Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

krasnal i jaskier sa [..]. fajne twarze glownie, krasnalowy kostium taki se, ale bard daje rade. paniusia i wiedzmin maja za to dosc dziwny wyraz twarzy. Jakby byli swiadkiem jakiegos faila'a i nie wiedza do konca czy sie smiac czy zachowac powage. Reszta czadzik, uwielbiam ten styl renderowania u twoich postaci.

Edytowane przez Adek

• Odpowiedzi 506
  • Wyświetleń 141,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki za komenty;

Nezumi: z postaciami różnie - tu akurat pracowałem najpierw nad czarnobiałymi sylwetkami (załączam przykład); przy enviro rzucam od razu kolor.

artozi: thx! postaram się zwrócić na to uwagę.

serio: ja robiłem tylko końcowe arty postaci; same koncepcje postaci i strojów to już CDP.

Cpt.Obvious: jak poznasz fabułę dwójki to zrozumiesz dlaczego wyglądają jak niedorobieni ;) a serio to niestety miałem trochę problemów z pozami i twarzami, co widać na załączonych obrazkach :/

poniżej dzisiejszy widoczek. niestety zjebał mi humor, bo podczas pracy mój wysłużony (konkursowy) wacom zaliczył glebę i już nie wstał :/ a miały być jeszcze smoki czy coś ... gdzie ja teraz dostanę jakiegoś Intuosa3?

theegg.jpg

postaciewitcherszkic44.jpg

Napisano

Łoł. Ten widoczek to z teksturami czy ręcznie tak udało się zrobić ? Tak czy owak wypas. Jeszcze przy okazji jak już jestem to zapytam - na digu masz serię takich czarno-białych szkiców - robiłeś takie bo to był jakiś etap ćwiczeń czy po prostu tak jakoś wyszło ? :)

Napisano

Pracki świetne ,szczególnie ten widoczek.Ciekaw jestem w jaki sposób ten tablet spadł na glebę :D heh..trochę to po kieszenie uderzy.Nie da się jakoś naprawić tego ?

Pozdrawiam

Napisano

A niech cię szla... eeee, cudowne te pracki, wcale nie zazdroszczę, po prostu się zachwycam ach ^^. Mega te bw

pozdrawiam

Napisano

Genialne prace. Te inną techniką też. Jestem ciekaw, czy masz gdzieś, może na necie, może na kompie, swoje stare prace, które można by pooglądać i które dodałyby otuchy takim jak ja? Podejrzewam, że wszystkie starocie wywalasz, ale i tak pytam.

Napisano
  • Autor

SBT77: uzywałem głównie zwykłych dual brushy i niektorych od cpt.obvious'a. tekstur jako takich nie kładłem. te szkice na digu to po prostu dla zabawy.

JakóbM: moze jest gdzies jakis serwis. narazie kupilem intuosa4 i walcze z przyzwyczajeniami z 3 :/ troche to upierdliwe ale co zrobic ... i do tego ten nowy irytujacy surface.

Cpt.Obvious: kiedys na jakis targach bawilem sie wersja 21" i sie zajaralem; potem kupilem sobie 12" i bylo woooooow! ekstra! popracowalem na nim kilka miesiecy, az ktoregos dnia dla proby wrocilem do zwyklego intuosa i bylo WOOOOW! wiec sprzedalem citiqa. No ale podejrzewam, ze na duzym to troche inna bajka. Kiedys napewno sobie takiego sprawie ... jak zasluze :D

Morbid Karbid: do wiedzmina nie.

Silvanus: jak chesz to możesz zlookac moj sketchbook na ca i digarta.

http://conceptart.org/forums/showthread.php?t=48572

http://maniaks.digart.pl/

dzisiejsze na starym szkicu

swampguardian.jpg

Napisano

Przepiekne pelzajace gowno! Troche skali nie czuc, jak po 2 minutach lustracji zobaczylem tego biadaka zapieprzajacego po galezi, to sie niezle zdziwilem :) Klasa swiatowa w kazdym razie, styl wykonania ma kosmiczny, poprzednie prace tez miotą.

Edit: Dzieki za uwage chlopaki :O teraz bede juz tylko edytowal posty, albo usuwal jakis stary przed napisaniem nowego! Milo mi ze moj pierwszy 666 post przeznaczylem na taka swietna prace :)

Edytowane przez Urbanboogie

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Widzę, że przeplatasz style coraz bardziej. A gościa też zauważyłem po poscie (BTW 666 poscie) Urbanboogiego.

Napisano

Te dwa ostatnie bardzo kunsztowne, ale skala i przestrzeń coś się gubi, w pierwszym to albo drzewka i listki w tle za duże, albo ludzik za mały, w drugim rzeka[strumyk? no właśnie] chyba za wąski, i ciężko określić skale w ogóle.

Mimo wszystko szacun ogromny, uwielbiam twoje obrazki.

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze :)

thirdeye: problem w tym, ze ja sam sie gubie w tym co wiem, czesto zapominam o fundamentalnych zasadach, mieszam sie i bladze w co drugiej pracy. Przy takim braku usystematyzowania bedzie ciezko o tutek. Ale nie mowie "nigdy".

rondo: yup, cos w tym jest.

Dorzucam dwie prace z PoxNory i okladke do gry rpg.

animusmaniak.jpg

ravengermaniak.jpg

coversoimaniak.jpg

Napisano

świetnie, lekko, dynamicznie, chybaś najlepszy tu ;) (moim zdaniem)

ps

nie chybaś, tylko na pewno

Napisano

świetne...ten ostatni zwłaszcza..widać luz a jednocześnie detalu nie brakuje...zawsze to była dla mnie zagadka jak pogodzić te dwie sprawy :]

Napisano

świetne - okładka to coś z grą o tron czy tylko inspiracja Martinem ? :D (kraken?)

Napisano

ta okładeczka to miodzio jest tylko ten kolo na 1 planie z mieczem w powietrzu coś nie czuje tej jego ręki coś mi w niej nie gra ale to może kwestjia tego że głowa czerwono brodego zasłania

czerwono brody jest narysowany przepieknie

dużo się zmienia w twoich artach paleta ,sposób malowania ale cały czas prace są kosmicznie lekkie co wyróżnia cię z reszty masterów !

Fajowsko że się przypominasz na forum :)

Czekam na więcej :)

pozdron

Napisano

Jezusmaria ; OOO

no cudowne wszystko, od koloru, przestrzeni, wyczucia bryły, design postaci, no miazga!

Napisano

Ech ten ostatni miazga. Ale Grzessko ma racje coś z tym ramieniem jest nie tak. Podziwiam za płynną zmianę styłów.

Napisano

Mistzostwo, ostatni nawet jakby tak troche pachnal farba olejna z podpisem " z galerii wspolczesnych mistrzow". Gratuluje sukcesu, mam nadzieje, ze znajdziesz jeszcze jakas metode na to by karac nawet bardziej, anizeli teraz.

( o ile to mozliwe haha ) Top Gun Maniak! Top GUN!

Napisano

Świetne prace . Widać , że czasami wjeżdzasz w Capitańskie ziarno ale to chyba dobrze :) Dobra robota .

Napisano

Od razu leciałeś kolorem? Jeśli tak to masz może jakies wskazówki co do wyboru najbardziej odpowiednich? Śliczne obrazy.

Napisano

Frank600 no zwróć uwagę że w pierwszym i drugim np są wszystkie faktury normalnie z łapy malowane, zaobserwowane, synteza, znaleziony sposób: liście, futro, ile osób coś takiego teraz robi?

malarsko, ze wyrobionym stylem, gestem, tego mi strasznie brakuje w większości dzisiejszych, plastikowych okładkowych obrazkach

Napisano

rondo, trafnie to ująłeś!

Napisano
Frank600 no zwróć uwagę że w pierwszym i drugim np są wszystkie faktury normalnie z łapy malowane, zaobserwowane, synteza, znaleziony sposób: liście, futro, ile osób coś takiego teraz robi?

malarsko, ze wyrobionym stylem, gestem, tego mi strasznie brakuje w większości dzisiejszych, plastikowych okładkowych obrazkach

Wiem o czym mówisz rondo .

Ja broń Boże żle nie mówię o ManiakSie bo cenie go tak bardzo , że z chętnie czyścił bym mu codziennie tablet w jego atelier i podawał gripPena na każde zawołanie , z ukłonem przy okazji :)

Mówię o trzecim obrazku , tej bitwie , tam się wkradł taki Capitański ziarnisty styl ale to dobrze , wygląda to wykwintnie .

Dwa wcześniejsze to mega talent ManiakSa + zapewne Painter , którego używa częściej niż Szopa , czy tak Panie ManiakS ? :)

Zapewne stąd ten niesamowity malarski klimat .

Napisano

Przekozackie te ilustracje, wykonane ze świetnym wyczuciem. Bardzo lubię twoje malarskie podejście do tematu.

Frank600 > Nie wiem czy ManiakS używa częściej Paintera niż Photoshopa, moim zdaniem jeśli ktoś wie jak malować, to soft jest mało istotny. A ManiakS wygląda na takiego co wie:)