Napisano 15 Kwiecień 200717 l mi sie podoba :) swietnie wyszła kolorystyka, troszke za duzy szum na pieerwszym renderze chyba :]
Napisano 15 Kwiecień 200717 l swietne, przyjemne dla oka ;) babeczna jak manekin wyglada, ale kit z nia ;) genialny kadr na ostanim renderze. pozdr.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l No i jest pięknie.3 kadr zdjęcie. Mam nadzieję, że kiedyś też tak będę umiał. Pozdrawiam.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Co tu duzo pisac :) Bardzo ladnie. Mam pytanko. Jak uzyskales matowe szklo na pierwszym renderze?
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Trzeci render powala, pierwszy jest "tylko" dobry, a 2-gi mi się wydaje przepalony i mi się nie podoba. Niemniej trzeci render powala. Gratki.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l trzeci render najbardziej mi się podoba, nie sugerując sie poprzednim postami! świetna robota najbardziej przeszkadza tam ta pani asystentka (psuje realizm jaki stworzyłeś)
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Autor ant 3d - refract na szary ok 50%, fog color 0,6 na niebiesko, affect shadows. Zwiększasz subdivs żeby się pozbywać ziarna. MaGuu - oświtlałem sunem i plejnami w okna, większość plaejnów to prawie białe światła, te którymi oświetlałem klatke schodową to 2 w oknach 240 243 243 oraz na suficie 255 234 169 no i tam są jeszcze lekko niebieskawe szkła. death metal, masz racje co do tych przepaleń, trudno to było doświetlić dobrze :/ osbiście mi też się 3 render podoba najbardziej, sam się zdziwiłem rano że nawet nieźle wyszło :P bo przeważnie to klne. Dzięki wszystkim za commenty.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Kub@: dzieki wielkie, i jeszcze raz gratulacje za projekt bo to kawal dobrej roboty
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Kurcze, oczy trudno od tego oderwać;) Nie powiem nic nowego, 3 jest the best, a panienka tylko tutaj szkodzi;) Robiłeś coś z kolorami w PS? Bo wyszły pięknie, soczyście. Gratuluję pracy;) Pozdr!
Napisano 15 Kwiecień 200717 l Autor Touch - tak poprawiałem kolorki, levels, saturation, gamma, highlights pionix - prawie 2 tygodnie, z czego większość renderowania testowego, te rendery u góry coś śrenio 11 h kazdy.
Napisano 15 Kwiecień 200717 l kub@: jak możesz to rzuć screena ustawień tego szkła mlecznego... nie tylko ja się uciesze :P
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Super wizualki. Zwłaszcza pierwsza i ostatnia. Ale bez modelu postaci i krzaka byłoby chyba lepiej :)
Napisano 16 Kwiecień 200717 l ...tak - ostatni render mi najbardziej sie podoba- co do szkla mlecznego to proponuje poproobowac z ustawieniem "glossiness" przy Refract - wartosc mniejsza od 1 daje szum na powierzchni :)
Napisano 16 Kwiecień 200717 l piekna robota ! Swietnie to wyglada. JAkbys ubrudzil te poreczne (odciski paluchow itp) na ostatnim renderku powiedzialbym ze to zdjecie ;)
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Na pierwszym obrazku nieco za mocne światło, na drugim trochę też, a tak poza tym to poezja.
Napisano 16 Kwiecień 200717 l surowe ale fajne :) mi się bardzo podoba. Niestety muszę powtórzyć po innych "3 kadr jest zaje... " wypass
Napisano 16 Kwiecień 200717 l fajne to szkielko... qmc?? moglbys przyblizyc ustawienia? praca swietna!
Napisano 16 Kwiecień 200717 l Kub@ czy moge spytac jak zrobiles te polprzezroczyste matowe szyby? gdybys mogl tak lopatologicznie to bylbym naprawde wdzieczny :) czy to da sie zrobic takze w mental rayu ??
Napisano 17 Kwiecień 200717 l Autor ustawienia szkła http://img184.imageshack.us/img184/3883/clipboard02cv2.jpg jeżeli chcecie uzyskać efekt jak u mnie , to albo subdivs gdzies na 50 ( dłuuuugi cczas renderu) albo rozmazac w gimpie/szopie blurem - polececam ten sposób. Mentala nie znam ale jestem pewein że się da, materiał to nic skomplikowanego.
Napisano 17 Kwiecień 200717 l czy ten sreen pochodzi z material editor? a jezeli tak to w jaki sposob wejsc w te ustawienia.. nie wiem moze juz pora pozna ale nie umiem tego znalezc... znajac zycie pewnie patrze na to ale nie widze;)
Napisano 18 Kwiecień 200717 l ustawienia szkła http://img184.imageshack.us/img184/3883/clipboard02cv2.jpg jeżeli chcecie uzyskać efekt jak u mnie , to albo subdivs gdzies na 50 ( dłuuuugi cczas renderu) albo rozmazac w gimpie/szopie blurem - polececam ten sposób. Mentala nie znam ale jestem pewein że się da, materiał to nic skomplikowanego. dzieki wielkie w imieniu wszystkich:) napewno sie przyda . subdivs na 50 ..w pierwszym czy w drugim..:D:D
Napisano 21 Kwiecień 200717 l b.Fajne, najlepszy ostatni Render. Intryguje mnie ten szum na suficie, jedyne co.
Napisano 27 Kwiecień 200717 l NAwet fajny projekt tylko dziwi mnie to że na drugim renderze coś jes nie tak z laptopem. Gdyż na laptopie nie ma czarnego paska a na odbiciu w stole jest... co to jest? i te klepki na podłodze chba troche za duże...a opoza tym ok:)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l W sumie tak jak juz wyzej napisano technicznie jest bardzo dobre i te kolorki daja niezly klimat... Ale tak czepiajac sie [na sile:)] samego projektu to na 2. renderze ta szyba oddzielajaca pomieszczenia mogla by sie /uszkodzic/ od przesowanego fotela [bo tam malo miejsca jakos jest]. Ten szklany stol chyba masakrycznie drogi bedzie [taka duuuza tafla?] no i nie zazdroszcze pracy przy takim czyms [szklo jest zimne i nieprzyjemne] no i te odciski palcow po kazdym /spotkaniu/ szkoda mi osoby ktora bedzie to czyscila:) Szklane stoly fajnie wygladaja ale sa do kitu moim zdaniem:D Ale jak mowie, czepiam sie:D
Napisano 24 Wrzesień 200717 l ten nowododany render - zworc uwage na 1 rzecz - po lewej stronie jest klatka schodowa ktora jest za szyba - w tej szybie odbija sie to co po prawej ale .... ale szafa ktora jest za szyba mleczna jest odbita jakby za nia nie byla
Napisano 25 Wrzesień 200717 l Autor haha odkopany stary topic z zamierzchłych czasów delf 77 rzeczywiście, nigdy na to uwagi nie zwróciłem....
Napisano 25 Wrzesień 200717 l sprawdzalem to na malej scence - jesli jest szyba matowa i za nia cos jest nie do konca widoczne , to przy czyms co odbija ta szybe ( np podloga lub inna szyba ) jesli depth jest na 1 to odbicie jest tak jakby nie bylo tej matowej , a jesli depth na wiecej to jest juz ok . renderek spoko , a to tylko przez przypadek , kiedys mialem podobny problem na maxie 5 za starych czasow . pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200717 l ten tż niezły :D błędy już znasz więc nei bedę powtarzał ;P ale ten co teraz dałeś to kwintesncja tych wyżej :Dtylko pusto troche ;)