Razer Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 (edytowane) Touch Słuszna uwaga, ale zawczasu się na to przygotowałem i materiał tapety i podłogi przepuściłem przez VrayOverrideMtl gdzie GImaterial dałem biały :) Trochę pomogło zwiększenie przesłony w kamerze i poprawa kontrastu w PS, pokażę renderek jak już bardziej skończe wnętrze. PS. Przez przypadek pierwszy raz w życiu zanimowałem sobie kolor diffuse w materiale, jak to cofnąć? Nie ma żadnych keyframe'ów na pasku animacji :/ Edytowane 13 Sierpień 2008 przez Razer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Ach jak mnie tu dawno nie było... ^^ Zrobiłem to coś, cały ranek liczenia. W sumie test, ale ilość baboli i czas renderingu sprawiają, że ta praca jeszcze nie kwalifikuje się do Galerii 3D ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Ile Ci sie liczyło? oświetlenie 1 klasa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Arti, trochę jak z Tomb Raider 2, próbuj dalej;)) Razer, oszukujesz;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Trosiek, wielkie dzięki za linka, świetna strona. Masz więcej takiego staffu ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Ile Ci sie liczyło? oświetlenie 1 klasa ;] Jakieś kilka godzin. Co do oświetlenia: sarkazm? Arti, trochę jak z Tomb Raider 2, próbuj dalej;)) A jednak sarkazm... Będę próbował, oświetlenie mam utytłane, aczkolwiek wiem jak poprawić. Pozostaje kwestia papiero-bibuło-plastiko czegoś na lampionach, nie potrafię zyskać zadowalającego efektu ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Arti, usystematyzuj troszkę proces swojej edukacji i znajdź w tym miejsce dla odrobiny teorii;) Standardowo: http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/ http://www.aversis.be Pozdr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Touch behehehe, oszukista czy nie, ważne że efekt jest zadowalający ;) Jeszcze sufit, tło za oknem i będę kończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Razer-> Straszne. Wnętrze wygląda poprostu masakrycznie. Wyszukany wzorek w połączeniu z kanapą w kolorze roztopionych lodów jagodowych dodatkowo doprawiony psychopatycznym wzorkiem i krwistą podłogą naprawdę przyprawia o mdłości. Stary nie odbierz tego jak jakiś atak ale scena wygląda jakbyś się naoglądał różnych wyszukanych wizek, wrzucił je do kociołka, wymieszał i wylał na forum. O samym renderingu trudno coś powiedzieć, mało co widać. hej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Lis - lol... nie jest aż tak źle... fakt że nie trzyma się kupy raczej to pomieszczenie... ale czy koniecznie musi..?? troszkę eklektyzmu i jest przynajmniej na czym oko zawiesić... i wprowadzić się w stan dezorientacji... pozdrawiam. P.S. fiolecik obrzydliwy...;) może jakaś "ferrari-czerwień", albo "rubin"..?? bo jeśli to ma grać z czarnym wzorem na ścianie, to nie wiem jak Ci się udało Razer, ale nie gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 (edytowane) No to kolejny render ode mnie... Tym razem takie cus.. Edit: JEszcze wesja z odsaturowanymi kolorami. Moze tak bedzie lepiej Edytowane 14 Sierpień 2008 przez Matti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Drugie lepsze jak na moje oko. A ode mnie dalsza walka z LWFem i jakoś nie do końca jestem przekonany co do efektu, może dlatego że mój CRT ledwo już dyszy. Pomieszczenie wzorowane na pokoju w hotelu Limes. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 nawet fajnie wyszło, tylko ziarnisto. TV wskazuje wyraźny brak grawitacji ;) Te lampy to tak poważnie chcą powiesić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 TV wskazuje wyraźny brak grawitacji ;) Fakt, umknęło mi to. Te lampy to tak poważnie chcą powiesić? http://www.limeshotel.com.au/guestrooms/index.php?id=double Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Tu moje dalsze wypociny.. Ja chyba nie umiem oświetlać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Lis - uśmiałem się czytając twojego posta, ten opis był taki... obrazowy (najlepsze było o roztopionych lodach jagodowych) Na szczęście to wnętrze to nie mój pomysł, tylko projektanta, bo to wizka na zlecenie :) Ja nawet jakbym się starał to bym czegoś takiego nie wymyślił więc jest spoko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 _Arti_ - napisz może czym i jak oświetlasz, to się pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Drugie lepsze jak na moje oko. A ode mnie dalsza walka z LWFem i jakoś nie do końca jestem przekonany co do efektu, może dlatego że mój CRT ledwo już dyszy. Pomieszczenie wzorowane na pokoju w hotelu Limes. Pozdro. to łóżko to boConcept? bo troche inny kolor ma w oryginale, (orzech amerykański), smiesznie nieco wyglada takie wielkie wyro w tak im małym pomieszczeniu, ale znam ten ból, tez mam podobne zlecenie teraz :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Lis - uśmiałem się czytając twojego posta, ten opis był taki... obrazowy (najlepsze było o roztopionych lodach jagodowych) Na szczęście to wnętrze to nie mój pomysł, tylko projektanta, bo to wizka na zlecenie :) Ja nawet jakbym się starał to bym czegoś takiego nie wymyślił więc jest spoko :) no to brawa dla projektanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Lis - uśmiałem się czytając twojego posta, ten opis był taki... obrazowy (najlepsze było o roztopionych lodach jagodowych) Na szczęście to wnętrze to nie mój pomysł, tylko projektanta, bo to wizka na zlecenie :) Ja nawet jakbym się starał to bym czegoś takiego nie wymyślił więc jest spoko :) Pozazdrościć projektanta ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 _Arti_ - napisz może czym i jak oświetlasz, to się pomoże ;) Mental Ray, słońce to baśniowo czerwonkawy mrAreSpot przestawiona na Direct, do tego scena zamknięta w kuli z jakimś tam zdjęciem japońskich gór. Do tego dropne FG: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e1f727fe767d86c2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 dwa testy klubu golfowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 morskie kanapy wyszły Ci świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 taka sobie wanna do większego projektu w której jeszcze pobawię się jeszcze tekstura drewna. (wiem że fruwa ale nie mam czasu na więcej renderów) wymodeluj tych pare desek. a tak to ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 t0m3k: pierwszy render świetny, idealnie według mnie dobrane natężenie oświetlenia do wnętrza, bardzo mi się podoba. Razer: E, nawet chyba taką kolorystykę mozna jakoś ciekawiej przedstawić? A stolik jakiś taki... "grubo ciosany". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Stolik jest taki grubaśny, a co do ciekawego przedstawienia to mi sie już skończyły pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 What you think about this? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 zbrojenie nie w skali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 trosiek: jakies 2 miesiace temu modelowalem dokladnie ta wanne, a pozniej klient zmienil pomysl dezajnu :D fargate: w srodku modelu jakas krzywa siatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 to jeszcze powiedz co to jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 t0m3k - uuuu pachnie to ogromem pracy... drugi render bardziej mnie zachwyca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 To jeszcze takie coś, model nie mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Panowie pomóżcie, walczę z nocnym LWFem i nie wiem skąd te plamy się biorą. irr+lc subdividsy vraylight jako żarówki na 80 tak samo materiał klosza w refract na 80 tak na wszelki wypadek no i kupa. Nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić, może wy macie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 cfaniak podciagnij ustawienia IRR, powinny plamy zniknac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 fargate - super opony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 cfaniak - zmniejsz adaptive amount w rQMC Sampler do ok. 0.65, najczęściej pomaga. Pozdr Edit: A tak w ogóle, to po co robisz LWF jak masz scenę w nocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Halo, ludkowie, potrzebuję feedbacku. Która opcja oświetlenia podoba się wam bardziej? Pierwsza, druga, czy trzecia, będąca czymś pośrednim? p.s. To co za oknem się nie liczy ;) p.s.2. Liczy się natomiast zajebista hade podłoga od Lisa, za którą pozwolę sobie złożyć wyrazy uznania i podziękowania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 pionix dzieki, obydwa zajely okolo 7 dni roboczych z czego drugi 2.5 bylo sporo modelowania ale najwiecej czasu spedzilem na materialach i oswietleniu. arev druga IMO najlepsza ale zdjemij zielony ze scian w PS'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 IMO 1, ew. 3. Ciepła wersja 2 trochę za ciepła chyba. t0m3k - 7 dni to niezłe tempo masz bo wygląda to kozacko. Znam takiego jednego co też w 7 dni coś tam sobie stworzył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 trawotest. ja mysle ze jest ok a co koledzy myślą. btw czysty render z Vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Trawiastość ok, tylko kolorek słaby. Ale to pewnie w PS poprawisz ;) Tomek, Razer, dzięki za opinie. Kolejna kwestia: Uważacie może, ze dobór artykułów w szafce jest zbyt niepokojący? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Hahaha lol, no wiadomo że źle to zrobiłeś, pierwszy artykuł z prawej powinien być w lodówce a nie w szafce, popraw to szybko zanim zacznie "pachnieć" :) grigoriob - trawa wg mnie jak najbardziej poprawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 arev xD masakra. segment z niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Mój sąsiad powiedział kiedyś, że mam lodówkę w której ten pierwszy artykuł zmieściłby się bez krojenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 arev haha pozamiatałeś XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Nudziło mi się w nocy, jeszcze to rozbuduje do jakies scenki, narazie 150K hires: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Takie kratownice/sietki zawsze są fajowe, a co to będzie tak w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 jakiś zakład przemysłowy, koncept powstaje w locie, zaczęło się od zabawy w modelowanie spawów potem doszły kolejne elementy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 fajny początek AG;) czekamy na łapdejt;) Ode mnie kolejny mebelek: Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Touch - ciekawe, czym renderowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi