nicponim Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2010 po prostu zakasałem rękawy i napaździerzam 'ciut' więcej ;] no i troche ograniczyłem picie i zabawy;p pozdro chlopy!;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tonic Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Słodki, przytuliłbym go (ją?) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 niezle, fajny klimacik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 fajne wykonanie i rzeczywiście świetny klimat! pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 23 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 bw a potem kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 bardzo fajnie malowane, troszke za dużo czerni jak dla mnie, ale i tak robi pozytywne malarskie wrazenie, w samej postaci twarz bardzo fajny ma charakter, ale przez osadzenie sugeruje, ze koles jest raczej szczupły i jakos nie pasuje mi za bardzo do takiego warhamerowego stylu, w takim pancerzu to jakis gruby kark by mi bardziej pasił, ten efekt szczupłego kolesia tez podkreślają drobne rączki, dolna część z kolej troche jak u kury przez to zakrzywienie nogi i biodra, może lekka perspektywa powietrzna na tą bardziej oddaloną nogę ukryła by to wrażenie. Ogolnie jest moc a sport to zdrowie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 szkoda ze talia i miednica są bardziej kobiece niż męskie. Wydaje się być lekko zniewieściały. Oczywiscie moze miec taką figurę, wtedy zrozumiem, czemu nosi metalowe gacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 Swietny malarski feeling bije od tej pracki :) Bardzo mi sie podoba w jaki sposob malowana jest zbroja i tlo! Jedyne co mi nie pasuje to ryjec faceta, jak dla mnie moglby byc bardziej taki motherfu***er :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 kolorki miodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 23 Wrzesień 2010 Share Napisano 23 Wrzesień 2010 here, makes it easier ;) http://www.balloontree.com/illustrations.php?img=gamedec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2010 dzieki panowie,prawie ze wszystkim sie zgadzam;] Nie brałem na poczatku pod uwage faktu,ze to moze byc chlop przebrany w taką zbroje, raczej taki robot, wiec nie przywiazywalem wiekszego faktu zeby nogi pasowały do tych wysunietych bioder, ale skoro takie uwagi są, to wierze ze mogłem to spizdzic;] Mant-raz, co do Mardiba, on zawsze 'makes it easier' ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 21 Październik 2010 Autor Share Napisano 21 Październik 2010 siemanko. troche stuffu ktory robilem ostatnio razem z cinosławem do animacji, ale niestety narazie zawieszony projekt wiec rzucam co jest;p wejscie: wnetrze: postac: ładuje wszystkie ? PS. ktory mi gwiazdke zakosił, przyznawac sie !;] heheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Uaaa, ale urwał! To drzewo na drugiej ilustracji ma niesamowity urok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 moooooc jak ty magicznie malujesz te drzewa zdradź sekret miszczuniu ;) edit stwierdzam że muszę sie z nim ugadywać co do postów... XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 ale to było dobre! zdecydowanie szkoda skilla na niekomercyjne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 au drugie kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Rewelacja, co tu dużo pisać. Mam nadzieję, że animacja się doczeka swojej chwili bo te krajobrazy robią wrażenie, szczególnie wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Postac troche nie teges ale za to enviro bardzo fajnie, klimatycznie i kolorowo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 ooo.... żesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 cuuuuuuuuudo - ten grzybny las czy co to tam jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 froncik bedzie jak nic zgadzam sie z opiniami powyzej dotyczacymi urwania a takze skutkami w takiej postaci ze bylo to dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 Postac faktycznie sredniawa, ale za to enviroski pro... Az zachcialo mi sie skomentowac ;) Mniam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Cześć! Pracki super. Szczególnie alienowy enviro robi na mnie wrażenie z jego wymyślnym designem "grzybów" (?). Zauważam, że nie boisz się ostro ciemnych tonów. Czy "ściemniasz" nimi picek na końcu pracy czy na początku? No i jak robisz, żeby z nimi nie przesadzić? A zauważyłem jeden mini zgrzyt, że buty na drzewie (pic 2 i 3)są za duże chyba ale to wszystko :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Fajne, ładne, czyste. Można się nawet z nich uczyć niektórych rozwiązań =]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 No postać mogłaby być lepsza, ale te widoczki... malina :) Fajna paleta kolorów, naprawdę miłe wrażenie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 dzieki za odpowiedzi ! Icecold, Coyote -dzieki. Co do drzew..hmm, no niewiem sam jak to wytlumaczyc, jedynie jako ciekawostke moge powiedziec ze do zadnej ilustracji nie uzylem referki, łatwiej wtedy analizowac kazdy ruch, zaczynasz myslec CO malujesz i JAK. Sporo tez pewnie dała mi mocna baza w postaci wczesniejszego rysowania ołowkiem- pewnie dlatego te wszystkie 'liscie' nie pykam gotowymi brushami,a po prostu maluje...Aha no i polecam Ivana Shiskina -dla mnie guru jezeli chodzi o 'leśne' klimaty. ola-f -dzieki wielkie chlopie, niewielu na tym forum potrafi pochwalic kogos kto wczesniej skrytykowal ich prace -wiec twoj komentarz jest wart do ktorejś potęgi ;] Varmer, Florian P,KhazadThard,dekiel, - dzieki, i tez mam taka nadzieje;p trebuh - froncik zauwazylem to chyba sprawa znajomosci i wtyków w forum;] hehe, dziex Omen2501, lordbiernac - postac czerstwa, bo w sumie taki stopien 'wykonczenia' chcielismy uzyc w calej animacji- wiec nie mogla byc 'odpicowana' a nie chcielismy robic tez takiej dwu lub trzy gradientowej...wiec wyszło takie pol na poł;/ dziex! Serio- hmmm, ogolnie lubie kontrastowe pracki, ale na poczatku trzymam sie z dala od ostro ciemnych i ostro jasnych plam. Dopiero w dalszych etapach, zaczynam bawic sie delikatnie kontrastem czy kolorem----> nastepnie znowu wracam do malowania no nowo powstałej palecie, potem znowu delikatnie ruszam jezeli to potrzebne kolorem, itd itd. Cały czas staram sie pilnować skali szarosci majac warstwe 'black' w trybie color i sprawdzam co jakis czas jak sie ma sprawa tonów...Wyznaje zasade ze czern czy biel sama w sobie nie jest zła, pod warunkiem ze reszta tonów ładnie sie z nimi komponuje;p Kolor jest zalezny od otoczenia i tyle;] dziex za koment. emmilius,aspenboy -dziex ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 a ty patrze misiek laurów nazbierales:D ulala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 podoba mi sie design postaci :) taki troche olewczy kolo, nagle pojawia sie w dziwnym świecie :D fajnie, fajnie. I pejzaż jest super, naprawde widać że sie przyłożyłeś do tych drzewek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 2 Grudzień 2010 Share Napisano 2 Grudzień 2010 Kruca miodne pracki :), przysiadłeś ostro widzę, pozazdrościć ;). mam prośbę o ile to nie problem prosiłbym o wstawienie tych szkicorków z posta #172 bo coś wsiąkły :(. //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 2 Grudzień 2010 Share Napisano 2 Grudzień 2010 świetne scenerie, "wnętrze" zwłaszcza kozackie. sama nie wiem czy bardziej urzekła mnie właśnie ta ilustracja, czy kontrast w scenerii z drzewami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2010 drobny update: do animacji nieskonczone: do jakiejs reklamy jogurtu dla ruskich konsumentów;] (termin gonil wiec wyglada jak wyglada;/) szkice jakies szkice ze szkoły na bazie prostych bryl ze sketchupa:(kilku minutowe szkice) PS dzi i taki wytwor w ramach cwiczen: ogolnie to dosc szkicowy update, w sumie nie mam nawykow sypac szkicami,ale z drugiej strony co to za teka bez szkicowych rysów PZdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 lekko i przyjemnie, podobają mi się te szkice z laskami, z resztą całą teke się miło ogląda zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Przyjemnie dla oka. Nieagresywnie i czytelnie. Miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Kobietka na rowerku schludnie wykończona jak na tykający deadline. Szkice też bardzo fajne, ale tyłek ostatniej panny :P jakiś hmmm, dziwny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 bardzo miłe dla oka są Twoje szkice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2010 dzieki chlopakI! w miedzyczasie cisne pracke na cgtalku, wiec jak ktos moglby sypac uwagami i korektą bylbym wdzieczny;] link do watku: http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/1982 pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 odnosnie pracki z Cgtalka, tamta wczesniejsza wersja wydaje sie byc lepsza. Moze dlatego ze jej wariacja kolorystyczna jest mniej oklepana, a bardziej wybajerowane nie zawsze=lepsze ;] Szkice na sketchupowych brylach bardzo fajne, musze sprobowac w koncu tego softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 Też mi się wydaje, że tyłeczek zbytnio jej odstaje =) (ostatniej panience). Jeśli chodzi o mackozorda, to zapowiada się rewelacyjnie. Luźne szkice cycorów i paniusi przyjemne dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 next do konkursu: http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/2100 daroz- poprawilem troche kolorki, jesli mozecie do dawajcie korekty, nie ma to jak swieze i celne oko forumowiczow;] pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 Takie luźne sugestie. Raczej nie jestem tym, który powinien radzić :) Bardzo fajna ta czaledżowa praca. Mi brakuje jakiegoś odcięcia tych wijów na przedzie od tła. Teraz łatwo się pogubić w tym "na co ja patrzę". Przydałby się też jakiś glizd na samym przedzie, bo teraz nie ma pierwszego planu, czy jakiś inny odnośnik, domek czy cuś. Kolory zrobiłeś bardzo mocne, mimo, że głównie takim standardowym światłem zagrałeś :D Na moje oko szczypta LSD by je idealnie doprawiła, tak coby zwiększyć kontrasty ;) Jakieś drobne przypadkowe zielenie, żółcie itd Taki nibylaserunek digitalowy. Coś, jak robi Ruan Ja. Ogólny kolor sugeruje z czym mamy do czynienia, ale gdzieś tam przebijają się różne inne kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 te słodziaki z ostatniej pracy bardziej mi sie podobają niż główna bohaterka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 masz tu kupe dobrych obrazkow, dobry progress, tak trzymac ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 thx! http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/2297 dalszy etap- moze tutaj ulokowac ten pierwszy plan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 help? http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/3841 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 czemu nie wgrasz pracy na imgshack i nie wkleisz jej tu jako obrazek.. XD Fajnie to wygląda, bardzo profesjonalnie :) życze powodzenia w konkursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Cóż, nic konstruktywnego - gdybym gdzieś tą prackę zobaczył, zatrzymałbym się, może walnął na tapetę, zgrał na dysk, żeby sobie czasem na nią popatrzeć. Tak z perspektywy zwykłego widza i odbiorcy ;) Czy coś tam jest nie heja, tego już moje niewprawne oko nie dostrzega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 help? http://challenge.cgsociety.org/dreamscape/entry/NicponimskY/work_in_progress/3841 mam wrazenie, ze czegos brakuje. Wszystko jest jednakowo wazne, warto by jakis akcent wrzucic, moze jednego dominujacego potwora, inaczej wzrok lata po roznych elementach nie majac pomyslu jak to czytac. Ciekawe sa te dwie glowki, w prawym gornym rogu i po lewej, ale na akcenty maja zle polozenie. No i cos przestrzeni nie czuc. Jak zaslaniam reką gore obrazka to z przestrzenią jest znacznie lepiej. Moze gora tez powinna lapac troche zoltego, w koncu ten ksztalt na drugim planie chyba jest daleko. Ogolnie kolorystyke chyba daloby sie wzbogacic jeszcze, bo teraz jest jednak dosyc doslowny podzial na dwie barwy. Niby wzbogacane, ale tak naprawde niewiele te wzbogacenia wnosza. Moze zimnego wiecej dac na pierwszym planie, bo teraz calosc pomimo niebieskiego jest bardzo ciepla (pewnie wina fioletów). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 wielkie dzieki za komentarze! leander- no walcze z ta przestrzenią i narazie ponosze klęske;p mi też cały czas czegos brakuje, dzis jeszcze troche podlubie w tym kierunku,najlepiej byloby przemalować pół pracy bo kompo siedzi;/ ale nie wiem czy mam siły na to...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi