Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki wszystkim za wspaniałą zabawę...była bardzo emocjonująca.

"*"Naturalnie istniały w mieście areny, ale również odbywały się w zaroślach

pojedynki żab z innymi stworzeniami.

Przeciwników wybierano zazwyczaj małych elfów gladiatorów i natychmiast zapędzono na główną arenę. Przed trybuną zjawali sie kibice i król żab, który zwykle zasiadywał na przytulnej karminowej poduszce.

Krótka i bezkrwawa walka wbudziła wielką wesołość wśród przyglądających się takiej walce."*"

Rendering:

malejestpieknejonaszbj1.jpg

Koncept:

Myślę, że ten szkic jest dla wszystkich wystarczający czytelny, niż ten z Atlantydy. (Atlantyda musi poczekac, niestety). Więc nie maluję już więcej szczegółów. :p

Pozdrawiam i życzę wszystkim wspaniałej zabawy.

Aha I wrzucam inspiracje ;), avatar ziomusa ;) i ze skype, jeden szczególny który oddaje humor lorisa :

avatar520911bl8.gif untitled1xo6.gif

littlearenajonaszaa8.jpg

• Like 2
  • Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość _Kreska_
Napisano

je! świetnie, podoba mi sie, a koncept super, mysle ze duze szanse mialby w bitwie 2d:)

Napisano

pomysl super - te zaby sa wyjatkowo smieszne! jedyny problem dla mnie to tlok - jakos za duzo tego w tej kompozycji i fajniej byloby gdyby byj jeden focal point - bo teraz nie wiem na co patrzec - tego ludzika w srodku czy ta malpe jak to inni zwa, choc na moj gust to bardziej lemura przypomina :) Ale zaby sa super i mam nadzieje, ze zostana :D

Napisano

Niezły patencik w sumie. Koncept też rewelacyjny!

Master Kiełbaster ma trochę racji z kompozycją małpki.

Ciut mniejsza? Troszkę bardziej w tle może?

Napisano

Zastanawiałem się czy weźmiesz udział w bitwie 2d czy 3d ;) Hehe...

Świetny pomysł Jonasz ;) Powodzenia

Napisano

Witam. Ciesze sie, że się Wam podoba. No i macie racje. Troche oczy szaleją...bo nie wiedzą naszym mają się skupic. Wrócę jeszcze do szkicu.

Dziękuje...za cenną uwagę.

Napisano

Witam

andrzejp: Koncept jest jak najbardziej zgodny z tematem :P jest coś małego , jest :P , jest coś pięknego , jest :P (z tym pięknym to zależy juz od gustu ^^)(pamiętajcie piękno to pojęcie względne !! :) )

Jonasz , bardzo fajny pomysł ^^

Powodzenia w dalszej pracy !! Pozdro

Napisano
Witam

andrzejp: Koncept jest jak najbardziej zgodny z tematem :P jest coś małego , jest :P , jest coś pięknego , jest :P (z tym pięknym to zależy juz od gustu ^^)(pamiętajcie piękno to pojęcie względne !! :) )

Jonasz , bardzo fajny pomysł ^^

Powodzenia w dalszej pracy !! Pozdro

Nie wiem ja tu nie widzę nic co nawiązuje choć by trochę do tematu, może tylko to że całość osadzona jest w trawie i tyle. Ja się trzymam zdania że ten temat bardziej nawiązuje do tematu z poprzedniej bitwy MOMENT KRYTYCZNY. A teraz to jest odgrzewanie jakiegoś starego konceptu.

Napisano
Nie wiem ja tu nie widzę nic co nawiązuje choć by trochę do tematu, może tylko to że całość osadzona jest w trawie i tyle. Ja się trzymam zdania że ten temat bardziej nawiązuje do tematu z poprzedniej bitwy MOMENT KRYTYCZNY. A teraz to jest odgrzewanie jakiegoś starego konceptu.

Witam, to chyba pozostaniesz osamotniony w swoim zdaniu, że ta praca nie nawiazuje do tematu...

Jonasz_Real - życzę powodzenia, choc osobiscie uwazam, ze powinienes startowac w kategorii 2D

Napisano

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe

Jonasz jak na razie chyba najlepszy pomysł, życze powodzenia:)

Napisano

Jak dla mnie to juz sam koncept klimatem i pomyslem wygrywa na starcie, tak wiec jesli tylko wszystko pojdzie jak po maslie z przeniesieniem tego w 3D... :)

Napisano

Witam, postanowiłem ten wątek nieco odkurzyc. Dzisiaj przychodzi na świat żabcia. :] Myślę nad zmianą stylistyki żaby, na cartoonową. Co o tym myślicie? Czy mam ją zostawic w spokoju.

frogwipqn6.jpg

Napisano

Cieszę się, że odkurzyłeś temat, już miałem się pytać czy coś się będzie jeszcze działo ;) Świetny koncept i fajnie jakby praca została skończona. Jeśli chodzi o cartoon to chyba bym go odpuścił, ale może dlatego że nie widziałem jeszcze żadnej tego typu pracki, która by mi zapadała w pamięć.

pozdrawiam,

makak_

Napisano

No, no żabcia full wypas pełna profeska. Fajnie że zająłeś się pracą bo czułem się osamotniony ze swoim płazem na tym forum. No i chyba zapomniał bym na twoim miejscu o cartoonowej żabie. Maszy wypasiony modelik to może już przy tym zaostań.

Napisano

Ja tam sie nie znam w czym ty jestes dobry , ale wiedz ze przy tej gamie kolorow ktorymi dysponujesz masz wieksze szanse na normlany render niz jakies cartonowe barwy. Ot moje zdanie :)

Gość Raffaello
Napisano

żabcia podobać się bardzo!!! świetny model! ja bym ją zostawił i nic nie zmieniał

Napisano

Jonasz - chyba musisz trochę przyszybszyć tempo - jak to mawia Klicek ;)

bo scenkę masz dosyć rozbudowaną

żabor fajny - pokazesz siatke bez ms ?

Napisano

Dzięki chłopaki...plotłem cały czas trawe do areny ;)...dla mnie to była masakra. Nie znalazłem szybkiej metody plecenia...musiałem ręcznie poustawiac. Najżmudniejsze juz za nami.

Jaras podobno chciałesz niewygładzoną żabkę. :)

I załączam testową scenkę.

frog02qe6.jpg

littlearenayp2.jpg

Mam banalne pytanko...czy mam zabkę zrigowac i potem ustawic pozę? czy lepiej od razu ustawic pozę modelując ?

Pozdrawiam T.

Napisano

Scena bardzo fajna. Co do rigu- jak Ci wygodniej. Ja riguję LP a potem HP poprawiam pędzlami ale to jak komu w duszy gra.

Gość Raffaello
Napisano

no trochę miałeś do plecenia, ale warto było bo bardzo ładnie Ci to wyszło!

ja bym też najpierw zrigował i ustawił, zawsze będziesz miał potem pole manewru przy ewentualnych korektach.

pozdro jonasz,

ps. szkoda że nie pogadałem sobie z toba na spotkanku w gliwicach, moze nastepnym razem ;-)))

Napisano

Witam

Raffaello - (ps. szkoda że nie pogadałem sobie z toba na spotkanku w gliwicach, moze nastepnym razem ;-))))

Ano skoda...nic sie nie stało, najważniejsze ze sie spotkaliśmy ;)

JmTm00 > dzięki, bo taka ma byc :p

Od jakiegos czasu, modeluje elfickę...pomyslałem, że wrzucę teraz koncept elficki...nie chcę zebyście mysleli o mnie żle, że lubię leniuchowac ;)

Pozę ustawię (niestety) od tyłu :P (nie wiem co się ze mną dzieje ;) )

Przyznam sie szczerze, że jeszcze nie mam pomysłu na naramienniki. pomyslę nad tym w trakcie modelowania.

Póki co, pokazuje dzisiaj tyle. Cya !

elfkajonaszav6.jpg

Napisano

kosz bardzo ładny, dobrze że go plotłeś w ten sposób bo inaczej by wyszedł zbyt regularny.

elficzka fajna, tylko fryzura mi nie podchodzi, przesłania jej wzrok, odgarnęłabym bardziej na bok.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności