Napisano 7 Październik 20222 l Coś w stylu tego mema o starym i kocie. Doświadczeni graficy nie chcą ai Graficy po tygodniu z ai 😛
Napisano 8 Październik 20222 l Autor troche z zazdrosci zrobilem swoj statatek, musialem sie grubo nameczyc, nie to co ci leniwi gornicy 😉
Napisano 8 Październik 20222 l W dniu 8.10.2022 o 16:51, KLICEK napisał: troche z zazdrosci zrobilem swoj statatek, musialem sie grubo nameczyc, nie to co ci leniwi gornicy 😉 OSZ TY ŁAJDAKU! HALOOOO LUDZIE, KRADNOOO, MÓJ ODBYT PALIIII AŁAAAA Wiesz, że w ramach tej mojej nowelki, która nie istnieje chciałem zrobić ten statek jako "organiczny", który z biegiem czasu się zmienia? Co prawda nie sądziłem, że AI sobie tak dobrze nawet z tym poradzi, ale.... no kozacko wygląda 😄 A tak swoją drogą, może nie ma to sensu: Ale ilustracyjnie wygląda cudnie 😮
Napisano 8 Październik 20222 l Autor sluchaj wiecej niz 30% jest zmienione, ten model jest OFICJALNIE MOJ!!!!11111 zara wlatuje na artstacjon no tez zwrocilem uwage na ten elemt 😄 w ogole o tym wlasnie mowie, ze czaasem podsunie to zajebisty pomysl 😄
Napisano 8 Październik 20222 l W dniu 8.10.2022 o 17:04, KLICEK napisał: no tez zwrocilem uwage na ten elemt 😄 w ogole o tym wlasnie mowie, ze czaasem podsunie to zajebisty pomysl 😄 ale co to właściwie jest? W dniu 8.10.2022 o 17:04, KLICEK napisał: sluchaj wiecej niz 30% jest zmienione, ten model jest OFICJALNIE MOJ!!!!11111 zara wlatuje na artstacjon ja właśnie skońćzyłem pobierać twoją artstację i zaczynam pracować nad tymi obrazami do mojej. Stay tuneddddd braci ai artyści.
Napisano 8 Październik 20222 l Autor W dniu 8.10.2022 o 17:06, michalo napisał: ale co to właściwie jest? ja właśnie skońćzyłem pobierać twoją artstację i zaczynam pracować nad tymi obrazami do mojej. Stay tuneddddd braci ai artyści. wyglada jak jak jakis element mechaniczny- silnik polaczony z metalowym zaglem 😄 ktory uzywa oczywiscie wiatru, lub go generuje dlatego z boku ma przelotki 😄
Napisano 8 Październik 20222 l Jak dla mnie to taki steampunkowy żagiel wyszedł, ale jeśli chodzi o formę to jest cudowny, to znaczy wspaniały 😮 Nie dość, że 30% to jeszcze chmury dodane- to już w ogóle dyskwalifikuje mnie do jakichkolwiek roszczeń 😞
Napisano 8 Październik 20222 l Autor W dniu 8.10.2022 o 17:08, RaVirr napisał: Jak dla mnie to taki steampunkowy żagiel wyszedł, ale jeśli chodzi o formę to jest cudowny, to znaczy wspaniały 😮 Nie dość, że 30% to jeszcze chmury dodane- to już w ogóle dyskwalifikuje mnie do jakichkolwiek roszczeń 😞 chmury to jeszcze nic, zamiast wody dodal podloge z drewna! teraz to juz mozesz zapomniec oczym kolwiek zwiazanym z tym modelem
Napisano 8 Październik 20222 l Nie no, zaraz lecę z renderem na morzu i sprawdzę co się stanie po przejechaniu przez AI 😮 W dniu 8.10.2022 o 17:11, KLICEK napisał: chmury to jeszcze nic, zamiast wody dodal podloge z drewna! teraz to juz mozesz zapomniec oczym kolwiek zwiazanym z tym modelem A na jednym nawet ma kółka do jeżdżenia po tej podłodze xD
Napisano 8 Październik 20222 l Autor podkrecilem teraz troche, takie sztosy robi ze stary bez podjazdu xd😄
Napisano 8 Październik 20222 l Autor W dniu 8.10.2022 o 17:30, michalo napisał: Ja tam cafam mu lajka.. twoje so lepsze ja juz dawno cofnalem, ale w sumie fajna baze zrobil do "prawdziwego" artu XD
Napisano 8 Październik 20222 l Pany dobra, narobiłem się więc proszę o ocenkę!!!!11 Podzieliłem przeróbki na 3 kategorie 1. Normalne 2. Średnie: 3. Odlot: No i co teraz powiecie, kto się bardziej napracował?? ? Nawet kategorie porobiłem! Jeśli chodzi o moich faworytów to z katalogu Średnie 3 pierwsze mają świetne elementy i chyba postaram się zaadaptować część do siebie. Szkoda, że najfajniejsze rzeczy wypadają na przełomie Średnich i Odlotu. Ten tutaj jest chyba mój ulubiony:
Napisano 8 Październik 20222 l Autor wip 1: ostatni obrazek z poprzedniego trafil jako baza do nowego: a tutaj dodalem dodatkowe hashe i dalem mu wiecej wolnej reki 🙂
Napisano 8 Październik 20222 l To nie będzie dla mnie. Lepiej iść do kasyna, większa szansa na trafienie. Natomiast technologicznie jest to fascynujące. Jakieś porobiłem testy w stylu obrazów olejnych w Dall-e z edycją zaznaczenia. Przeszukałem wyniki obiektywem google i nawet nic podobnego nie wyszukuje.
Napisano 8 Październik 20222 l Z ryjami to nawet jakoś sobie daje radę te całe EjAj, ale łapa z cycem na łokciu to... już nie odzobaczę 😞
Napisano 8 Październik 20222 l Autor dobła zrobilem z kumplem jeszcze koncepcik pod modelik xD input: test 1: test 2 tu wybralismy kierunek i toche pokbinowalismy 🙂
Napisano 9 Październik 20222 l Wiele z nich to "znajdz 5 szczegolow jakimi roznia sie te obrazki" ale koncowe spoko. Bardzo Souls-like 😄 Ostatni najbardziej mi pasuje z tym przegietym naramiennikiem. Mam plan - bede raz chwalil a raz ganil AI. Obojetnie czy sie przyjmie czy nie bede mogl powiedziec ze "mialem racje" 😄 Edytowane 9 Październik 20222 l przez Nezumi
Napisano 9 Październik 20222 l Autor W dniu 9.10.2022 o 04:38, Nezumi napisał: Wiele z nich to "znajdz 5 szczegolow jakimi roznia sie te obrazki" ale koncowe spoko. Bardzo Souls-like 😄 Ostatni najbardziej mi pasuje z tym przegietym naramiennikiem. Mam plan - bede raz chwalil a raz ganil AI. Obojetnie czy sie przyjmie czy nie bede mogl powiedziec ze "mialem racje" 😄 generalnie jest tak, ze jak znajduje jakis kierunek ktory jest spoko i mi sie podoba to go "lockuje" i pozwalam tylko na delikatne zmiany w shapie 🙂
Napisano 9 Październik 20222 l W dniu 7.10.2022 o 18:29, Skyrush napisał: Coś w stylu tego mema o starym i kocie. Doświadczeni graficy nie chcą ai Graficy po tygodniu z ai 😛 To samo pomyślałem 😄 AI do niczego się nie nadaje! few moments later... AI robi brrrr 😄
Napisano 9 Październik 20222 l Autor W dniu 9.10.2022 o 12:40, Destroyer napisał: To samo pomyślałem 😄 AI do niczego się nie nadaje! few moments later... AI robi brrrr 😄 ja sie uzaleznilem w 3 dni 😄 sorku 3k obrazkow juz wygenerowalem pozdro
Napisano 9 Październik 20222 l W dniu 9.10.2022 o 12:43, KLICEK napisał: ja sie uzaleznilem w 3 dni 😄 sorku 3k obrazkow juz wygenerowalem pozdro Jak z chipsami, sięgniesz ale tylko po jednego bo dieta i pyk +10kg 3 dni później 🙂
Napisano 9 Październik 20222 l Z jednej strony trochę mnie martwi tak wysoka jakość efektów z AI, ale z drugiej tak bardzo nienawidzę robić pierdyliarda iteracji tego samego pomysłu... Jak rzyć, panie premierze???
Napisano 9 Październik 20222 l W dniu 9.10.2022 o 13:19, SebastianSz napisał: Z jednej strony trochę mnie martwi tak wysoka jakość efektów z AI, ale z drugiej tak bardzo nienawidzę robić pierdyliarda iteracji tego samego pomysłu... Jak rzyć, panie premierze??? Korzystać Panie i się nie rozczulać 🙂 Tak samo nie lubię robić tysiąca iteracji z jednego conceptu, a jak ma mnie w tym wyręczyć AI (a naprawdę dało fenomenalne pomysły do dalszej obróbki tam wcześniej) to dlaczego z tego nie korzystać? 😄 Wciąż możemy biadolić na moralną stronę tego wszystkiego, ale to odrębny temat imo 😉
Napisano 9 Październik 20222 l Pobawiłem się chwilkę, ale nie rozumiem jakim cudem uzyskujecie fajnie rezultaty wrzucając jakieś foto do tego narzędzia. Chciałbym wrzucić jakiś concept i uzyskać: 1. zwiększenie rozdzielczości (póki co przy wszystkich próbach rezutlaty były tragiczne. Obrazek miał plamy itd) 2. jakieś inne rzuty, ew. jakieś inne rozwiązania tego rysunku (tak jak @KLICEK prezentuje w tym temacie)
Napisano 9 Październik 20222 l W dniu 9.10.2022 o 14:49, triget napisał: Pobawiłem się chwilkę, ale nie rozumiem jakim cudem uzyskujecie fajnie rezultaty wrzucając jakieś foto do tego narzędzia. Chciałbym wrzucić jakiś concept i uzyskać: 1. zwiększenie rozdzielczości (póki co przy wszystkich próbach rezutlaty były tragiczne. Obrazek miał plamy itd) 2. jakieś inne rzuty, ew. jakieś inne rozwiązania tego rysunku (tak jak @KLICEK prezentuje w tym temacie) Upscale chyba za bardzo nie działa, a co do ustawień to na pierwszej stronie Klicu dał mini tutorial w którą stronę kręcić 😄 Przy ostatnich obrazkach miałem pierwszy suwak w granicach 9-13, a drugi od 0.2-0.4 i całkiem nieźle to szło. Przy kolejnych iteracjach robiłem coraz mniejszy denoise. Kolejny obrazek, posklejany z kilku różnych, dodałem też chmury ze zdjęcia oraz przekleiłem japę z oryginalnej pracy. Chyba pomyślę o remasterze tej pracy zgodnie z tą "refką" 😄 Baza: Wyplute:
Napisano 10 Październik 20222 l Panowie, z którego AI najlepiej korzystać? Jakiś czas temu próbowałem trochę Midjourney (na darmowym koncie, czyli mam tam chyba te 25 obrazków na miesiąc). Wy z tego co widzę po UI używacie czegoś innego? Co to jest ? Stable Diffusion? I w którym AI można generować obrazki za free bez dokupowania kredytów?
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 14:33, Araiel napisał: Panowie, z którego AI najlepiej korzystać? Jakiś czas temu próbowałem trochę Midjourney (na darmowym koncie, czyli mam tam chyba te 25 obrazków na miesiąc). Wy z tego co widzę po UI używacie czegoś innego? Co to jest ? Stable Diffusion? I w którym AI można generować obrazki za free bez dokupowania kredytów? jeśli o mnie chodzi to tak, Stable Diffusion
Napisano 10 Październik 20222 l wrzuciłem wygenerowane obrazki (stopniowo zmieniałem prompty i parametry) jako klatki animacji, dołożyłem ramkę itp i takie coś mam.
Napisano 10 Październik 20222 l Autor jakie dobre, ja jebe. Poziom niepokoju na tym filmiku super wysoki 🙂
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 16:06, EthicallyChallenged napisał: wrzuciłem wygenerowane obrazki (stopniowo zmieniałem prompty i parametry) jako klatki animacji, dołożyłem ramkę itp i takie coś mam. Korzystałeś z Frazety? Jakoś z nim mi się to kojarzy? Może te kolory? Bo raczej nie kształty 😉
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 16:06, EthicallyChallenged napisał: wrzuciłem wygenerowane obrazki (stopniowo zmieniałem prompty i parametry) jako klatki animacji, dołożyłem ramkę itp i takie coś mam. Wybacz za moją ignorancje... ale jak robi się taką animkę? 😄 samo przejście jest chyba generowane skryptem, no bo chyba nie waliłeś ręcznie 3k obrazków w promcie? 😛 Edytowane 10 Październik 20222 l przez Mortom
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 18:09, michalo napisał: Korzystałeś z Frazety? Jakoś z nim mi się to kojarzy? Może te kolory? Bo raczej nie kształty 😉 Nie, Millais (John Everett)
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 18:17, Mortom napisał: Wybacz za moją ignorancje... ale jak robi się taką animkę? 😄 samo przejście jest chyba generowane skryptem, no bo chyba nie waliłeś ręcznie 3k obrazków w promcie? 😛 3k? Nie. Ręcznie? Jak najbardziej 😄 Generowałem po 4 na raz, czasami zmieniałem rzeczy w prompcie, czasami wrzucaałem jeden z wygenerowanych obrazków jako wyjściowy, szybko się uzbierało na te 10 sekund w 24 fps.
Napisano 10 Październik 20222 l Autor W dniu 10.10.2022 o 18:23, EthicallyChallenged napisał: 3k? Nie. Ręcznie? Jak najbardziej 😄 Generowałem po 4 na raz, czasami zmieniałem rzeczy w prompcie, czasami wrzucaałem jeden z wygenerowanych obrazków jako wyjściowy, szybko się uzbierało na te 10 sekund w 24 fps. pewnie wpisal "ze mlodej w starom babe AI pls" i gotowe 😄 a teraz kozaczy w necie
Napisano 10 Październik 20222 l W dniu 10.10.2022 o 18:29, KLICEK napisał: pewnie wpisal "ze mlodej w starom babe AI pls" i gotowe 😄 a teraz kozaczy w necie aż taki kreatywny nie jestem, wpisałem "something cool that the homies will like", na chuj się męczyć, od tego tylko głowa rozboli 😄
Napisano 10 Październik 20222 l @KLICEK poprostu myślałem że coś z takiego było korzystane:https://pollinations.ai/create/stablediffusion
Napisano 10 Październik 20222 l Autor W dniu 10.10.2022 o 18:32, Mortom napisał: @KLICEK poprostu myślałem że coś z takiego było korzystane:https://pollinations.ai/create/stablediffusion o ciekawe 😄
Napisano 10 Październik 20222 l nie testowalem ale zdaje mi się że może to być świetne narzedzie do tworzenia sobie refek przy modelowaniu, zamiast żmudnie przeszukiwać internety
Napisano 11 Październik 20222 l Kolejny ode mnie 😄 Enhancement starego speeda (nie pamiętam czy to był speed, ale wygląda jak speed choć myślę, że speedem jednak nie był 😮 )
Napisano 17 Listopad 20222 l Damn z tym to mozla only fans już zakładać 😛 na komorce nie widzę żadnych problemów z obrazkiem
Napisano 18 Listopad 20222 l Nieźle to wygląda, ludzie od 2d chyba maja teraz trochę taki uczuć Edytowane 18 Listopad 20222 l przez Destroyer
Napisano 18 Listopad 20222 l @OldMan uważaj na te customowe modele SD - gdzieś mi mignęło że mogą mieć sprytnego robaczka w sobie który zainfekuje ci kompa. Jakieś tam pickle pyton czy cuś.... z hugginface spoko można brać, bo tam jest wbudowany skaner przeciw tego typu "robaczkom" 🙂
Napisano 18 Listopad 20222 l @OldMan Dziwne rzeczy cię kręcą mój drogi 😉 No ale co kto lubi, co kto woli. To ja już te waifu wolę 😛 Oczywiście te w dobrym smaku 😉 👙😍
Napisano 18 Listopad 20222 l W dniu 18.11.2022 o 13:17, OldMan napisał: "Towarzysze" 🤪 Nightmare fuel 😉