Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano
Niebieskie odbicia są przereklamowane, a klamka jest zasłonięta przez lustro. Ładny obrazek :)

to wychodzi na to ze zyjemy w przereklamowanym swiecie...

Napisano

Kolejny test domku. :)

Untitled-1.jpg

Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :(

Napisano
Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :(

Wywal swiatla :) Dla wszystkiego co nie-dachowka daj kolor mega czarny :) dla wszystkiego co dachowka daj mega bialy self-illumination, przerenderuj scanlinem, zapisz i daj jako maska do photoshopa i baw sie kolorami :)

Napisano

Wcezsniej uzywalem psd-menagera, ale teraz juz nie uzywam.. zycie bylo prostrze;) renderowalo odrazu do warst w photoshopie do psd. em... no tka mozna oczywicie w shopie, ale ja jestem roztargniony, robie zmiany podsylam probne rendery klientowi jemu sie kolory podobaja,potem zapominam jak to przerabialemi - kasza :D. Pozatym chcialbym jednak jak najwiecej robic w 3d.. a z tymi kolorkami czasem kupa, ale glownie dotyczy to odcieni czerwonych. daje czewony wychodzi pomarancz, daje bordo wychodzi cos tam, no chyba ze jestem daltonista :D i sam nie wime co mam w ME a co wychodzi.. no nic :). Co do badyli, no to moje przerobione kapke z onyxa, sklejone z 2 drzew. a co do swiatla, o to test w sumie colorcorreta, i tam sobie zkorygowalem sky troche, hue i saturation, em generlanie ustawienia nie sa jakesi "dziwne" ja sie przyzwyczailem do reinharda... .. kiedys juz opisywalem ustawienia, - sun turb. na 4 tutaj mam chyba(albo 3?) a sky na 6, ale przy colorcorrekcie to chyba to cale turbidity sky'a traci znaczenie? bo mozna sobie porkecic jak sie chce? tak mi sie zdaje.

pressenter: nie przesadzaj ;) ja poprostu czesciej cos daje... niz Ci co sa lepsi i tak ci sie zdaje ze guru hehe. Jak kiedys uda mi sie zrobci cos naprawde dobrego w 3d, niekoniecznie typowa wizke arch, to wtedy bedziesz mogl tak moooze powiedec.... puki co raczkuje ;) bo nie dokonca to kontruluje mysle.

Napisano

Imo te prążki na metalu są tragiczne. Zwykły chrom nie może być (ew. brushed)? Poza tym na ścianie są plamy - chyba z Irr Mapy - fuj.

Napisano

Morphe: właśnie tak myślałem o tym, bo zauważyłem że wszyscy tutaj od exteriorów mają już wypracowane schematy, wszystko to już w zasadzie produkcja, a u Ciebie każdy ext ma swój klimat, ale fakt, pomyliłem się, jeszcze arch515. ;)

Napisano

Nie lubie robic dziadostwa, choc niekiedy nie umiem sobie z tym dziadostwem wogole poradzic :D... staram sie przykladac... jeszcze mam na to sily, choc zdrowia juz nie...:/

Napisano

Pionix tobie trzeba aparat zabrac tak nie mozna :]

jak zwykle w..... ehhh

wrzuc czasmi puste sciany z swiatlami i nastawami ;] tka zeby podpatzrec jak ty dzielasz ze nie robisz fot :] SZacunek

ps

moze kiedys video tutek na temat tych legendarnych juz zaslon bys zrobil tych z wczesniejszych vizek

pozdrawiam

Napisano

pionix: wyjdź! Wpędzasz nas w kompleksy. :/

A to chyba nie zasłony tylko roletki? Jedno co Ci trzeba przyznć: światło jak światło, każdy w końcu dojdzie do właściwych nastawów, ale materiały to masz opanowane do perfekcji.

Napisano
a co sie miało stac? u mnie dziala

a wiesz moze dlaczego mi przestaly obrazki z imageshacka dzialac nagle? zdefragmentowalem dysk tylko i nie dzialaja ;( wie ktos co to moze byc?

Napisano

Ale ściemniacie chłopaki :p

Wrzucę potem pusta scenkę ze światłem to sobie oblukacie.

Co do tej zasłonki to kuracze może zrobię wreszcie jakiegoś tutka...tylko czasu jakoś ciągle brak :(

Napisano

hcpiter - dla refleksów dałem VRaySky tylko ze z intensity multiplier 0,5 a ten co oświetla scenę ma 1.

JunioR - eeee przy tych Waszych finiszach ostatnich to nie chcę blado wypaść ;P

SWRSC - przegięcie i to jakie ładne ;)

Napisano
SWRSC moglbys wrzucic na inny serwer bo mi imageshack nie dziala:( a chcialbym ujrzec to cudo

za jakiś czas wszystkie panoramy pokażą się w galerii jako finished, umieszczę również wersje QTVR w docelowej 8000x4000 rozdzielczości.

Jak wszyscy z trawą to wszyscy:

promaxku7.jpg

Napisano

Nie dość, że panele na szafie, to jeszcze kamera krzywo. :P Ale fakt, u mnie też się nie zlewa.

No, sam tak krytykuję to teraz wy możecie po mnie pojechać.

Edit: A tak, wiem, zaponiałem text na badylach.

Edit: A, jeszcze jako ciekawostka i przestroga. ;) Początkowo w scenie postanowiłem wykorzystać roślinność tak, jak była ona stworzona w oryginale, a jest tam troszkę tego, ponieważ nigdy nie używał tła w postaci bitmapy. Chociaż sprzętu najgorszego nie mam to jednak trudno to ciągnął, a plik z budynkiem zajmował 500MB. Po eksporcie badyli do proxy plik zmniejszył się do 149MB. xD

8tyl2copynt7.jpg

8przod2copylt0.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności