Krzych Napisano 17 Listopad 2020 Share Napisano 17 Listopad 2020 witam, korzystając z większej ilości czasu, postanowiłem dokończyć projekt śmigłowca mi-24. Planuje go zrobić w barwach wojska polskiego i w jednolitym zielonym kamuflażu. Właściwie, cała zewnętrzna bryła jest skończona. Waham się jeszcze, co do wymodelowania wnętrza kabin lub na potrzeby wizualizacji zrobienia tylko atrapy w mniejszej rozdzielczości. Obecnie koncentruje się na shader-ach, które w większości będą proceduralne. Nie jestem pewien, czy we właściwym miejscu publikuję pracę, trochę się tu pozmieniało od mojej ostatniej wizyty na forum. 13 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGavish Napisano 17 Listopad 2020 Share Napisano 17 Listopad 2020 Piękna robota i super detale! W czym modelujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 17 Listopad 2020 Autor Share Napisano 17 Listopad 2020 Wymodelowany w 3d max, wyrenderowany vray-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 17 Listopad 2020 Share Napisano 17 Listopad 2020 Swietny! Jedna tylko rzecz rzuca mi się w oczy (z punktu widzenia widza, bo nie znam sie na modelowaniu), to że opony trochę dziwnie sie deformują, jakby miały za dużo objętości tam gdzie sie wybrzuszaja po bokach. Oprócz tego bieżnik jest w tym miejscu perfekcyjnie prosty, co potęguje to wrażenie. No ale to mały szczegół, cały śmigłowiec jest pięknie zrobiony, a pomalowany na pewno będzie wyglądał zajebiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Listopad 2020 Share Napisano 17 Listopad 2020 Kawał dobrego modelu! ile to ma poly? 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 @Krzychdetal 10/10, super robota, trudny model, taki organiczny bardzo, a jednocześnie mnóstwo elementów do zgrania. Teraz tylko nie popsuj sobie tego detalu shaderami/teksturami 🙂 2 godziny temu, EthicallyChallenged napisał: Swietny! Jedna tylko rzecz rzuca mi się w oczy (z punktu widzenia widza, bo nie znam sie na modelowaniu), to że opony trochę dziwnie sie deformują, jakby miały za dużo objętości tam gdzie sie wybrzuszaja po bokach. Oprócz tego bieżnik jest w tym miejscu perfekcyjnie prosty, co potęguje to wrażenie. No ale to mały szczegół, cały śmigłowiec jest pięknie zrobiony, a pomalowany na pewno będzie wyglądał zajebiście. @EthicallyChallengedz tymi oponami to masz rację, że coś nie siedzą do końca (drugi render) - to, że są płaskie i klapnięte przy gruncie jest ok, tak samo jak to, że poszerzają się na boki - to też jest ok, natomiast wydaje się, że jakby na nie spojrzeć w widoku z boku, to tam gdzie nie mają styku z gruntem powinny być jednak okrągłe bardziej po obwodzie, niż tak mocno eliptyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Świetny detal i super model 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 18 Listopad 2020 Autor Share Napisano 18 Listopad 2020 Zgadzam się jeśli chodzi o opony. Jakoś trudno było mi uchwycić ten efekt ugięcia się pod ciężarem. Akurat w tym modelu opon są kluczowe, bo oddają naprawdę dużą masę maszyny. Będę musiał jeszcze nad nimi popracować. 11 godzin temu, Destroyer napisał: Kawał dobrego modelu! ile to ma poly? 🙂 Trudno powiedzieć precyzyjnie ile ma poli, używam wiele obiektów proxy i kontenerów, ale myślę, że między 40-50 mln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 18 Listopad 2020 Autor Share Napisano 18 Listopad 2020 12 godzin temu, alex3d napisał: @Krzychdetal 10/10, super robota, trudny model, taki organiczny bardzo, a jednocześnie mnóstwo elementów do zgrania. Teraz tylko nie popsuj sobie tego detalu shaderami/teksturami 🙂 Zgadza się. Mi-24 ma nietypową konstrukcję jest niesymetryczny tj kabiny pilotów są przesunięte w lewą stronę od osi symetrii, a statecznik pionowy na prawą. Poza tym śmigłowiec jest lekko pochylony na prawą burtę. To wszystko stanowiło dodatkową trudność w modelowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kir4 Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Przepiękna robota! Czekam na efekt finalny, sam @kliment woroszyłow by się nie powstydził takiego modelu. @Krzych masz jakąś stronkę z referencjami? Czy blueprint i zdjęcia, czy same zdjęcia? Props, i czekam na więcej, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 18 Listopad 2020 Autor Share Napisano 18 Listopad 2020 2 godziny temu, Kir4 napisał: Przepiękna robota! Czekam na efekt finalny, sam @kliment woroszyłow by się nie powstydził takiego modelu. @Krzych masz jakąś stronkę z referencjami? Czy blueprint i zdjęcia, czy same zdjęcia? Props, i czekam na więcej, pozdro! W sieci dostępne są stronki ze zdjęciami (walkaround) np.primeportal. Ja w dużej mierze bazowałem na zdjęciach, które sam zrobiłem. Ma też ponad 20 książek i czasopism, ogólnie 25gb materiałów referencyjnych na pendrive. Oczywiście, podkładem były blueprinty, zarys bryły i linie podziału poszycia śmigłowca była wykonane według nich. Detale i elementy niewidoczne na rysunkach modelowałem ze zdjęć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Łoooooooo ale miazga. Piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 (edytowane) Mega detalik i fajne ujęcia, super 🙂 Edytowane 18 Listopad 2020 przez Loozack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Mareen Napisano 21 Listopad 2020 Share Napisano 21 Listopad 2020 Model powalający.Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Czy autor zamierza to gdzieś sprzedawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 22 Listopad 2020 Autor Share Napisano 22 Listopad 2020 W dniu 21.11.2020 o 07:18, Mike Mareen napisał: Model powalający.Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Czy autor zamierza to gdzieś sprzedawać? Dzięki. Jak dokończę, zastanowię się nad tym. Obawiam się jednak, że nikt by nie kupił, zbyt dużo pracy w niego włożyłem żeby sprzedawać za jakąś niewielką cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike Mareen Napisano 22 Listopad 2020 Share Napisano 22 Listopad 2020 Byłbym zainteresowany.Co do tej niewielkiej kasy to chm....na stronach z modelami widziałem modele np:f-35 za ok 900 dolców,tyle że mi-24 jest mało komercyjnym modelem.Zawsze możesz spróbować.Byłby ozdobą takiego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr_forkasiewicz Napisano 29 Listopad 2020 Share Napisano 29 Listopad 2020 Rewelacyjny model!!! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 1 Grudzień 2020 Share Napisano 1 Grudzień 2020 Sztosik. A tak mniej więcej to ile czasu Ci zeszło na to cudeńko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzych Napisano 2 Grudzień 2020 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2020 W dniu 1.12.2020 o 07:49, STRZYG napisał: Sztosik. A tak mniej więcej to ile czasu Ci zeszło na to cudeńko? Większą część modelu zrobiłem przez ostatni rok, wcześnie już miałem wymodelowaną belkę ogonową. Nie spieszyłem się, pracowałem w wolnych chwilach, po pracy, w weekendy. Trudno precyzyjnie powiedzieć ile godzin. Rendery nie do końca oddają ilość włożonej pracy. Nie widać na nich np. całych wnęk podwozia, czy elementów silnika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Styczeń 2021 Share Napisano 11 Styczeń 2021 PETARDA!!!!!!!!! Genialny model!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi