Morbid Karbid Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 (edytowane) witam, przedstawiam koncepty, które wydłubałem wczoraj i jeden starszy z innej bajki. Ciągle szukam swojej ulubionej techniki. Edytowane 9 Grudzień 2009 przez Morbid Karbid update 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 No no no profesjonalnie to wyglada, to na dole z tym swiatlem ma rewelacyjne swiatlo, podoba mi sie to. Troche jak DISCWORLD+postacie z magii i miecza+Thorgal, tak mi sie skojazylo :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 No szcuneczek. Cudnie to wygląda. Widać warsztat mistrza :). Ładny line art. I'm love it!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Świetne są- faktycznie trochę w stylu Rosińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 bardzo fajne (poza ostanim), tez mnie sie z thorgalem kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 2,3 bardzo bardzo ladne, 1 ciekawa ale lepiej wypada lineart niz poniejszy render, ostatnia odstaje poziomem na niekorzysc. kompletnie. ale 2,3 do jakiejs fajnej fantasy giery bylyby super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Stary mówił ci ktoś że masz wielki talent :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Dwojeczka jest super. :) Reszta tez dobra, oprocz ostatniego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 bardzo fajne (poza ostanim), tez mnie sie z thorgalem kojarzy mi tez od razu thorglaek pojawil sie na slinie ;)....trzeci to najbardziej pokazuje jak dla mnie to rewelka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Na 1 Prrzydalby sie cien rzucony gdzies - moze np oswietlic go od gory bardziej zdecydowanie. Poza tym leb ma troche zbyt plaski. 2 i 3 - super - bardzo mi sie podobaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 dzięki za pochlebstwa i krytykę ;) z rysunkiem u mnie lepiej niż malowaniem, co widać po waszych komentarzach. A możecie mi podpowiedzieć dlaczego ten ostatni obrazek jest dla was taki słaby? Bo mi się podoba... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 bo ma nieciekawa kompozycje, troszke nudne kolory i dziwna anatomie. poza postaci i design jest poprostu najslabsza ze wszystkich ktore tu zapodales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Ja się cały czas przymierzam do zmodelowania Twojego robotka a tu już nowe dzieła. Bardzo ciekawy styl (odnośnie 1,2,3) tak trzymaj :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 no no 2 3 super...gorzej z jedynka..dziwnie paostac wyglada...i ogolnie ostatnia pracka tez jakos mnie tak sie nie podoba ...odstaje poziomem od poprzednich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Fajne fajne Lineart to trace czy się w rysowałeś w kompie na wektorach (zakładam ,że to wektor ) ? Napisz coś więcej o linearcie bom ciekaw :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 a mi się kolor w jedynce podoba, taki bajkowy:) Fajne fajne Lineart to trace czy się w rysowałeś w kompie na wektorach (zakładam ,że to wektor ) ? Napisz coś więcej o linearcie bom ciekaw :D hehe, no wektor to raczej nie jest:p Ja zakładam, że cienkopis:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 bardzo mi sie podoba twoja kreska - dynamiczna, ostra - a takie fajne prace :d gratulowac tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 16 Listopad 2005 Autor Share Napisano 16 Listopad 2005 kreska jest z flasha... używam flasha bo ma inną metodę antyaliasingu niż photoshop i dzięki temu kreska jest taka mocna i ostra. Zamieniam to na .png i wrzucam do photoshopa. Tam kolorowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 eh, łukasz miał rację:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 lol a ja myslalem ze kreski w psie robiles... JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Listopad 2005 Share Napisano 16 Listopad 2005 Te flashowo-photoshopowe faktycznie swietne. Szczegolnie trójka full pro jak dla mnie :) I tylko ona przypomina mi Rosińskiego. Czwarta postac jakas rachityczna. Tiger fajnie ujal wady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 graty, podoba mi sie Twoja czysta, prosta kreska :-)) mam do niej sentyment, bo jest jakaś taka komixowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAF Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 komiks jak żywy :) faje, ale rzeczywiście ostatni nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 17 Listopad 2005 Share Napisano 17 Listopad 2005 piękne są 2 pierwsze, naprawde to moje marzenie żeby coś takiego robić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 Sliczniusie te pierwsze, ostatni niestety dokladnie jak Tiger napisal ale te rysunkowe naprawde bardzo bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 mi 3 najbardziej podchodzi . rzeczywiscie ma thorgalowy charakter - pewnie przez te futra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 Mi sie spodobał drugi szkic (rys.). Na prawde świetne prace. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 18 Listopad 2005 Share Napisano 18 Listopad 2005 Tomasz S. Kruk : nie martw sie, nauczymy sie kiedys ;];] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Kruk Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 przepraszam że jakieś głupie to pytanię zapewnie będzie ale chodzi o flashaMX tak ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 chyba powtarzam po innych...2 i 3 bardzo mi sie podobają, w 4 tylko oswietlenie, ale za to tez bardzo ;) moze tylko w 2 nie bardzo mi lezy krew kapiaca z glowy. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 piękne, oby tak dalej ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Dino- Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 moim zdaniem jakby w tym ostatnim projekcie dodac wiecej detali fajnie byloby fajnie... najlepszy dla mnie to wlaśnie ten ostatni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udziar Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Super, Potrafisz fajnie przedstawic postacie. Robiłes kiedys jakis wiekszy komiks? Na ostatnim, swietnie ci wyszlo to mokre miasto z poblaskami. Fruwajacy pan z odrzutowym tornistrem troche infantylny (mowie o pomysle). Ale jakbys wstawil tam takiego przemoczonego trapera w zniszczonych ciuchach to byloby fajnie. I tak daje ci najwyzsza note. Super!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mateusz93 Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 super brak słow 2 i 3 najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 dorzucam upgradeowany szkic ze speedów. 2h w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 Testuję techniki kolorowania szkiców. Teraz ze szkicu nic nie zostało, ale wyrobiłem się w 3 h ze wszystkim. High priest, taki od inkwizycji, ogólnie niezbyt miły gość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 bardzo dobry szkic i kolorki...z daleka twarz wyglada na dosc ciekawa..mozna jakies zblizenie?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 nie można, bo ja sobie tylko tak szkicowałem nie wiedząc gdzie mnie to zaprowadzi i to jest docelowa rozdzielczość :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 podoba mi sie haczyk.i to jak go niewinnie trzyma:]...jak na 3 godz bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 fajny koleś, troche groźny :) kolorek bardzo fajny, dobrze wyszedł, mi się podoba :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 O wiele bardziej mi sie podobaja twoje koncepty w wersji rysunkowej bo rysujesz naprawde 1 klasa, ale malowany też przyzwoity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 bardzo dobre. najbardziej podoba mi sie duze "czucie" anatomi. widac ze to nie tylko wiedza. co do kolorowania to na moje oko, szczegolnie w tym ostatnim, kolor siedzi calkiem uadnie. szkoda tylko ze zrezygnowales z budowania pracy kreska czy, z braku lepszego slowa stroukiem. i w koncu prace w kolorze staly sie za bardzo wylizane, wymeczone w stosunku do pewnej kreski w rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 A ja powiem ze czekam na nowe portfolio! pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yuki Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 hehhe-skad ja to znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 Wyyyyyypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 w rysunku widac wiecej swobody, kolor taki wymeczony. ale podobaja mi sie oba rodzaje koncepcikow. dawaj wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze. stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;) heheh. Morbid Karbid - Świetne szkice, naprawdę mi imponujesz :D Skill idzie na przód cały czas widać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogood Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 coraz lepsze te twoje prace ja sie jaram:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi