Napisano 1 Sierpień 200519 l Właśnie co ćwiczycie ? ja interesuje się od 1.5 martial art'em - miałem spytać już wcześniej tylko zastanawiałem sie czy to dobre miejsce ;) może ktoś cośik trenuje tutaj ? edit co by postów nie nabijac ;) inni cos trenują ? sartr - sparing :] ?
Napisano 1 Sierpień 200519 l hmm tutaj trenuje maxa a gdzie indziej trenowalem (robilem to kiedys [jakies 7 lat temu])karate , kazali nauczyc sie robic szpagat wiec zrezygnowalem ;]
Napisano 1 Sierpień 200519 l Karate tradycyjne za małolata Ostatnio Jiu-Jitsu - piękna sprawa, bardzo podoba mi się ta sztuka walki. Bardzo efektowna i efektywna sztuka walki, można obezwładnić przeciwnika nie robiąc mu krzywdy, bardzo chciałbym poznać ja na tyle aby móc zastosować do obrony na mieście. .....narazie to jak nadchodzą problemy to w zasadzie używam nóg - znaczy się albo mix karate i takewondo ( nie widziałem osoby która by wstała po bezpośrednim trafieniu butem w ryj) , albo się ewakuuję z zagrożonej strefy :D . edit: Ktoś coś wspominał o sparingu ? :D oczywiście używanie nóg i dźwigni dozwolone :)
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor ejj nie no już jak coś to praktycznie na nogi + czasami ręce ;) kakrotto13 szpagat to podstawa :] osobiście teraz po roku mi kazali pracowac nad dzwigaczami także nie ma wyjścia :/ ale ogólnie bardzo pozytywnie jestem nastawiony - widział ktoś filmy teamryouko albo timpasa ? mój nie dościgniny wzór to ashley beck - ten to dopiero wymiata - tak widziałem na foum dużo osób interesuje się skateboardingiem ale nie ma jak to po ciężkim treningu walnąc sie na pysk i do łóżka :] Razor długo już dziergasz jiu-jitsu ? ja martialem - połączone style + weaponary(narazie tylko z kijem bo wyżęj nie dają - ale w chacie próbuje i inne) tak z 1.5 - masz jakies osiągnięcia/udziały ? Może ktoś cos z capoeiry łapie ?
Napisano 1 Sierpień 200519 l hehehhe pływam i jeżdzę na rowerze ostatnio... muszę się przyznać też... że mam nieźle rozwinięte mięśnie palca wskazującego ;) Kiedyś..... shotokan Pozdrawiam ;)
Napisano 1 Sierpień 200519 l hmmmmm jakies 3123421312312321 lat temu judo ;) a teraz trenuje chodzenie do kuchni i robienie sobie jedzenia o zapuszczaniu brzuszka nie wspominam ...
Napisano 1 Sierpień 200519 l Razor długo już dziergasz jiu-jitsu ? ja martialem - połączone style + weaponary(narazie tylko z kijem bo wyżęj nie dają - ale w chacie próbuje i inne) tak z 1.5 - masz jakies osiągnięcia/udziały ? Jiu-Jitsu to niecałe pół roku dopiero. I idzie mi powoli bo ja zdecydownie mam zbyt duże nawyki z udeżeniowych stylów, Jiu-Jitsu to dźwignie i walka w parterze i przyznam że ciężko mi jest nauczyć się efektywnie to wykorzystywać. Łatwo jest mi zaplanować w ułamku sekundy całą serię udeżeń, blokad i kopnięć kończących, a obmyślenie dźwigni i taktyki na sprowadzenie walki do parteru zajmuje mi zdecydowanie za dużo czas. btw. oprócz martial-arts to jeszcze jeżdżę konno, pływam na żaglówkach, biegam, jeżdżę na rowerze, trochę strzelałem kiedyś, no i co najważniejsze nie zaniedbuję codziennego treningu mięśnia piwnego :D EDIT: @Tweety -> pływałem na Kadetach, Omegach, 420, 470 i czymś jeszcze ale pamiętam tylko że nazywaliśmy to "misiek" - taka tłusta locha kabinowa. A gdzie ? Jeziora Drawskie i Sławskie Mam patent ale też żadko pływam - najlepszą akcję to miałem jak ja taki kozak że mam patent zabrałem znajomych na żaglówkę (2 lata przerwy miałem wżeglowaniu) i przy wietrze 5' próbowałem wyjść z portu bez opuszczonego miecza :D ...do dziś nie wiem jak ja to zrobiłem że nie utopiłem tej łódki :?
Napisano 1 Sierpień 200519 l nic nie trenuje a ze sportów to football offcourse , czasem pływam , rower.
Napisano 1 Sierpień 200519 l żeglarstwo: klasa Omega i 470. ale mam już drugi rok przerwy. nie mam czasu i obawiam się że przejdę chyba na rekreację :/ razor: a na czym pływałeś i gdzie?
Napisano 1 Sierpień 200519 l Autor o illy to żeśmnei zaskoczył z capoeirą :] mało spotyka sie osób które w tym siedziały/siedzą
Napisano 1 Sierpień 200519 l problem z nadgarstkiem zdyskwalifikowal mnie, a wiadomo ze tam duzo akrobacji sie robi przenoszac ciezar ciala na rece, ale te ktore nie wymagaly tego to do dzisiaj potrafie. Nawet w tvpGDANSK bylismy ;p
Napisano 2 Sierpień 200519 l Autor ale dlaczego nie powróciłes na scene - u mnie koles miał otwarte złamanie i po roku mógł powrócić - zabrakło chęci - sam po sobie wiem że to naprawde wciąga.
Napisano 2 Sierpień 200519 l Skateboarding :) A co do sportów walki - chętnie bym Capoeire potrenował ale mieszkam w takiej dziurze ze...ach...
Napisano 2 Sierpień 200519 l hehe moze nie trenowalem ale duuzo jezdzilem na rowerze, gralem w piłke, i w ogole sie ruszalem w roku akademickim raz w tygodniu chodze na basen poza tym chodze do lodowki i do biedronki po jogurt brzoskwiniowy (brzoskwinka rulez, chociaz truskawa tez dobra :P ) generalnie strasznie sie spasłem...heheh nie bede straszył ile waze :D
Napisano 2 Sierpień 200519 l Od dwóch lat jeżdżę na mountainboardzie, jak ktoś chce sie poobijać polecam Pozdr
Napisano 2 Sierpień 200519 l w chwili obecnej trenuje sobie siatke i nozke, a poza tym od przyszlego miesiaca bedzie dwa razy w tygodniu basen + troche silki
Napisano 2 Sierpień 200519 l Od dwóch lat trenuję Kick-Boxing, niestety teraz pewnie będę musiał zrobić sobie roczną przerwę ale później zamierzam kontynuować :). Poza tym to rower, narty i rolki wyczynowo.
Napisano 2 Sierpień 200519 l Hmm czytajac wasze wypowiedzic dochodze do wniosku, ze z wami nie jest strach isc gdzies ulica. Taka grupa z takimi skillami nakopie kazdym lysym, skinom itp xD Ja trenowalem 3 lata karate kyokushinkai kan [6 kyu, zolty pas], ale musialem zaprzestac. Teraz rower, wymachiwanie kijkiem ;],kick-boxing z kumplami, siaka no i moze od przyszlego roku kendo :).
Napisano 2 Sierpień 200519 l czy wszyscy tutaj cos trenowali?? ja pol z roku temu trenowalem wyczynowo mateme na czas :P. a i za malolata popieprzalem sobie po miescie na rolkach. that's all folks!
Napisano 2 Sierpień 200519 l ja ćwiczę chór męski, juniorzy (do lat 15), działający przy pobliskiej parafii ;)
Napisano 2 Sierpień 200519 l ja ćwiczę chór męski, juniorzy (do lat 15), działający przy pobliskiej parafii ;) leru--> w takim razie....czy jestes ksiedzem?? ;)
Napisano 2 Sierpień 200519 l heh gripi -> to dlatego teraz tak zapie.. na długie dystanse tak dobrze :D ja trenuje kosza ale tylko na boisku bo brak czasu na klub, silka z raz na miesiac, niedlugo zaczynam basen
Napisano 2 Sierpień 200519 l Knysha - ta, jasne... wystarczy ze sobie przypomne jak na ostatnim zlocie we wrocku spotkalismy dwoch jakichs "niemilych panow" i mnie prawie rzucili na pobliskie auto, a Badyla zaczeli dusic :]
Napisano 2 Sierpień 200519 l sami widzieliscie, ze gdyby nie trzymala mnie polowa forumowiczow, to bym goscia rozszarpał ;) nie ma to tamto. w przyszlym semestrze mam miec taekwondo czy inne aikido na wf-ie, wiec moze sie jakos poruszam. a tak to rekreacyjnie bieganie na biezni pod domem, czasm jakas piłe sie pokopie chyżym butem :P pozdro :)
Napisano 2 Sierpień 200519 l Knysha - ta, jasne... wystarczy ze sobie przypomne jak na ostatnim zlocie we wrocku spotkalismy dwoch jakichs "niemilych panow" i mnie prawie rzucili na pobliskie auto, a Badyla zaczeli dusic :] Hmmm no to cos tutaj nie zagralo? Bronic sie nie umiecie :)? No panowie... ;]
Napisano 4 Sierpień 200519 l dosc dlugo juz trenuje parkour .. chodz na poczatku nie wiedzialem ze sie to tak nazywa lub jak kto woli free running. a tak poza tym to jezdze na deskorolce
Napisano 4 Sierpień 200519 l Leander.. no nie rozbudzaj tu w ludziaoch dzikiej wyobrazni Od lat uprawiam wspinaczke sportowa, co prawda ostatnio przerwalem ale znowu sie za to zabieram. Pamietam kiedys stawy w palcach mi nie wytrzymywaly jak wisialem na 2 palcach wsadzonych w szczeline. Dalem spokoj..ale czas minal i znowu trzeba by to ruszyc.
Napisano 1 Wrzesień 200519 l ja trenuje biegi na dlugich dystansach, kolo domu mam piekny las i duzo gorek po ktorych biegam moj czas na 10km to 43.30 w takim terenie. pozatym czesto gram w pilke chca mnie wziasc do skladu jako obronce do ligi szostek wiec bede mial nastepne treningi ogolnie uwarzam sport do zdrowie i tego sie trzymam pozdr.........
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Od zeszłego października trenuję Nihon Ju-Jutsu, a od maja brazylijskie jiu-jitsu. Oba zamierzam już za dwa tygodnie kontynuować. Jest git :) MA rulez. Kulanie się po macie rulez. :)
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor ja ostatnio dodałem Muay Thai do swoich ćwiczeń - zafascynował mnie Umar Khan i chyba już przytym zostane.
Napisano 2 Wrzesień 200519 l A ja gram w Tenisa, planuje sie zapisac na Siatkówke, aha i codziennie dzwicze nadgarski i palce obu rąk ;)