Napisano 17 Kwiecień17 Kwi Tak jak za dobrych starych czasów na sijun forums.Zasady:Nie ma postowania bez swojego obrazka.Mogą być szkice, bazgroły, kolor, czarnobiałe, tradycyjne i cyfrowe.Raczej te szybkie, ale nie będziemy radykalniZa małe na osobny wątek, czy nawet do teczki? Wrzuć tu.Ciekawe czy tak niszowe forum jak max3d pociągnie.Zapraszam.Pozwolę sobie zacząć z grubej rury. Edytowane 18 Kwiecień18 Kwi przez kengi literufki
Napisano 18 Kwiecień18 Kwi no to jedziem.W prawdzie szkic stary ale kolorek połozony dzis. Przydałby sie jakis temat jak to było dawniej
Napisano 18 Kwiecień18 Kwi Autor No i pięknie. Dla mnie temat tylko jeszcze bardziej ograniczy ilość prac. IMHO chodzi o to, żeby zamiast do szuflady walnąć posta tutaj. Na sijun to było fajne, że nawet jak walnąłeś kichę, to utonęło dość szybko w potoku prac. Więc nie ma się co przejmować i wrzucać. No ego approach.Tak, że więc... do CIEBIE mówię! Wrzuć coś, jeżeli to czytasz!I WANT YOU!
Napisano Piątek o 22:185 dn Żeby nie było, że sami prosi tu wrzucają. Od jakiegoś czasu kolejny raz wracam do digital paintingu za wszechobecną radą "rób to co byś najbardziej chciał robić". Aktualnie próbuję ogarnąć nos :P Jakieś 30 minut.
Napisano Sobota o 16:155 dn Zajebisty wątek, chwalebna inicjatywa, aż mi się łezka w oku z nostalgii zakręciła na te dawne bitwy speedpaintingowe, gdzie toczono wojny jak ktoś użył fotki albo coś tam zgapiał z czegoś. Nasmarowałem takiego shambler'a z Quake'a jedynki, testując brasze takie o:https://emilm.gumroad.com/l/impasto
Napisano Sobota o 18:335 dn Autor @tr3buh chyba się naciął na "no image = no post", ale może jeszcze napisze z obrazkiem coś ciekawego :)Nie trzeba dzieła życia robić.
Napisano Sobota o 20:025 dn Właśnie ostatnio chciałem się zmotywować, żeby wrzucać więcej rzeczy i proszę, idealny temat.
Napisano Sobota o 22:054 dn W dniu 18.04.2025 o 17:22, kengi napisał(a):to było fajne, że nawet jak walnąłeś kichę, to utonęło dość szybko w potoku prac. no to wrzucam xD
Napisano Niedziela o 16:514 dn O to też dorzucę teścior ukradnięcia kadru ze stalkera z dziećmi zamiast psa
Napisano Poniedziałek o 20:443 dn nie umiem kolorków mieszać i dawno nic nie malowałem więc leci takie szarobure xD Muszę coś pokombinować z ustawieniami monitora czy programu, bo jak maluję mam wszystko jaśniejsze, a jak zapiszę wychodzi wersja środkowa. w sumie 1 raz używam kritygórna i dolna po nieudolnym dopasowaniu kontrastów xDpierwsza to zrzut z ekranu
Napisano Poniedziałek o 21:493 dn Jak dla mnie to nie ma co narzucać tematu, bo to będzie ograniczające. Chyba że jako niezobowiązująca sugestia. I 3d też super, że się pojawia.
Napisano Wtorek o 10:472 dn poyślałem, że mogę wrzucać co popadnie nawet jakieś bazgrołki i to jest fajne :)
Napisano Wtorek o 20:032 dn 9 hours ago, EthicallyChallenged said:poyślałem, że mogę wrzucać co popadnie nawet jakieś bazgrołki i to jest fajne :)Thats the point
Napisano Wczoraj o 21:11 1 dn kolejna rzecz, która w w głowie wydaje się prosta, a przy realizacji9 rozjeżdża się okrutnie 🪠 lepsze podkręcone kolory ? Edytowane wczoraj o 21:19 1 dn przez yarosh
Napisano 23 godziny temu23 godz Autor Kolory lepsze te zgaszone.A rozjeżdża się bo takie rzeczy się wykreśla. Generalnie przy skręcie pudełek, będą ci się przesuwać punkty zbiegu. Poglądowo mniej więcej jak poniżej.
Napisano 21 godzin temu21 godz Sztuczka z krzesłem (jak poprzednio, mocno inspirowane kadrem filmowym):
Napisano 16 godzin temu16 godz 7 godzin temu, kengi napisał(a):Kolory lepsze te zgaszone.A rozjeżdża się bo takie rzeczy się wykreśla. Generalnie przy skręcie pudełek, będą ci się przesuwać punkty . Za bardzo na żywioł jak zwykle poleciałam. Trzeba było zacząć od torów i wtedy poustawiać te pudła. Z rozjeżdżaniem w tym przypadku najbardziej o kolory i zróżnicowanie pociągnięć pędzlem mi chodziło. Wydaje się proste, ale jednak nie jest.
Napisano 4 godziny temu4 godz Znowu chaos trochę się wkradł. Muszę uspokoić kreski i bardziej usystematyzować plan
Napisano 2 godziny temu2 godz Nie do końca speed, ot, czymś trzeba zająć ręce, jak się ma 3 godziny spotkań pod rząd.@EthicallyChallenged Czego ty używasz do tych impastów?