Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, przedstawiam koncepty, które wydłubałem wczoraj i jeden starszy z innej bajki. Ciągle szukam swojej ulubionej techniki.

s41.jpg

s40.jpg

s39.jpg

s37.jpg

Edytowane przez Morbid Karbid
update

• Odpowiedzi 242
  • Wyświetleń 60,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No no no profesjonalnie to wyglada, to na dole z tym swiatlem ma rewelacyjne swiatlo, podoba mi sie to. Troche jak DISCWORLD+postacie z magii i miecza+Thorgal, tak mi sie skojazylo :)

pozdrawiam

Napisano

No szcuneczek. Cudnie to wygląda. Widać warsztat mistrza :). Ładny line art. I'm love it!!

Napisano

Świetne są- faktycznie trochę w stylu Rosińskiego.

Napisano

2,3 bardzo bardzo ladne, 1 ciekawa ale lepiej wypada lineart niz poniejszy render, ostatnia odstaje poziomem na niekorzysc. kompletnie.

ale 2,3 do jakiejs fajnej fantasy giery bylyby super

Napisano

Dwojeczka jest super. :)

Reszta tez dobra, oprocz ostatniego.

Napisano
bardzo fajne (poza ostanim), tez mnie sie z thorgalem kojarzy

mi tez od razu thorglaek pojawil sie na slinie ;)....trzeci to najbardziej pokazuje

jak dla mnie to rewelka!!

Napisano

Na 1 Prrzydalby sie cien rzucony gdzies - moze np oswietlic go od gory bardziej zdecydowanie. Poza tym leb ma troche zbyt plaski.

2 i 3 - super - bardzo mi sie podobaja.

Napisano
  • Autor

dzięki za pochlebstwa i krytykę ;)

z rysunkiem u mnie lepiej niż malowaniem, co widać po waszych komentarzach. A możecie mi podpowiedzieć dlaczego ten ostatni obrazek jest dla was taki słaby? Bo mi się podoba... :/

Napisano

bo ma nieciekawa kompozycje, troszke nudne kolory i dziwna anatomie. poza postaci i design jest poprostu najslabsza ze wszystkich ktore tu zapodales.

Napisano

Ja się cały czas przymierzam do zmodelowania Twojego robotka a tu już nowe dzieła. Bardzo ciekawy styl (odnośnie 1,2,3) tak trzymaj :)

Pozdrawiam

Napisano

no no 2 3 super...gorzej z jedynka..dziwnie paostac wyglada...i ogolnie ostatnia pracka tez jakos mnie tak sie nie podoba ...odstaje poziomem od poprzednich:)

Napisano

a mi się kolor w jedynce podoba, taki bajkowy:)

Fajne fajne

Lineart to trace czy się w rysowałeś w kompie na wektorach (zakładam ,że to wektor ) ?

Napisz coś więcej o linearcie bom ciekaw :D

hehe, no wektor to raczej nie jest:p Ja zakładam, że cienkopis:)

Napisano
  • Autor

kreska jest z flasha... używam flasha bo ma inną metodę antyaliasingu niż photoshop i dzięki temu kreska jest taka mocna i ostra. Zamieniam to na .png i wrzucam do photoshopa. Tam kolorowanie.

Napisano

Te flashowo-photoshopowe faktycznie swietne. Szczegolnie trójka full pro jak dla mnie :) I tylko ona przypomina mi Rosińskiego.

Czwarta postac jakas rachityczna. Tiger fajnie ujal wady.

Napisano

graty, podoba mi sie Twoja czysta, prosta kreska :-)) mam do niej sentyment, bo jest jakaś taka komixowa :)

Napisano

komiks jak żywy :)

faje, ale rzeczywiście ostatni nie bardzo

Napisano

mi 3 najbardziej podchodzi . rzeczywiscie ma thorgalowy charakter - pewnie przez te futra :)

Napisano

Mi sie spodobał drugi szkic (rys.). Na prawde świetne prace. Pozdro

Napisano

chyba powtarzam po innych...2 i 3 bardzo mi sie podobają, w 4 tylko oswietlenie, ale za to tez bardzo ;) moze tylko w 2 nie bardzo mi lezy krew kapiaca z glowy.

pozdrawiam.

Napisano

moim zdaniem jakby w tym ostatnim projekcie dodac wiecej detali fajnie byloby fajnie... najlepszy dla mnie to wlaśnie ten ostatni:)

Napisano

Super, Potrafisz fajnie przedstawic postacie. Robiłes kiedys jakis wiekszy komiks?

Na ostatnim, swietnie ci wyszlo to mokre miasto z poblaskami.

Fruwajacy pan z odrzutowym tornistrem troche infantylny (mowie o pomysle). Ale jakbys wstawil tam takiego przemoczonego trapera w zniszczonych ciuchach to byloby fajnie.

I tak daje ci najwyzsza note. Super!!! :)

Napisano

super brak słow 2 i 3 najlepsze

Napisano
  • Autor

Testuję techniki kolorowania szkiców. Teraz ze szkicu nic nie zostało, ale wyrobiłem się w 3 h ze wszystkimhigh_priest.jpg.

High priest, taki od inkwizycji, ogólnie niezbyt miły gość.

Napisano

bardzo dobry szkic i kolorki...z daleka twarz wyglada na dosc ciekawa..mozna jakies zblizenie?:)

Napisano

fajny koleś, troche groźny :)

kolorek bardzo fajny, dobrze wyszedł, mi się podoba :)

pozdro

Napisano

O wiele bardziej mi sie podobaja twoje koncepty w wersji rysunkowej bo rysujesz naprawde 1 klasa, ale malowany też przyzwoity.

Napisano

bardzo dobre. najbardziej podoba mi sie duze "czucie" anatomi. widac ze to nie tylko wiedza. co do kolorowania to na moje oko, szczegolnie w tym ostatnim, kolor siedzi calkiem uadnie. szkoda tylko ze zrezygnowales z budowania pracy kreska czy, z braku lepszego slowa stroukiem. i w koncu prace w kolorze staly sie za bardzo wylizane, wymeczone w stosunku do pewnej kreski w rysunku.

Napisano
  • Autor

wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze.

Napisano

w rysunku widac wiecej swobody, kolor taki wymeczony. ale podobaja mi sie oba rodzaje koncepcikow. dawaj wiecej :)

Napisano
wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze.

stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;)

Napisano
stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;)

heheh.

Morbid Karbid - Świetne szkice, naprawdę mi imponujesz :D

Skill idzie na przód cały czas widać :)