maczuga Napisano 25 Listopad 2007 Share Napisano 25 Listopad 2007 slajver fajne, też mi się tapeta podoba :) wygląda jak zapowiedź czegoś większego, robisz jakąś wizkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 test podłogi. pomyslny :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 daj więcej lakieru :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 Lakier, lakierem, ale ta paproć... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 ładnie, ale cienie jakieś takie niemrawe (nie mowie, ze nie poprawne :P) i książki są chyba ściągniete z półki i przekręcone o 90° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 SWRSC nie bądź taki i daj nam model paprotki czy co to tam jest (tylko w .obj) :). A książki to rzeczywiście chyba do linijkie układałeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 paprotka eversowa. Ksiązki poprawie, ale lakieru raczej nie dodam. Dzieki za komenty Misiaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 pomyslny :p uf.a już myślałem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 SWRSC - człowiek kwiaton :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Listopad 2007 Share Napisano 26 Listopad 2007 dobry chłopak, dajcie mu spokoj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 chłopaki mnie meczą o skończenie mazdy wiec taki nie udany teścik koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 a ja dziś wrzuce taki o to rednerek - zabawa. swiatło mojego modelu s3. tylko nie wiem jak zrobić, żeby światła się paliły ;p całość to max9 i mental Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 fajny lakierek ma ten wozik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 wszystko będzie wyglądać jakoś tak podobnie do tego: (taki renderek na szybko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 na pierwszym o niebo lepiej, proponuje pobawic sie troszke studiu a bedzie dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekdrze Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 Maxwello-test koło 3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Listopad 2007 Share Napisano 27 Listopad 2007 @hcpiter: jasne ze bedę się jescze bawił studiem. narazie jeszcze modeling nie do końca zrobiony jest (troszkę przód i tył dokończyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 test nowego maxwella 1.6... displace i geometry instancing. Render 55minut w tej rozdzielczosci. Jak widac, szyby potrzebowalyby jeszcze z 30 minut na odszumienie. roslinki z evermotion... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 nawet szybko choć displace wyszedł dodupnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 0o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 hardcore modeling :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 przejarane :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 taka swinia jedna :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 tutomash takie coś to raczej do speed modelingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Chyba mozna :D ale takie cos bardziej pasuje do speed modeling, chociaz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 spodobala mi sie lampa jaką SansSerif wstawił w wizualizacji łazienki to sobie zrobiłem własną wariację na ten temat: wydaje mi się że wersja 2 jest lepsza co sądzicie ? ( no i 1 renderowała się jakies 2 minuty dłużej) te bąble w szkle są wbrew pozorom zamierzone :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 wow, fajniutkie lampki. ver 1 chyba lepsza ale szklo mogloby byc bardziej przezroczyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 Takie renderek wieży HI-FI. Wygląd wzorowany na JVC Victor UX-DM8 (wzorowany, bo zdjecia na necie są w marnej jakości) 3DsMax2008, V-Ray 1.5 SP1 i troche PSucia ok. 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 shader tweetera jakiś dziwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 max to dziwne stworzenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Listopad 2007 Share Napisano 28 Listopad 2007 fajna wieza :) , troche nie pasuje mi wyswietlacz (jakos tak ciemno swieci, ale moze ta wieza tak ma , nie wiem nie widzialem live :) fajnie wyszlo to podswietlenie koło gałek [zdradź jak to zrobiłes - vraylightmaterial czy zwykłe swiatło jakies ?] a tu kolejne moje boje z lampkami, jakos nie moge zrobic bardziej przezroczystego szkla niz to na 3 obrazku, ale jak na razie najbardziej podoba mi się to na 2. ma ktoś jakiś pomysł dlaczego to szkło nie wychodzi całkowicie przezroczyste ? (czy to wina mapy gradient jaka jest w enviroment wstawiona ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 mi się wydaje że to wina otoczenia, ale i tak ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 a wstaw do enviromentow jakas haderke, co sie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 w enviroment jest HDRI wstawione, ten gradient co pisalem jest tylko w tle (tzn w maxowym enviroment, ale w vrayu mam ustawiona hdri, wiec oswietlenie jest z hdri) pokombinuje jeszcze dzis później z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Test, projekt nie mój. Czas około 44 min, oświetlane vraylight w oknach + hdri http://wloskowicz.pl/img/kuchnia03AA.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 1 or 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 1 jak dla mnie najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 też ładne. a możesz dać z innego ujęcia? żeby troszkę było wiecej widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 imho przyciemniona 1, czyli 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 nie znam się na renderingu i na lakierach zbytnio, ale według mnie jakoś słabo ten ostatni lakier wygląda... nie wiem czego mu brakuje. ale poprostu brzydki się wydaje. może spróbuj coś takiego zrobić: http://www.netcarshow.com/chevrolet/2006-camaro_concept/800x600/wallpaper_01.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 na ostatnim cos sie dziwnie odbija przed przednim nadkolem (tam gdzie sie łączy nadkole i bumper czy jak to się tam nazywa) mnie się ten czarno-grafitowy podoba najbardziej, ale pewnie dlatego ze zadko kto uzywa ciemnego lakieru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 peter...jakoś średniawo jak na Ciebie ;) co to jest ta płyta leżąca na ziemi pod szufladami i po co ona tam jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 peter jakoś średniawo jak na Ciebie ;) co to jest ta płyta leżąca na ziemi pod szufladami i po co ona tam jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 czemu średniawo? płyta po co jest nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 Drewniany blat jakos słabo wyszedł, a szuflady (chyba?) pod nim się "splamiły" ;) Poza tym bardzo fajnie, solidnie i bez zbędnych bajerow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 heh, masz oko :) nie zauważyłem tych plam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Listopad 2007 Share Napisano 29 Listopad 2007 to samo co kozioo plus czarna plama (w sensie ze ciemno) pod stolikiem barowym :) ale całość jest ładna, ciekawa kolorystycznie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 mnie w pracy Petera brakuje tylko widoku za oknem jakiegoś i bylo by juz calkiem przyjemnie (no i po wywaleniu tych baboli co powyzej ludzie opisali) a tu plon 2h pracy, (hehe tak troche swiątecznie już, w końcu jutro grudzien) chciałem sprawdzić jak wyjdą igły, i wyszły jak widać, czyli nie wyszły :P (ciężko jakieś fajne znaleźć na necie) (model tekstura i oświetlenie całkowicie moje) (vray sun & sky + vrayphisicalcamera) jedno drzewko ~85k poly (troche ciężkie mi się wydaje, jak myślicie ? ) a i tekstura pnia to wypadek przy pracy. Dzięki Lisowi za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 moj stary weteran imprezowy , jak narazie samo centrum dowodzenia ale przy dobrych wiatrach bedzie cała kompania z subwooferem na czele ;] łan kłeszczyn... ktos kojarzy jak zrobic ta naklejke dvd na zasadzie hologramu ? za wskazowke bede wdzieczny liczy sie szybko z 6/7 min na taki render. model w sumie ze 2h z materialem lustra "fenickiego" jak sie okazuje prawidlowo sie zwie troche nie moglem sie dogadac ale jako tako wyszlo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 30 Listopad 2007 Share Napisano 30 Listopad 2007 fajne to graidło :) pokaż siatke arturprx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi