GrzegorzPrzybys Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 (edytowane) Hej wszystkim. Dawno nie byłem aktywny tu na forum i tylko biernie obserwowałem co się dzieje. Jakiś czas temu można powiedzieć, że zakończyliśmy z naszej strony pracę nad animacjami storytellingowymi do Wiedźmina 3. W ramach współpracy z super ludźmi z CD Projektu mieliśmy przyjemność wykonać parędziesiąt animacji do samej gry, jak również animacje promocyjną służącą jako przypomnienie lub wprowadzenie nowych graczy w świat prozy Sapkowskiego, która posłuży również jako sekwencja otwierająca grę. Animacja miała premierę parę dni temu i dopiero teraz możemy pokazać jakieś trochę szersze materiały na jej temat. credits: Marcin Przybyś Grzegorz Przybyś Kasia Niemczyk Studio Juice - dźwięk I stillsy: I na koniec mały breakdown sekwencji koniunkcji sfer: Edytowane 19 Styczeń 2015 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Myślę, że rządzicie :) jakość rysunków, kadry, przestrzeń na najwyższym poziomie. I mam wrażenie, że widać postęp co animatik mimo, że już wcześniejsze wszystkie były full pro :). Może trochę narrator mi nie do końca siedział i przy tak długim materiale wolałbym chyba inny głos, ale to wiadomo nie ma się co czepiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Grabowski Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Gratuluje. Rzeczywiście wasze kolejne animacje są coraz lepsze, nie wiem do końca z czego to wynika, ale tak jest :) Fajnie wiedzieć, że podwyższacie sobie cały czas poprzeczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Nie mogę zamknąć ust z wrażenia :O jestem fanem ^^ Materiał promocyjny epicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 Dzięki za wszystkie miłe słowa!! Wojtas - do narratora było typowanych 4 aktorów. Jego wybór był kwestią wewnętrznego głosowania i je przegraliśmy ;) i nie został wybrany ten który nam się najbardziej podobał. Dla mnie jest trochę za młody i za mało zniszczony jak na takiego dziada ale niektórym się podoba jak bardzo się wczuwa ;) Paweł - Dzięki, staramy się za każdym razem wprowadzić coś nowego i podkręcić to na wyższe obroty pod każdym względem. Nie tylko ze względu na lepszą jakość ale też żeby się zwyczajnie nie znudzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Gratulacje! Super komiksowo-realistyczna kreska którą uwielbiam. Widać kawał porządnej roboty. Już nie mogę się doczekać sekwencji w grze:D Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 ubóstwiam wasze animacje a najbardziej teledysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 serio tylko trzy osoby to robiły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 Bez pomocy Kasi niektóre z kadrów wyglądałyby znacznie, znacznie gorzej. Ale jeśli liczyć procentowo ilość pracy to w gruncie rzeczy wykonały ją dwie osoby. Uściślając - scenariusz pochodził od CDP, ale również jesteśmy jego współtwórcami. Nie odpowiadamy jednak za dźwięk w żadnym stopniu i tu faktycznie nasz błąd, powinniśmy napisać iż robiło to studio Juice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 ubóstwiam wasze animacje a najbardziej teledysk rewelacja, słyszałem o tym teledysku ale nigdy go nie widzialem. Dzięki za link Kalberos :) bardzo ładny motion design/liternictwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 Kalberos - teledysk nie był robiony przez Division48 tylko przez Juice. Wszystkie ilustracje były robione przez moją skromną osobę ale wszystko pozostałe zostało zrobione przez Juice'a. Dużo osób to kojarzy od razu z naszym studiem ale nie jesteśmy wstanie wszędzie tego prostować. Jaras - pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 oj tam, mi głownie chodzi o twoje arty :D prawdę mówiąc nie wiem co to za studio i z ciekawości sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W Art Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 Adek - w opisie zmień "Spakowskiego" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 Kawał dobrej roboty, świetna kreska, świetny montaż, miło się na to patrzy, trzymam kciuki za grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 Podoba sie. Grzesiowa kreske kojarze od czasow liceum co moze powoduje ze nie potrafie byc w pelni obiektywny bo zawsze uwazalem ze krawedzie powinny byc delikatniejsze. Przydaloby sie wiecej ruchu na powierzchniach postaci ofcors. Np. W ujeciu z dzieckiem gdyby kropla lub dwie splynely po twarzy byloby natychmiast zywiej. Gdyby w teczowkach wiedzmina cos sie zadzialo tez byloby ciekawiej. Przyklad 2:06 :https://www.youtube.com/watch?v=e4ut7ecedG4 Calosciowo patrzac na obraz brakuje mysle wspolnego mianownika jesli chodzi o barwy Sa mocne czerwienie/ niebieski/ cyjan pomieszane z zdesaturowanymi kadrami. Tu z kolei przyklad jakby moglobyc lepiej: 4:00 : Oczywiscie nie mowie o o tym by sprowadzac wszystko w jeden tint, ale by rozne kadry posiadaly w stylu cos wspolnego. Kolory to najbardziej denerwujacy mnei element powyzszego cinematicu od division. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narwik Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 Hm, aż nie wiem co powiedzieć. Wspaniała robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt881 Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 Najładniejsza animacja jaką w życiu widziałem w tej kategorii (swoją drogą jak się nazywa ten typ animacji? still animation? motion still?). Przebija wszystkie inne animacje z guild warsa, diablo III itd. Nie mogę się doczekać obejrzenia reszty filmików w samej grze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 zgadzam się, lepsze niż w diablo w tej kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Dyja Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 Szacun za całość :) Kadry z Wilkołakiem i Bitwą z Nilfgaardczykami moje ulubione, sekwencja z Koniunkcją Sfer urywa głowę ! :] Nie mogę doczekać się reszty waszych animacji w W3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 Świetnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 uwielbiam tego typu animacje, a Wam to wychodzi przednie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 21 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2015 Dziękuję wszystkim za miłe słowa, w swoim i imieniu zespołu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dSoul Napisano 22 Styczeń 2015 Share Napisano 22 Styczeń 2015 Super klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 22 Styczeń 2015 Share Napisano 22 Styczeń 2015 ha, czyli współpraca z Juice do tego. I ktoś od scenariusza z CDP. No to będzie więcej niż trzy osoby ;) I trzeba przyznać, że ładnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 22 Styczeń 2015 Share Napisano 22 Styczeń 2015 świetne! gratuluje ciekawego projektu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazio Napisano 23 Styczeń 2015 Share Napisano 23 Styczeń 2015 Kurde, fachowa robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi