Napisano 5 Sierpień 200915 l Co prawda po zwolnieniach w City ja znalazłem prace w ok miesiąc i to nie zmieniając miasta to z tego co sie rozglądałem albo wszędzie cienko płacą albo muszę sie w końcu ogolić. Jak masz w miarę dobre portfolio to prace znajdziesz. Z zarobkami jednak będzie nieszczególnie.
Napisano 5 Sierpień 200915 l Dzięki za info i na priva też :D trochę mi się rozjaśniła sytuacja więc thx. Spoko Hatred, jak będę szukał pracy to na pewno do was wyślę, w sumie wawka najbardziej by mi pasowała, skoro już wracać na stare śmiecie to tak naprawde na stare śmiecie najlepiej :) Siem siem Eric, to chyba nawet wiem gdzie teraz robisz ;) Dzięki za info, podniosło mnie na duchu choć nie do końca ;) No ale jakoś tam będzie jakby przyszło roboty szukać :P
Napisano 5 Sierpień 200915 l wie ktoś czy w Gdańsku sa jakies firmy zajmujace sie 3D? :) dobrze by bylo low-poly :)
Napisano 6 Sierpień 200915 l Z tego co wiem to tylko Nawia Games znajduję się w Gdańsku. http://nawiagames.com/ Hatred, dużo macie wolnych tych wakatów tam ? ;)
Napisano 6 Sierpień 200915 l trochu, glownie dla mesherow, multiplayer lvl designerow, koncepciarzy i animatorw
Napisano 6 Sierpień 200915 l LOL, Hrydek, az sie obejrzalem przez ramie, myslac, ze Cie nie zauwazylem;) Hatred: z animatorami mozecie miec problem, skoro robicie glownie mokapami ;P
Napisano 6 Sierpień 200915 l uuu widze wszyscy stękają , chyba trzeba sie przebranżowić i poszukać roboty ja wiem nie wiem przy kładzeniu asfaltu? :D
Napisano 6 Sierpień 200915 l uuu widze wszyscy stękają , chyba trzeba sie przebranżowić i poszukać roboty ja wiem nie wiem przy kładzeniu asfaltu? :DPolecam zawód operatora żurawia budowlanego. 8000-10000 na rękę :P
Napisano 6 Sierpień 200915 l zycie na farmie no :) ktos musi gowno przerzucic :) widze Hryd czuwa :D pozdro Matys ty tam folio rob :P Edit: e tam mario zostan menagerem :) albo mEnagerem mEnagerow, jak cos sie zjebie bedziesz mial kogo zwalniac :D
Napisano 6 Sierpień 200915 l no operator żurawia budowlanego gut ale tylko dla tych co nie mają lęku wysokosci ja siem bojem wiec siem nie piszem na to ;) Hatred pomysl elegancki jako jednoosobowy team będę mógł siebie samego zwolnić :D
Napisano 6 Sierpień 200915 l donMario można zrobić takie klapki na oczy jak dla konia tylko że w dół :)
Napisano 6 Sierpień 200915 l ja tam go nie kce znowu by sie upil jednym piwem i z autochtonami zaczynal pod slepem na woli :P [joke :*]
Napisano 6 Sierpień 200915 l Artifex Mundi to to sie nazywa. Gdzie można przejść kurs na operatora żurawia budowlanego? A co do kasy to trochę ja dałem ciała. Myśle że mogłem trochę więcej sobie krzyknąć ;) Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez Eric_Draven
Napisano 6 Sierpień 200915 l Czas i miejsce szkolenia: 19-06-2007r. w godzinach od 14:00 Ośrodek Szkoleniowy ATC w Poznaniu przy ul. Dmowskiego 85 Cena szkolenia: Operator żurawi przenośnych, przewoźnych, stacjonarnych, ( bez ograniczeń masy) - 970 zł Operator żurawi przenośnych, przewoźnych, stacjonarnych, (do 3,2 t) - 570 zł Operator żurawi samojezdnych (II Ż) - 1410 zł Ale wyczytałem że już się nie opłaca bo drastycznie spadły zarobki do 10zł/h na starcie, a to mało siana. Może rzeczywiście lepiej przerzucać gnój :D Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez Creator
Napisano 7 Sierpień 200915 l hehehe kurda co za faza z tym operatorem :D na faze bym sobie zrobil taki kurs ahhaha :D
Napisano 7 Sierpień 200915 l Kiedys wywoz szamba sie oplacal, ale wraz z rozbudowa kanalizacji rynek sie kurczy. Malo przyszlosciowy zawod.
Napisano 7 Sierpień 200915 l a ja zawsze chcialme sprzedawac marchewki na bazarze i generalnie warzywa i owoce, kontakt z ludzimi nielimitowany czas pracy, dobrze zarobiki i ogolnie no stress. ale kto co lulbi.
Napisano 7 Sierpień 200915 l Mi zawsze sie wydawała atrakcyjna praca kierowcy tramwaju wkładasz słuchawki do uszy i masz caly swiat za oknem w dupie :P
Napisano 7 Sierpień 200915 l a ja zawsze chcialme sprzedawac marchewki na bazarze i generalnie warzywa i owoce, kontakt z ludzimi nielimitowany czas pracy, dobrze zarobiki i ogolnie no stress. ale kto co lulbi. Ja sprzedawałem jakiś czas. Potem byłem Kanarem. Game art jednak trochę lepszy. Chociaż nad tramwajarzem też sie ostatnio zastanawiam. FFr3d3k a ty gdzie teraz pracujesz?
Napisano 7 Sierpień 200915 l na biegunie polnocnym, nie widzisz? a tak serio, to zamiast szukac pracy, czemu nie wezmiecie sie sami i nie stworzycie studia game dev.?
Napisano 10 Sierpień 200915 l Temat powinien brzmieć : GameDev Szukasz pracy ? Tu nie zaglądaj LOL :D trafna uwaga Wątek zrobił się strasznie smętny; że bieda i cebuli w domu nie ma. Co prawda kryzys ukrócił ostatnio wiele bzdurnie zarządzanych firm i projektów (i wszyscy oni mówią że to przez kryzys a nie przez ich własne błędy). Ale za to rozwijają się te, w których jest przynajmniej kilka kompetentnych osób u władzy. A w nich opłaca się szukać miejsca. Mam wrażenie, że kilka osób zapomina tutaj specyfiki naszego zawodu - jak chcesz dobrze zarabiać to bądź przygotowany na relokację, wszędzie i zawsze. Nie ma co beczeć, tak było i będzie. I lepiej uwzględniać to w swoim planie na życie, bo można się poważnie rozczarować.
Napisano 11 Sierpień 200915 l http://polygamia.pl/Polygamia/1,95339,6894837,City_Interactive_w_TVN_CNBC_Biznes.html no prosze a ponoc jest tak zle..Albo nie ma to jak dobra sciema.
Napisano 17 Sierpień 200915 l Temat powinien brzmieć : GameDev Szukasz pracy ? Tu nie zaglądaj znaczy ze kogos zniechecamy czy co? jakos nie zrozumialem tego, chyba jakies informacje tu da sie uzyskac z naszych rozmow? nikt tu przeciez nie pisal ze to dzial dam prace. Latajace HOGI (?) spoko sa, fajni ludzie tam pracuja ostatnio bylismy u nich na "wizytacji" ^^ i tez powoli sie rozgladaja za nowymi ludzmi :)
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Jak to dobrze, że w warszawie powstają w końcu jakieś nowe firmy. Dawno panowała tu stagnacja, a teraz dzięki "kryzysowi" zmienia się stary porządek rzeczy. Może nawet nie będę się musiał nigdzie przeprowadzać za kolejną pracą, zobaczymy. Demoreel już się w AE piecze :d Szkoda tylko, że będzie na nim ciążyła NDA :/ na publikacje nie ma najmniejszych szans. EDIT: AE to skrót od After Effects ... to taki renderer z Wypasity (od.ang. pasture) ;) Edytowane 11 Wrzesień 200915 l przez PAINbringer
Napisano 11 Wrzesień 200915 l Jakie to nowe firmy pojawiły się w stolicy ? Painbringer skrót AE nic mi nie mówi , możesz napisać coś więcej ? A no tak teraz to już wiem, zasugerowałem się pierwszym zdaniem i myślałem że chodzi o jakąś firmę. Edytowane 11 Wrzesień 200915 l przez Davegraph
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Dzięki Pablo. Myślę że nie będzie z tym jakiś szczególnych problemów Davegraph - Miałem na myśli oczywiście FWHog. Ale jeśli niekorzystna koniunktura długo utrzyma się w którejś z 2 z 3 liczących się firm w Warszawie to jasne jest, że powstaną kolejne start-upy. Gdy większe firmy upadają, młode szybko rosną na ich miejscu. Pozdr Edytowane 14 Wrzesień 200915 l przez PAINbringer
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Znacie może jakieś firmy z okolic katowic ? Jedynie co mi sie udalo znaleźć to Fresh Chicken Studio, byłbym wdzięczny za jakies info jak ktoś coś wie, zna :) Pozdr
Napisano 21 Wrzesień 200915 l FCS zostal kupiony przez CI, nadal isnieją i maja sie w miare dobrze. Oprocz Farmy jest jeszcze w okolicy Nicolas games i Artifex mundi. Sam sie zorientuj bo na bieżąco nie jestem kto zarudnia :)
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Szkoda tylko, że będzie na nim ciążyła NDA :/ na publikacje nie ma najmniejszych szans. Sorki, że się tak wetnę ze zdaniem... Znaczy robi się demoreel by go nie publikować? Nie kumam?
Napisano 21 Wrzesień 200915 l mi sie wydaje ze on wysle ten showreel tylko do firm, w sprawie ewentualnej pracy.... .. tylko tutaj na forum nie bedzie mogl sie pochawlic.... szkoda
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Coś w tym stylu. Pozdr Edytowane 21 Wrzesień 200915 l przez PAINbringer
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Jak zwykle masz racje Pablo. Temat zamknięty ;) Edytowane 21 Wrzesień 200915 l przez PAINbringer
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Ehh szkoda tego wszystkiego i znajomych którzy wylądowali bez pracy... Powodzenia Andrzej w szukaniu nowej ;)
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Dzięki Marek. Mi również ich szkoda, ale dadzą sobie rade chłopaki. Tylko nie ujawniajmy szczegółów bo zaraz tajemnica poliszynela się wyda. Z grzeczności dyplomatycznie pozostawmy sprawę bez komentarza. Pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Hmm, mówicie o tym? http://www.thewitcher.com/community/pl/news/930.html Firma CD Projekt poinformowała, że w części produkującej gry zaszły zmiany organizacyjne, mające na celu wykorzystanie pełnego potencjału zasobów ludzkich oraz technologicznych obu firm. Zmiany związane są z niewielką (5%) redukcją etatów. Informacje na temat gier produkowanych przez CD Projekt RED i Metropolis Software zostaną podane w chwili oficjalnej zapowiedzi projektów. Czyli rozumiem, że They ląduje w lodówce/koszu...
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Próbujesz narazić się CDP-owi tym komentarzem? Odradzam. Jeszcze okaże, że to Ty zdradzasz redaktorom polygamii te wszystkie niewygodne informacje...