Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

ja tu takie dwa renderki, just for fun:) Jakby ktoś chciał model z tego czy by potrzebował to niech się odzywa mam to jeszcze na kąpie:)

(PS. trochę mi się widoczność v ray lighta nie wyłączyło:P)

razyh4.jpg

dwaut7.jpg

Napisano

room_bake.jpg

Render : Fprime

Model/shading itp. : Lightwave 9.0

Textury : google.com

Haj! Niedzielne wypociny...

Troche zabawy z Fprime w ramach "pieczenia" ambient occ do textury oraz maly retusz w PS.

pozdro!

Napisano

Hehe, kurcze mam nawet ksiazke do lightwave gdzie jest caly wielki dział o organice, ale cos nie moge sie przestawić. Moze dlatego, ze dopiero w wersji 9 dodali zaznaczanie edge:) Fprime renderer? Cos nowego? Pracka ma cos, czego nie potrafie opisac (cos pozytywnego), ale ....:)

Napisano

nom. w sumie banalny jest ten material.

fallout w diffuse i opacity z odpowiednimi kolorami.

co ciekawe renderowalem to bez Irr tylko z 2x Lc bo efekt byl ciekawszy ;-)

scenka do takiego materialu to czarny background, sky bialy w zakladce environmeny rendera (ewentualnie jakas HDRI- to tez nieco zmienia efent) i ...

chyba tyle ... raczej tak ;-)

pozdrawiam.

Napisano

zrobilem standardowy text splajnowy (create> splajny>text), dalem taka czcionke (chyba crazy killer-zalaczam w zalaczniku) i dalem moj material.

mozna osiagac rozne efekty zmieniajac grubosc splajnow textu oraz ilosc segmentow w tych splajnach (dzieki temu splajny tak mi sie troche rozstrzelily tworzac takie zadry/rysy).

pozdrawiam;-)

• Like 1
Napisano

MF - widzę że w ostatniej scenie ustawieniami Radiusa z Final Gathera zropiłeś prawie QMC ;)

Generalnie ładnie i dołączam się do oczekiwań tweety'ego co do Interiora (jakiegoś pokręconego najlepiej)

Napisano

Hehe, co Wy, drugi Light Contest robicie?;)) Jestem w trakcie wyposażania pewnego pomieszczenia i stanąłem dzisiaj na czesci fotela, a żeby sobie 'ulżyć' przed snem, chwila zabawy w PS;p

2004519164828308748_rs.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności