maczuga Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Mkbart masz gdzieś linka do oryginału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 18 Styczeń 2007 Share Napisano 18 Styczeń 2007 Maczuga, jako że strona już upadła, przesyłam linka do całego archiwum: http://www.webkomiks.pl/ke/ke_archiwum.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Mebelki i scenka zrobine na podstawiem zdjecia z gazety "modny salon i sypialnia nr 2/2006". Jeden dzien roboty. Jak wam sie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 IMO za jasne podłoże, bump ginie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Zdrówko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 kolejny tescik, mental ray, tym razem płytki na podłodze, nowe drewno i inne oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 ja tu takie dwa renderki, just for fun:) Jakby ktoś chciał model z tego czy by potrzebował to niech się odzywa mam to jeszcze na kąpie:) (PS. trochę mi się widoczność v ray lighta nie wyłączyło:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 fajne usb . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 ale to metalowe coś fajniejsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Georgas fajnie imo przyjarane przy oknie , czyt. za bialo :] p.s fajna textura wyspy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 vray ppt test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 ile render trwal ?;p ziarno ziarno :D [+] sorka nie zauwazylem :) no wiec lepiej juz w maxwellu mniejsze ziarno by bylo przynajmniej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 masz na dole na princie 2h 52min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Render : Fprime Model/shading itp. : Lightwave 9.0 Textury : google.com Haj! Niedzielne wypociny... Troche zabawy z Fprime w ramach "pieczenia" ambient occ do textury oraz maly retusz w PS. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Hehe, kurcze mam nawet ksiazke do lightwave gdzie jest caly wielki dział o organice, ale cos nie moge sie przestawić. Moze dlatego, ze dopiero w wersji 9 dodali zaznaczanie edge:) Fprime renderer? Cos nowego? Pracka ma cos, czego nie potrafie opisac (cos pozytywnego), ale ....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 zupelnie przez przypadek zrobilem taki material pseudo x-ray (w vrayu ;-) no i zmontowalem takie cos: i inne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 A może pochwaliłbyś się ustawieniami? Zakładam że cały materiał opiera się na mapie typu falloff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 nom. w sumie banalny jest ten material. fallout w diffuse i opacity z odpowiednimi kolorami. co ciekawe renderowalem to bez Irr tylko z 2x Lc bo efekt byl ciekawszy ;-) scenka do takiego materialu to czarny background, sky bialy w zakladce environmeny rendera (ewentualnie jakas HDRI- to tez nieco zmienia efent) i ... chyba tyle ... raczej tak ;-) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 mozesz jeszcze powiedziec jak zrobiłes to "see through" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 22 Styczeń 2007 Share Napisano 22 Styczeń 2007 zrobilem standardowy text splajnowy (create> splajny>text), dalem taka czcionke (chyba crazy killer-zalaczam w zalaczniku) i dalem moj material. mozna osiagac rozne efekty zmieniajac grubosc splajnow textu oraz ilosc segmentow w tych splajnach (dzieki temu splajny tak mi sie troche rozstrzelily tworzac takie zadry/rysy). pozdrawiam;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 test studia nr 1 render coś koło 1h ale zapomniałem sprawdzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Moje tesciki (Mental Ray): http://evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=57568 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 nieźle panie MF ale póki co to takie tam standardowe modeliki. interior albo jakieś kaustyki poproszę :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 MF - widzę że w ostatniej scenie ustawieniami Radiusa z Final Gathera zropiłeś prawie QMC ;) Generalnie ładnie i dołączam się do oczekiwań tweety'ego co do Interiora (jakiegoś pokręconego najlepiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 a ja dor fun. Metr w trawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 moja odpowiedź na delfinki MF'a :) 2lights, FG (Draft), mat Arch&Design. rendertime: 1min 57sec Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Wow lis super trawka:) Mozesz zdradzic jak zrobiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 no displace to to chyba nie jest... (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 panowie. nie ma się czym podniecać. 2x kłos z różnymi kolorami. 1x góra od cylingra + scatter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 scatter'em albo reactorem :) strzelam :D baardzo ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Tweety super delfinki. Chcialbym miec cos takiego na stoliku:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 SSn4k3: może nie na stoliku ale na tapetkę możesz sobie jakoś wcisnąć: wyrenderowałem HIGH RES: http://images4.fotosik.pl/298/f4a4672954e7078c.jpg (1828x1900px 180kB) to samo co wyżej, tylko rendertime skoczył do 20min :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Tutaj takie 30min zabawy wczoraj plus render. wyszło jak wyszło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 No to ja tez,ale V-ray:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Tweety dzieki:) Edit: Maxwell 12 minutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Maya + Mental Ray UPDATE: Prosze moderatora o usuniecie posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 bardzo miłe, daj jakiś shader niebieskiego szkła i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 hi fajne delfinki, a tu przedstawiam moje: render Vray pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Widzialem ze byly osoby ktore moj rentgen zaciekawil, wiec jak ktos chce sobie zrobic rentgen ;-)to wstawilem malego tutka . pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 skąd macie te delfinki bo ja tez mógłbym jakiś render zrobić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 no właśnie! najlepiej w .obj żebym mógł w blenderze otworzyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 http://evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=57568 Scena pod maxa 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 To jest sample naszej kolekcji - http://evermotion.org/shop_display_item.php?item=212 formaty - 3ds, obj, dxf i max ( 7 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 A to ja jeszcze to dorzuce:) Taki speed rendering nam siezrobil- zwyciezca udostepnia scene na forum:P Vray sun and sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Hehe, co Wy, drugi Light Contest robicie?;)) Jestem w trakcie wyposażania pewnego pomieszczenia i stanąłem dzisiaj na czesci fotela, a żeby sobie 'ulżyć' przed snem, chwila zabawy w PS;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 To jest sample naszej kolekcji - http://evermotion.org/shop_display_item.php?item=212 formaty - 3ds, obj, dxf i max ( 7 ) ach ta kryptoreklama :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 A to ja jeszcze to dorzuce:) Taki speed rendering nam siezrobil- zwyciezca udostepnia scene na forum:P Nie taki głupi pomysł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 ostatni raz delfinki :) Mental Ray: to samo co poprzednio + DOF. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Tłiti chyba bardzo chce sie scena z nami podzielic:)- bardzo ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi