Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to pracka powstała przed Węszycielem..

(moja figurką z gliny http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15788 )

... w związku z narastającą falą zainteresowania tradycyjna metodą modelowania, pozwoliłem sobie zamieścić aureliusza, zachęcam do rzezbienia wszystkich trzydowców;P

pozdrawiam

krytyka jak zawsze mile widziana:)

I znowu podziękowania za foty dla Przemka J. pozdro;)

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Swietne te Twoje modele :) -ja dolaczam do namowy by 3deowcy sobie porzezbili :)...i zamieszczam cosik, co spode moich rak wyszlo :) gumka chlebowa to byla chyba-a ogolnie taki sponton speedzik przy pivvq :) daawno juz sprasowane, jeno fotki sie ostaly :)

Napisano

podoba mi sie jesli chodzi o wykonaie, dosc realistycznie i ciekawie, ale ja nei lubie takich straszydel, druga fotka od lewej wyglada jak foto troche :)

Napisano

:)

Simple_man-tworzywo to masa plastyczna, rodzaj syntetycznej gliny termoutwardzalnej(zastyga pod wpływem powietrza)

Napisano

dales duzo detali ale sama forma glowy nie jest poprawna. Miales referki, ksiazki do anatomii, czy robiles z glowy?

Napisano

kurt heretic-zbrush jest dobrym programem do ćwiczeń, tak jak aparat cyfrowy do pierwszych próbnych zdjęć .jednak myśle że efekt i satysfakcja oraz terapeutyczny wpływ rzeźbienia dają mi większą radoche:).

dla mnie programy 3D to czarna magia:P

pozdro

h4sh-poprawna?na czym opierasz swój osąd?:)

jeśli chodzi o referencje to w przypadku weszyciela korzystałem z własnych szkiców a mój pies mi pomagał jako model,przy kwestiach anatomicznych;)

natomiast Marek Aureliusz ...tu korzystałem z szkiców mistrza Leonarda

Napisano

no i tu już zaczynają się schody.. o ile za poprzerdni model Ciępochwaliłem.. ten już wypada gorzej... skupiłes sie na detalach, a całość ne była jeszcze zbyt dobrą podstawą na położenie szczegółów... takie jest moje zdanie.. rozumiem ze nie było Twoim zamiarem anatomiczne podejście jednak troszke to psuje całość.. to tyle..

ale i tak masz ode mnie plusa za samo bawienie sie tradycyjnym modelowaniem.. pozdrawiam

Napisano

sith_Lord-anatomiczne podejście było moim zamiarem, jednak tworzywo to ma pewne

właściwości które odkryłem dopiero po zastygnięciu figurki.chodzi mi tu o fakt że podczas krótkiego czasu zastygania nie wolno za zadne skarby w ogóle dotykać się do niego. niepotrzebnie trzymałem ją w rękach w trakcie schnięcia i właśnie wtedy figurka się odkształciła(twarz się wklęsła;) ) po za tym nalezy pamiętać o właściwym umieszczeniu środka ciężkości w przypadku takiej figurki(bez drucianego szkieletu),

co również wpłynęło, choć tu już w mniejszym stopniu na odkształcenie.

Mam świadomośc błędów które popełniam i nie zamierzam ich powtarzać

:)

Napisano

swoj osad opieram na wlasnych doswiadczeniach i lekcjach z anatomii. luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej.

Napisano
luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej.

wiem, wiem... "nie od razu Kraków zbudowano";)

przydałyby mi się te lekcje... :(

jednak mimo wszystko sa tomało istotne dla mnie niuanse.

głowa ta w rzeczywistosci nigdy nie istniala więc i wymiary ma nierealne;)

pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności