Loozack Napisano 9 Styczeń 2010 Share Napisano 9 Styczeń 2010 Hehe, render z użyciem silnika Canona ;) A tu coś z trochę innej bajki... Canon EOS 1000D + Helios 44M 58mm | 1/50s | f/2.8 | ISO 800 | 58mm Pozdrawiam. P.S. Co tu taka cisza ostatnio? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 fajny kotek i ciekawy sprzet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 20 Maj 2010 Share Napisano 20 Maj 2010 Witam, ode mnie początki z obróbką zdjęć :) wszystkie zdjęcia wykonane standardową a200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 dramat dramat fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Obetnij prawa strone, gdzies o powole dlugosci miedzy bokiem statku, a krawedzia zdjecia. Bedzie duzo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Lepiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 (edytowane) O to jest w ogóle taki wątek:)? To ja wrzucę swojego kocura. Jak widać głębia ostrości bywa nawet dla kota za mała. Canon 400D + Carl Zeiss Pancolar 50/1.8 Edytowane 9 Sierpień 2010 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Witam. Zainteresowalem sie ostatnio technika hdri :) Nie bede zakladal nowego watku bo narazie mam tylko jedna, bez sesnu zasmiecac. Jesli komus sie spodoba i przyda do oswietlenia sceny 3d albo czegos innego to moge wyslac w orginalnej rozdzielczosci. Zdjecie przedstawia Ujezdzalnie koni w kadynach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 Mały eksperyment: Zdjęcie robione Sony NEX 3 z obiektywem 18-55 MM; F/5,6; czas 1/1250s; ISO 400 Obróbka w PS Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 lucek - nice maciek.m - fajnie, odezwe się gdybym potrzebował HDrke:) Touch - nice, Twój piesek? Ja się nie znam na fotografi ale dorwałem ostatnio takiego Olympusa fe-45:)...wrzucam zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gieroy Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam, jestem amatorem fotografii i chciałbym usłyszeć trochę krytyki od osób które są bardziej doświadczone. Abym wiedział co robię źle itp. (chociaż tego pewnie znajdzie się dość sporo). Na początek 4 zdjęcia. 1. 2. 3. 4. Zdjęcia robiłem aparatem Sony H50. O ustawieniach wam nie napisze. Ponieważ narazie jest to dla mnie czarna magia i wszystko leci z trybu auto, jedynie 4 zdjęcie było robione trybem fotografii sportowej. Pierwsza fotografia robiona była w domu w moim mini studio, natomiast kolejne dwie w opuszczonym garażu. Ostatnie zrobiłem podczas wygłupów mojego brata na trampolinie. Edytowane 25 Kwiecień 2011 przez Gieroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 zdjęcie z cyklu moje początki w fotografii (Canonem 550d + 50mm 1.8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 jakoś przyjemnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 oj nie :) Kamień na chromie, ręcznik w tle, mętna woda, ucięty kadr i brak kontroli nad odbiciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Ode mnie znów mały eksperyment, z którego jestem diabelnie zadowolony:D Zdecydowałem się połączyć stare z nowym i tak pstrykam sobie teraz Sony NEX 3 z ponad 30 letnim obiektywem Helios 44-2. A to wszystko dzięki adapterowi za 95zł...:) Podjarany byłem i nie trafiłem trochę z ostrością:p Polecam wszystkim takie kombinacje! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 touch: szkoda, mogłeś o jedną, dwie dychy taniej, ale solidność adaptera m42 też niestety pewnie ważna.. aha i słyszałem że sony to ZUO ale to trzeba się przekonać.. jestem Canonowcem. wyszło cudnie, co tam że nie ta ostrość. też mam heliosa 44-2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Maj 2011 Share Napisano 15 Maj 2011 Crop z większego kadru: Nex 3 + 18-55MM Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) test heliosa 44-4 w canon eos 30D and playing with bokeh, obiektyw kitowy canona. Edytowane 16 Maj 2011 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Kupiłeś heliosa za złotówkę? 50/1.8 zeissa i jesteś ustawiony - popatrz jakie brzydkie bokeh i kolory ma helios. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Łukasz? gdzie brzydkie kolory ma helios?? to nic innego jak lekka postprodukcja. Heliosa, to ja mam od rodzinnego zabytku - Zenita 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eth Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Kupiłeś heliosa za złotówkę? 50/1.8 zeissa i jesteś ustawiony - popatrz jakie brzydkie bokeh i kolory ma helios. Mi tam osobiście podoba się zakręcony bokeh w Heliosie [nie tylko w nim to występuje zresztą], można go fajnie wykorzystać : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 A ja mam 2 zeissy i nie oddam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 to nie oddawaj - sprzedaj mi za góra pięćdziesiąt zeta! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Chyba spadłeś na głowę:D Takie cacko bym kupił :( ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 (edytowane) tym to chyba byś architekture fotografował co nie :D w sumie ja przerzucę się na carl zeissa lub przynajmniej jakiegoś pentacona (zapoznam się z opiniami :] ) bo zaczyna mnie denerwować bokeh z heliosa, jest cholernie brzydki ;) Dostaję nerwicy od niej :D Ścigam klienta, dorobię się jakichś stałoogniskówek z jasnym światłem, sprzedam ARSATa :) A oto ten brzyyydki boheh bo się sferyzuje.. zdjęcie bazyl :( Edytowane 7 Czerwiec 2011 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 (edytowane) Dunuś tragedia ten bokeh. Jakie światło? Pokaż to bez postpro, bo mam wrażenie że tak kończy się podbijanie clarity na mydłowatym obiektywie. Jak chcesz ładne bokeh to może Jupiter 9 :D / takumar 1.4 (drogi)/ yashinon 50 1.4 (hot)/ a może zwyczajnie canon 1.8 - jak nie upuścisz to ekstra budżetowe szkło. Edytowane 7 Czerwiec 2011 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eth Napisano 8 Czerwiec 2011 Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Dunuś tragedia ten bokeh. Jakie światło? Pokaż to bez postpro, bo mam wrażenie że tak kończy się podbijanie clarity na mydłowatym obiektywie. Jak chcesz ładne bokeh to może Jupiter 9 :D / takumar 1.4 (drogi)/ yashinon 50 1.4 (hot)/ a może zwyczajnie canon 1.8 - jak nie upuścisz to ekstra budżetowe szkło. Mój Canon 50/1.8 dwa razy lądował na glebie - raz na asfalcie, drugi raz na piachu. Nie dość, że działa, to jeszcze żadnych rysek czy piachu w środku : P I dzięki za linka - może sobie sprawię - potrzeba mi czegoś szerokiego i względnie jasnego, a wywalanie ponad tysiaka na 24/2.8 Canona uśmiecha mi się średnio : D Dunuś - widać na przepałach dodaną winietę. To nie wygląda ładnie, przynajmniej w moim odczuciu : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Poranny pstryk: NEX3 + Helios 44-2. ISO 200, f2.0, 1/125s PS (poziomy, krzywe, kolory) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Wczoraj próbowałem łapać, ale było pod wieczór, helios ma zwariowany bokeh, jak zawsze O Touch, a Tobie heliosowy bokeh nie wariuje na okrągło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Bociani test Rorschacha ;) No i jeszcze takie nudniejsze ujęcie przemoczonych młodych, które właśnie uczyły się latać canon 550d, 55-250mm IS, z ręki wywołane w lightroomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Zazdroszcze Ci tych bocianów! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 z górskiego rajdu sopockiego 2 zakręty dalej urwał koło ;) i polder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 O Touch, a Tobie heliosowy bokeh nie wariuje na okrągło?? Też lekko sferyzuje, tylko tutaj tego nie widać:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 poldek daje radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Lipiec 2011 Share Napisano 24 Lipiec 2011 Test jednego z foto filtrów (High Contrast BW) dodanych wraz z nowym oprogramowaniem do NEX + sprawdzenie nowego asystenta MF. NEX 3 + Helios 44-2: . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Sierpień 2011 Share Napisano 24 Sierpień 2011 a teraz moja mucha spróbuje dokuczyć Twojemu psu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antos Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 (edytowane) industar 3,5/50 + rura do makro Edytowane 5 Wrzesień 2011 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 3 i 4 kadr mi sie podoba bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 pajaczek najlepszy:) piekny kadr, piekna GO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fletcher Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Świetne zdjęcia tu pokazujecie :) Ja dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Na początek 2 zdjęcia "Koszalińskich Hasiorów" Pstrykane Canonem 500D z obiektywem kitowym 18-55. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Ode mnie kolejne wejście z najwierniejszym modelem, hehe, szczególnie kiedy śpi:) NEX-3 (Software 4.0) + Helios 44-2 Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 taki koleżka wpadł dzisiaj do ogródka na śniadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 To szkło ma takie ładne kolorki czy pokręciłeś w Lightroomie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 (edytowane) w ramach nauki :) tył jednego z moich aparatów: robione kompaktem w trybie makro, f/3.1, iso 200 kolejny (zdjęcie z przeznaczeniem "reklamowym" ;)): Edytowane 21 Luty 2012 przez KMiklas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 KMiklas, to pierwsze urywa d... Świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 kozioo, coś pięknego. jest na co popatrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi