JunioR Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Wie ktoś może jak nazywa się to krzesełko: http://img25.imageshack.us/img25/5845/kos85x40x43.jpg ? nie jestem pewien w 100% ale to chyba Selinunte 530 od Alias
pressenter Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Pressenter krzesełko jak krzesełko, plastikowe z metalowymi nogami ;) a o co chodzi? Na forum o grafice 3d... w dziale z renderami testowymi... chciałem znaleźć sklep, który toto sprzedaje, i narobić na to krzesełko jak krzesełko... nie jestem pewien w 100% ale to chyba Selinunte 530 od Alias No to nie to dokłądnie, ale dzięki, już wymodelowałem "na oko". ;)
Tores Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 pionix - jakoś tak bez wodotrysków jak dla mnie. Po prostu za spokojnie. A odemnie teścik oświetlenia
Tores Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 Kurcze wy tu o trawce a mi o bude chodzi:( Trawka w PS :)
grzegerz Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 swiatlo ladne buda szwedzka:P ale trawka wyglada jak ze zdiecia:P
SFlogic Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 Tores: powinieneś dać "teścik trawy" a o budzie to przy okazji ktoś by się wypowiedział :D
etyr11 Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 Tores - a mi sie światlo bardzo podoba:) Napisz cos prosze jak mozesz o ustawieniach.
Bacry Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 buda wygląda jak stodoła z przybudówką. Projekt jak dla mnie tragedia. A wykonanie całkiem dobre.
!Ewert Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 No fajnie się to prezentuje, aberacja dodane na koniec nie? Możesz pokazać bez ?
Maqs Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 Trochę z innej beczki, test shadera i światła, renderowane w indyku. http://xs137.xs.to/xs137/09105/vamp124.jpg
Tores Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Niestety trawka dodana w PS ale o tym już pisałem wyżej. Co do światła to HDRI + direct dosyć podkręcone. Dużo zależy od samej HDR'ki aby wyszła kolorystyka taka jak się chce. Renderowane w Vray jego kamerą. Abberacja w PS. Renderu prosto z maxa nie pokażę bo zostało wszystko w pracy. Maqs - świetnie wyszło. Na jakim sofcie i jaka jest teraz szybkość samego indigo?
Maqs Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Maqs - świetnie wyszło. Na jakim sofcie i jaka jest teraz szybkość samego indigo? Blender oczywiscie. Obecnie, śmiem sadzić ze szybkość porównywalna do komercyjnych odpowiedników, Ono dodał lampy na warstwach wiec można zmieniać sile, kolor każdej z lampy w czasie renderu, Lux render tez ma taka możliwość, ale w porównaniu do indyka jest bardzo wolny mowa tu o mlt, bo lux oferuje rowniez final gathering i photonmaping, ale do tego najlepszy jest nowy yafek (yafaray), jak wypelnie umowe od chaos group to wzuce tez jakies testy z nowej bety v-ray for maya, juz nie moge sie doczekac:D
Neiraa Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Wzięłam na warsztat referencję Pattona i sobie testuję światło. prosto z maxa, mental. a tu referka:
Kub@ Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Maqs,super to wygląda ! Aż chciałobysię animacje zobaczyć Neiraa - ładne światło, tylko chyba woda pofalowana niepotrzebnie.
Tores Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Neiraa - trochę przepaliłaś i czuć taką sztuczność w twoim renderze przez jego ostrość. GI też takie sobie. Może wzięłabyś to jeszcze do PS-a i coś pokombinowała z nim?
Destroyer Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 A mi się podoba! lubię ostro :D btw Maqs miałeś tego avatara zmienić już pół roku temu :P
Loki Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 krzaczor kolejny tym razem tekstury: diffuse, trans, opacity, bump nie chcialo mi sie reflectów z diffuse usuwac, stąd troche kichato wyszło to jako całośc.
hcpiter Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Neiraa - przyznam ze mi sie podoba jako test :)
Trybal Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Z całej roślinki najbardziej podoba mi się trawa :P
SFlogic Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Loki: bardzo milusińska ta Twoja roślinka :) Neiraa: myślę, że teśćik udany. światło zdecydowanie daje radę.
pressenter Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Neiraa: no całkiem przyjemne tylko brakuje mi jakiegoś środowiska, to światło jakoś tak pada w jedno miejsce i szybko zanika, nie rozchodzi się zbytnio. Nie wiem jak to w mentalu działa, ale te narożniki po prawej troszkę jakby niedoświetlone. :)
Neiraa Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Oo..dzięki Panowie! Myślalam, że mnie zjedziecie za to, bo to scena mocno experymentalna ;] Jest ostro i dość kolorowo, ale nie zmieniałam tego celowo, bo jakoś mi się podoba. Press działa też w mentalu, ale tu kierowałam się niedoświetloną referką i nie wzmacniałam ambientu. HC dzięki =] Twoje uznanie to dla mnie dużo. ps. to Wy tacy mili może na dzień kobiet? o_O
pressenter Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 ps. to Wy tacy mili może na dzień kobiet? o_O To tylko ja, specjalnie czekałem aż minie dwunasta... :P
arch515 Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Neiraa zdecydowanie durzy progres w porównaniu z ty czymś, co wcześniej pokazałaś..;) I wszystkiego dobrego..;)
Zbychowaty Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Jaromir Śledzik - Luj z Warszawskiej Pragi... ..
pressenter Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Jeszcze białe włosy i będzie "Wiedźmin 2009". xD Zbychowaty to Ty? Poka siatę. xD
Zbychowaty Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Pres - to nie ja, ja jestem brzydszy :) A tu stara rzecz z paroma błędami które zostały później naprawione;) . .
pressenter Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Ge-nial-ne! Diablo mi się podoba. Możesz przybliżyć wykonanie kinkietu? Jak toto świeci? Vraylightmtl, a jeśli tak to jak udało Ci się uniknąć plam od tego? Bardzo fajne drewienko.
hcpiter Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Zbychu bardzo fajnie wyglada, ale powiedz mi kto to za gosc ten sledzik ?! ostry ziom :p
Trybal Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Fatalnie mi wyszło to drzewo :/ Głównie chodzi mi o otrzymanie realistyczniejszych liści... Ktoś ma jakieś rady? Sugerowałem się tym tutem http://evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=109&unfold=exclusive
Kub@ Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Trybal jak chcesz zeby bylo ladnie to utworz ręcznie jedną srednią gałązke i liście podczepiaj zeby na siebie nie nachodziły. Potem podczepiaj do głównego i najwyżej ffd modyfikuj. Scatterem ciezko takie drzewko zrobic zeby ładnie wyglądało. już finał chyba :
carlosss Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 przydało by się coś na stolikach no i te pomieszczenia z prawej strony puste ;/
Loki Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 jest dziarsko Kub@, podoba mi się szkło na przegrodach. podziel się ustawieniami (długo Ci się liczyło takie jedno ujęcie?) nie podoba mi się jedynie że 2 palmy są prawie czarne (przez brak doświetlenia) co chyba nie powinno mieć miejsca przy takiej powierzchni szkła na dachu (tak sobie gdybam tylko)
Tores Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Zbychowaty - ładna czyściutka łazienka Kub@ - świetnie. ciemne palmy też bardzo dobrze wyglądają A tu mój teścik oświetlenia choć widząc wasze prace nie wiem czy pasuje go wrzucać. Brak jeszcze kilku materiałów i odbić w szybach.
Kub@ Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Tores bardzo fajnie chociaż pnącza wydają sie wyblakłe. Co do coemnej palmy, tam po prostu juz jest cień rzucany z góry przez wieżowiec. Oto zdjęcie referencyjne. Ujecie renderowalo sie ok 16 godzin w 1200x800. Troche za wysoko ustawiłem
Tores Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) około 20minut na quad6600 Kub@ - no testuję światełko i jest ono dosyć podjarane i rzeczywiście wyszło blado. Edytowane 8 Marzec 2009 przez Tores
Tores Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Nvidia - powiem szczerze, że zacząłem coraz bardziej używać PS i dodaję trawkę w nim.
NV Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Fajnie jakbyś zrobił mini tutka na to :) Zastanawiam się zawsze skąd te trawki bierzecie (tzn. textury ze tak ładnie da sie je wkomponować ) ;)
Tores Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 możesz luknąć na tego tutka bo oni robią zarąbistą trawkę i jak widać też dodają bajerki w photoshopie. Niestety na razie nie rozpracowałem jeszcze ich metody. A co zdjęć trawy to rzeczywiście mam ich pokaźną kolekcję więc nie trudno coś dobrać.
Rekomendowane odpowiedzi