hcpiter Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 no jak zawsze ladnie :) To lustro odstajace mi troszke nie pasi ;] Ladne zaslony jak robiles ?;) pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Niebieskie odbicia są przereklamowane, a klamka jest zasłonięta przez lustro. Ładny obrazek :) to wychodzi na to ze zyjemy w przereklamowanym swiecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 No ładnie ładnie. Pionix jakie ty masz srednie czasy tych renderkow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Ładniutko :) Ale ty jedziesz z tymi vizkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 DraB - średnio to tak 1- 2h na render przy - 1200px dłuższy bok hcpiter - zasłony to te moje stare oklepane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 pionix: Ty zdaje się renderujesz qmc+lc? Jakie parametry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 ostatnio renderuję częściej irr + lc we wnętrzach a qmc + lc w exteriorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 na QMC w interiorach można czekać latami... Ale w Exteriorach jest znośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 pionix, a sprzęt? Bo jak w miarę normalny to będę prosił o ustawienia vraya :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Kolejny test domku. :) Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 trawe masz od seby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Kapke ja prerobilem, mrowie kropek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Cos nie mgoe sie dogadac z dachowka, inny kolor w Me a inny wychodzi na renderze co mozna z tym zrobic ? :( Wywal swiatla :) Dla wszystkiego co nie-dachowka daj kolor mega czarny :) dla wszystkiego co dachowka daj mega bialy self-illumination, przerenderuj scanlinem, zapisz i daj jako maska do photoshopa i baw sie kolorami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Morphe: jeśli chodzi o exteriory to jesteś na tym forum moim absolutnym guru. Przyznaj się co to za badyle, i może opowiedziałbyś coś o światełku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 badyle ładne morphe. co do dachówki to moze jak nie moze max to moze pomoze fotoszkapa. Ludki czy cos sie stało z Imageshack'iem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 a co sie miało stac? u mnie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Wcezsniej uzywalem psd-menagera, ale teraz juz nie uzywam.. zycie bylo prostrze;) renderowalo odrazu do warst w photoshopie do psd. em... no tka mozna oczywicie w shopie, ale ja jestem roztargniony, robie zmiany podsylam probne rendery klientowi jemu sie kolory podobaja,potem zapominam jak to przerabialemi - kasza :D. Pozatym chcialbym jednak jak najwiecej robic w 3d.. a z tymi kolorkami czasem kupa, ale glownie dotyczy to odcieni czerwonych. daje czewony wychodzi pomarancz, daje bordo wychodzi cos tam, no chyba ze jestem daltonista :D i sam nie wime co mam w ME a co wychodzi.. no nic :). Co do badyli, no to moje przerobione kapke z onyxa, sklejone z 2 drzew. a co do swiatla, o to test w sumie colorcorreta, i tam sobie zkorygowalem sky troche, hue i saturation, em generlanie ustawienia nie sa jakesi "dziwne" ja sie przyzwyczailem do reinharda... .. kiedys juz opisywalem ustawienia, - sun turb. na 4 tutaj mam chyba(albo 3?) a sky na 6, ale przy colorcorrekcie to chyba to cale turbidity sky'a traci znaczenie? bo mozna sobie porkecic jak sie chce? tak mi sie zdaje. pressenter: nie przesadzaj ;) ja poprostu czesciej cos daje... niz Ci co sa lepsi i tak ci sie zdaje ze guru hehe. Jak kiedys uda mi sie zrobci cos naprawde dobrego w 3d, niekoniecznie typowa wizke arch, to wtedy bedziesz mogl tak moooze powiedec.... puki co raczkuje ;) bo nie dokonca to kontruluje mysle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 No kolejny render mysle ze ładniejszy i tuby są dwie jak sie podoba?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Imo te prążki na metalu są tragiczne. Zwykły chrom nie może być (ew. brushed)? Poza tym na ścianie są plamy - chyba z Irr Mapy - fuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Morphe: właśnie tak myślałem o tym, bo zauważyłem że wszyscy tutaj od exteriorów mają już wypracowane schematy, wszystko to już w zasadzie produkcja, a u Ciebie każdy ext ma swój klimat, ale fakt, pomyliłem się, jeszcze arch515. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Nie lubie robic dziadostwa, choc niekiedy nie umiem sobie z tym dziadostwem wogole poradzic :D... staram sie przykladac... jeszcze mam na to sily, choc zdrowia juz nie...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 PKextreme o zebrze już mówiłem;) jest już lepiej ale za niskie ustawy rendera jeszcze trochę pociśniesz i będzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 PKextreme- Ty masz napewno ta okleine dobrze zmapowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Nie ma, widać na łukach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Takie coś na rozpoczęcie dnia bo dawno nic nie wrzucałem :P Nie wiem czy nie za zimne mi wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Tradycyjnie bardzo fajnie :) O zasłony są takie... inne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Pionix tobie trzeba aparat zabrac tak nie mozna :] jak zwykle w..... ehhh wrzuc czasmi puste sciany z swiatlami i nastawami ;] tka zeby podpatzrec jak ty dzielasz ze nie robisz fot :] SZacunek ps moze kiedys video tutek na temat tych legendarnych juz zaslon bys zrobil tych z wczesniejszych vizek pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 śliczne pionix, ta roleta rzymska mi sie bardzo podoba. Jak ja zrobiłes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 pionix: wyjdź! Wpędzasz nas w kompleksy. :/ A to chyba nie zasłony tylko roletki? Jedno co Ci trzeba przyznć: światło jak światło, każdy w końcu dojdzie do właściwych nastawów, ale materiały to masz opanowane do perfekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 a co sie miało stac? u mnie dziala a wiesz moze dlaczego mi przestaly obrazki z imageshacka dzialac nagle? zdefragmentowalem dysk tylko i nie dzialaja ;( wie ktos co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Ale ściemniacie chłopaki :p Wrzucę potem pusta scenkę ze światłem to sobie oblukacie. Co do tej zasłonki to kuracze może zrobię wreszcie jakiegoś tutka...tylko czasu jakoś ciągle brak :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 pionix ty uzywales hdri dla refleksow w tej wizce ?;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 noooooo! przekosmiecznie teraz wyszlo:D Zbierz te testy i do finisha daj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 tego chyba nie wrzucałem. Docelowo w 8000x4000: pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 hcpiter - dla refleksów dałem VRaySky tylko ze z intensity multiplier 0,5 a ten co oświetla scenę ma 1. JunioR - eeee przy tych Waszych finiszach ostatnich to nie chcę blado wypaść ;P SWRSC - przegięcie i to jakie ładne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 no Swierszczu pojechales przepiekne :] jak ty to robisz takie ujecia taki "panoramki"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Ech, Świerszczu, prześliczne, tylko chyba widzę drobniutkie przepalenie na szafkach po lewej na pierwszej wiz, ale to już czyste czepialstwo, bo wizki ideolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 SWRSC moglbys wrzucic na inny serwer bo mi imageshack nie dziala:( a chcialbym ujrzec to cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 pionix, swrsc - rządzicie Tescik trawki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 bardzo ładnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Cholibka, zawsze mnie tylko w tych trawach dysplejsowych denerwiło to łaczenie tekstur, tutaj też widać, ale ogólnie świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 jak juz wszyscy z trawa wyskakuja to ja tez swoja zapodam. (parasolki + meble od klienta) piłka moja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 SWRSC moglbys wrzucic na inny serwer bo mi imageshack nie dziala:( a chcialbym ujrzec to cudo za jakiś czas wszystkie panoramy pokażą się w galerii jako finished, umieszczę również wersje QTVR w docelowej 8000x4000 rozdzielczości. Jak wszyscy z trawą to wszyscy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Nie no...kosmos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Podoba mi się łączenie modelu z tłem, ale nie podobają mi się ludki, krzaki i ta szyba w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 No teraz daje z studiem te nagłosnienie jeszcze wstawie jakis LCD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 u mnie na monitorze głośniki zlewają się z tłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Nie dość że się zlewają, to na dodatek biała trawa wyrosła z paneli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 u mnie sie nie zlewają, a trawa rulezzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Maj 2008 Share Napisano 7 Maj 2008 Nie dość, że panele na szafie, to jeszcze kamera krzywo. :P Ale fakt, u mnie też się nie zlewa. No, sam tak krytykuję to teraz wy możecie po mnie pojechać. Edit: A tak, wiem, zaponiałem text na badylach. Edit: A, jeszcze jako ciekawostka i przestroga. ;) Początkowo w scenie postanowiłem wykorzystać roślinność tak, jak była ona stworzona w oryginale, a jest tam troszkę tego, ponieważ nigdy nie używał tła w postaci bitmapy. Chociaż sprzętu najgorszego nie mam to jednak trudno to ciągnął, a plik z budynkiem zajmował 500MB. Po eksporcie badyli do proxy plik zmniejszył się do 149MB. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi