smart Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 to pracka powstała przed Węszycielem.. (moja figurką z gliny http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=15788 ) ... w związku z narastającą falą zainteresowania tradycyjna metodą modelowania, pozwoliłem sobie zamieścić aureliusza, zachęcam do rzezbienia wszystkich trzydowców;P pozdrawiam krytyka jak zawsze mile widziana:) I znowu podziękowania za foty dla Przemka J. pozdro;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Piękna sprawa! Bardzo mi się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The One Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Człowieku jesteś niesamowity !!! Wspaniała figurka!! Pozdro Jak dużych wymiarów jest figurka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuq Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 kolejna osoba na max3d ktora wie co robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 :) The One-ta akurat jest na pół szklanki;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The One Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Wyjść z podziwu nie moge :) Nie wiem jak to powiedzieć, nadałeś Aureliuszowi taki "wymowny" wyraz twarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 pół szklanki dobre, to małe fajne jest :) a teraz skaner laserowy i do maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Swietne te Twoje modele :) -ja dolaczam do namowy by 3deowcy sobie porzezbili :)...i zamieszczam cosik, co spode moich rak wyszlo :) gumka chlebowa to byla chyba-a ogolnie taki sponton speedzik przy pivvq :) daawno juz sprasowane, jeno fotki sie ostaly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 super ! Pozdrawiam Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Mam małe jedno pytanko SMART, w czym ty to robisz, to znaczy jakiego tworzywa używasz. A tak pozaty to jedno słowo: GENIALNE. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Powiem jedno WYPAS 6+ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 pełen szacunek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 podoba mi sie jesli chodzi o wykonaie, dosc realistycznie i ciekawie, ale ja nei lubie takich straszydel, druga fotka od lewej wyglada jak foto troche :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AleRT Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 lol bo to jest foto hehehe. Kulfer to nie jest model robiony w 3dsmax tylko rzeźba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 hehe ja to musialem przeczytac posta zeby sie dowiedziec ze to jest zdjecie :P wyglada jak grafika 3d. Ale powiem jedno WYPAS ::D:DD: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 coz dodac ? chyba tylko cool :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Jak każda Twoja praca, powaliła mnie na kolana, gratulacje :) Ostatnie ujęcie rządzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 :) Simple_man-tworzywo to masa plastyczna, rodzaj syntetycznej gliny termoutwardzalnej(zastyga pod wpływem powietrza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 moja glina jest zbrush . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 dales duzo detali ale sama forma glowy nie jest poprawna. Miales referki, ksiazki do anatomii, czy robiles z glowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 kurt heretic-zbrush jest dobrym programem do ćwiczeń, tak jak aparat cyfrowy do pierwszych próbnych zdjęć .jednak myśle że efekt i satysfakcja oraz terapeutyczny wpływ rzeźbienia dają mi większą radoche:). dla mnie programy 3D to czarna magia:P pozdro h4sh-poprawna?na czym opierasz swój osąd?:) jeśli chodzi o referencje to w przypadku weszyciela korzystałem z własnych szkiców a mój pies mi pomagał jako model,przy kwestiach anatomicznych;) natomiast Marek Aureliusz ...tu korzystałem z szkiców mistrza Leonarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 no i tu już zaczynają się schody.. o ile za poprzerdni model Ciępochwaliłem.. ten już wypada gorzej... skupiłes sie na detalach, a całość ne była jeszcze zbyt dobrą podstawą na położenie szczegółów... takie jest moje zdanie.. rozumiem ze nie było Twoim zamiarem anatomiczne podejście jednak troszke to psuje całość.. to tyle.. ale i tak masz ode mnie plusa za samo bawienie sie tradycyjnym modelowaniem.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 sith_Lord-anatomiczne podejście było moim zamiarem, jednak tworzywo to ma pewne właściwości które odkryłem dopiero po zastygnięciu figurki.chodzi mi tu o fakt że podczas krótkiego czasu zastygania nie wolno za zadne skarby w ogóle dotykać się do niego. niepotrzebnie trzymałem ją w rękach w trakcie schnięcia i właśnie wtedy figurka się odkształciła(twarz się wklęsła;) ) po za tym nalezy pamiętać o właściwym umieszczeniu środka ciężkości w przypadku takiej figurki(bez drucianego szkieletu), co również wpłynęło, choć tu już w mniejszym stopniu na odkształcenie. Mam świadomośc błędów które popełniam i nie zamierzam ich powtarzać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 19 Maj 2005 Share Napisano 19 Maj 2005 Brawo Smart piękne pracki zdolniacho,heh też rzeźbiłem ale kiedy to było ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 19 Maj 2005 Autor Share Napisano 19 Maj 2005 DarCon-też przez chwilę tak myślałem, że kiedyś rzeżbiłem ale wrócił mi apetyt na glinę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 masz tego wiecej? dawaj. bardzo mi sie podoba. czy te czarne plamy byly zamierzone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 bardzo mi sie podoba :) zrob swoje popiersie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 20 Maj 2005 Autor Share Napisano 20 Maj 2005 Ania C - mam... http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3847 http://max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3847 i kilka w głowie i to w powijakach jeszcze;) czarne plamy były zamierzone to poxilina, dzięki niej rzeźbka nie pęka tam gdzie nie powinna:) flesz_gordon-wszystko w swoim czasie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 Smart- po prostu świetne. Czapka z głowy i łbem do ziemi. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 No kurde wypasssss !!!! Tez tak bym chciał :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 swoj osad opieram na wlasnych doswiadczeniach i lekcjach z anatomii. luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 luk briowy jest niepoprawny, stosunek podbrodka do szerokosci szczeki tez. Jest tego wiecej. wiem, wiem... "nie od razu Kraków zbudowano";) przydałyby mi się te lekcje... :( jednak mimo wszystko sa tomało istotne dla mnie niuanse. głowa ta w rzeczywistosci nigdy nie istniala więc i wymiary ma nierealne;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi