JunioR Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Będzie wątek będzie, ale wyrenderowanie 150 modeli trochę potrwa. :( I chyba będzie katalog w .pdf, bo inaczej to się tego pokazać nie będzie dało. juz jestes naszym bohaterem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Ambitnie na maxa i super. Ile juz % masz zrobione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 0% and counting. ;) To co pokazywałem do tej pory, to testy materiałów w jakimś zbliżonym do wnętrzarskiego otoczeniu. Za parę dni kupuję lepszy procesor i sprawy winne mocno przyspieszyć, bo czas renderingu to moja największa bolączka teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 czekam na efekty z niecierpliwością :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 uuu RA czekam az zobacze twoje modele, bedzie co podziwiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 o RA to sobie zarobisz na 2000 CUT`ow ;D Czekam czekam :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Następna Vizka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Ooo, znamy ten fotel :) Jak dla mnie troszkę za mało kontrastu. Poza tym ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 RA- też o tym pdfie myślałem sobie.. Mimo ze robisz mi osobne foldery nie zawsze kojarzę , co to jest, a z renderowaniem mogę ci pomóc zresztą pisałem ci na gg. Pozd. Fotel oczywiście BRZYDKI.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 przyjemne dla oka, ale ta szyba od stolika to chyba zaagruba ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 arevulopapo - z kontrastem mam problemy, jak widać ;( hcpiter - model stolika dostałem od zleceniodawcy, widocznie takie oferują :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Kwiecień 2008 Share Napisano 23 Kwiecień 2008 Kolejny robot (tak, to robt ; ) do mojej magisterki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Co ten robot robi? Taki testowy fotomontaż w celu wybadania co się da wyciągnąć z tego oświetlenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Oprócz tego że zdjęcie jest trochę przechylone a render nie to bardzo fajnie. Dziwne jest jeszcze to podwyższenie terenu, krawężnik jest prosto a przy ścianie kostka sie podnosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Może zdjęcie nie jest przechylone tylko dziwnie zniekszaucone ale faktycznie trzeba by to skorygować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Co w tym zdjęciu jest 3d?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 wszystko na lewo włącznie z kostką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 bilbord winiary... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 dobre. zróżnicuj kostkę, zmocz ją trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Master Kiełbaster - cysterna już jedzie ;) Jeszcze pracuję nad tym. Powinno wyjść trochę lepiej w finale. oryginalne foto: siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 pionix fajnie zes to wykombinowal ;D A tutaj odemnie taki test malowania texturek i przykladowego oswietlenia : pozdrawiam ps wiem wiem aberacja do d... ale nie moglem jej nie uzyc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 słonce swoje a cien swoje ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 hcpiter - Tobie też się fajnie te czajniki poprzylepiały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 test zywoplotu hand made... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Bonifatz - Myślę, że fajnie będzie wyglądał tak jak teraz i z dalsza, bo na zbliżeniach już chyba nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Prawda DraB! Jest to zywoplot sredniodystansowy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Bonifatz - fajna kostka test skóry krokodyla: jeszcze muszę chyba nad nią popracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 @Bonifatz - liscie moglyby byc troszke mniejsze ale pozatym bardzo fajny @hcpiter - fajnie, fajnie... aberracja ble :) @pionix - oswietlone i wkomponowane fajnie ale chyba Ci cameraMatch nie wyszedl bo na moje oko piony sie nie zgadzaja (oryginal i 3D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 pionix: to oświetlenie studyjne... świetne. Opowiedz coś o nim. hcpiter: Genialne! :D Myślę właśnie hobbystycznie jakiegoś bloga założyć i właśnie coś w tym stylu w topie bym widział. ;) Edit:/ Pionix jeszcze takie pytanie. Na swoich renderach uzyskujesz jakby taki lekki szum, ale w oparciu o cienie. Jak to uzyskujesz? Jakieś ustawienie vryja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Takie cóś, speedzik, no, kto pierwszy by pożreć wenę xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Pionix, no łał! Podoba się. I to jak. Studio też fajne. Pressenter - jak dla mnie to niskie sample światła albo/i gloss mat. również skąpo osamplowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 a jak na mój gust to fotoszopowy nojs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Albo max'owy grain w effects'ach. Hej, kto mnie skomentuje?! ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Jeśli zastanawiacie się nad noisem u mnie to rewelacji nie ma bo to poprostu zbyt niski sampling w swiatlach i materiałach. Nie chciało mi się czekac. Renderowane qmc + lc i to dodatkowo dodalo szumu. Jutro to poprawie. _Arti_ - dorzuc cos jeszcze do scenki najlepiej greeble na sciany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 no pieknie pionix ten bilboard amino ci wyszedl ;) a i studio good ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 pionix: a mi się właśnie ten szumik diaaaablo podoba. Piękny efekt daje. ;) Edit:/ A i btw Panowie graficy. Billboard jest Winiar.. ślepoty. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Test drzewek do czegoś większego. Renderowane na P4 3E bez AA co by szybciej "schło". Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 La R do czego bedzziesz ich uzywal ? bo zacnie wygladaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 LaR: z AA wyszło by pewnie coś około 8-12min ;) podepnij teraz animowaną kamerkę i wrzuć MB skoczy do 30-40min ;) fajnie wyszło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Tragicznie czy tylko bardzo źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 baardzo nieostry obrazek, jednolite drewno mdli lekko i krzywo kamera na pierwszym daje sie we znaki :) ale ogolnie nie jest tragicznie, wiecej kontrastu w kolorach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Ex3 naprawde zacne pomeszczenie :D Ladnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 nieostre jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 krzesełka wersja2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 ~pionix - ładniutkie :P Widzę, że usunąłeś ten szuum. No to kolejna próba. Jak sądzicie/myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Strasznie jasno. Roślinka jest jakaś nieteges. Bardzo oryginalny pomysł z tą nogą stołu:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Pionix fajne tylko gdzie zeby krokodyla :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Raz, że przepalone, dwa, że renderowane z niskimi parametrami (cienie między poduchami), trzy, że pomysł na stolik może i fajny, ale blat to by się gibnął na podłogę, i noga jakoś nierówno zmodelowana. Edit:/ Ot i takie jeszcze, praktycznie bez poststudia. Jest jeden megamankament, jak to pionix ujął: kto znajdzie stawia piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 Wielkie lizaki na stojakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Kwiecień 2008 Share Napisano 25 Kwiecień 2008 pressenter ja wiem! ja wiem! mnie wybierz wybierz mnie :D antygrawitacyjna lampa lewituje pod sufitem przytrzymywana magnesem równoważącym siłę grawitacji a żarówka na baterie jest :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi