Napisano 16 Listopad 200519 l witam, przedstawiam koncepty, które wydłubałem wczoraj i jeden starszy z innej bajki. Ciągle szukam swojej ulubionej techniki. Edytowane 9 Grudzień 200915 l przez Morbid Karbid update
Napisano 16 Listopad 200519 l No no no profesjonalnie to wyglada, to na dole z tym swiatlem ma rewelacyjne swiatlo, podoba mi sie to. Troche jak DISCWORLD+postacie z magii i miecza+Thorgal, tak mi sie skojazylo :) pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200519 l No szcuneczek. Cudnie to wygląda. Widać warsztat mistrza :). Ładny line art. I'm love it!!
Napisano 16 Listopad 200519 l 2,3 bardzo bardzo ladne, 1 ciekawa ale lepiej wypada lineart niz poniejszy render, ostatnia odstaje poziomem na niekorzysc. kompletnie. ale 2,3 do jakiejs fajnej fantasy giery bylyby super
Napisano 16 Listopad 200519 l bardzo fajne (poza ostanim), tez mnie sie z thorgalem kojarzy mi tez od razu thorglaek pojawil sie na slinie ;)....trzeci to najbardziej pokazuje jak dla mnie to rewelka!!
Napisano 16 Listopad 200519 l Na 1 Prrzydalby sie cien rzucony gdzies - moze np oswietlic go od gory bardziej zdecydowanie. Poza tym leb ma troche zbyt plaski. 2 i 3 - super - bardzo mi sie podobaja.
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor dzięki za pochlebstwa i krytykę ;) z rysunkiem u mnie lepiej niż malowaniem, co widać po waszych komentarzach. A możecie mi podpowiedzieć dlaczego ten ostatni obrazek jest dla was taki słaby? Bo mi się podoba... :/
Napisano 16 Listopad 200519 l bo ma nieciekawa kompozycje, troszke nudne kolory i dziwna anatomie. poza postaci i design jest poprostu najslabsza ze wszystkich ktore tu zapodales.
Napisano 16 Listopad 200519 l Ja się cały czas przymierzam do zmodelowania Twojego robotka a tu już nowe dzieła. Bardzo ciekawy styl (odnośnie 1,2,3) tak trzymaj :) Pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200519 l no no 2 3 super...gorzej z jedynka..dziwnie paostac wyglada...i ogolnie ostatnia pracka tez jakos mnie tak sie nie podoba ...odstaje poziomem od poprzednich:)
Napisano 16 Listopad 200519 l Fajne fajne Lineart to trace czy się w rysowałeś w kompie na wektorach (zakładam ,że to wektor ) ? Napisz coś więcej o linearcie bom ciekaw :D
Napisano 16 Listopad 200519 l a mi się kolor w jedynce podoba, taki bajkowy:) Fajne fajne Lineart to trace czy się w rysowałeś w kompie na wektorach (zakładam ,że to wektor ) ? Napisz coś więcej o linearcie bom ciekaw :D hehe, no wektor to raczej nie jest:p Ja zakładam, że cienkopis:)
Napisano 16 Listopad 200519 l bardzo mi sie podoba twoja kreska - dynamiczna, ostra - a takie fajne prace :d gratulowac tylko :)
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor kreska jest z flasha... używam flasha bo ma inną metodę antyaliasingu niż photoshop i dzięki temu kreska jest taka mocna i ostra. Zamieniam to na .png i wrzucam do photoshopa. Tam kolorowanie.
Napisano 16 Listopad 200519 l Te flashowo-photoshopowe faktycznie swietne. Szczegolnie trójka full pro jak dla mnie :) I tylko ona przypomina mi Rosińskiego. Czwarta postac jakas rachityczna. Tiger fajnie ujal wady.
Napisano 17 Listopad 200519 l graty, podoba mi sie Twoja czysta, prosta kreska :-)) mam do niej sentyment, bo jest jakaś taka komixowa :)
Napisano 17 Listopad 200519 l piękne są 2 pierwsze, naprawde to moje marzenie żeby coś takiego robić :/
Napisano 18 Listopad 200519 l Sliczniusie te pierwsze, ostatni niestety dokladnie jak Tiger napisal ale te rysunkowe naprawde bardzo bardzo.
Napisano 18 Listopad 200519 l mi 3 najbardziej podchodzi . rzeczywiscie ma thorgalowy charakter - pewnie przez te futra :)
Napisano 19 Listopad 200519 l przepraszam że jakieś głupie to pytanię zapewnie będzie ale chodzi o flashaMX tak ? :P
Napisano 20 Listopad 200519 l chyba powtarzam po innych...2 i 3 bardzo mi sie podobają, w 4 tylko oswietlenie, ale za to tez bardzo ;) moze tylko w 2 nie bardzo mi lezy krew kapiaca z glowy. pozdrawiam.
Napisano 20 Listopad 200519 l moim zdaniem jakby w tym ostatnim projekcie dodac wiecej detali fajnie byloby fajnie... najlepszy dla mnie to wlaśnie ten ostatni:)
Napisano 21 Listopad 200519 l Super, Potrafisz fajnie przedstawic postacie. Robiłes kiedys jakis wiekszy komiks? Na ostatnim, swietnie ci wyszlo to mokre miasto z poblaskami. Fruwajacy pan z odrzutowym tornistrem troche infantylny (mowie o pomysle). Ale jakbys wstawil tam takiego przemoczonego trapera w zniszczonych ciuchach to byloby fajnie. I tak daje ci najwyzsza note. Super!!! :)
Napisano 14 Marzec 200618 l Autor Testuję techniki kolorowania szkiców. Teraz ze szkicu nic nie zostało, ale wyrobiłem się w 3 h ze wszystkim. High priest, taki od inkwizycji, ogólnie niezbyt miły gość.
Napisano 14 Marzec 200618 l bardzo dobry szkic i kolorki...z daleka twarz wyglada na dosc ciekawa..mozna jakies zblizenie?:)
Napisano 14 Marzec 200618 l Autor nie można, bo ja sobie tylko tak szkicowałem nie wiedząc gdzie mnie to zaprowadzi i to jest docelowa rozdzielczość :(
Napisano 14 Marzec 200618 l podoba mi sie haczyk.i to jak go niewinnie trzyma:]...jak na 3 godz bardzo fajnie.
Napisano 14 Marzec 200618 l fajny koleś, troche groźny :) kolorek bardzo fajny, dobrze wyszedł, mi się podoba :) pozdro
Napisano 14 Marzec 200618 l O wiele bardziej mi sie podobaja twoje koncepty w wersji rysunkowej bo rysujesz naprawde 1 klasa, ale malowany też przyzwoity.
Napisano 14 Marzec 200618 l bardzo dobre. najbardziej podoba mi sie duze "czucie" anatomi. widac ze to nie tylko wiedza. co do kolorowania to na moje oko, szczegolnie w tym ostatnim, kolor siedzi calkiem uadnie. szkoda tylko ze zrezygnowales z budowania pracy kreska czy, z braku lepszego slowa stroukiem. i w koncu prace w kolorze staly sie za bardzo wylizane, wymeczone w stosunku do pewnej kreski w rysunku.
Napisano 14 Marzec 200618 l Autor wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze.
Napisano 14 Marzec 200618 l w rysunku widac wiecej swobody, kolor taki wymeczony. ale podobaja mi sie oba rodzaje koncepcikow. dawaj wiecej :)
Napisano 14 Marzec 200618 l wciąż szukam stylu, który by pogodził moje szkice i kolor. Myślę, że to jeszcze trochę potrwa. Dzięki za pozytywne komantarze. stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;)
Napisano 14 Marzec 200618 l stylu się nie szuka, tylko sam przychodzi inaczej to nie jest styl tylko świadomy wybór, a nie o to przecież chodzi.;) heheh. Morbid Karbid - Świetne szkice, naprawdę mi imponujesz :D Skill idzie na przód cały czas widać :)