Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

• KLICEK pinned this temat
  • Odpowiedzi 690
  • Wy艣wietle艅 43,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

W ko艅cu, z niecierpliwo艣ci膮 czeka艂em na this weekend. Z tego co widzia艂em na gameplayach to zapowiada si臋 ca艂kiem fajnie i mo偶e by膰 mi艂膮 odmian膮 od Battlefielda.

Tak w og贸le to polecam poni偶sz膮 stronk臋, mo偶na wyhaczy膰 wiele promocji na r贸偶ne gry i sprz臋t 馃檪

https://lowcygier.pl/

PS. Do ko艅ca wrze艣nia mo偶na przetestowa膰 za darmo us艂ug臋 Uplay Plus, gdzie mo偶na zagra膰 w takie gry jak Ghost Recon: Wildlands, Assassins Creed: Origins, Far Cry 5 czy Anno 1800. Tylko pami臋tajcie, 偶eby anulowa膰 przed ko艅cem miesi膮ca subskrypcj臋, jak nie chcecie, 偶eby wam poci膮gn臋艂o z karty op艂at臋 za pa藕dziernik 馃槈

https://uplay.ubisoft.com/pl-PL

Edytowane przez Loozack

Napisano

Ha! pierwowz贸r by艂 moj膮 pierwsz膮 sieciow膮 gr膮 w kt贸r膮 si臋 wci膮gn膮艂em. Pami臋tam jak raz 偶ona mnie przy艂apa艂a o 4 nad ranem jak r膮ba艂em w CoD'a... P贸藕niej ju偶 stara艂em si臋 pilnowa膰 馃槈

Edytowane przez makak

Napisano

Ostatnio pyka艂em z braciakiem w Battletoads z NES'a 馃檪 艢wietna gra i zabawa dla dw贸ch graczy. Specjalnie dla Nes i Snesa kupi艂em sobie pady z nintendo, hehe.

No i w Goal 3 te偶 pykneli艣my. Jako艣 nie za艂apa艂em sterowania w tej10-minutowej sesji i moje akcje ko艅czy艂y si臋 zwykle czo艂ganiem jak d偶d偶ownica po ziemi聽馃槒

Pr贸bowali艣my te偶 z 偶on膮 gra膰 w contre, ale jako艣 nie przypad艂o jej do gustu..

Szczerze m贸wi膮c, dawno si臋 tak nie bawi艂em.Te stare gry maj膮 co艣 w sobie.

Napisano
52 minuty temu, KLICEK napisa艂:

aaaa i dzisiaj pokaze the last of us 2 馃檪聽 o 22 chyba 馃槃

https://www.gamespot.com/articles/watch-last-of-us-2-state-of-play-start-time-what-t/1100-6470025/

Jaram si臋 tym 馃槃聽Co prawda graczem nie jestem i patrze na to bardziej ze strony artystycznej (troche jak na film), ale ile razy przes艂ucha艂em soundtrack, ogl膮da艂em koncepty, cutscenki i ca艂y gameplay to tego nie zlicze, pi臋knie zbudowany 艣wiat i emocjonalny klimat 馃槃

Napisano
2 godziny temu, Loozack napisa艂:

Musz臋 w ko艅cu kupi膰 PS4 Pro... damn.

No mnie sk艂ania do tego ffvii... Z tego wszystkiego troch臋 pogra艂em w klasyczn膮 7-k臋. Nawet fajnie si臋 pyka艂o ale dosy膰 szybko odstawi艂em. Za du偶o czasu wymaga, kt贸rego nie mam. Wol臋 pykn膮膰 w jakiego艣 arkada, nawet z lat 90-tych 馃槈

Chocia偶 mam te偶 Injustice i od dzisiaj Marvel vs Capcom 3 kt贸re na pewno umil膮 mi chwile jak mam wy艂膮czy膰 kompa w nocy po ostrym zbrushowaniu 馃槈 Dziwne jak to organizm si臋 o偶ywia przy takiej rozrywce. Pracuj膮c, oczy mi si臋 klej膮 po paru h a przy grze m贸g艂bym ci膮gn膮c ca艂e noce.

Te偶 tak macie?

Napisano

Jest tu jakis fan mount and blade, albo og贸lnie gier tego typu i moze cos polecic? Ktos czeka na 3 cz臋艣膰 ? 馃槃

Napisano

Gra艂o si臋 w mont and blade聽z 10 lat temu, pami臋tam jak w domu studenckim t艂uk艂em do p贸藕na w nocy, kolega przyszed艂 i z trosk膮 w g艂osie powiedzia艂 destro ty ju偶 mo偶e id藕 spa膰, powiedzia艂em 偶e ma racj臋, umy艂em z臋by, zamkn膮艂em drzwi, wrzuci艂em r臋cznik w szczelin臋 pod nimi i upchn膮艂em chusteczk臋 w dziurk臋 od klucza 偶eby nie by艂o wida膰 艣wiat艂a聽na korytarzu i gra艂em dalej 馃檪 teraz nie wiem czy chc臋 znowu do tego wraca膰 馃槢

ao52qYw_460swp.jpg.5a1fd4d7ff12c440c5e9ccb54e773468.jpg

Napisano

ja osobi艣cie nie mog臋 gra膰 w obecne gry bo wszystko wydaje mi si臋 du偶o gorsze.. za swojego czasu gra艂em w GTA:SA przez internet czyli SA:MP... zreszt膮 gra艂em dosy膰 srogo by艂em w top 3 clanie w polsce mia艂em te偶 w艂asny server etc.. no wsi膮k艂em na dobre... no i ostatnio by艂em u znajomego i on 偶e chod藕 pogramy w GTA nowe przez neta bo jest takie super... (moje ostatnie GTA to by艂o w sumie GTA:SA...)聽 w GTA:4 to tam troch臋 popyka艂em ale u znajomego..聽 no i odpala t膮 gr臋... ja tak patrze.. ty co tak ma艂o ludzi na serwerze.. a on jak ma艂o pe艂en serwer 30 os贸b.. ja tak patrze i no wybuch艂em 艣miechem... za czas贸w SA:MP to by艂y serwery po 200 os贸b.. ba! nawet niekt贸re by艂y po 500 os贸b online.. to by艂a jazda... np wy艣cig albo nawalanka 100 os贸b kontra 100 os贸b聽 xD a ten si臋 jara 偶e 30 os贸b online jest... Ju偶 nie chce mi si臋 rozpisywa膰 jak bardzo nudny gameplay w por贸wnaniu do tego co by艂o...

no ale tak wyygl膮da... post臋p w grach.. wi臋c ja osobi艣膰ie nie dzi臋kuje.

Napisano

WOW, nam贸wi艂e艣 mnie @KLICEK na kolejn膮 apk臋 z grami 馃槈

B臋dzie na p贸藕niej!

Obecnie nachrzaniam w The Division 2, a wcze艣niej troch臋 w ESO bo mega wci膮ga tak偶e rekreacyjnie bez po艣piechu na 1-2h sobie wpadam co jaki艣 czas.

Jestem te偶 zagorza艂ym fanem Path of Exile, kt贸re mega poch艂on臋艂o ilo艣膰 wolnego czasu dlatego wywali艂em przed nowym sezonem bo trzeba te偶 troch臋 po偶y膰 i pomalowa膰 馃槈

Napisano

A ja mog臋 poleci膰 Divinity Orginal Sin 2. Troch臋 ju偶 ma, ale jest to chyba pierwsza gra, kt贸r膮 przeszed艂em 3,5 razy 馃檪 M贸j top je艣li chodzi o RPGi. Jestem ciekaw Baldurs贸w w ich wykonaniu. Samemu si臋 nie za艂apa艂em na 1 i 2, bo akurat wtedy mia艂em przerw臋 od grania (btw, wr贸ci艂em przez Wied藕mina 1, kt贸rego dosta艂em na urodziny od 偶ony ;)). Inna sprawa, 偶e teraz mam plan grania tylko gry z kategorii: Cyberpunk, GTA kolejne, w艂a艣nie Baldurs Gate no i Ori 2 (poprzednik to m贸j top platformer贸w ;))

Napisano
  • Autor
6 minut temu, adek napisa艂:

Nie jestem na bie偶膮co, ale ta sama ekipa pracuje przy drugiej cz臋艣ci co przy pierwszej? (chodzi mi te偶 o wiadomo kogo, mieli艣my mocn膮 reprezentacj臋 Polski tutaj) 馃檪

Adku, w gejdevie praktycznie co 2 lata wymienia sie zespol ktory pracuje nad gra AAA. Sorry ale prawda jest taka ze to jest taki zapierdziel, ze ludzie pekaja bardzo szybko 馃檪聽Wiec odpowiedz brzmi, nie. Raczej 10% calej ekipy zostalo, reszta to nowi ludzie 馃檪

Napisano

Hmm.... rozumiem i nie rozumiem. CDProjekt jest wi臋c jakim艣 wyj膮tkiem?聽

Zdaje si臋, 偶e Marek Oko艅 pracowa艂 nad pierwsz膮 cze艣ci膮 w wi臋kszo艣ci te偶 zdalnie. Troch臋 szkoda bo du偶o rzeczy si臋 pojawia艂o zakulisowych 馃檪

Napisano
8 minut temu, KLICEK napisa艂:

Adku, w gejdevie praktycznie co 2 lata wymienia sie zespol ktory pracuje nad gra AAA. Sorry ale prawda jest taka ze to jest taki zapierdziel, ze ludzie pekaja bardzo szybko 馃檪聽Wiec odpowiedz brzmi, nie. Raczej 10% calej ekipy zostalo, reszta to nowi ludzie 馃檪

Ale tzn, 偶e co? Trafiaj膮 do wariatkowa? Zmieniaj膮 bran偶臋? Czy odpoczywaj膮 przy innej produkcji AAA?

Napisano

Kadra te偶 si臋 wymienia? To w sumie mnie ciekawi艂o, 偶e Wie艣ki trzyma艂y poziom (oczywi艣cie 1 i 2 mia艂y swoje bol膮czki) a to mimo du偶ej rotacji ludzi. Ale co艣 musi to spina膰, 偶e gry mimo takich roszad trzymaj膮 poziom. Cho膰 jak pomy艣le o Bioware, to nie kt贸rym to nie wychodzi 馃槈

Napisano

Ale w IT jest podobnie. Tutaj te偶 znaczenie ma czas, w tej chwili jest boom na programist贸w i ci nie chc膮 siedzie膰 w jednej firmie, probuj膮 r贸偶nych rzeczy, praca zdalna, inna firma. Znam kilku w艂a艣cicieli i sytuacja jest normalna. Oceniaj膮 to w porz膮dku i w艂a艣nie m贸wi膮, 偶e co roku jest ok. 10-15% rotacji, ale wiedz膮 o tym, ludzie si臋 nudz膮, mog膮 zmieni膰, nawet nie chodzi o pieni膮dze. Tylko tutaj wa偶ne jest, aby wcze艣niej informowali o tym.聽

Du偶o te偶 zale偶y od zespo艂贸w, manager贸w pod jakich si臋 podlega i to chyba najcz臋stsza przyczyna zmiany.聽

Napisano
1 hour ago, makak said:

Ale co艣 musi to spina膰, 偶e gry mimo takich roszad trzymaj膮 poziom

Tu akurat mog臋 si臋 wypowiedzie膰, bo by艂em odpowiedzialny za to przy ma艂ym projekcie (bud偶et kilka mln dolar贸w). Odpowiada艂em za kluczow膮 kwesti臋 czyli prowadenie ca艂ego projektu - projektowanie pipeline, zarz膮dzanie, budowanie i prowadzenie zespo艂u wg. wytycznych. Na koniec art directing.

Poziom trzyma si臋 zarz膮dzaniem i pipelinem. Projektujesz zesp贸艂 tak, by pracowa艂 jak montownia. Jedna osoba nie mo偶e mie膰 kluczowego wp艂ywu na styl. Dzieki temu mo偶esz wymieni膰 artyst贸w czy nawet art directora, a nadal wszystko wygl膮da bardzo podobnie. Paradoksalnie - przy duzych produkcjach - na wysok膮 jako艣膰 artystyczn膮 wi臋kszy wp艂yw ma management ni偶 najzdolniejszy nawet artysta.

Napisano
14 minut temu, olaf napisa艂:

Tu akurat mog臋 si臋 wypowiedzie膰, bo by艂em odpowiedzialny za to przy ma艂ym projekcie (bud偶et kilka mln dolar贸w). Odpowiada艂em za kluczow膮 kwesti臋 czyli prowadenie ca艂ego projektu - projektowanie pipeline, zarz膮dzanie, budowanie i prowadzenie zespo艂u wg. wytycznych. Na koniec art directing.

Poziom trzyma si臋 zarz膮dzaniem i pipelinem. Projektujesz zesp贸艂 tak, by pracowa艂 jak montownia. Jedna osoba nie mo偶e mie膰 kluczowego wp艂ywu na styl. Dzieki temu mo偶esz wymieni膰 artyst贸w czy nawet art directora, a nadal wszystko wygl膮da bardzo podobnie. Paradoksalnie - przy duzych produkcjach - na wysok膮 jako艣膰 artystyczn膮 wi臋kszy wp艂yw ma management ni偶 najzdolniejszy nawet artysta.

To tak jak s膮 animatorzy rysuj膮cy kluczowe klatki i ci "mniejsi" kt贸ry robi膮 in-between-y.聽 Simple as that 馃檪

Napisano

Tak w艂a艣nie patrz臋- wtf co za grafa. A to vr.. kolejny pow贸d dla occulusa 馃槈

Napisano

Kur艂a, aleeee 馃槈

Zawsze si臋 zastanawiam do kogo kieruj膮 takie reklamy. Mina zaskoczonego go艣cia, 偶e ma jednak such膮 r臋k臋, bo ta woda by艂膮 tak realistyczna, prawie mnie przekona艂a.

Poza tym ja, 偶ebym tego swobodnie u偶ywa艂 musia艂 bym chyba schowa膰 si臋 w piwnicy 偶eby nikt mnie nie widzia艂.

Czekam a偶 medium b臋dzie taki jak zbrush, to wtedy kupuj臋.

Napisano
  • Autor

medium nigdy nie bedzie jak zbrush 馃檪聽medium jest z zalozenia lepszym softem, otwartym, nie ma ograniczen takie jakie ma zbrush. Jestem sam na sam ze swoja rzezba. Takze, ja to bym nie czekal, bo nie bardzo jest na co 馃檪

Jezeli myslisz o tym ze medium bedzie produkcyjny, to sie nie doczekasz 馃槢

Napisano

God of War, wszystko fajnie ale niekt贸re zagadki musia艂em rozwi膮za膰 poprzez zajrzenie do poradnika. Og贸lnie dobra gra a niekt贸rzy przeciwnicy potrafi膮 napsu膰 krwi

Napisano
3 hours ago, michalo said:

To tak jak s膮 animatorzy rysuj膮cy kluczowe klatki i ci "mniejsi" kt贸ry robi膮 in-between-y.聽 Simple as that 馃檪

To du偶o bardziej skomplikowane ni偶 podzia艂 zada艅 na senior贸w i junior贸w. Zreszt膮 management inaczej zarabia nie bez powodu.

Napisano

Niestety wi臋kszo艣膰 g艂o艣nych gier AAA w dzisiejszych czasach to sklep dla makrotransakcji albo grindowanie, od d艂u偶szego czasu prawie nie gram w takie gry tylko g艂贸wnie w dobre indyki 馃檪聽Rak z mobilek coraz bardziej przechodzi na konsole i piece, nowy聽cod b臋dzie mia艂 przez rok ekskluzywny tylko dla ps4 tryb rozgrywki i makrotranskacje nie tylko kosmetyczne, tak偶e tego 馃檪

Edytowane przez Destroyer

Napisano

Dla tego dla mnie najlepsz膮 gr膮 ever. b臋dzie SA:MP multiplayer zrobiony przez spo艂臋czno艣膰 do GTA:SA.. nie kontrolowany przez rockstara w 偶aden spos贸b. ka偶dy robi艂 co chcia艂 i jak chcia艂 serwery by艂y te偶 po stronie u偶ytkownik贸w. 馃槃 i by艂o to najlepsze multi ever. Zabawa typu battle royal.. by艂a jedn膮 z popularnych mini gier.. na serwerach... xD tak dla przyk艂adu... i dania skali. ludzie dos艂ownie pisali mapy game mody etc.. mo偶liwo艣ci by艂y nie ograniczone.

Edytowane przez Maciek Jutrzenka

Napisano

Metro, moja (i pewnie nie tylko moja ;)) ulubiona mapa z BF3 馃檪

Napisano

ja to czekam kiedy wyjdzie battlefield gdzie w multi b臋dzie 128 os贸b na serwerze czy co艣 w tym stylu. Bo wtedy to jest jazda na ca艂ego 馃槃

Napisano

A kto艣 z was korzysta z Playstation Now? Jak to si臋 sprawuje?

Bo to mo偶e by膰 jedyna opcja pogra膰 w ffVII聽 jak wyjdzie. 馃

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci