Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Touch Słuszna uwaga, ale zawczasu się na to przygotowałem i materiał tapety i podłogi przepuściłem przez VrayOverrideMtl gdzie GImaterial dałem biały :) Trochę pomogło zwiększenie przesłony w kamerze i poprawa kontrastu w PS, pokażę renderek jak już bardziej skończe wnętrze.

PS. Przez przypadek pierwszy raz w życiu zanimowałem sobie kolor diffuse w materiale, jak to cofnąć? Nie ma żadnych keyframe'ów na pasku animacji :/

Edytowane przez Razer
  • Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

fsdtr1.jpg

Ach jak mnie tu dawno nie było... ^^

Zrobiłem to coś, cały ranek liczenia. W sumie test, ale ilość baboli i czas renderingu sprawiają, że ta praca jeszcze nie kwalifikuje się do Galerii 3D ;]

Napisano
Ile Ci sie liczyło?

oświetlenie 1 klasa ;]

Jakieś kilka godzin.

Co do oświetlenia: sarkazm?

Arti, trochę jak z Tomb Raider 2, próbuj dalej;))

A jednak sarkazm... Będę próbował, oświetlenie mam utytłane, aczkolwiek wiem jak poprawić. Pozostaje kwestia papiero-bibuło-plastiko czegoś na lampionach, nie potrafię zyskać zadowalającego efektu ^^'

Napisano

Razer-> Straszne. Wnętrze wygląda poprostu masakrycznie.

Wyszukany wzorek w połączeniu z kanapą w kolorze roztopionych lodów jagodowych dodatkowo doprawiony psychopatycznym wzorkiem i krwistą podłogą naprawdę przyprawia o mdłości. Stary nie odbierz tego jak jakiś atak ale scena wygląda jakbyś się naoglądał różnych wyszukanych wizek, wrzucił je do kociołka, wymieszał i wylał na forum.

O samym renderingu trudno coś powiedzieć, mało co widać. hej.

Napisano

Lis - lol... nie jest aż tak źle... fakt że nie trzyma się kupy raczej to pomieszczenie... ale czy koniecznie musi..?? troszkę eklektyzmu i jest przynajmniej na czym oko zawiesić... i wprowadzić się w stan dezorientacji...

pozdrawiam.

P.S. fiolecik obrzydliwy...;) może jakaś "ferrari-czerwień", albo "rubin"..?? bo jeśli to ma grać z czarnym wzorem na ścianie, to nie wiem jak Ci się udało Razer, ale nie gra...

Napisano (edytowane)

No to kolejny render ode mnie... Tym razem takie cus..

04pm1.jpg

Edit:

JEszcze wesja z odsaturowanymi kolorami. Moze tak bedzie lepiej

room1rs7.png

Edytowane przez Matti
Napisano

Drugie lepsze jak na moje oko.

A ode mnie dalsza walka z LWFem i jakoś nie do końca jestem przekonany co do efektu, może dlatego że mój CRT ledwo już dyszy. Pomieszczenie wzorowane na pokoju w hotelu Limes. Pozdro.

1454368a3a080977.jpg

Napisano

Lis - uśmiałem się czytając twojego posta, ten opis był taki... obrazowy (najlepsze było o roztopionych lodach jagodowych) Na szczęście to wnętrze to nie mój pomysł, tylko projektanta, bo to wizka na zlecenie :) Ja nawet jakbym się starał to bym czegoś takiego nie wymyślił więc jest spoko :)

Napisano
Drugie lepsze jak na moje oko.

A ode mnie dalsza walka z LWFem i jakoś nie do końca jestem przekonany co do efektu, może dlatego że mój CRT ledwo już dyszy. Pomieszczenie wzorowane na pokoju w hotelu Limes. Pozdro.

1454368a3a080977.jpg

to łóżko to boConcept? bo troche inny kolor ma w oryginale, (orzech amerykański), smiesznie nieco wyglada takie wielkie wyro w tak im małym pomieszczeniu, ale znam ten ból, tez mam podobne zlecenie teraz :/

Napisano
Lis - uśmiałem się czytając twojego posta, ten opis był taki... obrazowy (najlepsze było o roztopionych lodach jagodowych) Na szczęście to wnętrze to nie mój pomysł, tylko projektanta, bo to wizka na zlecenie :) Ja nawet jakbym się starał to bym czegoś takiego nie wymyślił więc jest spoko :)

no to brawa dla projektanta

Napisano

Pozazdrościć projektanta ;D

Napisano
taka sobie wanna do większego projektu w której jeszcze pobawię się jeszcze tekstura drewna. (wiem że fruwa ale nie mam czasu na więcej renderów) render1aw4.jpg

wymodeluj tych pare desek. a tak to ladnie

Napisano

t0m3k: pierwszy render świetny, idealnie według mnie dobrane natężenie oświetlenia do wnętrza, bardzo mi się podoba.

Razer: E, nawet chyba taką kolorystykę mozna jakoś ciekawiej przedstawić? A stolik jakiś taki... "grubo ciosany".

Napisano

trosiek: jakies 2 miesiace temu modelowalem dokladnie ta wanne, a pozniej klient zmienil pomysl dezajnu :D

fargate: w srodku modelu jakas krzywa siatka...

Napisano

Panowie pomóżcie, walczę z nocnym LWFem i nie wiem skąd te plamy się biorą. irr+lc subdividsy vraylight jako żarówki na 80 tak samo materiał klosza w refract na 80 tak na wszelki wypadek no i kupa. Nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić, może wy macie...

05912f4702ececc6.jpg

Napisano

cfaniak - zmniejsz adaptive amount w rQMC Sampler do ok. 0.65, najczęściej pomaga.

Pozdr

Edit: A tak w ogóle, to po co robisz LWF jak masz scenę w nocy?

Napisano

Halo, ludkowie, potrzebuję feedbacku. Która opcja oświetlenia podoba się wam bardziej?

whichbetterlr5.jpg

whichbetterlr5.c2e853b1b4.jpg

Pierwsza, druga, czy trzecia, będąca czymś pośrednim?

p.s. To co za oknem się nie liczy ;)

p.s.2. Liczy się natomiast zajebista hade podłoga od Lisa, za którą pozwolę sobie złożyć wyrazy uznania i podziękowania :D

Napisano

pionix dzieki, obydwa zajely okolo 7 dni roboczych z czego drugi 2.5 bylo sporo modelowania ale najwiecej czasu spedzilem na materialach i oswietleniu.

arev druga IMO najlepsza ale zdjemij zielony ze scian w PS'ie

Napisano

IMO 1, ew. 3. Ciepła wersja 2 trochę za ciepła chyba.

t0m3k - 7 dni to niezłe tempo masz bo wygląda to kozacko. Znam takiego jednego co też w 7 dni coś tam sobie stworzył ;)

Napisano

Trawiastość ok, tylko kolorek słaby. Ale to pewnie w PS poprawisz ;)

Tomek, Razer, dzięki za opinie.

Kolejna kwestia:

cabcopynn8.jpg

cabcopynn8.f08017b0cd.jpg

Uważacie może, ze dobór artykułów w szafce jest zbyt niepokojący? :>

Napisano

Hahaha lol, no wiadomo że źle to zrobiłeś, pierwszy artykuł z prawej powinien być w lodówce a nie w szafce, popraw to szybko zanim zacznie "pachnieć" :)

grigoriob - trawa wg mnie jak najbardziej poprawna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności