Bro Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Yo. Jakiś czas temu (po obejrzeniu kolejny raz Black Hawk Down) naszło mnie na helikopter - a dokładniej na UH60. Wczoraj skończyłem txt dziś robie rendery i printscreeny (muszę jakoś portfolio zapchać). Dziś 2 rendery i pscr z maxa - na dniach wrzuce jeszcze jakieś - może też wrzuce ogólny proces powstawania modelu. Polycount: 8427 txt : 2(1024x1024) Pozdro MAKING OF 1
ledyr Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 w sumie to co moge powiedziec, zkrytykowac sie nie da, a powtazac w kółko wow to tez nie wypada :D wiec hmmm nie najgorzej :D:D lol joke nie no jest bosko moze tylko napisze ze jesli są normale to ich nie widac a jesli ich nie ma to by sie przydały
KLICEK Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 wszystko super :) yhm przepraszam ale poprostu no nie moge nie dac fronta przepraszam zazalenia prosze slac na klicek(at)o2.pl;) gratulacje super model, texturka boska :) co do making ofa ... NAUCZAJ! wrzuc koniecznie btw mozesz wrzucic texture ? nie koniecznie w fulresie :)
Kuba Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Gdyby w sondzie przed 9 mini-bitwą wygrał jednak helikopter, a nie postać, myślę że byłby drugi nokaut z rzędu w Twoim wykonaniu. B*O*S*K*I*E Pozdrawiam i proszę o więcej :D
arcade Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Making of? czy ja dobrze słyszałem? Ja chcę, chcę chcę chcę na gwaizdkę :D Pracka piękna, nie wiem co jeszcze można powiedzieć :)
Jonasz_Real Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 SUPER, ehhh brak mi słów. Mógłbys pokazac Uvałkę? No pewnie że możesz. :)
slayer2004 Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 textury wymiatają :). Również przyłączam się do prośby o Uvałki .
Gotham Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 Co tu dużo kryć- wygląda rewelacyjnie :). Yea- a mnie teraz naszło na ponowne obejrzenie Black Hawk Down. :>
Bro Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 Yo. Dzieki chłopaki za dobre słowo :) - normalek nie ma - nie lubię się w nie bawić :) wyświetlanie w maxie jest beznadziejne i mam do nich uraz - ale czas iść do przodu więc nastepny model już będzie mieć. - co do mak'a to postaram sie cos posklejac bo dość często zapisywałem w nowym pliku - uv:
jaras Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 bardzo ładnie - aż chciało by się go zobaczyć w akcji - marnuje się taki stojący ;)
Predator Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 pieknie Bro , przepiekny modelik texa :), znasz sie naprawde na rzeczy.Super ze zapodasz Mof'a.
_michal Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Są jakieś szanse na zobaczenie textury? Model bardzo ładne, szkoda że nie w jakimś engine :P
PAINbringer Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Po prostu perfect Do nowego battlefielda moze? :D
Bro Napisano 15 Grudzień 2006 Autor Napisano 15 Grudzień 2006 Dzięki chłopaki - Jeżeli macie namiar na jakiś fajny darmowy engine który na dodatek fajnie wyświetli normale to jestem za i nawet normalne dorobie - czekam na namiary :) - txt postaram sie wrzucić następnym razem - zrobiłem kilka printscreenów z etapów modelowania: może komuś się przyda ale nie sądzę :) Work_in_Progress Pozdro
himek Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 silniczek ogre :D polecam.. i do tego jest za free :D
eco Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 ...no fajny - ale wyglada na pomalowany pedzlem i siakas zwykla farba olejna- przecie blackhawki malowane sa fabra matowa i maja raczej gladka powierzchnie- a u ciebie pory jakby ta warstwa grubasna byla - przez to wyglada nieco jak zabawka
ognisty Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 widze że mamy nową sprzątaczkę? bo znowu pozamiatane... ;)
KLICEK Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 mi tam nie wyglada jak zabawka :) Btw Bro zrob jeszcze makinga odnoscnie textury a ludzie Cie ozloca ;D
_michal Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Wygląda na zabawkę, ale nie przez malowanie, a przez kąt kamery. Jeśli ujęcie byłoby z FOV ~50, z wysokości ok 1,7m nad powierzchnią ziemi wyglądałby całkiem realistycznie.
#Pawel Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Super :) Też chciałbym go zobaczyć w akcji :)
CzAk1 Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Wooow. Ale masz fajnego orzełka. I Wipa masz. Pełna profesja.
Gość Marioza Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 świetny modelik +świetna texturka, według mnie kopterk wyglada bardzo realistycznie, co do tego gdzie wrzucic to mozna by najprosciej do gta vc lub troche trudniejsze gta sa, mozna ładne skriny porobic :), lub do batelfilda ale tu akurat nie działałem więc nie wiem jak to się robi możliwosc na pewno jest bo widzialem modele robione do tej gry
krzyhhh Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 piekna sprawa :) gratuluję ps. jaką metodą mapowane najczęściej ? co byś polecał do czegoś takiego... plane , ? pozdrawiam
Bro Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Napisano 16 Grudzień 2006 ... Bro zrob jeszcze makinga odnoscnie textury a ludzie Cie ozloca ;D To będzie raczej trudne do zrobienia :) - bo txt zapisywałem na bieżąco. W skrócie na początku wyrenderowałem sobie LM która potem służyła mi do mixowania kanałów i warstw w PS - Całą txt robiłem w odcieniach szarości potetem dodawałem kolor z górnej warstwy. ... jaką metodą mapowane najczęściej ? co byś polecał do czegoś takiego... plane , ? ;D Co do mapowania - to trudno powiedzieć jaką metodą - wszystko mapowałem za pomocą różnych parametrów - a całość składałem już ręcznie kilka nowych screenów - teraz z innych widoków
Paq Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Aż nieprawdopodobne. Rewelacyjny model i tekstury. Jestem pełen podziwu i gratuluję udanego projektu.
Jim mee Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 ;$ gratuluję modelu ..wygląda wyśmienicie ... sam robię taki sam od jakiegoś czsau , ale do Twojego się nie będzie umywał. Great job!
Por@szek Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Zieeewww, wlasnie wstalem. Widze ze w koncu skonczyles ;) Gratz. Pobaw sie troche ze scena, ostatnie rendery sa juz lepsze, masz problemy z wyeksponowaniem normali, nie wiem jaki maszuklad tutaj, ale oprocz zwyklych 3 standardowych daj moze jeszcze jekies omni od strony kamery. Aczkolwiek patrzac na ostatnie rendery chyba okej. Daj turnarround'a, bedzie dorbze wygladalo. Mmm bro, moze zloz tez demo reela, w sumie juz moglbys i wtedy smigniem gdzies, wlasnie tylko gdzie ;]. Ja na po nowym reoku mam nadzieje skonczyc pisac dyplom to bym mogl sie juz jakos konkretniej do wysylki ustawic. No nie wazne, do narazie ;) I piwo w Rocku kiedy?XD
madman1987 Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Well, widze Bro, ze skill z Toba :) Jeden z najlepszych kopterów i ever seen :) Co do prezentacji- przy pojazdach imo nie ma co świrować. Widać, jakie proporcje, jaki detal- to się liczy. Gratziki- ja chyba nigdy nie będę miał cierpliwości do śrubek :] Pozdróki
_michal Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 I piwo w Rocku kiedy?XD Tia, ja z porachem idę na piwo chyba od roku xD Gratki, Bro. Bardzo dobry model.
Por@szek Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Nie gadaj bo bylismy :] Trza sie umowic znowu, ale to jakos po nowym roku, bo teraz te durne swieta i .. niach nie cierpie swiat. Jedynym plusem bedzie MX revolution pod choinke.
bartonfink Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 Bardzo sympatyczna pracka Bro Teksturki robisz naprawde rewelacyjne.
LHT Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Modelik śliczniutki po prostu, jedno czego się przyczepie to lakier, powinien być matowy, chyba że to taki lans ;-) świetny
Batou Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 Świetna robota. Zarówno ten model jak i wcześniejsze. Pełen profesjonalizm. Gratuluję :)
Rekomendowane odpowiedzi