Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

slajver fajne, też mi się tapeta podoba :) wygląda jak zapowiedź czegoś większego, robisz jakąś wizkę?

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ładnie, ale cienie jakieś takie niemrawe (nie mowie, ze nie poprawne :P) i książki są chyba ściągniete z półki i przekręcone o 90°

Napisano

SWRSC nie bądź taki i daj nam model paprotki czy co to tam jest (tylko w .obj) :). A książki to rzeczywiście chyba do linijkie układałeś :)

Napisano

paprotka eversowa. Ksiązki poprawie, ale lakieru raczej nie dodam. Dzieki za komenty Misiaczki

Napisano

a ja dziś wrzuce taki o to rednerek - zabawa. swiatło mojego modelu s3. tylko nie wiem jak zrobić, żeby światła się paliły ;p całość to max9 i mental

5pshk9.jpg

Napisano

wszystko będzie wyglądać jakoś tak podobnie do tego: (taki renderek na szybko)3aaat3.jpg

Napisano

na pierwszym o niebo lepiej, proponuje pobawic sie troszke studiu a bedzie dobrze :)

Napisano

@hcpiter: jasne ze bedę się jescze bawił studiem. narazie jeszcze modeling nie do końca zrobiony jest (troszkę przód i tył dokończyć)

Napisano

test nowego maxwella 1.6... displace i geometry instancing.

Render 55minut w tej rozdzielczosci. Jak widac, szyby potrzebowalyby jeszcze z 30 minut na odszumienie.

roslinki z evermotion...

Napisano

spodobala mi sie lampa jaką SansSerif wstawił w wizualizacji łazienki to sobie zrobiłem własną wariację na ten temat:

lampyme0.jpg

wydaje mi się że wersja 2 jest lepsza co sądzicie ? ( no i 1 renderowała się jakies 2 minuty dłużej)

te bąble w szkle są wbrew pozorom zamierzone :D

Napisano

wow, fajniutkie lampki. ver 1 chyba lepsza ale szklo mogloby byc bardziej przezroczyste.

Napisano

Takie renderek wieży HI-FI. Wygląd wzorowany na JVC Victor UX-DM8 (wzorowany, bo zdjecia na necie są w marnej jakości)

3DsMax2008, V-Ray 1.5 SP1 i troche PSucia

ok. 1,5h

72d465af2b9593e0m.jpg

Napisano

fajna wieza :) , troche nie pasuje mi wyswietlacz (jakos tak ciemno swieci, ale moze ta wieza tak ma , nie wiem nie widzialem live :) fajnie wyszlo to podswietlenie koło gałek [zdradź jak to zrobiłes - vraylightmaterial czy zwykłe swiatło jakies ?]

a tu kolejne moje boje z lampkami, jakos nie moge zrobic bardziej przezroczystego szkla niz to na 3 obrazku, ale jak na razie najbardziej podoba mi się to na 2.

lampy2ak5.jpg

ma ktoś jakiś pomysł dlaczego to szkło nie wychodzi całkowicie przezroczyste ? (czy to wina mapy gradient jaka jest w enviroment wstawiona ? )

Napisano

w enviroment jest HDRI wstawione, ten gradient co pisalem jest tylko w tle (tzn w maxowym enviroment, ale w vrayu mam ustawiona hdri, wiec oswietlenie jest z hdri) pokombinuje jeszcze dzis później z tym

Napisano

na ostatnim cos sie dziwnie odbija przed przednim nadkolem (tam gdzie sie łączy nadkole i bumper czy jak to się tam nazywa)

mnie się ten czarno-grafitowy podoba najbardziej, ale pewnie dlatego ze zadko kto uzywa ciemnego lakieru :)

Napisano

peter...jakoś średniawo jak na Ciebie ;)

co to jest ta płyta leżąca na ziemi pod szufladami i po co ona tam jest ?

Napisano

peter jakoś średniawo jak na Ciebie ;)

co to jest ta płyta leżąca na ziemi pod szufladami i po co ona tam jest ?

Napisano

Drewniany blat jakos słabo wyszedł, a szuflady (chyba?) pod nim się "splamiły" ;) Poza tym bardzo fajnie, solidnie i bez zbędnych bajerow.

Napisano

to samo co kozioo plus czarna plama (w sensie ze ciemno) pod stolikiem barowym :) ale całość jest ładna, ciekawa kolorystycznie :]

Napisano

mnie w pracy Petera brakuje tylko widoku za oknem jakiegoś i bylo by juz calkiem przyjemnie (no i po wywaleniu tych baboli co powyzej ludzie opisali)

a tu plon 2h pracy, (hehe tak troche swiątecznie już, w końcu jutro grudzien) chciałem sprawdzić jak wyjdą igły, i wyszły jak widać, czyli nie wyszły :P (ciężko jakieś fajne znaleźć na necie)

(model tekstura i oświetlenie całkowicie moje) (vray sun & sky + vrayphisicalcamera)

swierkijb1.jpg

jedno drzewko ~85k poly (troche ciężkie mi się wydaje, jak myślicie ? )

a i tekstura pnia to wypadek przy pracy.

Dzięki Lisowi za pomoc :)

Napisano

moj stary weteran imprezowy , jak narazie samo centrum dowodzenia ale przy dobrych wiatrach bedzie cała kompania z subwooferem na czele ;]

łan kłeszczyn... ktos kojarzy jak zrobic ta naklejke dvd na zasadzie hologramu ?

za wskazowke bede wdzieczny

liczy sie szybko z 6/7 min na taki render. model w sumie ze 2h

z materialem lustra "fenickiego" jak sie okazuje prawidlowo sie zwie troche nie moglem sie dogadac ale jako tako wyszlo :P

65357789ap5.jpg

38622915dy2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.