Kub@ Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 nie mam cierpliwości żeby coś w tym jeszcze poprawiać max + vray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 mi sie podoba :) swietnie wyszła kolorystyka, troszke za duzy szum na pieerwszym renderze chyba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 no pierwszy liczyłem z qmc dwa następne z irr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 swietne, przyjemne dla oka ;) babeczna jak manekin wyglada, ale kit z nia ;) genialny kadr na ostanim renderze. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 No i jest pięknie.3 kadr zdjęcie. Mam nadzieję, że kiedyś też tak będę umiał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 bardzo ladnie, mi sie podoba, brawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 ehh niezle fotki. jak Wy to robicie panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Kolorystyka full profeska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Ostatni kadr powala... Gratuluje pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 świetne rendery, te kolory mniam :) gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Co tu duzo pisac :) Bardzo ladnie. Mam pytanko. Jak uzyskales matowe szklo na pierwszym renderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 ostatni render mnie powalil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Świetne wizualizacje, mógłbyś podać jakie ustawiłeś kolory świateł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Trzeci render powala, pierwszy jest "tylko" dobry, a 2-gi mi się wydaje przepalony i mi się nie podoba. Niemniej trzeci render powala. Gratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 trzeci render najbardziej mi się podoba, nie sugerując sie poprzednim postami! świetna robota najbardziej przeszkadza tam ta pani asystentka (psuje realizm jaki stworzyłeś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 ant 3d - refract na szary ok 50%, fog color 0,6 na niebiesko, affect shadows. Zwiększasz subdivs żeby się pozbywać ziarna. MaGuu - oświtlałem sunem i plejnami w okna, większość plaejnów to prawie białe światła, te którymi oświetlałem klatke schodową to 2 w oknach 240 243 243 oraz na suficie 255 234 169 no i tam są jeszcze lekko niebieskawe szkła. death metal, masz racje co do tych przepaleń, trudno to było doświetlić dobrze :/ osbiście mi też się 3 render podoba najbardziej, sam się zdziwiłem rano że nawet nieźle wyszło :P bo przeważnie to klne. Dzięki wszystkim za commenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Kub@: dzieki wielkie, i jeszcze raz gratulacje za projekt bo to kawal dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Kurcze, oczy trudno od tego oderwać;) Nie powiem nic nowego, 3 jest the best, a panienka tylko tutaj szkodzi;) Robiłeś coś z kolorami w PS? Bo wyszły pięknie, soczyście. Gratuluję pracy;) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 ekstra. naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 ostatni powala! świetna robota gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 jest pięknie :) Ile czasu Ci to wszystko zajęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Touch - tak poprawiałem kolorki, levels, saturation, gamma, highlights pionix - prawie 2 tygodnie, z czego większość renderowania testowego, te rendery u góry coś śrenio 11 h kazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioootras Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 kub@: jak możesz to rzuć screena ustawień tego szkła mlecznego... nie tylko ja się uciesze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 wow, świetne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Super wizualki. Zwłaszcza pierwsza i ostatnia. Ale bez modelu postaci i krzaka byłoby chyba lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 ...tak - ostatni render mi najbardziej sie podoba- co do szkla mlecznego to proponuje poproobowac z ustawieniem "glossiness" przy Refract - wartosc mniejsza od 1 daje szum na powierzchni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 piekna robota ! Swietnie to wyglada. JAkbys ubrudzil te poreczne (odciski paluchow itp) na ostatnim renderku powiedzialbym ze to zdjecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x-men Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Na pierwszym obrazku nieco za mocne światło, na drugim trochę też, a tak poza tym to poezja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 pieknie wyszlo, 3 render ma najlepszy klimacik:) gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 elo ziomy jeszcze jeden zrobiłem render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 1, 3 i 4 wypas. Świetnie operujesz kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stic3110 Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 surowe ale fajne :) mi się bardzo podoba. Niestety muszę powtórzyć po innych "3 kadr jest zaje... " wypass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 fajne to szkielko... qmc?? moglbys przyblizyc ustawienia? praca swietna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 Kub@ czy moge spytac jak zrobiles te polprzezroczyste matowe szyby? gdybys mogl tak lopatologicznie to bylbym naprawde wdzieczny :) czy to da sie zrobic takze w mental rayu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 ustawienia szkła http://img184.imageshack.us/img184/3883/clipboard02cv2.jpg jeżeli chcecie uzyskać efekt jak u mnie , to albo subdivs gdzies na 50 ( dłuuuugi cczas renderu) albo rozmazac w gimpie/szopie blurem - polececam ten sposób. Mentala nie znam ale jestem pewein że się da, materiał to nic skomplikowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 czy ten sreen pochodzi z material editor? a jezeli tak to w jaki sposob wejsc w te ustawienia.. nie wiem moze juz pora pozna ale nie umiem tego znalezc... znajac zycie pewnie patrze na to ale nie widze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 ustawienia szkła http://img184.imageshack.us/img184/3883/clipboard02cv2.jpg jeżeli chcecie uzyskać efekt jak u mnie , to albo subdivs gdzies na 50 ( dłuuuugi cczas renderu) albo rozmazac w gimpie/szopie blurem - polececam ten sposób. Mentala nie znam ale jestem pewein że się da, materiał to nic skomplikowanego. dzieki wielkie w imieniu wszystkich:) napewno sie przyda . subdivs na 50 ..w pierwszym czy w drugim..:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 arch515 --> subdivs dla Refrakcji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 b.Fajne, najlepszy ostatni Render. Intryguje mnie ten szum na suficie, jedyne co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 ta pani tam nie robi roboty a reszta bardzo mi sie podoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 NAwet fajny projekt tylko dziwi mnie to że na drugim renderze coś jes nie tak z laptopem. Gdyż na laptopie nie ma czarnego paska a na odbiciu w stole jest... co to jest? i te klepki na podłodze chba troche za duże...a opoza tym ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 generalnie to very najs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalker Napisano 30 Kwiecień 2007 Share Napisano 30 Kwiecień 2007 W sumie tak jak juz wyzej napisano technicznie jest bardzo dobre i te kolorki daja niezly klimat... Ale tak czepiajac sie [na sile:)] samego projektu to na 2. renderze ta szyba oddzielajaca pomieszczenia mogla by sie /uszkodzic/ od przesowanego fotela [bo tam malo miejsca jakos jest]. Ten szklany stol chyba masakrycznie drogi bedzie [taka duuuza tafla?] no i nie zazdroszcze pracy przy takim czyms [szklo jest zimne i nieprzyjemne] no i te odciski palcow po kazdym /spotkaniu/ szkoda mi osoby ktora bedzie to czyscila:) Szklane stoly fajnie wygladaja ale sa do kitu moim zdaniem:D Ale jak mowie, czepiam sie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 ten nowododany render - zworc uwage na 1 rzecz - po lewej stronie jest klatka schodowa ktora jest za szyba - w tej szybie odbija sie to co po prawej ale .... ale szafa ktora jest za szyba mleczna jest odbita jakby za nia nie byla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Niech żyją kopacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2007 haha odkopany stary topic z zamierzchłych czasów delf 77 rzeczywiście, nigdy na to uwagi nie zwróciłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 sprawdzalem to na malej scence - jesli jest szyba matowa i za nia cos jest nie do konca widoczne , to przy czyms co odbija ta szybe ( np podloga lub inna szyba ) jesli depth jest na 1 to odbicie jest tak jakby nie bylo tej matowej , a jesli depth na wiecej to jest juz ok . renderek spoko , a to tylko przez przypadek , kiedys mialem podobny problem na maxie 5 za starych czasow . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 ten tż niezły :D błędy już znasz więc nei bedę powtarzał ;P ale ten co teraz dałeś to kwintesncja tych wyżej :Dtylko pusto troche ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi