hcpiter Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 no jak zawsze ladnie :) To lustro odstajace mi troszke nie pasi ;] Ladne zaslony jak robiles ?;) pozdro !
JunioR Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Niebieskie odbicia są przereklamowane, a klamka jest zasłonięta przez lustro. Ładny obrazek :) to wychodzi na to ze zyjemy w przereklamowanym swiecie...
DraB Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 No ładnie ładnie. Pionix jakie ty masz srednie czasy tych renderkow?
pionix Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 DraB - średnio to tak 1- 2h na render przy - 1200px dłuższy bok hcpiter - zasłony to te moje stare oklepane ;)
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 pionix: Ty zdaje się renderujesz qmc+lc? Jakie parametry?
pionix Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 ostatnio renderuję częściej irr + lc we wnętrzach a qmc + lc w exteriorach
naeq Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 na QMC w interiorach można czekać latami... Ale w Exteriorach jest znośnie.
DraB Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 pionix, a sprzęt? Bo jak w miarę normalny to będę prosił o ustawienia vraya :)
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Kolejny test domku. :) Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :(
Johny Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :( Wywal swiatla :) Dla wszystkiego co nie-dachowka daj kolor mega czarny :) dla wszystkiego co dachowka daj mega bialy self-illumination, przerenderuj scanlinem, zapisz i daj jako maska do photoshopa i baw sie kolorami :)
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Morphe: jeśli chodzi o exteriory to jesteś na tym forum moim absolutnym guru. Przyznaj się co to za badyle, i może opowiedziałbyś coś o światełku?
grzegerz Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 badyle ładne morphe. co do dachówki to moze jak nie moze max to moze pomoze fotoszkapa. Ludki czy cos sie stało z Imageshack'iem?
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Wcezsniej uzywalem psd-menagera, ale teraz juz nie uzywam.. zycie bylo prostrze;) renderowalo odrazu do warst w photoshopie do psd. em... no tka mozna oczywicie w shopie, ale ja jestem roztargniony, robie zmiany podsylam probne rendery klientowi jemu sie kolory podobaja,potem zapominam jak to przerabialemi - kasza :D. Pozatym chcialbym jednak jak najwiecej robic w 3d.. a z tymi kolorkami czasem kupa, ale glownie dotyczy to odcieni czerwonych. daje czewony wychodzi pomarancz, daje bordo wychodzi cos tam, no chyba ze jestem daltonista :D i sam nie wime co mam w ME a co wychodzi.. no nic :). Co do badyli, no to moje przerobione kapke z onyxa, sklejone z 2 drzew. a co do swiatla, o to test w sumie colorcorreta, i tam sobie zkorygowalem sky troche, hue i saturation, em generlanie ustawienia nie sa jakesi "dziwne" ja sie przyzwyczailem do reinharda... .. kiedys juz opisywalem ustawienia, - sun turb. na 4 tutaj mam chyba(albo 3?) a sky na 6, ale przy colorcorrekcie to chyba to cale turbidity sky'a traci znaczenie? bo mozna sobie porkecic jak sie chce? tak mi sie zdaje. pressenter: nie przesadzaj ;) ja poprostu czesciej cos daje... niz Ci co sa lepsi i tak ci sie zdaje ze guru hehe. Jak kiedys uda mi sie zrobci cos naprawde dobrego w 3d, niekoniecznie typowa wizke arch, to wtedy bedziesz mogl tak moooze powiedec.... puki co raczkuje ;) bo nie dokonca to kontruluje mysle.
PKextreme Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 No kolejny render mysle ze ładniejszy i tuby są dwie jak sie podoba??
arev Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Imo te prążki na metalu są tragiczne. Zwykły chrom nie może być (ew. brushed)? Poza tym na ścianie są plamy - chyba z Irr Mapy - fuj.
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Morphe: właśnie tak myślałem o tym, bo zauważyłem że wszyscy tutaj od exteriorów mają już wypracowane schematy, wszystko to już w zasadzie produkcja, a u Ciebie każdy ext ma swój klimat, ale fakt, pomyliłem się, jeszcze arch515. ;)
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Nie lubie robic dziadostwa, choc niekiedy nie umiem sobie z tym dziadostwem wogole poradzic :D... staram sie przykladac... jeszcze mam na to sily, choc zdrowia juz nie...:/
Destroyer Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 PKextreme o zebrze już mówiłem;) jest już lepiej ale za niskie ustawy rendera jeszcze trochę pociśniesz i będzie git :)
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 PKextreme- Ty masz napewno ta okleine dobrze zmapowana?
pionix Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Takie coś na rozpoczęcie dnia bo dawno nic nie wrzucałem :P Nie wiem czy nie za zimne mi wyszło?
SoAd Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Tradycyjnie bardzo fajnie :) O zasłony są takie... inne!
demigod Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Pionix tobie trzeba aparat zabrac tak nie mozna :] jak zwykle w..... ehhh wrzuc czasmi puste sciany z swiatlami i nastawami ;] tka zeby podpatzrec jak ty dzielasz ze nie robisz fot :] SZacunek ps moze kiedys video tutek na temat tych legendarnych juz zaslon bys zrobil tych z wczesniejszych vizek pozdrawiam
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 śliczne pionix, ta roleta rzymska mi sie bardzo podoba. Jak ja zrobiłes?
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 pionix: wyjdź! Wpędzasz nas w kompleksy. :/ A to chyba nie zasłony tylko roletki? Jedno co Ci trzeba przyznć: światło jak światło, każdy w końcu dojdzie do właściwych nastawów, ale materiały to masz opanowane do perfekcji.
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 a co sie miało stac? u mnie dziala a wiesz moze dlaczego mi przestaly obrazki z imageshacka dzialac nagle? zdefragmentowalem dysk tylko i nie dzialaja ;( wie ktos co to moze byc?
pionix Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Ale ściemniacie chłopaki :p Wrzucę potem pusta scenkę ze światłem to sobie oblukacie. Co do tej zasłonki to kuracze może zrobię wreszcie jakiegoś tutka...tylko czasu jakoś ciągle brak :(
hcpiter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 pionix ty uzywales hdri dla refleksow w tej wizce ?;p
JunioR Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 noooooo! przekosmiecznie teraz wyszlo:D Zbierz te testy i do finisha daj!
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 tego chyba nie wrzucałem. Docelowo w 8000x4000: pozdrawiam, SWRSC
pionix Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 hcpiter - dla refleksów dałem VRaySky tylko ze z intensity multiplier 0,5 a ten co oświetla scenę ma 1. JunioR - eeee przy tych Waszych finiszach ostatnich to nie chcę blado wypaść ;P SWRSC - przegięcie i to jakie ładne ;)
demigod Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 no Swierszczu pojechales przepiekne :] jak ty to robisz takie ujecia taki "panoramki"??
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Ech, Świerszczu, prześliczne, tylko chyba widzę drobniutkie przepalenie na szafkach po lewej na pierwszej wiz, ale to już czyste czepialstwo, bo wizki ideolo.
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 SWRSC moglbys wrzucic na inny serwer bo mi imageshack nie dziala:( a chcialbym ujrzec to cudo
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Cholibka, zawsze mnie tylko w tych trawach dysplejsowych denerwiło to łaczenie tekstur, tutaj też widać, ale ogólnie świetnie.
Bonifatz Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 jak juz wszyscy z trawa wyskakuja to ja tez swoja zapodam. (parasolki + meble od klienta) piłka moja :P
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 SWRSC moglbys wrzucic na inny serwer bo mi imageshack nie dziala:( a chcialbym ujrzec to cudo za jakiś czas wszystkie panoramy pokażą się w galerii jako finished, umieszczę również wersje QTVR w docelowej 8000x4000 rozdzielczości. Jak wszyscy z trawą to wszyscy:
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Podoba mi się łączenie modelu z tłem, ale nie podobają mi się ludki, krzaki i ta szyba w samochodzie.
PKextreme Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 No teraz daje z studiem te nagłosnienie jeszcze wstawie jakis LCD
naeq Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Nie dość że się zlewają, to na dodatek biała trawa wyrosła z paneli :D
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Napisano 7 Maj 2008 Nie dość, że panele na szafie, to jeszcze kamera krzywo. :P Ale fakt, u mnie też się nie zlewa. No, sam tak krytykuję to teraz wy możecie po mnie pojechać. Edit: A tak, wiem, zaponiałem text na badylach. Edit: A, jeszcze jako ciekawostka i przestroga. ;) Początkowo w scenie postanowiłem wykorzystać roślinność tak, jak była ona stworzona w oryginale, a jest tam troszkę tego, ponieważ nigdy nie używał tła w postaci bitmapy. Chociaż sprzętu najgorszego nie mam to jednak trudno to ciągnął, a plik z budynkiem zajmował 500MB. Po eksporcie badyli do proxy plik zmniejszył się do 149MB. xD
Rekomendowane odpowiedzi