Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie.

Dziś nareście miałem troche czasu na maxa, więc skorzystałem z okazji i zacząłem modelowanie tego dosyć słynnego czołgu jakim jest T-34. Będzie to wersja z działem 85mm. Założenia są takie, aby zrobić model w miare szybko i bardzo dokładnie.

Poniżej renderek tego co dzisiaj wymodziłem ;)...

290720051post1th.jpg

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 78
  • Wyświetleń 9,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

nielot007: Lepsze to niz samochody ;)....

prosze i wire:

siatka0hf.jpg

siatkazblizenie0nk.jpg

To w srodku ma MSx1

Pozdrawiam

Napisano

już teraz wiem że będzie extra ;) cieszy oko fajny modeling i render :]

Napisano

Witam!

Nio i znowu jeden z moich ulubionych czołgów :D. Koła jezdne… wyglądają jak… koła jezdne od T-34 :D. Fajny modeling. Życzę powodzenia!

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Update:

290720052post5pi.jpg

Napisano

no fajnie na razie :), ciekawe jak sobie poradzic z texturami...

powodzenia i pozdrawiam

Napisano

świetnie narazie,

ty przypadkiem male skończyłeś IS-2 :D?

EDIT-_----_--___-------------------

dobra , już wiem że skończyłeś ;]

Napisano
  • Autor

Thx za wszystkie komentarze.

Dzis zrobie gąsienice i zaczne "nadwozie"

Pozdrawiam.

Napisano

Nooo fele wypasione :) Jak zrobisz gasienice to ciekawe ile poly ci "szarpnie"... CPU killer bedzie ;P Ale siateczka miodzio! Bede zagladal zeby sledzic postepy. Powodzenia nie zycze - nie bede zapeszal

Napisano
  • Autor

Narazie sam uklad gasienicowy ma 90 k trojkatow, ale to z ms x1. Do ujec z wiekszej odleglosci mozna rownie dobrze renderowac z ms x0. Mysle ze gasienice nie zajmą więcej niż 60-70 k trojkatow.

Przypominam, że is-2 mial 700k tri i byl robiony na slabszym sprzecie ;)

Pozdrawiam.

Napisano

zawsze uwazalem ze ten czolg ma okropna gasienice :P a jesli chodzi o model to bardzo ladnie i przede wszystkim zgodnie z oryginalem :) te "opony" na kolach troszke za grube...

Napisano
  • Autor

tylko 200 k tri ;) przed odchudzaniem...

siatka:

siatka51qz.jpg

Napisano

Kuuul ;]. Tak jak kome zauwazyl - chyba naciag jest za duzy no i gasienice wygladaja na sztywne ;>. Badz luzak i je poluzuj ;]. Pzdr :D

Napisano

Malefatal pikna robotka :] jakies wojenne klimaty ostatnio na forum panuja z samochodow wszyscy przesiadaja sie na czolgi :].

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :)

Knysha: Bede twardy i nie poluzuje, zajrzyj na tanxheaven.com i zobacz czy gasienice wisza ;) ...

Predator: To chyba dobrze ;)...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Update:

High res po kliknieciu na obrazek:

300720054post226ma.jpg

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Knysh: Fajne zdjecia, thx ;), ale prosilbym abys zamiescil to jako linki, chce zeby watek byl klarowniejszy.

Pozdrawiam.

Napisano

aleś dowalił teraz do pieca male ;) aż łeska w oku sie kręci ;)

ps. w czym to renderowane - vray :o ??

Napisano
  • Autor

Renderuje zaleznie od humoru vray/mental ray. Pierwsze rendery w tym watku to byl vray, ostatni to mental.

Pozdrawiam.

Napisano

fajny aa :) kurde ja sie dowiem jak wy te gasienice robicie

bedziesz robic do niego mapy i scenke, czy tylko model?

pozdrawiam

Napisano

Witam!

Eeee no… ja to jestem… zachwycony tym modelem. Daj go do bitwy :D :D zrobisz tam niezłe zamieszanie :P.

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

thx all :]

W pon i wtorek niestety pracowalem i nie mialem czasu na modelowanie. Dzis zabralem sie za wiezyczke, jest juz skonczona. Pozostal mi tyleczek i elementy po bokach :)

30820051post4sx.jpg

pozdrawiam

Napisano

tylko podziwiać panie malefatal :) chociaż ta lufa ma chyba zbyt ostre krawędzie na wylocie ;)

Fajny avatarek :D

Pozdrawiam

Napisano

jak dlamie to ten model RULES. Miodziucho panie narmalnie! :) a jak jeszzce tex jakąś wypaśną na niego sypniesz to już ja chowam sie pod krzesło z moimi miernymi modelami z pod znaku NIEDORÓBY :D pozdrawiam i żyucze powodzenia w dalszej pracy!!! NA GAZIE WSZYSTKIM!

Napisano

BMSP* Dobra robota. Lubie militaria i profesjonalne podejście do rzeczy :) Powodzenia dalej ;)

*BardzoMiSiePodoba :)

Napisano

czlowieku wymiatasz, co do modelingu to nie mam zadnych obwa, jesli teksturka bedzie taka sama to pozostanie mi tylko pozazdroscic :)

pozdro

Napisano

Ruski czolg... a fee. ;)

Wykonanie naszczescie nadrabia... i to jak!

Podoba mi sie, ze rendery robisz w dwoch rendererach. Nauka obu napewno nie pojdzie w las.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Uff... Wczoraj znalazłem ten model na dysku, nie mogłem sobie darować, że jeszcze nie jest skończony. Zatrzymałem się na etapie z poprzedniego obrazka, więc troche pracy przy nim było :)...

1605200614bh.jpg

1605200638ng.jpg

i ostatni troche nie udany render ;) :

1605200628qj.jpg

Mental Ray, oczywiscie...

Pozdrawiam, Tomek.

Napisano

fajny, nie wiem czemu ale najbardziej podobają mi się wgnioty na beczkach ;]

ubrudź go porządnie, mam nadzieje ze na modelu sie nie skończy i textury z resztą sceny tez z czasem zrobisz ;] (nie czytalem calego watku wiec moge pytać o rzecz oczywistą)

ps. daj luzu gąsienicom bo tak naprężonych nigdzie nie widzialem ;]