Napisano 17 Maj 200519 l to pracka powstała przed Węszycielem.. (moja figurką z gliny http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15788 ) ... w związku z narastającą falą zainteresowania tradycyjna metodą modelowania, pozwoliłem sobie zamieścić aureliusza, zachęcam do rzezbienia wszystkich trzydowców;P pozdrawiam krytyka jak zawsze mile widziana:) I znowu podziękowania za foty dla Przemka J. pozdro;)
Napisano 17 Maj 200519 l Człowieku jesteś niesamowity !!! Wspaniała figurka!! Pozdro Jak dużych wymiarów jest figurka ?
Napisano 17 Maj 200519 l Wyjść z podziwu nie moge :) Nie wiem jak to powiedzieć, nadałeś Aureliuszowi taki "wymowny" wyraz twarzy
Napisano 17 Maj 200519 l pół szklanki dobre, to małe fajne jest :) a teraz skaner laserowy i do maxa :)
Napisano 17 Maj 200519 l Swietne te Twoje modele :) -ja dolaczam do namowy by 3deowcy sobie porzezbili :)...i zamieszczam cosik, co spode moich rak wyszlo :) gumka chlebowa to byla chyba-a ogolnie taki sponton speedzik przy pivvq :) daawno juz sprasowane, jeno fotki sie ostaly :)
Napisano 17 Maj 200519 l Mam małe jedno pytanko SMART, w czym ty to robisz, to znaczy jakiego tworzywa używasz. A tak pozaty to jedno słowo: GENIALNE. 5*
Napisano 18 Maj 200519 l podoba mi sie jesli chodzi o wykonaie, dosc realistycznie i ciekawie, ale ja nei lubie takich straszydel, druga fotka od lewej wyglada jak foto troche :)
Napisano 18 Maj 200519 l lol bo to jest foto hehehe. Kulfer to nie jest model robiony w 3dsmax tylko rzeźba.
Napisano 18 Maj 200519 l hehe ja to musialem przeczytac posta zeby sie dowiedziec ze to jest zdjecie :P wyglada jak grafika 3d. Ale powiem jedno WYPAS ::D:DD:
Napisano 18 Maj 200519 l Jak każda Twoja praca, powaliła mnie na kolana, gratulacje :) Ostatnie ujęcie rządzi Pozdrawiam
Napisano 18 Maj 200519 l Autor :) Simple_man-tworzywo to masa plastyczna, rodzaj syntetycznej gliny termoutwardzalnej(zastyga pod wpływem powietrza)
Napisano 19 Maj 200519 l dales duzo detali ale sama forma glowy nie jest poprawna. Miales referki, ksiazki do anatomii, czy robiles z glowy?
Napisano 19 Maj 200519 l Autor kurt heretic-zbrush jest dobrym programem do ćwiczeń, tak jak aparat cyfrowy do pierwszych próbnych zdjęć .jednak myśle że efekt i satysfakcja oraz terapeutyczny wpływ rzeźbienia dają mi większą radoche:). dla mnie programy 3D to czarna magia:P pozdro h4sh-poprawna?na czym opierasz swój osąd?:) jeśli chodzi o referencje to w przypadku weszyciela korzystałem z własnych szkiców a mój pies mi pomagał jako model,przy kwestiach anatomicznych;) natomiast Marek Aureliusz ...tu korzystałem z szkiców mistrza Leonarda
Napisano 19 Maj 200519 l no i tu już zaczynają się schody.. o ile za poprzerdni model Ciępochwaliłem.. ten już wypada gorzej... skupiłes sie na detalach, a całość ne była jeszcze zbyt dobrą podstawą na położenie szczegółów... takie jest moje zdanie.. rozumiem ze nie było Twoim zamiarem anatomiczne podejście jednak troszke to psuje całość.. to tyle.. ale i tak masz ode mnie plusa za samo bawienie sie tradycyjnym modelowaniem.. pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200519 l Autor sith_Lord-anatomiczne podejście było moim zamiarem, jednak tworzywo to ma pewne właściwości które odkryłem dopiero po zastygnięciu figurki.chodzi mi tu o fakt że podczas krótkiego czasu zastygania nie wolno za zadne skarby w ogóle dotykać się do niego. niepotrzebnie trzymałem ją w rękach w trakcie schnięcia i właśnie wtedy figurka się odkształciła(twarz się wklęsła;) ) po za tym nalezy pamiętać o właściwym umieszczeniu środka ciężkości w przypadku takiej figurki(bez drucianego szkieletu), co również wpłynęło, choć tu już w mniejszym stopniu na odkształcenie. Mam świadomośc błędów które popełniam i nie zamierzam ich powtarzać :)
Napisano 19 Maj 200519 l Brawo Smart piękne pracki zdolniacho,heh też rzeźbiłem ale kiedy to było ? :)
Napisano 19 Maj 200519 l Autor DarCon-też przez chwilę tak myślałem, że kiedyś rzeżbiłem ale wrócił mi apetyt na glinę;)
Napisano 20 Maj 200519 l masz tego wiecej? dawaj. bardzo mi sie podoba. czy te czarne plamy byly zamierzone?
Napisano 20 Maj 200519 l Autor Ania C - mam... http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3847 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3847 i kilka w głowie i to w powijakach jeszcze;) czarne plamy były zamierzone to poxilina, dzięki niej rzeźbka nie pęka tam gdzie nie powinna:) flesz_gordon-wszystko w swoim czasie:P
Napisano 26 Maj 200519 l swoj osad opieram na wlasnych doswiadczeniach i lekcjach z anatomii. luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej.
Napisano 27 Maj 200519 l Autor luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej. wiem, wiem... "nie od razu Kraków zbudowano";) przydałyby mi się te lekcje... :( jednak mimo wszystko sa tomało istotne dla mnie niuanse. głowa ta w rzeczywistosci nigdy nie istniala więc i wymiary ma nierealne;) pozdrawiam