Skocz do zawartości

AI i technologie przyszłości

Featured Replies

Napisano

Teraz nie juniorzy a ceosi będą sami gry robić... i nikt nie będzie im mówił jak...

Edytowane przez kengi

• Odpowiedzi 2,9k
  • Wyświetleń 163,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to . . . J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano

Tak sie jeszcze przyjrzalem tej technologii smutnej przyszlosci i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu, ze brna w to bo nie umieja juz zrobic szybszej karty ktora by to 4K w 120fps sobie lykala natywnie bez problemu.

Ciekawe jak na to patrza art directors. Juz nie wazne jak zaprojektujesz postac bo i tak jej finalnie twarz zmieli dlss? 🤣Wjechali z tym udawaniem ejajowym w slepy zaulek i jada na pelnym gazie w kierunku sciany.

No i rodza sie pytania co do tego jak rozne fantastyczne, nieistniejece potwory "ulepsza". A takze zastanawia mnie fakt, ze w grach sie krew leje strumieniami, bywa jakas nagosc a ejaje maja tam poblokowane robienie drastycznych scen - ciekawe jak to polepsza 🤣

Nie moge sie doczekac kompilacji fakapow na YT.

Edytowane przez Nezumi

Napisano
  • Autor

@Nezumi ale robią nowe technologie, jakieś wetware gdzie ludzkie komórki mózgu podpięli do jakiegoś ustrojstwa i kazali grać w dooma :D Jeszcze się okaże, że jak w applowym serialu Severance biedni ludzie będą użyczali swojego mózgu jako procesora obliczeniowego i to będzie praca przyszłości.

A petri dish of human brain cells is currently playing Doom. Should we be worried? | Games | The Guardian

ce1fe2b853f9fc695b611231851916b0bbd433ae

trafiliśmy akurat na zły timeline, aż chce się powiedzieć

Napisano

Zaglada idzie, panie 😉

Nawet Testament ma nowy kawalek o ejaju:

Swoja droga pieknie gitarki "chodza" w tym kawalku.

NVidia moze slogan do DLSSa wrzucic sobie z tego kawalka:

Annihilation, Interpretation, Computer human replication.

A wszystko po to zeby miec gry spieprzone udawaniem. Bo glitches are here to stay.

image.png

image.png

Edytowane przez Nezumi

Napisano

No co mogę powiedzieć o tym DLSS, strasznie to wygląda.

Mam nadzieję, że w Playstation tego nie wprowadzą... czy już też zapowiedzieli? :D

Napisano

Ej no kurde jak patrzę na te graficzne przełomy, to cos czuje w moich starych kościach, że na starość coś we mnie pęknie i wkręcę się w mocno nierealistyczne i silne stylistycznie gry z mocną wizją artystyczną, a jak będę chciał relizmu to po prostu wyjde na dwór dotknąć trawy. Nie mówię, że od razu wjadę w Mario bing bing wahoo nintendo switch, ale zamiast tego Resident Evil DLSS zagram sobie w Darkwood czy coś...

Napisano

Nigdy nie kumałem tego pędu za realizmem... tzn. rozumiem, że dobrze jest mieć możliwość, ale gry stylizowane zawsze były dla mnie fajniejsze.

Myślę też, że to w końcu musi doprowadzić do przesytu realizmem, już się to z resztą stało w wielu miejscach i niszach. A co do gier, to mam na steamie i gogu tyle gier, których nawet nie odpaliłem, że już raczej mi starczy do końca życia hehe. Chociaż steam, może się zawinąć i mi odciąć dostęp do zakupów... no nic, pożyjemy zobaczymy.

Przypomnijcie mi tylko, od kiedy mieliśmy liczyć te 5 lat, kiedy to zobaczymy co to nie ejaj? 2022 czy od wczoraj?

Napisano
13 minut temu, kengi napisał:

Przypomnijcie mi tylko, od kiedy mieliśmy liczyć te 5 lat, kiedy to zobaczymy co to nie ejaj? 2022 czy od wczoraj?

parę lat temu wymyśliłem równanie na to, ale nie mogę się dokopać gdzie i kiedy to było :(

Co do realizmu, to kiedyś miałem tak, że im więcej, tym lepiej, gdy chodziło o gry, w których mogłem robić rzeczy, które chciałbym robić irl ale nie mogę (GTA, MGS). Wtedy im realniej to wyglądało i sie zachowywało, tym lepiej. W miarę postępującego uchujowienia gier, coraz częściej wolę coś porobić irl, nawet, gdy to coś jest o wiele mniej epickie, niż to, co w grach, ale przynajmniej nie jest na siłę naszpikowane "różnorodnością" i innym ładunkiem propagandowym. DLSS sprawiający, że pojawiają się w grze reptyliańskie maszkary mrugające w poprzek, jak ten typ którego zauważyłeś i wkleiłeś jeszcze dodaje kolejną gałązkę na grzbiet tego bidnego wielbłąda.

Napisano
59 minutes ago, EthicallyChallenged said:

zagram sobie w Darkwood

Kurna jak jeszcze nie grales to zrob sobie przysluge i zagraj. Rewelka giera. Powaznie mowie.

8 minutes ago, kengi said:

chyba juz zobaczylismy co bylo do zobaczenia a teraz wielcy tego swiata probuja cos jeszcze wycisnac z tego tematu - jak widac ze skutkiem no... mocno takim sobie 😁

Napisano
1 minutę temu, Nezumi napisał:

Kurna jak jeszcze nie grales to zrob sobie przysluge i zagraj. Rewelka giera. Powaznie mowie.

zacząłem w to grać, zajebisty nastrój, ale mnie nie wciągnęło na tyle, żeby skończyć. Będzie drugie podejście niedługo.

Napisano
59 minut temu, EthicallyChallenged napisał:

zacząłem w to grać, zajebisty nastrój, ale mnie nie wciągnęło na tyle, żeby skończyć. Będzie drugie podejście niedługo.

Darkwood jest dość trudny i straszny w nocy (IRL). Przetrwanie nocy (w grze) robi niesamowite uczucie ulgi. Udało mi się ukończyć, ale chętnie spróbuję jeszcze raz bo tam jest parę wyborów mocno wpływających na rozgrywkę.

Edytowane przez wujek_kane

Napisano
3 godziny temu, Destroyer napisał(a):

Nic nowego w tym filmiku ale memy fajne :)

653710884_2433328780517812_1360846790615022424_n.jpg xD

Edytowane przez Kalberos

Napisano
1 godzinę temu, Destroyer napisał(a):

Może... może jednak jesteśmy zbyt surowi co do tej technologii? :D

Sweet Baby tego moze faktycznie nie polubiec :D nawet bardziej niz my sami.