Mortom Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Witam Mam tu takie 2 (w PSie) podrasowane próbne rendery domku który robie w pracy :> P.S. Trawy nie renderowałem, bo za długo sie na nią czeka :) P.S. 2 Po protu musiałem się wyżyć po ciężkim dniu pracy :)
Loki Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 fajny ten efekt rozmycia na 1 obrazku, jak to zrobiles jesli mozna wiedziec a tu taki test podłogi, imo chyba nie powinna tyle odbijac ?
arturprx2 Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 w photoshopie stuknij filtr - rozmyta poswiata
Mortom Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 arturprx2 serio jest taki filtr?? bo ja go na maskach robie :) a jeśli jest to jak sie nazywa w angielskim PSie?
t0m3k Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 chyba chodzi o Filter > Distort > Diffuse Glow Loki mi sie podloga podoba tylko te lampki tam nie pasuja :/ to bedzie jakies konkretne wnetrze czy to tylko test?
Mortom Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 noo.. człowiek całe życie sie uczy :) t0m3k miałeś racje to Diffuse Glow. Heh i pomyśleć że musiałem sie tak męczyć aby uzyskać efekt :P a tu proszę klik klik i już... chyba zbyt mało uwagi zwracam na filtry w PSie :)
pecet Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Mortom - to nie jesteś sam, ja też robiłem na maskach hehe tu taki szybki tescik amerykańskiego muscle cara ;)
Destroyer Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 ja dla mnie drugi lepszy ale czegoś brakuje jeszcze nie wiem czego ale jakiś mankament jest :) cheers!
pionix Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Ja wybieram 2 :) Mnie absolutnie już nieczego nie brakuje w tym autku ;) oo79 - cięgle górskimi klimatami zapodajesz... przyjemnie:)
chveti Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Napisano 1 Grudzień 2007 EX3qtor - Drugi lepszy...ale nie wiem czy hdri z chmurami to dobry wybór :) Finał wyrenderuj wide, i w dużej rozdziałce to sobie wydrukuje i powieszę. Co to za samochód?
AGmakonts Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 imho 1 ale dałbym lekkie rozświetlenie tła wokół autka
biglebowsky Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Taki se teścik shaderow opartych o ambient occlusion i fallofy, bez GI i diffusa. Model by Vetis.
mrkrzysiek Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 fajny render biglebowsky, no jaki zmyślny telefonik, całkiem przyjemny ten shader telefonu
maczuga Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 a gdzie reszta? :P jak zwykle świetnie, ale włosy są nieco dziwne, takie jakby... hmmm... plastikowe?
Georgas Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Master co ona brała że ma takie niewyraźne oczy ?? :D
chveti Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Napisano 1 Grudzień 2007 Włosy z plastiku, usta z plasteliny...i płakała noc całą. :)
piksar Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 eno, nie jest zła, Chveti jak podrośniesz docenisz takie usta. :)
chveti Napisano 1 Grudzień 2007 Autor Napisano 1 Grudzień 2007 eno, nie jest zła, Chveti jak podrośniesz docenisz takie usta. :) Tylko jeśli plastelina będzie nietoksyczna ;] Poważnie..drobinkę są za matowe imo.
Loki Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Włosy z plastiku, usta z plasteliny...i płakała noc całą. :) tez bys plakal jakby Cie tak zbili, zobacz jakie ma sliwy pod oczami :D a na serio- brakuje glebi w oswietleniu (twaz plasko wyglada imo) fajne wargi :D no moze gorna warga za wysoka i powieka jej opada w lewym (dalszym) oku. fajna skóra (wlasna czy z vraymaterials.de ?)
biglebowsky Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Na gumowym modelu trudno ta skórę ocenić. Słaby model odwraca uwagę od shadera. Już lepiej na kulce sobie potestować. Test współpracy z final gatherem. i takie siakieś cosie.
Fargate Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 bardzo sympatyczne :) Kojarzy mi sie z kadrem filmu od Pixar'a
Master Kiełbaster Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Jak zrobiś w mentalu coś na kształt vray light? tu dałem mr spot light ale nie dość że renderuje kaszę to jeszcze zwalnia kilkunastokrotnie :(
biglebowsky Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 Bo 3d to tylko wektorki z dodanym 3cim wymiarem:) Musze przyznać że mnie się bardzo podoba takie kombinowanie shadera w którym steruję praktycznie każdym odcieniem. Mental się okazuje najmniej ograniczonym rendererem w tym temacie. Master- Phonometric > Free Area i Target Area, współpracują pięknie z mentalem.
tadzio Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 "MANOWAR maniac" "Mister Tornister" "Moderator" "Fruuuuu" yyy... o co kaman?!? same mody sa juz na tym forum czy jak??? skad take fajne macie napysy?? ;) [sorry za oftopa] pozdr
Destroyer Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 tadzio przespałeś nowiny każy kto ma 200 i więcej punków reputacj automatyczne zotaje modem :D dobra żartowałem :D od 100 pkt masz CUT-a jak moderatorzy :)
tadzio Napisano 2 Grudzień 2007 Napisano 2 Grudzień 2007 ooo to mnie jeszcze brakuje 10:) no panowie zrzutka dla tadka co by mogl sobie jakis texcior wstawic:) dalej dalej, nie ociagac sie, to nie boli;) klikamy klikamy, niewazne ze mnie nie lubicie, klikajcie pozytywy klikajcie ;P:P:P a jak juz nazbieram, to sobie dumnie napisze... "Member" :D :D :D he he he... just jokeing;) pozdraiwam 2 2
damusTo Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 coraz to lepsze ale wlosy sa nie do przyjecia
pecet Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 chyba się nie myła ;) uszy i nos też takie nie za bardzo
t0m3k Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 model wyglada troche "Plastic surgery goes wrong" :) szczegolnie nos i usta. ten mirror na mapace jest bardzo widoczny ale shader calkiem fajny.
arturprx2 Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 mala zagadka, co to jest ewent moze byc ;]
MaGuu Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 toster, opiekacz? widziałem podobny tyle, ze u podstawy tez zaokrąglony, projektu faceta, który projektował Porsche :D Droga rzecz :)
arturprx2 Napisano 4 Grudzień 2007 Napisano 4 Grudzień 2007 hehe toster/opiekacz to to nie jest ;] ciekaw jestem co powymyslacie za cuda;] za niedlugo skoncze i was zaskocze ;)
ttaaddeekk Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 nowa animka w trakcie robocik i kilka klatek z animacji, jakosc kiepska ale 1 klatka render ok. 2min pozdro
ttaaddeekk Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 podloga zrobiona min dzieki Twojemu tutkowi SWRSC ;)
Rekomendowane odpowiedzi