Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Coś w stylu tego mema o starym i kocie.

Doświadczeni graficy nie chcą ai
Graficy po tygodniu z ai 
😛

• Odpowiedzi 558
  • Wyświetleń 37k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Upscale chyba za bardzo nie działa, a co do ustawień to na pierwszej stronie Klicu dał mini tutorial w którą stronę kręcić 😄 Przy ostatnich obrazkach miałem pierwszy suwak w granicach 9-13, a drugi od

• Przechodze dziwna, mentalna droge jak chodzi o AI. Najpierw bylem nastawiony bardzo negatywnie, potem zobaczylem co wypluwa MJ v4 i wsiaklem w poganianie bacikiem AI zeby wypluwalo mi obrazki. Zalozyl

• SebastianSz
    SebastianSz

Ja zrobiłem tak - ponieważ zmęczył mnie temat, poblokowałem na YT kanały, które o tym nawijają, unikam tematu w innych miejscach i ogólnie aktywnie olewam kwestię. Trudno, Jesus take the wheel, jebać

Posted Images

Napisano
  W dniu 8.10.2022 o 16:51, KLICEK napisał:

troche z zazdrosci zrobilem swoj statatek, musialem sie grubo nameczyc, nie to co ci leniwi gornicy 😉 

image.thumb.jpeg.500ce2fd66feaa461b8debe9cba2a3ce.jpeg

OSZ TY ŁAJDAKU!
HALOOOO LUDZIE, KRADNOOO, MÓJ ODBYT PALIIII AŁAAAA

Wiesz, że w ramach tej mojej nowelki, która nie istnieje chciałem zrobić ten statek jako "organiczny", który z biegiem czasu się zmienia? Co prawda nie sądziłem, że AI sobie tak dobrze nawet z tym poradzi, ale.... no kozacko wygląda 😄 
A tak swoją drogą, może nie ma to sensu:
image.png.c391d8513a683231b6db4fa3c0ab0d74.png

Ale ilustracyjnie wygląda cudnie 😮 

Napisano
  W dniu 8.10.2022 o 17:04, KLICEK napisał:

no tez zwrocilem uwage na ten elemt 😄 w ogole o tym wlasnie mowie, ze czaasem podsunie to zajebisty pomysl 😄

ale co to właściwie jest? 

W dniu 8.10.2022 o 17:04, KLICEK napisał:

sluchaj wiecej niz 30% jest zmienione, ten model jest OFICJALNIE MOJ!!!!11111 zara wlatuje na artstacjon

ja właśnie skońćzyłem pobierać twoją artstację i zaczynam pracować nad tymi obrazami do mojej. Stay tuneddddd braci ai artyści. 

Napisano
  • Autor
  W dniu 8.10.2022 o 17:06, michalo napisał:

ale co to właściwie jest? 

ja właśnie skońćzyłem pobierać twoją artstację i zaczynam pracować nad tymi obrazami do mojej. Stay tuneddddd braci ai artyści. 

wyglada jak jak jakis element mechaniczny- silnik polaczony z metalowym zaglem 😄 ktory uzywa oczywiscie wiatru, lub go generuje dlatego z boku ma przelotki 😄 

Napisano

Jak dla mnie to taki steampunkowy żagiel wyszedł, ale jeśli chodzi o formę to jest cudowny, to znaczy wspaniały 😮 
Nie dość, że 30% to jeszcze chmury dodane- to już w ogóle dyskwalifikuje mnie do jakichkolwiek roszczeń 😞

Napisano
  • Autor
  W dniu 8.10.2022 o 17:08, RaVirr napisał:

Jak dla mnie to taki steampunkowy żagiel wyszedł, ale jeśli chodzi o formę to jest cudowny, to znaczy wspaniały 😮 
Nie dość, że 30% to jeszcze chmury dodane- to już w ogóle dyskwalifikuje mnie do jakichkolwiek roszczeń 😞

chmury to jeszcze nic, zamiast wody dodal podloge z drewna! teraz to juz mozesz zapomniec oczym kolwiek zwiazanym z tym modelem

Napisano

Nie no, zaraz lecę z renderem na morzu i sprawdzę co się stanie po przejechaniu przez AI 😮

W dniu 8.10.2022 o 17:11, KLICEK napisał:

chmury to jeszcze nic, zamiast wody dodal podloge z drewna! teraz to juz mozesz zapomniec oczym kolwiek zwiazanym z tym modelem

A na jednym nawet ma kółka do jeżdżenia po tej podłodze xD

Napisano

Pany dobra, narobiłem się więc proszę o ocenkę!!!!11
Podzieliłem przeróbki na 3 kategorie 
1. Normalne

image.thumb.jpeg.ffc782dd805239deff22c87c94a3246b.jpeg

2. Średnie:

image.thumb.jpeg.8333909e5af4887e21dff777f67bc16f.jpeg

3. Odlot:

image.thumb.jpeg.2936d05176569205cd1c48c92a7c57cc.jpeg

No i co teraz powiecie, kto się bardziej napracował?? ? Nawet kategorie porobiłem!

Jeśli chodzi o moich faworytów to z katalogu Średnie 3 pierwsze mają świetne elementy i chyba postaram się zaadaptować część do siebie.
Szkoda, że najfajniejsze rzeczy wypadają na przełomie Średnich i Odlotu.
Ten tutaj jest chyba mój ulubiony:
image.png.6d7583e0293eeea04a97350900538e9d.png

Napisano

To nie będzie dla mnie. Lepiej iść do kasyna, większa szansa na trafienie. Natomiast technologicznie jest to fascynujące. Jakieś porobiłem testy w stylu obrazów olejnych w Dall-e z edycją zaznaczenia. Przeszukałem wyniki obiektywem google i nawet nic podobnego nie wyszukuje.

Napisano

Wiele z nich to "znajdz 5 szczegolow jakimi roznia sie te obrazki" ale koncowe spoko. Bardzo Souls-like 😄 Ostatni najbardziej mi pasuje z tym przegietym naramiennikiem.

Mam plan - bede raz chwalil a raz ganil AI. Obojetnie czy sie przyjmie czy nie bede mogl powiedziec ze "mialem racje" 😄

Edytowane przez Nezumi

Napisano
  • Autor
  W dniu 9.10.2022 o 04:38, Nezumi napisał:

Wiele z nich to "znajdz 5 szczegolow jakimi roznia sie te obrazki" ale koncowe spoko. Bardzo Souls-like 😄 Ostatni najbardziej mi pasuje z tym przegietym naramiennikiem.

Mam plan - bede raz chwalil a raz ganil AI. Obojetnie czy sie przyjmie czy nie bede mogl powiedziec ze "mialem racje" 😄

generalnie jest tak, ze jak znajduje jakis kierunek ktory jest spoko i mi sie podoba to go "lockuje" i pozwalam tylko na delikatne zmiany w shapie 🙂

Napisano
  W dniu 7.10.2022 o 18:29, Skyrush napisał:

Coś w stylu tego mema o starym i kocie.

Doświadczeni graficy nie chcą ai
Graficy po tygodniu z ai 
😛

To samo pomyślałem 😄 

AI do niczego się nie nadaje!

few moments later...

AI robi brrrr 😄 

Napisano
  W dniu 9.10.2022 o 12:43, KLICEK napisał:

ja sie uzaleznilem w 3 dni 😄 sorku 3k obrazkow juz wygenerowalem  pozdro

Jak z chipsami, sięgniesz ale tylko po jednego bo dieta i pyk +10kg 3 dni później 🙂

Napisano

Z jednej strony trochę mnie martwi tak wysoka jakość efektów z AI, ale z drugiej tak bardzo nienawidzę robić pierdyliarda iteracji tego samego pomysłu... Jak rzyć, panie premierze???

Napisano
  W dniu 9.10.2022 o 13:19, SebastianSz napisał:

Z jednej strony trochę mnie martwi tak wysoka jakość efektów z AI, ale z drugiej tak bardzo nienawidzę robić pierdyliarda iteracji tego samego pomysłu... Jak rzyć, panie premierze???

Korzystać Panie i się nie rozczulać 🙂 
Tak samo nie lubię robić tysiąca iteracji z jednego conceptu, a jak ma mnie w tym wyręczyć AI (a naprawdę dało fenomenalne pomysły do dalszej obróbki tam wcześniej) to dlaczego z tego nie korzystać? 😄 Wciąż możemy biadolić na moralną stronę tego wszystkiego, ale to odrębny temat imo 😉 

Napisano

Pobawiłem się chwilkę, ale nie rozumiem jakim cudem uzyskujecie fajnie rezultaty wrzucając jakieś foto do tego narzędzia. Chciałbym wrzucić jakiś concept i uzyskać:

1. zwiększenie rozdzielczości (póki co przy wszystkich próbach rezutlaty były tragiczne. Obrazek miał plamy itd)

2. jakieś inne rzuty, ew. jakieś inne rozwiązania tego rysunku (tak jak @KLICEK prezentuje w tym temacie)

Napisano
  W dniu 9.10.2022 o 14:49, triget napisał:

Pobawiłem się chwilkę, ale nie rozumiem jakim cudem uzyskujecie fajnie rezultaty wrzucając jakieś foto do tego narzędzia. Chciałbym wrzucić jakiś concept i uzyskać:

1. zwiększenie rozdzielczości (póki co przy wszystkich próbach rezutlaty były tragiczne. Obrazek miał plamy itd)

2. jakieś inne rzuty, ew. jakieś inne rozwiązania tego rysunku (tak jak @KLICEK prezentuje w tym temacie)

Upscale chyba za bardzo nie działa, a co do ustawień to na pierwszej stronie Klicu dał mini tutorial w którą stronę kręcić 😄 Przy ostatnich obrazkach miałem pierwszy suwak w granicach 9-13, a drugi od 0.2-0.4 i całkiem nieźle to szło. Przy kolejnych iteracjach robiłem coraz mniejszy denoise.

Kolejny obrazek, posklejany z kilku różnych, dodałem też chmury ze zdjęcia oraz przekleiłem japę z oryginalnej pracy. Chyba pomyślę o remasterze tej pracy zgodnie z tą "refką" 😄 

Baza:
image.jpeg.da3682714a7cf764aca80435b439f90d.jpeg

Wyplute:
image.jpeg.06aea1877c1050d6fe1ee3f43ffb0ad0.jpeg

Napisano

Panowie, z którego AI najlepiej korzystać? Jakiś czas temu próbowałem trochę Midjourney (na darmowym koncie, czyli mam tam chyba te 25 obrazków na miesiąc). Wy z tego co widzę po UI używacie czegoś innego? Co to jest ? Stable Diffusion?  I w którym AI można generować obrazki za free bez dokupowania kredytów?

Napisano
  W dniu 10.10.2022 o 14:33, Araiel napisał:

Panowie, z którego AI najlepiej korzystać? Jakiś czas temu próbowałem trochę Midjourney (na darmowym koncie, czyli mam tam chyba te 25 obrazków na miesiąc). Wy z tego co widzę po UI używacie czegoś innego? Co to jest ? Stable Diffusion?  I w którym AI można generować obrazki za free bez dokupowania kredytów?

jeśli o mnie chodzi to tak, Stable Diffusion

Napisano
  W dniu 10.10.2022 o 16:06, EthicallyChallenged napisał:

wrzuciłem wygenerowane obrazki (stopniowo zmieniałem prompty i parametry) jako klatki animacji, dołożyłem ramkę itp i takie coś mam.

Korzystałeś z Frazety? Jakoś z nim mi się to kojarzy? Może te kolory?  Bo raczej nie kształty 😉 

Napisano
  W dniu 10.10.2022 o 16:06, EthicallyChallenged napisał:

wrzuciłem wygenerowane obrazki (stopniowo zmieniałem prompty i parametry) jako klatki animacji, dołożyłem ramkę itp i takie coś mam.

Wybacz za moją ignorancje... ale jak robi się taką animkę? 😄 samo przejście jest chyba generowane skryptem, no bo chyba nie waliłeś ręcznie 3k obrazków w promcie? 😛 

Edytowane przez Mortom

Napisano
  W dniu 10.10.2022 o 18:17, Mortom napisał:

Wybacz za moją ignorancje... ale jak robi się taką animkę? 😄 samo przejście jest chyba generowane skryptem, no bo chyba nie waliłeś ręcznie 3k obrazków w promcie? 😛 

3k? Nie. Ręcznie? Jak najbardziej 😄 Generowałem po 4 na raz, czasami zmieniałem rzeczy w prompcie, czasami wrzucaałem jeden z wygenerowanych obrazków jako wyjściowy, szybko się uzbierało na te 10 sekund w 24 fps.

Napisano
  • Autor
  W dniu 10.10.2022 o 18:23, EthicallyChallenged napisał:

3k? Nie. Ręcznie? Jak najbardziej 😄 Generowałem po 4 na raz, czasami zmieniałem rzeczy w prompcie, czasami wrzucaałem jeden z wygenerowanych obrazków jako wyjściowy, szybko się uzbierało na te 10 sekund w 24 fps.

pewnie wpisal "ze mlodej w starom babe AI pls" i gotowe 😄 a teraz kozaczy w necie 

Napisano
  W dniu 10.10.2022 o 18:29, KLICEK napisał:

pewnie wpisal "ze mlodej w starom babe AI pls" i gotowe 😄 a teraz kozaczy w necie 

aż taki kreatywny nie jestem, wpisałem "something cool that the homies will like", na chuj się męczyć, od tego tylko głowa rozboli 😄

Napisano

nie testowalem ale zdaje mi się że może to być świetne narzedzie do tworzenia sobie refek przy modelowaniu, zamiast żmudnie przeszukiwać internety

Napisano

Kolejny ode mnie 😄 Enhancement starego speeda (nie pamiętam czy to był speed, ale wygląda jak speed choć myślę, że speedem jednak nie był 😮 )
image.jpeg.87502e5cd49a29aba3ed26df1d6bc247.jpegimage.thumb.jpeg.88cbaea1eb40243cf657ff75f2595a59.jpeg

Napisano

@OldMan uważaj na te customowe modele SD - gdzieś mi mignęło że mogą mieć sprytnego robaczka w sobie który zainfekuje ci kompa. Jakieś tam pickle pyton czy cuś.... z hugginface spoko można brać, bo tam jest wbudowany skaner przeciw tego typu "robaczkom" 🙂 

Napisano

@OldMan Dziwne rzeczy cię kręcą mój drogi 😉  No ale co kto lubi, co kto woli. To ja już te waifu wolę 😛 Oczywiście te w dobrym smaku 😉 👙😍