SWRSC Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 (edytowane) interior dla producenta płytek: Pozdrawiam, SWRSC Edytowane 16 Maj 2010 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Holy crap... Świerszczu ja mam tylko jedno pytanie: jaki Ty dajesz sampling gloss na te płytki na przykład, czy też na to drewno pod podciągiem, i ile Ci się to renderzyło, w jakiej rozdziałce, i na jakim sprzęcie? Bardzo mi się podoba, może poza lampą nad stołem w kuchni, która wygląda jak zwykły biały vraylightmtl. Super. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 to wnętrza akurat liczyło się stosunkowo długo, bo w scenie jest około 16 maxowych fotometryków z area shadow, które znacznie spowalniają renderowanie. 5000px na szerokość, i7 4,25Ghz 12 GB ram, 5h 29min sampling płytek: 16 sampling dech: 8 LC + IRR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 (edytowane) A czemu maxowe, a nie vrayowe? I jak to zrobiłeś, że przy tak niskim samplingu tak mały szum? ;) Sz. Edit:/ Co do szumu to już nie ważne, rozpracowałem to. ;) Edytowane 17 Maj 2010 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 A ja mam pytanie jak zmniejszasz render z tak dużego do takiego małego który pokazujesz na forum bez straty jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi0tr Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 SWRSC: Cegła wyszła bardzo płasko i kiepska tekstura. Jak na wizke dla producenta płytek to kadr bardzo wysoko i bardzo dużo się dzieje co pochłania całą uwagę. Wizka sama w sobie bardzo ładna. PS. Ta szafka pod ścianką z cegły to twoja twórczość czy jakaś konkretna kolekcja mebli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 SWRSC - bardzo zacny render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 ogród zimowy dla przedszkola jak zwykle w biegu jak wam się widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 cos ci sie to wszystko zlewa.... te szare filary ten bluszcz... nie widac gdzie sie konczy jedno a zaczyna drugie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 SWRSC: piękna smakowita praca, jestem ciekaw, płytki układałeś czy tekstura na plane'a ? Zmiany zaaranżowane z propozycji indian'a i z własnej inwencji - test render. :) Jak wam sie podobać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Dunuś - podoba się, fajniejszy od poprzedniego. pokazałbyś jeszcze wersję z focusem blizej kamery. SWRSC - nonono bardzo dobre to wnętrze, jest na czym oko zawiesić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 SWRSc, super robota, technicznie naprawdę masta:), chodź takie malutkie uwagi mam..IRO na dzbanku po prawej jak i lewej z duże..Mało naturalnie..Lampe w kuchni przejarałęś:), i te lampki miedzy belkami mogłeś sobie odpuścić. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Takie tam zabawy. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 (edytowane) przyjemne press... choć wydaje mi sie że focus jest nienaturalny... a ode mnie zeby nie na pusto to test swiecenia... Edytowane 17 Maj 2010 przez arturprx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 arturprx2 - za-je-#$%^@ światło! Ależ mi się podoba :) Napisz jakim magicznym sposobem tak to oświetliłeś? Wygląda super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 arturprx2 j/w. Projekt tez bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 SWRSC- super, tylko ta cegła płaska. Pres- fajnie się na to patrzy, ale dla mnie pomieszałeś oświetlenie. Niby jest dzienne a światło daje mocny cień za drzwiami. coś jest nie tak z dofem. arturprx2- fajne. Ale ja bym tak to widział. Lampa nad stolikiem kawowym wisi w powietrzu. Jak coś to wywale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 teścior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 DOF dodany ot tak, zdepthem, a ten cień to taki duperel, że nawet nie zauważyłem. :P Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Pokaż łazienkę. Jestem bardzo ciekawy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 zajebiaszcze press ;] Ewert spoko, taki efekt dal mi w pierwszym auto kolor chyba Razer, swiecone raczej niczym magicznym... vraysky w enviromencie a w oknach vraylajty. zgred, dzieki projekt jeszcze nie skonczony pare rzeczy do ogarnięcia ale juz bliżej niż dalej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 http://pressenterdesign.com/interior/63.htm ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 daj to na galerie to dam Ci 5 gwiazdek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 wow, super wnętrza i wizki. gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 (edytowane) pressenter- bardzo ładnie vray? Donuś - ładne mebelki Test HDRI Pojemnik na soczewki kontaktowe 1. Uploaded with ImageShack.us 2. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 18 Maj 2010 przez sebx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 (edytowane) Dzięki Panowie, fajno że się podoba. Pewnie pokażę w FW, ale to dopiero pierwsza część, jeszcze kuchnia, spiżarnia, hall, i gabinet. ;) Sz. Edit:/ Ah! Tak sebx, to vray. Edytowane 18 Maj 2010 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 arturprx2 nie wymigasz się ;) LWF? VRayCam? I jaki CM? Wiadomo że te suche dane to nie wszystko co tworzy dobry render, ale zawsze będzie wiadomo którędy droga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Baron Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 pressenter - bardzo fajny klimat oraz proj. :) TEST wnętrza + gadżety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Fajne, fajne, niezłe kolorki, ale kot rządzi! ;) A ode mnie jeszcze takie... I z PSem... Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Panie prezenterze nie PSuj!! Pierwszy wymiata ;] wyrabiasz sie, niezle kadrowanie -spytam tylko co to jest na scianie... a'la jakaś mozaika kamienna? I gdzie tam jest CO przewidziane ? Razer, lwf'a nie uzywam, kamerka ma 20mm, przesłone 8, winety odchaczone, balans bieli natural, migawke 150, czyłość 200. CM-Exponential-1,1,1. IRR+LC. Wiecej grzechów nie pamietam :P baronek fajne to to ale nie za duże winiety ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Coś poprawić ? wszelkie sugestie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 jak dla mnie to materialy i oswietlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Na ścianie znajdzie się łupek-okładzina z bazaltu czarnego, tylko nie chciałem już dispa liczyć, bo przez dywany, których nie vraymeshowałem, zżera ona 6,5GB ramu. ;) Ogrzewanie znajdzie się we wnękach pod oknami: zasłoniętymi takimi dechami, jak poniżej widać w prawym dolnym rogu: Oznaczone czerwonym: Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Czy przez taką dechę będzie grzało? Powątpiewam, miałem zrobioną prowizorkę z kartonu ustawionego w podobny sposób to wydajność grzejnika spadła przynajmniej o połowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 siwy dobrze mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Wiem, wiem, ta decha tutaj jest jeszcze nie dopracowana. W wersji finalnej będzie to albo kratka z drewna, znaczy poziome szczebelki, albo coś w tym stylu, ale mniejsze, gdzie listwa ozdobna będzie oddalona od samej dechy o jakąś odległość, tworząc szczelinę. Jeszcze nie mamy tego dopracowanego, dopiero przy końcu projektu rozważymy tą kwestię, głównie również dlatego, że istnieje opcja pozostawienia tej części niezabudowanej, jeśli tylko uda nam się znaleźć jakieś godne pokazania grzejniki. Do wykonania jeszcze pozostały biuro, kuchnia, spiżarnia i toaleta dla gości, także dopiero wtedy to zapewne będzie rozwiązywane. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Kurcze strasznie duże wnętrze jak na takie małe grzejniczki prawdę mówiąc. Wracając do wizualki to naprawde fajnie. Ale bez PSa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 no bez ps-a wygląda elegancko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Fajno, że się podoba. :) Kurcze strasznie duże wnętrze jak na takie małe grzejniczki prawdę mówiąc. Wracając do wizualki to naprawde fajnie. Ale bez PSa. :) Hmm, no tam tych grzejniczków dziesięc jest, do tego dojdzie jeszcze kominek w gabinecie... powinno być git. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 arturprx2 - podoba mi się wnętrze. Może deko jaśniej tylko bym zrobił. pressenter - szybko i zwięźle fiu,fiu :) bajera exteriorek odemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 a co to za kasza na niebie? ogólnie ok, chociaż szału nie ma i ludzie lekko odstają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Robione na szybko żeby pokazać układ budynków. Kasza jest bo niebo było przeskalowane dość mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 "fototapeta" :D gratis od firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) pressenter czemu nie ogrzewanie podłogowe skoro nie chcesz pokazywać grzejników? No i można poszukać grzejników z takim panelem drewnianym już w standardzie (we Wrocławiu w Galeri Domar widziałem coś podobnego, ale niestety producenta nie pamiętam :/) Tores - brzydko się kostka tiluje na chodniku. Ludzie nie tacy straszni poza tym małym czerwonym i tą parą po lewej stronie (bym ich w ogóle wywalił). Ci na dalszym planie całkiem fajnie. Fajne drzewa - o to też można powiedzieć :) Edytowane 19 Maj 2010 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Taki test, a raczej już final bo się mnie już nie chce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) Teścior bez futerka i z futerkiem (Indian znów nieprzytomny :p hehe) dla niego te 2 renderki Szader skóry długo męczyłem ;/ co rusz myślałem że to nie tak i zmienialem ustawienia... Tak do wczorajszej północy i od dzisiaj rana Edytowane 19 Maj 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 pressenter czemu nie ogrzewanie podłogowe skoro nie chcesz pokazywać grzejników? No i można poszukać grzejników z takim panelem drewnianym już w standardzie (we Wrocławiu w Galeri Domar widziałem coś podobnego, ale niestety producenta nie pamiętam :/) Troszkę się jednak boję ogrzewania podłogowego pod drewnianą podłogą, a co do kaloryferów to nie wiedziałem o takich, ale już znalazłem. Dzięki za tipa, na pewno się przyda. :) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 no pod drewnianą to raczej nie zdało by egzaminu kompletnie - ale zamiast drewnianej podłogi z pełnej deski można wybrać deskę trójwarstwową klejoną. Jak się ostatnio (ponad rok temu) tym interesowałem, importer zapewniał że nie ma problemu z montażem ogrzewania podłogowego pod taką deską - ale tu głowy nie dam, trzeba by sprawdzić jak to funkcjonuje (deska jest cienka bo tylko 11 mm z czego 3mm drewno egzotyczne), podobno nie rozeschnie się - ale jak mówisz najbezpieczniejsza opcja to dobry grzejnik z płytą jakąś ozdobną. Czekam niecierpliwie na nowe obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 no pod drewnianą to raczej nie zdało by egzaminu kompletnie - ....tak zwane "ogrzewanie w suchej zabudowie" ;). bez potrzeby desek 3-warstwowych.pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi