Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No to i ja wrzuce swoje 3grosze... Taki szybki studio setup - zobaczylem gdzies w necie packshot space navigatora i postanowilem wyrenderowac to w miare podobnie. Proporcje modelu leza ale chodzilo mi bardziej o materialy.

Setup to 3x vraylight bez gi

pozdr.

Seb

ps. bardzo fajnie sobie poczynacie w tym watku.

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,1m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

właśnie, po co takie zabiegi? nie lepiej dać samego vraylightmtl bez żadnej "osłony"? to by chyba trochę skróciło rendering.

Napisano

jezu prawie Vorka zabili przezemnie xD

zabieram sie do roboty, własnie sie obudziłem to mozna pracowac xD

Napisano

AG to Ty se lepiej uwazaj co do testow wrzucasz;)

-=S3B=- sprytne:)

pozd

Napisano

S3B bardzo fajne materialy, no i render tez niczego sobie.

szybki model i render testowy:

clocksq1.jpg

Napisano

Takie tam oteksturowane kolo do lokomotywy :) Dumny z siebie jestem :D. Nie wiem ktore lepsze, pordzewiale czy szarawe??

kolaat1.jpg

Napisano

Test Vraya 1.5 Final

Mapowanie na trawie i kamyczkach skopane ale bardziej chcialem pomeczyc oswietlenie exterioru :)

i1047654_Viz1.jpg

Pozdrawiam

Napisano

I jak wrażenia z pracy z nowym vrayem? :)

Jakieś wielkie od razu narzucające się konkluzje?

Napisano

nie ma qmc tylko brute force :p ale to jest cos jak qmc tylko ze nazwe zmienili ;]

Nie ma qmc sampler tylko dmc :p sun&sky fajnie dziala z daylightem, szybszy render scen oswietlanych mapa hdri, ogolnie jest szybszy niz rc5, w materialach jakis tam zmian nie zauwazylem :) ogolnie wszystko jest fajnie i szybko podobnie jak w poprzednich wersjach 1.5RC A i wysypywal sie max 8 na niektorych maszynach ale jak narazie ja bylem tym szczesliwcem ze mi sie to nie zdazylo :p

Ogolnie jakis tam duzych zmian nie ma ale za to fajnie wyglada jak liczy LC :p

Napisano

taki test sun`a w nowym vireju 1.5final:

2006232686662652374_rs.jpg

pozdrawiam i czekam na konkretne komentarze ;]

Napisano

Bardzo ładne światło i kolorystyka Junior.

Może bardziej zróżnicuj drzewa pod kątem rozmiaru i rodzaju.

Napisano

dzieki ziom ;)

a tutaj jeszcze jedna wersja, tym razem noc...

2003616099523975953_fs.jpg

pozdro!

Napisano

JunioR - konkretnie komentuje - księżyc fajniejszy ale światło i render pierwszy "fulkolor" jest bardziej git;) I w ogóle czacha dymi :)

Gordy - więcej koloru, więcej koloru, więcej koloru.... ;)

Napisano
JunioR - konkretnie komentuje - księżyc fajniejszy ale światło i render pierwszy "fulkolor" jest bardziej git;) I w ogóle czacha dymi :)

hehe dziekie dzieki, jeszcze kiedys popracuje nad tym sloncem kurcze ;)

no i wogle odlot na maxa ;]

Napisano

Finał Psychodelicznej Rybki ze speed modelingu. Wielki jęzor i Wazza za pomysłem Tadzia. Miało być wczoraj ale piorun walnoł i mi sieciówka poszła z dymem... teraz trzeba kombinować żeby się do sieci dostać. W każdym razie, enjoy (a jak ktoś bedzie chciał to mam ciut większy render :] )

rybka-final-mala.jpg

Napisano

A pokazalbys to rybe bez post-produkcji?? no i moje testy hm.... sam nie wiem czego :D

PS. to mialo byc skrzydlo smoka

Napisano

JacKVasi przydalo by sie wiecej smarszczek na bloniach.

mirach fajowa rybka :)

a tutaj jeszcze test dof`a :p nic nadzwyczjnego ale dof nieraz sie przydaje a teraz mam loozy to sie bawie :)

2001068136819374029_rs.jpg

Napisano

JunioR - YO mega elo wyczesany dof ! :) Jeśli można to się o coś spytam - jaka wysokość czajniczka i jaka przysłona kamerki?

Napisano

JunioR: taki "psychopatyczny" ten render ;P

mirach: oby sie nam rybki nie zmutowaly do takiej postaci... :)

A ja testuje cos - czasem sam nie wiem co...

probkayu4.th.jpg

Ogolnie nie HDRI... faza testow... ;P

Napisano

Wiktor jak wstawiałeś te kulki w zdjęcie. Podłoże to Bitmapa na plane czy coś w tym stylu? ;]

Napisano

to nie jest zdjecie :D i nie jest to HDRI... w sumie sam nie wiem co ja robie ;P jak sie skupie to sprobuje to napisac kiedys tam - jak skoncze testy :) Mental sie mi po-do-ba

Napisano

Ciesze sie ze rybka sie podobała :)

JackVasi: jedyna postprodukcja jaka była wykonana na samej rybce to lekkie podmaskowanie grzebienia żeby napis prześwitywał. Zadnego innego podmalowywania/zmieniania kolorów nie było, jest tak jak wyszła z Maxa. W razie wątpliwosci pokaze render jutro, jak kupie nową sieciówke (wciaz z nie swojego kompa pisam).

Mirach

Napisano
to nie jest zdjecie :D i nie jest to HDRI... w sumie sam nie wiem co ja robie ;P jak sie skupie to sprobuje to napisac kiedys tam - jak skoncze testy :) Mental sie mi po-do-ba

:D to jest, ale tego nie ma? :D

Napisano

a ja takiego industriala wrzucam - najnowsza wersja bo już kiedyś cos wrzucałem z tego tematu

MentalRay i mr Sun i mr Sky

274fcd334b323ea0.jpg

Napisano

pionix ladny budynek i ladne swiatlo, ale w sumie nie wiem na co patrzec, tzn na sciane czy te rury w oddali :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności