MF Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Witam serdecznie. Dziś nareście miałem troche czasu na maxa, więc skorzystałem z okazji i zacząłem modelowanie tego dosyć słynnego czołgu jakim jest T-34. Będzie to wersja z działem 85mm. Założenia są takie, aby zrobić model w miare szybko i bardzo dokładnie. Poniżej renderek tego co dzisiaj wymodziłem ;)... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 male znowu czolg:( ;P mozesz pokazac wire?? ps. bardzo ci o super wychodzi pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2005 nielot007: Lepsze to niz samochody ;).... prosze i wire: To w srodku ma MSx1 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 huraa nastepny czolg :) fajnie fajna siatka bedzie cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 już teraz wiem że będzie extra ;) cieszy oko fajny modeling i render :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 dobrze się zapowiada ...keep it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 ale fele, co to za auto?!:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 Witam! Nio i znowu jeden z moich ulubionych czołgów :D. Koła jezdne… wyglądają jak… koła jezdne od T-34 :D. Fajny modeling. Życzę powodzenia! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2005 Dziękuję wszystkim za komentarze. Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 mimo, że to kolejny czołg, to bardzo mi się podoba Twoja praca, siatka idealna, tak trzymaj, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 no fajnie na razie :), ciekawe jak sobie poradzic z texturami... powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 świetnie narazie, ty przypadkiem male skończyłeś IS-2 :D? EDIT-_----_--___------------------- dobra , już wiem że skończyłeś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Thx za wszystkie komentarze. Dzis zrobie gąsienice i zaczne "nadwozie" Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Nooo fele wypasione :) Jak zrobisz gasienice to ciekawe ile poly ci "szarpnie"... CPU killer bedzie ;P Ale siateczka miodzio! Bede zagladal zeby sledzic postepy. Powodzenia nie zycze - nie bede zapeszal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Narazie sam uklad gasienicowy ma 90 k trojkatow, ale to z ms x1. Do ujec z wiekszej odleglosci mozna rownie dobrze renderowac z ms x0. Mysle ze gasienice nie zajmą więcej niż 60-70 k trojkatow. Przypominam, że is-2 mial 700k tri i byl robiony na slabszym sprzecie ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Update: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 faaajne, a nie za sztywne? pytam, nie znam sie ale jest pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Tutaj akurat w przeciwienstwie do is-2 gasienice sa sztywne... Nie widzialem jeszcze fotki referencyjnej na ktorej by "wisialy" ;).... http://simon.3dghetto.com/SA_Museum_Military/T-34-85/T-34_85_001.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 zawsze uwazalem ze ten czolg ma okropna gasienice :P a jesli chodzi o model to bardzo ladnie i przede wszystkim zgodnie z oryginalem :) te "opony" na kolach troszke za grube... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 ile to ma poly ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 tylko 200 k tri ;) przed odchudzaniem... siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Kuuul ;]. Tak jak kome zauwazyl - chyba naciag jest za duzy no i gasienice wygladaja na sztywne ;>. Badz luzak i je poluzuj ;]. Pzdr :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Malefatal pikna robotka :] jakies wojenne klimaty ostatnio na forum panuja z samochodow wszyscy przesiadaja sie na czolgi :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Dzięki za komentarze :) Knysha: Bede twardy i nie poluzuje, zajrzyj na tanxheaven.com i zobacz czy gasienice wisza ;) ... Predator: To chyba dobrze ;)... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Update: High res po kliknieciu na obrazek: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 No to sru ;> http://tanxheaven.com/ljs/t34-85modljs/t34modfinalassembly-004.JPG http://tanxheaven.com/ljs/t34-85modljs/t34modhullpaint-005.JPG Co ty na to ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Knysh: Fajne zdjecia, thx ;), ale prosilbym abys zamiescil to jako linki, chce zeby watek byl klarowniejszy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Piekna robota ty gadzino jedna no ! :) jedziesz jak burza , skoncz to w wielkim stylu misq :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 aleś dowalił teraz do pieca male ;) aż łeska w oku sie kręci ;) ps. w czym to renderowane - vray :o ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Renderuje zaleznie od humoru vray/mental ray. Pierwsze rendery w tym watku to byl vray, ostatni to mental. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 fajny aa :) kurde ja sie dowiem jak wy te gasienice robicie bedziesz robic do niego mapy i scenke, czy tylko model? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEKTOR Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Witam! Eeee no… ja to jestem… zachwycony tym modelem. Daj go do bitwy :D :D zrobisz tam niezłe zamieszanie :P. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Kome: model + tekstury. Hektor: ee tam :P... Update: http://img64.imageshack.us/img64/997/310720051post7im.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 no dajesz dajesz jest pieknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 wspaniała robota male ;) ehhh.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Nuuu pieknie ;* ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 swietnie ci to wychodzi, bardzo mi sie podoba twoj modeling, pozdrawiam i czekam na wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 thx all :] W pon i wtorek niestety pracowalem i nie mialem czasu na modelowanie. Dzis zabralem sie za wiezyczke, jest juz skonczona. Pozostal mi tyleczek i elementy po bokach :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yogi-bear Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 mmm... male... bardzo ładnie :) czyściutko, tak jak być powinno. oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 pieknie Ci idzie ty ... ty .... ty czolgisto ty ;) wieza jest cudna wrecz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 bardzo niedokladnie nie podoba mi sie ... jokeeeee :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2005 No to maly bonus, dla screeno i siatko maniakow ;) screeny: http://img266.imageshack.us/img266/5936/10du3.jpg http://img266.imageshack.us/img266/5186/25xk.jpg http://img266.imageshack.us/img266/8246/38dw.jpg http://img321.imageshack.us/img321/3953/48fh.jpg http://img321.imageshack.us/img321/9494/53uv.jpg siatki: http://img321.imageshack.us/img321/2121/64jv.jpg http://img321.imageshack.us/img321/8339/78gm.jpg http://www.lr.pl/grafiki/akcesoria/cars/freelander/siatki/full/frl_1401.jpg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 tylko podziwiać panie malefatal :) chociaż ta lufa ma chyba zbyt ostre krawędzie na wylocie ;) Fajny avatarek :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 jak dlamie to ten model RULES. Miodziucho panie narmalnie! :) a jak jeszzce tex jakąś wypaśną na niego sypniesz to już ja chowam sie pod krzesło z moimi miernymi modelami z pod znaku NIEDORÓBY :D pozdrawiam i żyucze powodzenia w dalszej pracy!!! NA GAZIE WSZYSTKIM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 badzo mi sie podoba :) ale nois chyba nie potrzerbny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 BMSP* Dobra robota. Lubie militaria i profesjonalne podejście do rzeczy :) Powodzenia dalej ;) *BardzoMiSiePodoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 czlowieku wymiatasz, co do modelingu to nie mam zadnych obwa, jesli teksturka bedzie taka sama to pozostanie mi tylko pozazdroscic :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Ruski czolg... a fee. ;) Wykonanie naszczescie nadrabia... i to jak! Podoba mi sie, ze rendery robisz w dwoch rendererach. Nauka obu napewno nie pojdzie w las. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Uff... Wczoraj znalazłem ten model na dysku, nie mogłem sobie darować, że jeszcze nie jest skończony. Zatrzymałem się na etapie z poprzedniego obrazka, więc troche pracy przy nim było :)... i ostatni troche nie udany render ;) : Mental Ray, oczywiscie... Pozdrawiam, Tomek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Maj 2006 Share Napisano 16 Maj 2006 fajny, nie wiem czemu ale najbardziej podobają mi się wgnioty na beczkach ;] ubrudź go porządnie, mam nadzieje ze na modelu sie nie skończy i textury z resztą sceny tez z czasem zrobisz ;] (nie czytalem calego watku wiec moge pytać o rzecz oczywistą) ps. daj luzu gąsienicom bo tak naprężonych nigdzie nie widzialem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi