od pasa w góre trace najwiecej. Ogólnie 1h na full body to za mało dla mnie póki co tak czy tak Sebazx6r: odręcznie, te konkretne robiłem bruszem Kingslien'na, jeśli nie znasz to łapaj http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?71622-Ryan-Kingslien-s-Sketchbook-2-0-(Contains-Nudity) nie mam za dużo czasu, 2 po godzince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Październik 2014 Share Napisano 14 Październik 2014 Thx juz zassalem. Ale chyba wiem jak do tego podejsc ja robie modele np.: w May i grab doc w zbrushu potem na dokumencie NxN wymiar i mam alphe. Do nitek to chyba lepiej insert brusha zrobic. bo tak to gesto musi byc. Wlasnie sobie pasek zrobilem na insert brushu leciutki jak piurko :). Fajne glowki by the way. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 1 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2014 Sebazx6r: dzięki! speedów sztuk 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Grudzień 2014 Share Napisano 2 Grudzień 2014 (edytowane) Ta pani ma chyba zbyt wąskie czoło, albo dziwne proporcje oczu (za wąskie), coś tam nie gra. I ucho jak młody słoń. Chudzielec z poprzedniego posta bardzo fajny. Chyba im brzydsze (w założeniu) tym ci lepiej wychodzi, widać to też na poprzednich stronach, jest kilka świetnych sculptów, ale to zawsze jakieś pomarszczone albo potworzaste (np. czarownica i oteksturowany staruszek). Kobiece gładkie twarze ci nie wychodzą. Edytowane 2 Grudzień 2014 przez Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2014 dzięki Aniu, no z tym brzydkim na pewno się zgodzę :) spróbuje w takim razie może wyjść z 'comfort zone' i robić więcej tych ładnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi