Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10,8k
  • Wyświetleń 1,8m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano

tak nie wiadomo w zasadzie czy sie smiac czy plakac

TYLKO DLA NAJBADZIEJ WYTRWALYCH

Napisano

18+ ;) miodzio jestem ciekaw kto za to odpowiada :) ...

Edit ...

Dzięki Lucek za uświadomienie tego mięcha ... Tak przyjemnie jest to zrobione że nawet nie zwróciłem uwagi :) ;P ale porządek musi być 18 + dodałem jako by nie gorszyć nikogo nie świadomego :)

Edytowane przez Nowi

Napisano

pierwszy objaw inwazji Małp na Ziemię (real (promo według ola-f'a) )

Edytowane przez Camel

Napisano

a to nie był miks kilku dluzszych fotek? bo przeciez drzewo i tak trzbea było skorygowac, wiec faktycznie nie ma po co inwestowac. Chyba.

zeby nie było, podzielę się z Wami tęczą:

Napisano

Biskup Antoni Długosz radzi jak podrywać po katolicku:

http://www.se.pl/mezczyzna/wszystko-o-kobietach/biskup-antoni-dlugosz-radzi-jak-podrywac-po-katolicku_197755.html

I tak a'propo tego tekstu i wspomnianej w nim siostry, przypomina mi się scena ze "Świata wg Bundych".

Kelly robi prawko i Brad jej robi odpytkę:

- Idziesz wieczorem ulicą i widzisz faceta z dolarem. Co robisz?

A Uciekasz

B Wzywasz policję

C To, co zwykle

Napisano

nie wypada tego wklejać ludziom do wątków, ale autor wydobył myśli z głębi mojej duszy

Napisano

Panowie przypominam o głównej zasadzie wątku Rzeczy interesujące/zabawne.

• posty bez zawartości interesującej/zabawnej (link, anegdotka, historyjka, obrazek etc.) lecą do kosza.
  • linki do serwisów typu youtube powinny zawierać krótki opis tego co tam siedzi
  • treść ogólnie uznawana za treść dla dorosłych oznaczamy znaczkiem [+18]
  • i nie komentujemy znalezisk w stylu: o fajne, niezłe, super, gupie, lol, rotfl, omg, etf, buhaha bla bla bla :]

i dla przykładu co by nie było, że mój post łamie te proste zasady:

8 latek rewelacyjnie nawala na banjo:

salut :)

tw

Napisano

no właśnie, te zasady chyba są trochę naciągane bo wcześnie czasami wywiązała się fajna dyskusja na różne temat.

Nie można po prostu wyłączyć naliczania liczby postów z tego wątku aby dzieci neostrady nie nabijały sobie postów... kiedyś było tu naprawdę śmiesznie i ciekawie a teraz taka jakaś posucha :/

Pozdrawia m Nowi

P.S. ja kiedyś chciałbym umieć tak grac na gitarze ;)

Przez ten filmik obejrzałem Trona 3 raz ;)

Napisano
Laleczka jako "kontroler" do animacji

Raczej kontroler do póz :)

1312142144_by_daniel87_500.jpg

Tak z racji profesji ;)

Napisano

nvidia szykuje chipy do pracy w chmurze dla części obliczeń w procesorach tegra.

http://www.engadget.com/page/2/

fotki z siggraph http://www.engadget.com/photos/nvidias-project-maximus-and-project-monterey-revealing-at-siggraph-2011/

adobe i autodesk potwierdzają zainteresowanie.

Jak ktos znajdzie w sieci filmik z konferencji to fajnie jakby wrzucił lub się podzielił.

Napisano

ot tak w temacie technilogii - cena grafenu:

2008 - Grafen produkowany metodą rozwarstwiania mechanicznego był do niedawna najdroższym materiałem na Ziemi – próbka krystalitu[5] grafenu pozyska metodami mikromechanicznymi o grubości przekroju ludzkiego włosa w 2008 r. kosztowała ponad 1000$ - czyli ok. 100 mln $/cm2.

2009 - Obecnie (dane z maja 2009) koszt grafenu za cm2 wynosi ok. 100$, a więc 1.000.000 razy mniej niż przy wykorzystaniu metody rozwarstwiania.

2011 - Obecnie produkcja grafenu jest bardzo droga - 5 cm2 grafenu kosztuje 250 dolarów (czyli 50$ za 1cm2 - pomyliłem sie). Jak się okazało z prawie wszystkiego, co zawiera węgiel, można wyprodukować grafen. Robiono go na przykład z czekolady, trawy i wielu innych rzeczy.

Wreszcie strój iron-mana w zasięgu portfela przeciętnego milionera ;D

Edytowane przez olaf

Napisano
5 cm2 grafenu kosztuje 250 dolarów (czyli 10$ za 1cm2)

ja sie chyba na matmie nie znam ale wedlug mnie to 50$ za 1cm²

Napisano

na 5cm2 wchodzi 25 plasterków po 1cm2 albo to ja sie na matmie nie znam ;)