michax56 Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Grzegorz Jonkajtys wraz z TFP pracują nad ekranizacją Misia Uszatka. Produkcja bedzie stworzona przy wykorzystaniu CGI i miniatur dla scenografii. Czyli połączenie które sprawdziło się przy produkcji Arki. Trzymam kciuki i nie mogę się doczekać rezultatów pracy. http://www.jonkajtysfilm.com/Teddy-Bear http://t-f-p.pl/film/w-developmencie/za-niebieskimi-drzwiami-2/
STRZYG Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Fajowo! Polski klasyk w rześkiej odsłonie : )
norden Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 jak to mowia... idealny rezyser do idealnego projektu :D Widac ze swiatlo w kadrze zrobilo sie jakies mroczniejsze : )
olaf Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Mis okarze sie alkoholikiem i schizofrenikiem ale i tak trzymam kciuki ;)
Reanimator Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 No coz, George Miller zrobil dwa razy Happy Feat to Grzesiek moze strzelic Uszatka miedzy filmami o alienach;)
michax56 Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Napisano 13 Grudzień 2015 Mis okaze sie alkoholikiem i schizofrenikiem ale i tak trzymam kciuki ;) Obstawial bym jakies egzystencjonalne tematy (fabryka w tle). Problem taniej sily roboczej, pozycji Polski w Uni Europejskiej oraz walki z utrzymaniem naszej polskiej swiadomosci narodowej. Linia fabryczna przypomina mi tez troszke aktualna debate wzgledem imigrantow, oraz odzwierciedlenie naszej wlasnej historii w tym temacie: Chociaz moze po prostu bedziemy mieli Toy Story w stylistyce Tima Burtona (przynajmniej dla scenografii) :) A tak na powaznie, ogromnie sie ciesze. Straszna luke mamy jezeli chodzi o solidne polskie 'wieczorynki'. A mielismy solidny zestaw: Miś Koralgol, Uszatek, Przygód kilka wróbla Ćwirka, Lolki Bolki i Reksia, Smoka detektywa itp. Szczegolnie Projekt graficzny dla Przygod Cwirka robi wrazenie. Dodatkowo tematyka w wielu aspektach trafia nawet do starszych osob. https://www.youtube.com/watch?v=qn-V9uD8rIM "Najpierw myslalem ze z tego remiza to leniuch, A pozniej ze pracowity. Teraz sam nie wiem. Dziecmi sie nie zajmuje, Zony same zostawia, Tylko buduje i buduje. ... Kazdy ptak ma swoje obyczaje."
olaf Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Na pewno na montaz czy kamere nie bedzie mozna narzekac. Licze ze dzieciakom sie spodoba, a posta pisze bo mam straszny blad ort. W poprzednim i nie mozna na tablecie edytowac wiec przepraszam ;)
Barti87 Napisano 13 Grudzień 2015 Napisano 13 Grudzień 2015 Technika łączona - miniatury i cgi, dla mnie super! To będzie miś na skalę naszych możliwości i tradycji :)
praetorian Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Miś Uszatek - ósmy pasażer Nostromo ? :) chętnie obejrzę
Nezumi Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Spoko. Jednak mega mi przeszkadzaja te "ludzkie" oczy - z bialkami i teczowka. Disneyowskie to takie i Uszatek nie wyglada na Uszatka... Trzymam kciuki jednak!
materalia Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Fajowo to wygląda, oby dzieciakom przypadło do gustu tak jak dorosłym:). Ta technika, full respect. PS. zawsze kibicowałem Jonkajtysowi, już od czasów Mantisa, bo jest moim zdaniem, utalentowanym twórcą jeszcze nie wykorzystującym w pełni swojego potencjału:)
osael Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Ach! Jonkajtys i jego słynne makiety! Chętnie to zobaczę! Wydaje mi się, że Miś ma zbyt mało uroku. Małe i szeroko rozstawione oczy (do tego bardzo ludzkie) jakoś... no nie pasują. Oczywiście może charakterem wszystko nadrobić, ale myślę, że nie będzie łatwo.
osael Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Ha! :D To teraz nie mogę doczekać się teasera :-) Gratz!
pikok Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Postprodukcja - Orka, ale kto robi CG? Też Orka? Oryginalny miś uszatek nie był zabawką. Swoją drogą, ciekawe czy będzie nasze polskie Toy Story.
walmord Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Trudno o bardziej surrealistyczne połączenie.
wujek_kane Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Fajne szkło :S http://www.abelcine.com/store/ARRI-Fujinon-Alura-45-250mm-T2.6-Zoom/ Trzymam kciuki, kibicuję i chętnie obejrzę :)
rice Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Mam nadzieję że to pyknie i z czasem bolek i lolek, reksio itd dostaną szansę na remake.
Gotham Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Wow. Trudno nie kibicować. Zając git, ale uszatek bez tej swojej wydętej wary, przypłaszczonej główki i ogromnych oczek jakoś nie do końca siedzi. Na szczęście niema to znaczenia. :) Pozdrawiam,
grzesiekj Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Hej hej. Ta informacja troche tutaj przyszla szybciutko bez mojej wiedzy. Ogromne podziekowania za wspaniala wspolprace naleza sie Piotrowi Oltarzewskiemu, Michalowi Konwickiemu i Piotrowi Kurzatkowskiemu ( i reszcie ekipy Orki). Oni animuja, swieca CG i komponuja Misiaczki, Zajaczki, Robociki i ...
gryzon Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Elektryzująca informacja :) Miniatury i animacja komputerowa więc i pionier tego warsztatu siedzi za sterami. Czekam na całość:)
alex3d Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 Świetna wiadomość, bo kukiełki z łódzkiego SMFF SE-MA-FOR trochę się przykurzyły :) Teraz Miś wygląda na bardziej bystrego i dziarskiego. Fajna technika, generuje rewelacyjne oświetlenie. To czekamy na Prosiaczka :)
rice Napisano 15 Grudzień 2015 Napisano 15 Grudzień 2015 a i mam nadzieje że twórców nie czeka taki sam los jak tych co robili oryginał. Gdzieś w teleekspresie pokazywali gościa od bolka i lolka który teraz na emeryturze nie ma kasy na jedzenie ; http://www.fakt.pl/wydarzenia/rysownik-zbigniew-stanislawski-nie-ma-za-co-zyc,artykuly,522490.html @edit, teraz zwróciłem uwagę na oczy, faktycznie coś z nimi jest nie tak.
Faun Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 I tylko żal, że Mieczysław Czechowicz tego nie doczekał...
Rekomendowane odpowiedzi