Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ag bumpa juz zrobilem tyle ze ta lampa jest gladka z zewnatrz :/ I tu jest problem jeszcze pokombinuje

Zeet super wyszlo :]

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jestem zagubioną owieczką - wskażcie mi drogę (hehehe) :D

Bo tu mi się kilka pytań nasuwa:

1. Zakładam że nikomu nie chce się wyjaśnić mi jakiego materiału używać to różnych powierzchni i chodzi mi tu o standard, mental ray, reytrace, shellac itp. albo które do czego się nadają ale czy można gdzieś uzyskać odpowiedzi na te pytania - jakieś artykuły ?

2. Czy dobrym wyjściem w takiej sytuacji jest narazie uczyć się modelowania a później wsiąść się za materiały ?

3. No i czy jak renderuje sobie w mentalu to dawać materiał mental ray ? I właściwie czym się różni materiał np. DSG material dany w mental ray, a standard ??

Ehh jakieś to wszystko zawiłe - kto mnie oświeci ?;]

Ps. Zeet fajna sprawa może ja sobie coś takiego zrobię ;]

Ps. a takie coś mi wyszło po chyba 2h zabawy normalnie może puki co odpuszczę sobie materiały :P

wentylatormi3.jpg

Napisano

Zartor weź to na QMC trzaśniej, albo pozadne IRR, będzie ladniej jeśli chodzi o shading

Napisano

Jeżeli można to prosiłbym jaśniej :D Byłbym baaaardzo wdzięczny bo nie kumajet QMC ? IRR? aż sobie w google poszukam :D

Napisano

serwus :)

zeet - wypasik, bardzo fajne :) Aż sie prosi, żeby nim troche poruszyć :)

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

zeet piękna robota!

Tutaj kominek rodziców, się nudziło to się zrobiło, jakiś dzień roboty:

komsd6.jpg

Napisano

calkiem przyjemnie jestem ciekaw jak by w tym studiu wygladala wersja z lakierem srebrny metalik :D

Napisano

Kol ;p to ja juz nie wiem czego :/ lepiej sie wezme za modelowanie....

Napisano

Mr gradient od spodu obrazka w gore czy od lewej do prawej ??

Napisano

Zacząłem interesowac sie tzw. meblami i innymi gratami zasmiecającymi mieszkania.

Co uważacie, że powinienem poprawić w tym podstawowym modelu i renderze itd.?

Czysty render z FG bez AO czy jakiejkolwiek obróbki.

fotelvc9.jpg

Napisano

Dla mnie bomba :D super wyszla skora :] Moze troszke tlo za blade ,ale ogolnie wypas :] Chociaz ja to chyba zabardzo sie na tym nie znam...

Napisano

Gordy b.ładnie, bump to procedural czy bitmapa? jak to drugie to wrzuć na imageshacka i się pochwal :P

Napisano

Mr trzeba bylo szybciej bo jakas h temu zapuscilem render z gradientem od dolu do gory ;p

Napisano
Junior, diabli sprytne ale to za mało, na dzban trzeba zasluzyc:)

kurde, chyba nie dam rady, stelarz na pendzle i kredki? ;] ale moze chodziaz cocacole wygralem ? ;]

pozdr.

ps. no powiedz plss!! :)

Napisano

A może to z filmu testosteron :D Tam też było takie coś tylko bardziej pokręcone :D

Napisano

ja wiem ja wiem... to jest klop przyszłości, gdzie wszyscy srają powietrzem :p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności