Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Grzegorz Jonkajtys wraz z TFP pracują nad ekranizacją Misia Uszatka.

Produkcja bedzie stworzona przy wykorzystaniu CGI i miniatur dla scenografii.

Czyli połączenie które sprawdziło się przy produkcji Arki.

Trzymam kciuki i nie mogę się doczekać rezultatów pracy.

http://www.jonkajtysfilm.com/Teddy-Bear

http://t-f-p.pl/film/w-developmencie/za-niebieskimi-drzwiami-2/

F004_prev4_0158_300dpi_4_670.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Wyświetleń 9,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak to mowia... idealny rezyser do idealnego projektu :D Widac ze swiatlo w kadrze zrobilo sie jakies mroczniejsze : )

Napisano

Mis okarze sie alkoholikiem i schizofrenikiem ale i tak trzymam kciuki ;)

Napisano

No coz, George Miller zrobil dwa razy Happy Feat to Grzesiek moze strzelic Uszatka miedzy filmami o alienach;)

Napisano
  • Autor
Mis okaze sie alkoholikiem i schizofrenikiem ale i tak trzymam kciuki ;)

Obstawial bym jakies egzystencjonalne tematy (fabryka w tle). Problem taniej sily roboczej, pozycji Polski w Uni Europejskiej oraz walki z utrzymaniem naszej polskiej swiadomosci narodowej.

Linia fabryczna przypomina mi tez troszke aktualna debate wzgledem imigrantow, oraz odzwierciedlenie naszej wlasnej historii w tym temacie:

USZ_concepts_1280.jpg

Chociaz moze po prostu bedziemy mieli Toy Story w stylistyce Tima Burtona (przynajmniej dla scenografii) :)

A tak na powaznie, ogromnie sie ciesze. Straszna luke mamy jezeli chodzi o solidne polskie 'wieczorynki'. A mielismy solidny zestaw:

Miś Koralgol, Uszatek, Przygód kilka wróbla Ćwirka, Lolki Bolki i Reksia, Smoka detektywa itp.

Szczegolnie Projekt graficzny dla Przygod Cwirka robi wrazenie. Dodatkowo tematyka w wielu aspektach trafia nawet do starszych osob.

https://www.youtube.com/watch?v=qn-V9uD8rIM

"Najpierw myslalem ze z tego remiza to leniuch,

A pozniej ze pracowity.

Teraz sam nie wiem.

Dziecmi sie nie zajmuje,

Zony same zostawia,

Tylko buduje i buduje.

... Kazdy ptak ma swoje obyczaje."

Napisano

Na pewno na montaz czy kamere nie bedzie mozna narzekac. Licze ze dzieciakom sie spodoba, a posta pisze bo mam straszny blad ort. W poprzednim i nie mozna na tablecie edytowac wiec przepraszam ;)

Napisano

Technika łączona - miniatury i cgi, dla mnie super! To będzie miś na skalę naszych możliwości i tradycji :)

Napisano

Spoko. Jednak mega mi przeszkadzaja te "ludzkie" oczy - z bialkami i teczowka. Disneyowskie to takie i Uszatek nie wyglada na Uszatka...

Trzymam kciuki jednak!

Napisano

Fajowo to wygląda, oby dzieciakom przypadło do gustu tak jak dorosłym:). Ta technika, full respect.

PS. zawsze kibicowałem Jonkajtysowi, już od czasów Mantisa, bo jest moim zdaniem, utalentowanym twórcą jeszcze nie wykorzystującym w pełni swojego potencjału:)

Napisano

Ach! Jonkajtys i jego słynne makiety! Chętnie to zobaczę!

F022_prev2_0022_300dpi1_1_670.jpg

Wydaje mi się, że Miś ma zbyt mało uroku. Małe i szeroko rozstawione oczy (do tego bardzo ludzkie) jakoś... no nie pasują. Oczywiście może charakterem wszystko nadrobić, ale myślę, że nie będzie łatwo.

Napisano

Ha! :D

To teraz nie mogę doczekać się teasera :-)

Gratz!

Napisano

Postprodukcja - Orka, ale kto robi CG? Też Orka? Oryginalny miś uszatek nie był zabawką. Swoją drogą, ciekawe czy będzie nasze polskie Toy Story.

Napisano

Mam nadzieję że to pyknie i z czasem bolek i lolek, reksio itd dostaną szansę na remake.

Napisano

Wow. Trudno nie kibicować.

Zając git, ale uszatek bez tej swojej wydętej wary, przypłaszczonej główki i ogromnych oczek jakoś nie do końca siedzi. Na szczęście niema to znaczenia. :)

Pozdrawiam,

Napisano

Hej hej.

Ta informacja troche tutaj przyszla szybciutko bez mojej wiedzy. Ogromne podziekowania za wspaniala wspolprace naleza sie Piotrowi Oltarzewskiemu, Michalowi Konwickiemu i Piotrowi Kurzatkowskiemu ( i reszcie ekipy Orki). Oni animuja, swieca CG i komponuja Misiaczki, Zajaczki, Robociki i ...

Napisano

Elektryzująca informacja :)

Miniatury i animacja komputerowa więc i pionier tego warsztatu siedzi za sterami. Czekam na całość:)

Napisano

Świetna wiadomość, bo kukiełki z łódzkiego SMFF SE-MA-FOR trochę się przykurzyły :) Teraz Miś wygląda na bardziej bystrego i dziarskiego. Fajna technika, generuje rewelacyjne oświetlenie. To czekamy na Prosiaczka :)

Napisano

a i mam nadzieje że twórców nie czeka taki sam los jak tych co robili oryginał. Gdzieś w teleekspresie pokazywali gościa od bolka i lolka który teraz na emeryturze nie ma kasy na jedzenie ;

http://www.fakt.pl/wydarzenia/rysownik-zbigniew-stanislawski-nie-ma-za-co-zyc,artykuly,522490.html

@edit, teraz zwróciłem uwagę na oczy, faktycznie coś z nimi jest nie tak.

uszatekplus001.JPG

Napisano

I tylko żal, że Mieczysław Czechowicz tego nie doczekał...