Bonifatz Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Loki : masz rację ... generalnie to schizę zapuścił mi klient. Chciał uzyskać kolory STO w 100% odzwierciedlone w rendzerze... tłumaczenie, że na kolor ma wpływ ekspozycja i balans bieli nic nie pomagało ... za Twoją namową poprawiłem obrazek na bardziej skontrastowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Czesc projektu licencjackiego i zarazem zaliczenie z grafiki. Prawie na wykonczeniu. Bedzie z tego krotkie intro, wiec pozostaje tylko zanimowac i pokombinowac z postprofukcja:) Hires: http://img15.imageshack.us/img15/2835/empirestatealllow.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Teścik LWFu i znów scenka z klasą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 JohnZi świetny background :) to mapa ? jacekdrze ładne światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Tlo to fota:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 moim tam zdaniem, kontrastu tam niebrakowalo - bardizej bym sie czepil zbyt zoltego swiatla... - chyba ze bud ma tak "cieply" odcien tynkku mhm - puscil bys cien z wysokiego drzewa na bud, bylo by wiecej dramatyzmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 (edytowane) dawno tu nic nie wrzucałem więc wrzucam owoc dzisiejszych prac: edit: wie ktoś jak uzyskać dobry metal na białym tle tak jak w nowym macbooku? Edytowane 7 Czerwiec 2009 przez trosiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 robie testy takiego matrialu.. aczkolwiek sonczyly mi sie pomysly... jak to wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 O ile żadne boxy nie beda przez niego przenikały to będzie super:) Jak zawsze u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 odnosze wrażenie że mój sprzęt by samego twojego podłoża nie uciągnął... a ty takie testy strzelasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 jacekdrze - światło gites Morphe - niby ok ale coś mi w tej szmacie nie pasi... może to ziarno... sam nie wiem. test kamery: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Morphe: O kurcze! Jest chociaż najmniejsza szansa, że podzielisz się tym materiałem podłoża, albo chociaż rzekniesz coś na temat mapek diff i disp? :D pionix: Tak mnie zastanawia, bo Ty raczej używasz vrayowej kamerki; jak w niej zrobiłeś rybie oko? A poza tym bardzo fajnie tylko tak trochę dziwnie, że wszędzie tapety a na tych dwóch wąskich ścianach przy szafie nic. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 A jest taka opcja w kamerce fizycznej jak "Distortion" :) Co do braku tapety to też jest to dla mnie dziwne i ja osobiście bym tam dał ją ale "klient nasz Pan" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Xiz0r - czemu mialo by nie uciagnac? nawet 512ramu by to uciaglo... no mniejsz pionix- a masz jaksi pomysl na taki shader? moze podrzucisz jakas koncepcje :) pressenter - mapa dif to nic nie jest jakesi reguralne ziarno praktycznie, zas diff choc byl malowany jako slady na sniegu, to cos niedobrze ustawilem bo nie wyglada tak jak powinno, nie mniej jednak reczna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Morphe , mnie się tam akurat materiał podoba - fajnie wyszły cienie na tym, czekam na up w jakiejś konkretnej scenie bez zielonego prostopadłościanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 nie wiem czy pokaze, bo nie zapowiada sie jakas rewelacja... chyba ze zdaze zrobci jakies sensowne rosliny, pod ten projekt to moze, bo architektora jest nedzna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 test oswietlenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 bardzo przyjemne - mozna spytac co uzyte do oswietlenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Morphe: oświetlane HDR-ka Dodaję drugą wersję : HDRI + sun...ale raczej mi się mniej podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 moim zdaniem jest zdecydowanie lepsza od poprzedniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 lupin - ale co sama hderke? 0 jakiegos dome light czy cegokolwiek? codo 2 wersje ciekawe swiatlo - aczkolwiek efekt psuje kolory zieleni i to tlo takie dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 z sunem lepiej, choć nie jest dopasowany do HDR imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Mnie się jedynka bardziej podoba. Popracowałbym tylko nad kolorystyką zieleni. Jest trochę monotonna. A tak, to lux-malina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 test oświetlenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Lupin: też lubię takie przyciemnione, pochmurne klimaty, i na prywatny użytek to to fajnie wygląda, ale jeśli to robisz dla kogoś to wersja druga bardziej wskazana, tylko z zielenią cosik zrób. ;) Morphe: Gratulacje man! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Loki-> fajne cegiełki możesz pochwalić się skąd masz teksturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 mógłbym gdybym wiedział :) gdzieś kiedyś znalazłem teksturę, wyciąłem i są - chyba na cgtextures (ale głowy nie dam bo to już dawno było) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Dzieki za komentarze..postaram sie poprawic według Waszych wskazówek. Morphe: tak sama hdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guufox Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Szybki test studia i skory. Model nie moj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 studio nawet, nawet ale materiał wymaga pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 czy ja wiem czy nawet, jakieś mocniejsze cienie by się przydały, coś co zaprezentuje ten model. mdło jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Wciaz probuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Niektóre zielone plamki są chyba przesadzone, ale już się robi baardzo ciekawie. Jeszcze szczęka Ci została. ale model wygląda lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 zgadza sie, w niektorych miejscach zielen jest zbyt plaska i dzisiaj wyleci. Szczeka juz chyba "zostanie" :) W ogole teraz widze, ze miedzy komputerami w domu a pracy jest ogromna roznica w gammie... Nie wiem ktora "wlasciwa" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Test oświetlenia i modelu /buduje w autocad'zie/ czy mi face się nie nakładają. Jeszcze dużo mi brakuje.. cały teren oraz znaczna cześć wnętrza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 walka trwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Czy proporcje są ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 niby tak, chociaz cały czas mam wrażenie ze te biurka są za wysokie. Sprawdzę jeszcze bo coś mi tu śmierdzi, dzieki za sugestię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 na oko to biurka za wysokie, kamera też za wysoko, cegła za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 ma ktos jakis link do oswietlenia HDR'ka zewnetrza? bo ja nie moge znalezc kiedys widzialem na everach ale przez ten nowy szablon nie moge go znalezc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 dla producenta płytek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guufox Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 "dla producenta plytek" to jest bump czy disp? I na podlodze to jest drewno plytki? jakos tak nie naturalnie to wielkosciowo wyglada. Sorki za koment, szacun dla prac, ale ta jakas taka... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guufox Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 niby tak, chociaz cały czas mam wrażenie ze te biurka są za wysokie. Sprawdzę jeszcze bo coś mi tu śmierdzi, dzieki za sugestię. Za koslawe, nie pasujace moim zdaniem nogi. Z nogami to moim zdaniem wogole nie ma co expreymentowac, nogi powinny byc jak u fajnej dlugonogiej blondyki, i nie ma co tego zmieniac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 to płytki imitujące drewno. Będą poprawki - mniejszy bump (robiłem na normal mapie) na nich i doświetlenie wnętrza w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 SWRSC: Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie ale jakieś to wszystko jak sraczka wygląda kolorystycznie i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Bardzo ładne swiatelko swrsc. Cezpiłbym sie shadera złota na krzeselku widziałbym to raczej tak jak tu- http://www.andrewsfineantiques.com/img/pics/GoldChair_edited.JPG . Reszta dla mnie gites. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Kuba@ - dzięki, poprawię. Może jeszcze bardziej zniszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Świerszczu bardzo fajnie, jedynie bym się czepił materiału tej wazy z kwiatami, na pewno potrafisz go ładniej zrobić niż ten defaultowy, i chyba tam na górze Ci się zapomniało gizmusia lekko obrócić? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 SWRSC: super wyszło...możesz zdradzic czym oświetlane i jaki color mapping? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 niewazne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi