Mirkowaty Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Wspólna praca Maria i moja czyli połączenie przyjemnego z pożytecznym :D projekt powstał na potrzeby firmy w której pracujemy. O szczegóły ustawień światła i rendera pytać Mariosa :D numery telefonów fanek naszej pracy można wysyłać do mnie :D (no Mario mówi ze do niego tez można) modelowanie - Max rendring - Vray kompozycja - Szop(en CS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Architektury oceniał nie będę bo nie amm kwalifikacji ;) ale plastycznie mi się bardzo podoba, materiały i render super, tylko z glowem przegięliście i może delikatnie zmniejszyłbym nasycenie kolorów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 patrząc na okna mam wrażenie, że jest to coś wielkiego, po czym schodzę na ziemię i wiedzę kanapę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Jak dlamnie bomba , nic dodac nic ujac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 najs big suprajs :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 wizualnie efekt jest swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 świetny efekt wizualny - robi wrażenie. Klorystyka i w ogóle - swiatło świetnie ustawione pozdr giorgione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 No to ja sie nie znam bo wizualnie (realizm) mi sie nie podoba. Cienie za mocne tak jakbyscie je za bardzo na kontrascie zwiekszyli - zwlaszcza te na prawej-dolnej czesci pracy a pozatym maja one nierowna "gestosc" nie wiem jak cos takiego moze sie w realnym powstac. Pozatym ten czerwony blask, ktory bije od kanapy na sciane tez jest za mocny. Praca bylaby rewelacyjna gdyby ja pozadnie oswietlic... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 Dzięki za przychylne i fachowe komentarze (xeav - kanapa faktycznie pomniejsza) a Panu w kapeluszu juz podziękujmy haha :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 To moze zalozymy watek "oceniamy tylko ładnie prace" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Impressive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Sliczne wizualnie, szkoda ze sie texturki powtarzaja Ale swiatelko ladnie wam wyszlo. To jest potega tej pracy. Ciezko powiedziec cos o miejscu, deko te schody do nikad ida z tej kamery ale mila przestrzen w super mega sloneczny dzien. Kanape bym wywalil bo chyba jest z innej bajeczki jak na moj gust Takie soczyste kolory to podstawa i ciekawe ze takie wam Vray wyplul.. hmm pozdr Fotoas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 ...Cienie za mocne tak jakbyscie je za bardzo na kontrascie zwiekszyli - zwlaszcza te na prawej-dolnej czesci pracy... Poprawiłem na szybko cienie w rogach teraz już się mniej rzucają w oczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 No po poprawkach już duuuużo lepiej.... ;P A poważnie imho praca stoi na bardzo wysokim poziomie i dziw bierze że jeszcze nie ma rekomy na głównej stronie. Pozdrawiam i gratuluje Mam pytanie: czy światła na ścianie z lewej pod oknami /tam gdzie zdjęcia/ to IES ? Czy to Vray z Exponential czy HSV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mavic Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 super projekt, przyczepił bym się tylko do oświetlenia, okna są prześwietlone, natomiast tuz pod nimi panuje pol mrok mimo iz jeszcze palą się lampki. ale i tak praca swietna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuback Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Jak dla mnie rewelacja i wykonaie i architektura. Dawno takiej pracy nie było , aż miło popatrzeć. To co się dzieje w dziale architektura stało się dość monotematyczne i lekko prymitywne. Trudno odróżnić już tam osoby i ich prace. Wy poszukaliście czegoś nowatorskiego i bardzo mi się podoba. Odbiega to od pospolitych boxów niby współczesnej rzadko spotykanej architektury , niektórzy powinni się zainspirować ( ja napewno się zainspiruję) tą pracą i zastanowić nad tym co tworzą.... /pozdrawiam kuback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 z okien troche mocno bije i nie podobaja mi sie te lampy zwisajace za schodami ale reszta super, gratuluje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Witam MOTHMAN:: - Światła o które pytasz to standardowe VrayLight (są one przeskalowane aby mieściły się pomiędzy krawędziami) Color mapping „Exponential” Dark m. 1,6 Bright m. 1,6 Chciałem jeszcze dodać iż naszym zadaniem nie było uzyskać jakiejś super realistycznej wizki lecz coś takiego bardziej „artystycznego” hehe Wielkie dzięki za wszystkie Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karola Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 zachwyty, zachwyty. a mi sien ie podoba. czerowna kanapa hmm. jak to od razu widac ze to projekotwala plec brzydka. a te kwiatki w wazonie to jakie sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karola Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 a ten ekranik w prawym dolnym rogu z pomaranczowa strzalka to drogowskaz do wyjscia ewakuacyjnego czy po prostu wskazanie drogi do kibla dla niepelnosprtynych (inaczej mirkowatych) lub tez skacowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Do Karola: jako "świeżak" powinieneś/powinnaś uważnie przeczytać zasady postowania. Jest takie małe okienko z prawej strony "edycja" :/ I uważaj bo z takimi tekstami trafi Ci sie banan ! Co do pracy - Mario ta roślinka to Xfrog czy Dosch czy coś jeszcze innego ? Nawiasem mówiąc kanapa to dobry akcent kolorystyczny w tym wnętrzu inaczej byłoby monotonne nawet przy tak złożonym wnętrzu. Jeszcze raz BRAWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Chciałem jeszcze dodać iż naszym zadaniem nie było uzyskać jakiejś super realistycznej wizki lecz coś takiego bardziej „artystycznego” hehe To Wam się udało :) ....wskazanie drogi do kibla dla niepelnosprtynych (inaczej mirkowatych) hmmm....jak dla mnie to pasuje na bana...tak odrazu, po 2 poście ? witamy na forum...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 NO ludki Good job jak to mawia nasz szefo. Czekaliscie caly dzien i sie doczekaliscie :) Congratsy ode mnie, a piwko jutro od was ;) Mario nie martw sie lampami, ja je lubie ;). Aha i jeszcze jedno ... karola ... fajny text z tym grafikiem 3d :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Karola Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 mirkowaty w zyciu sioe na to nie obrazi bo caly czas tak do niego mowie bez czytania regulamniu wiec nie martw nic. trzeba sie bylo go spytac zreszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 calkiem fajne ... kark by mnie rozbolal jak bym musial tak wysoko spoglądac na te obrazy ;] fajne drzewko ... fajnie sie komponuje z prawą stroną i czescią oddali ... ogolnie pieknie ;] pozdrawiam ;] a no i uprzedzajcie tam kolezanki o etyce postowania ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 no fajno takie to... fajne generalnie... w sensie ze "w pytę".. no moze nawet "spox", dobra.. zeby nie było.. jest b.fajne, plastycznie, arch. juz nei koniecznie, podoba mi się, i swiatło i kolory i strzałka do woocetoo.. nawet obrazki dla koszykarzy.. ze juz o zwierzu z kosmosu w wazonie nie wspomne.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr00zak Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Schocy prowadzą do NIKĄD? obejście na antresoli chyba też. świetny pomysł. gdzie jak nie w galerii takie patenty. Swego czasu chyba pan R. Bofill popełniał takie rozwiązania w swojej silosowej siedzibie w Barcelonie. Cel zdecydowanie osiągniety. Efekt naprawdę swietny. Mam drobne pytanko: będzie jeszce jakieś ujęcie? Szczerze powiem, ze mam problem z rozszyfrowainem powierzchni ekspozycji po prawej stronie za sofą. Nie wiem czy ściany są usytuowane promieniście, równolegle czy w tej samej płaszczyźnie co "obrazki dla koszykarzy", ale to kwestia widoku. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 gratuluje swietna praca ale glow bym zmniejszyl moze kanapa przestalaby tak promieniowac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 na antresoli to ma jakies 30-40 cm szerokosci wiec pelni funkcje wizualną ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Wiec tak żeby nikogo nie pominąć :D - strzałka to logo firmy w której pracuje tamtędy sie prosze do wc nie udawac haha drzewko to X-frog - obrazki sa ustawione promieniście do ściany tzn. równolegle z niewidocznymi krawędziami zębów - więcej ujęć raczej nie będzie praca nie była przygotowywana z takim zamiarem - kanapa zostaje jest specjalnie wstawiona jako kontrast dla monotonnego kolorystycznie tła (stanowi akcent kolorystyczny w tej kompozycji) - obrazki faktycznie za wysoko :/ Pozdrawiam Mirek & Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
err0r Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Czesc :) Apeluje do szanownych kolegow grafikow o umieszczenie paru screenow roboczych :) Jak to wyglada po wyrenderowaniu Vray-em a jak juz po retuszu w Photoshopie. Te "glow'y" przy oknach to je dostawiliscie w szopie czy w renderingu takie wyszly ? Jak dlugo Wam sie to renderowalo ? PS. Pozdr. dla calego Cypru :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Nie zebym byl zlosliwy ale mi sie to naprawde niepodoba... no nie zasluguje na te ochy i achy jakie dostalo. Najgorzej jest w tej czesci pod oknami i czemu te zdjecia tam tak nierowno poprzybijane? A dlaczego nikt sie nie dowala do tych "nierowno gestych" cieni w dolnej-prawej to juz calkiem nie kumam. Tylko mi nie piszcie, ze mam isc do lekarza od oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 bardzo ladne kolory w klimatach Olivier`a Campagne czyli wypas :) , razi jedynie glow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Ciekawe kiedy reszta prac w galerii osiągnie poziom prezentowanych tu co jakiś czas wizualizacji... Bardzo ładnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 mi sie podoba. niemam nic przeciw :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 mnie również takie coś się bardzo podoba, a obrazki są krzywo, chyba aby zachować styl, cienie wg mnie mogą być, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Ja chyba zaloze krucjate przeciwko tej pracy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 kulki: idz do lekarza od oczu bo zdjecia sa rowno "poprzybijane" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 Ja chyba zaloze krucjate przeciwko tej pracy;) Taa konik juz czeka :D haha sory ale musiałem sprawdzic czym kolega sie wczesniej popisał. Irytujace ze mimo tak szybkiej "korekcji" nadal praca sie nie podoba haha. mimo wszytko Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Kulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Taa konik juz czeka :D haha sory ale musiałem sprawdzic czym kolega sie wczesniej popisał. Irytujace ze mimo tak szybkiej "korekcji" nadal praca sie nie podoba haha. mimo wszytko Pozdrawiam :P Nikt nie spodziewa sie hiszpanskiej inkwizycji! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 Ale zes sie wyzrl bro ;) Mowilem dac zolta kanap(k)e. Strzalak do wc ... LOL(gigant) nie wiedzialem ze w kiblu pracujemy ;) ale dobre i to :D . Ja bym doda tylko czarne zaslony i znaczek batmana. Moze ewentualnie glowy tworcow w oknach co by pokazac proporcje budynku:) Dobra juz mnie nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 fajnego masz avatara :) ....a co do pracki to moim zdaniem za duzo glow-a dales, wiem ze tak najlatwiej jest fajny FX viz uzyskac, ale. co za duzo ... to zaduzo :). pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tHE_3nasty Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 ładne ale jak to miał być real to mnie nie oszukałeś coś tu nie gra ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 12 Sierpień 2005 Share Napisano 12 Sierpień 2005 buhaha na ile on mial tego bana? 2 dni? :P:P:P... fajna pracka:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 Jeszcze raz dzięki wszystkim za te przychylne i te wazeliniarskie opinie :] co do prośby o zamieszczenie prac przed i po kompozycji postaram sie to zrobic narazie brak czasu :P Glow był dodany w Szopie czas renderingu to około 10h (roz 2000x974, P4 3.2, 2GB ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valoos Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Pracka fajna, z pomysłem i - szczególnie przepiękne "nierówno gęste" cienie (jak wam to sie udało uzyskać ? ;)... //kolega Kulki pewnie jest zatwardziałym inżynierem (z wykształcenia) i wie lepiej niż V-ray jak te cienie policzyć. A swoją drogą, jeśli na dobrym zdjęciu jakiś detal wygląda ździebko inaczej niż się to co niektórym wydaje, to czy to znaczy, że pan Bóg źle fotony policzył ?// Nie lubię się wtrącać w cudze wątki, ale czasem mnie mierzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 No dobra od dzis bede tylko ładnie ocenial... ladny jestm to i ładnie oceniam. Polibuda? bleeeeeeeeeeeeee... Ja tam "nierowno cos tam cieni" na zadnej wizce nie widzialem kolego docęcie Pióro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valoos Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Kulki -> Oj zazdrośnik,zazdrośnik ... a jak nie widzisz to nie pisz... ... dlaczego nikt sie nie dowala do tych "nierowno gestych" cieni w dolnej-prawej to juz calkiem nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirkowaty Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 Pora oddzielić ziarno od plew, zamieszczam wiec czysty render z idealnymi cieniami :D i bez szpanerskich glow-ów :P co by niektóre oczy ucieszyć. fajnego masz avatara :) .... pewnie każdemu to mówisz ale ja nie umawiam sie z kolegami z forum !! haha :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi