Napisano 14 Grudzień 200618 l Yo. Jakiś czas temu (po obejrzeniu kolejny raz Black Hawk Down) naszło mnie na helikopter - a dokładniej na UH60. Wczoraj skończyłem txt dziś robie rendery i printscreeny (muszę jakoś portfolio zapchać). Dziś 2 rendery i pscr z maxa - na dniach wrzuce jeszcze jakieś - może też wrzuce ogólny proces powstawania modelu. Polycount: 8427 txt : 2(1024x1024) Pozdro MAKING OF
Napisano 14 Grudzień 200618 l w sumie to co moge powiedziec, zkrytykowac sie nie da, a powtazac w kółko wow to tez nie wypada :D wiec hmmm nie najgorzej :D:D lol joke nie no jest bosko moze tylko napisze ze jesli są normale to ich nie widac a jesli ich nie ma to by sie przydały
Napisano 14 Grudzień 200618 l wszystko super :) yhm przepraszam ale poprostu no nie moge nie dac fronta przepraszam zazalenia prosze slac na klicek(at)o2.pl;) gratulacje super model, texturka boska :) co do making ofa ... NAUCZAJ! wrzuc koniecznie btw mozesz wrzucic texture ? nie koniecznie w fulresie :)
Napisano 14 Grudzień 200618 l Gdyby w sondzie przed 9 mini-bitwą wygrał jednak helikopter, a nie postać, myślę że byłby drugi nokaut z rzędu w Twoim wykonaniu. B*O*S*K*I*E Pozdrawiam i proszę o więcej :D
Napisano 14 Grudzień 200618 l Making of? czy ja dobrze słyszałem? Ja chcę, chcę chcę chcę na gwaizdkę :D Pracka piękna, nie wiem co jeszcze można powiedzieć :)
Napisano 14 Grudzień 200618 l SUPER, ehhh brak mi słów. Mógłbys pokazac Uvałkę? No pewnie że możesz. :)
Napisano 14 Grudzień 200618 l Co tu dużo kryć- wygląda rewelacyjnie :). Yea- a mnie teraz naszło na ponowne obejrzenie Black Hawk Down. :>
Napisano 14 Grudzień 200618 l Autor Yo. Dzieki chłopaki za dobre słowo :) - normalek nie ma - nie lubię się w nie bawić :) wyświetlanie w maxie jest beznadziejne i mam do nich uraz - ale czas iść do przodu więc nastepny model już będzie mieć. - co do mak'a to postaram sie cos posklejac bo dość często zapisywałem w nowym pliku - uv:
Napisano 14 Grudzień 200618 l bardzo ładnie - aż chciało by się go zobaczyć w akcji - marnuje się taki stojący ;)
Napisano 15 Grudzień 200618 l pieknie Bro , przepiekny modelik texa :), znasz sie naprawde na rzeczy.Super ze zapodasz Mof'a.
Napisano 15 Grudzień 200618 l Są jakieś szanse na zobaczenie textury? Model bardzo ładne, szkoda że nie w jakimś engine :P
Napisano 15 Grudzień 200618 l Autor Dzięki chłopaki - Jeżeli macie namiar na jakiś fajny darmowy engine który na dodatek fajnie wyświetli normale to jestem za i nawet normalne dorobie - czekam na namiary :) - txt postaram sie wrzucić następnym razem - zrobiłem kilka printscreenów z etapów modelowania: może komuś się przyda ale nie sądzę :) Work_in_Progress Pozdro
Napisano 15 Grudzień 200618 l ...no fajny - ale wyglada na pomalowany pedzlem i siakas zwykla farba olejna- przecie blackhawki malowane sa fabra matowa i maja raczej gladka powierzchnie- a u ciebie pory jakby ta warstwa grubasna byla - przez to wyglada nieco jak zabawka
Napisano 15 Grudzień 200618 l mi tam nie wyglada jak zabawka :) Btw Bro zrob jeszcze makinga odnoscnie textury a ludzie Cie ozloca ;D
Napisano 15 Grudzień 200618 l Wygląda na zabawkę, ale nie przez malowanie, a przez kąt kamery. Jeśli ujęcie byłoby z FOV ~50, z wysokości ok 1,7m nad powierzchnią ziemi wyglądałby całkiem realistycznie.
Napisano 15 Grudzień 200618 l świetny modelik +świetna texturka, według mnie kopterk wyglada bardzo realistycznie, co do tego gdzie wrzucic to mozna by najprosciej do gta vc lub troche trudniejsze gta sa, mozna ładne skriny porobic :), lub do batelfilda ale tu akurat nie działałem więc nie wiem jak to się robi możliwosc na pewno jest bo widzialem modele robione do tej gry
Napisano 16 Grudzień 200618 l piekna sprawa :) gratuluję ps. jaką metodą mapowane najczęściej ? co byś polecał do czegoś takiego... plane , ? pozdrawiam
Napisano 16 Grudzień 200618 l Autor ... Bro zrob jeszcze makinga odnoscnie textury a ludzie Cie ozloca ;D To będzie raczej trudne do zrobienia :) - bo txt zapisywałem na bieżąco. W skrócie na początku wyrenderowałem sobie LM która potem służyła mi do mixowania kanałów i warstw w PS - Całą txt robiłem w odcieniach szarości potetem dodawałem kolor z górnej warstwy. ... jaką metodą mapowane najczęściej ? co byś polecał do czegoś takiego... plane , ? ;D Co do mapowania - to trudno powiedzieć jaką metodą - wszystko mapowałem za pomocą różnych parametrów - a całość składałem już ręcznie kilka nowych screenów - teraz z innych widoków
Napisano 16 Grudzień 200618 l Aż nieprawdopodobne. Rewelacyjny model i tekstury. Jestem pełen podziwu i gratuluję udanego projektu.
Napisano 17 Grudzień 200618 l ;$ gratuluję modelu ..wygląda wyśmienicie ... sam robię taki sam od jakiegoś czsau , ale do Twojego się nie będzie umywał. Great job!
Napisano 17 Grudzień 200618 l Zieeewww, wlasnie wstalem. Widze ze w koncu skonczyles ;) Gratz. Pobaw sie troche ze scena, ostatnie rendery sa juz lepsze, masz problemy z wyeksponowaniem normali, nie wiem jaki maszuklad tutaj, ale oprocz zwyklych 3 standardowych daj moze jeszcze jekies omni od strony kamery. Aczkolwiek patrzac na ostatnie rendery chyba okej. Daj turnarround'a, bedzie dorbze wygladalo. Mmm bro, moze zloz tez demo reela, w sumie juz moglbys i wtedy smigniem gdzies, wlasnie tylko gdzie ;]. Ja na po nowym reoku mam nadzieje skonczyc pisac dyplom to bym mogl sie juz jakos konkretniej do wysylki ustawic. No nie wazne, do narazie ;) I piwo w Rocku kiedy?XD
Napisano 17 Grudzień 200618 l Well, widze Bro, ze skill z Toba :) Jeden z najlepszych kopterów i ever seen :) Co do prezentacji- przy pojazdach imo nie ma co świrować. Widać, jakie proporcje, jaki detal- to się liczy. Gratziki- ja chyba nigdy nie będę miał cierpliwości do śrubek :] Pozdróki
Napisano 17 Grudzień 200618 l I piwo w Rocku kiedy?XD Tia, ja z porachem idę na piwo chyba od roku xD Gratki, Bro. Bardzo dobry model.
Napisano 17 Grudzień 200618 l Nie gadaj bo bylismy :] Trza sie umowic znowu, ale to jakos po nowym roku, bo teraz te durne swieta i .. niach nie cierpie swiat. Jedynym plusem bedzie MX revolution pod choinke.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Modelik śliczniutki po prostu, jedno czego się przyczepie to lakier, powinien być matowy, chyba że to taki lans ;-) świetny
Napisano 20 Grudzień 200618 l Świetna robota. Zarówno ten model jak i wcześniejsze. Pełen profesjonalizm. Gratuluję :)