Cpt.Obvious Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 (edytowane) krasnal i jaskier sa [..]. fajne twarze glownie, krasnalowy kostium taki se, ale bard daje rade. paniusia i wiedzmin maja za to dosc dziwny wyraz twarzy. Jakby byli swiadkiem jakiegos faila'a i nie wiedza do konca czy sie smiac czy zachowac powage. Reszta czadzik, uwielbiam ten styl renderowania u twoich postaci. Edytowane 15 Maj 2010 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 6 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2010 dzięki za komenty; Nezumi: z postaciami różnie - tu akurat pracowałem najpierw nad czarnobiałymi sylwetkami (załączam przykład); przy enviro rzucam od razu kolor. artozi: thx! postaram się zwrócić na to uwagę. serio: ja robiłem tylko końcowe arty postaci; same koncepcje postaci i strojów to już CDP. Cpt.Obvious: jak poznasz fabułę dwójki to zrozumiesz dlaczego wyglądają jak niedorobieni ;) a serio to niestety miałem trochę problemów z pozami i twarzami, co widać na załączonych obrazkach :/ poniżej dzisiejszy widoczek. niestety zjebał mi humor, bo podczas pracy mój wysłużony (konkursowy) wacom zaliczył glebę i już nie wstał :/ a miały być jeszcze smoki czy coś ... gdzie ja teraz dostanę jakiegoś Intuosa3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 ten widoczek Matko Boska ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 Łoł. Ten widoczek to z teksturami czy ręcznie tak udało się zrobić ? Tak czy owak wypas. Jeszcze przy okazji jak już jestem to zapytam - na digu masz serię takich czarno-białych szkiców - robiłeś takie bo to był jakiś etap ćwiczeń czy po prostu tak jakoś wyszło ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 syte rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 jakis czas temu ogladalem te koncepty postaci na gamespocie chyba i sie zastanawialem co to za rzeznik maluje dla cdpr, a tu prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 wrazeniowo norma, super, wrzucaj cos jeszcze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 Pracki świetne ,szczególnie ten widoczek.Ciekaw jestem w jaki sposób ten tablet spadł na glebę :D heh..trochę to po kieszenie uderzy.Nie da się jakoś naprawić tego ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 maniak ty sie w cintika zaopatrz to ci skill podskoczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 enviro powala. przestrzeń, i to pomysłowe jajko.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 6 Kwiecień 2010 Share Napisano 6 Kwiecień 2010 A niech cię szla... eeee, cudowne te pracki, wcale nie zazdroszczę, po prostu się zachwycam ach ^^. Mega te bw pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 no kurczę, niezłe. Potwory też robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Przepięknie. Te Twoje poszukiwania owocują... i to jak. Dzięki za update teczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Genialne prace. Te inną techniką też. Jestem ciekaw, czy masz gdzieś, może na necie, może na kompie, swoje stare prace, które można by pooglądać i które dodałyby otuchy takim jak ja? Podejrzewam, że wszystkie starocie wywalasz, ale i tak pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 SBT77: uzywałem głównie zwykłych dual brushy i niektorych od cpt.obvious'a. tekstur jako takich nie kładłem. te szkice na digu to po prostu dla zabawy. JakóbM: moze jest gdzies jakis serwis. narazie kupilem intuosa4 i walcze z przyzwyczajeniami z 3 :/ troche to upierdliwe ale co zrobic ... i do tego ten nowy irytujacy surface. Cpt.Obvious: kiedys na jakis targach bawilem sie wersja 21" i sie zajaralem; potem kupilem sobie 12" i bylo woooooow! ekstra! popracowalem na nim kilka miesiecy, az ktoregos dnia dla proby wrocilem do zwyklego intuosa i bylo WOOOOW! wiec sprzedalem citiqa. No ale podejrzewam, ze na duzym to troche inna bajka. Kiedys napewno sobie takiego sprawie ... jak zasluze :D Morbid Karbid: do wiedzmina nie. Silvanus: jak chesz to możesz zlookac moj sketchbook na ca i digarta. http://conceptart.org/forums/showthread.php?t=48572 http://maniaks.digart.pl/ dzisiejsze na starym szkicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 (edytowane) Przepiekne pelzajace gowno! Troche skali nie czuc, jak po 2 minutach lustracji zobaczylem tego biadaka zapieprzajacego po galezi, to sie niezle zdziwilem :) Klasa swiatowa w kazdym razie, styl wykonania ma kosmiczny, poprzednie prace tez miotą. Edit: Dzieki za uwage chlopaki :O teraz bede juz tylko edytowal posty, albo usuwal jakis stary przed napisaniem nowego! Milo mi ze moj pierwszy 666 post przeznaczylem na taka swietna prace :) Edytowane 7 Kwiecień 2010 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Dzięki za odpowiedź. Widzę, że przeplatasz style coraz bardziej. A gościa też zauważyłem po poscie (BTW 666 poscie) Urbanboogiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 O a ja pominąłem swoje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 dzisiaj taki prosty widoczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 8 Kwiecień 2010 Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Prosty... chlip ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Kwiecień 2010 Share Napisano 8 Kwiecień 2010 dzisiaj taki prosty widoczek w prost genialnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 to na szczycie przypomina mi deske surfingową XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Mniam...pokusisz sie kiedys o jakiegos tutka albo process chociaz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondo Napisano 17 Kwiecień 2010 Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Te dwa ostatnie bardzo kunsztowne, ale skala i przestrzeń coś się gubi, w pierwszym to albo drzewka i listki w tle za duże, albo ludzik za mały, w drugim rzeka[strumyk? no właśnie] chyba za wąski, i ciężko określić skale w ogóle. Mimo wszystko szacun ogromny, uwielbiam twoje obrazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 14 Maj 2010 Autor Share Napisano 14 Maj 2010 dzieki za komentarze :) thirdeye: problem w tym, ze ja sam sie gubie w tym co wiem, czesto zapominam o fundamentalnych zasadach, mieszam sie i bladze w co drugiej pracy. Przy takim braku usystematyzowania bedzie ciezko o tutek. Ale nie mowie "nigdy". rondo: yup, cos w tym jest. Dorzucam dwie prace z PoxNory i okladke do gry rpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 świetnie, lekko, dynamicznie, chybaś najlepszy tu ;) (moim zdaniem) ps nie chybaś, tylko na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Baja, superanckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Uhhh! Ja pierdziele. Nie mam slow. Jak cos kiedys wymysle to wyedytuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 świetne...ten ostatni zwłaszcza..widać luz a jednocześnie detalu nie brakuje...zawsze to była dla mnie zagadka jak pogodzić te dwie sprawy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teli Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 świetne - okładka to coś z grą o tron czy tylko inspiracja Martinem ? :D (kraken?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 ostatni niszczy 0_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 ta okładeczka to miodzio jest tylko ten kolo na 1 planie z mieczem w powietrzu coś nie czuje tej jego ręki coś mi w niej nie gra ale to może kwestjia tego że głowa czerwono brodego zasłania czerwono brody jest narysowany przepieknie dużo się zmienia w twoich artach paleta ,sposób malowania ale cały czas prace są kosmicznie lekkie co wyróżnia cię z reszty masterów ! Fajowsko że się przypominasz na forum :) Czekam na więcej :) pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondo Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Jezusmaria ; OOO no cudowne wszystko, od koloru, przestrzeni, wyczucia bryły, design postaci, no miazga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Ojej...Uber Epic O_O Może napisze coś więcej jak się pozbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 pojechal z miesem... brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Ech ten ostatni miazga. Ale Grzessko ma racje coś z tym ramieniem jest nie tak. Podziwiam za płynną zmianę styłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 ... az mnie zatkalo stary... ... bitwa przecudowna... ... taki malutki sie czuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Bitwa fantastyczna, gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Mistzostwo, ostatni nawet jakby tak troche pachnal farba olejna z podpisem " z galerii wspolczesnych mistrzow". Gratuluje sukcesu, mam nadzieje, ze znajdziesz jeszcze jakas metode na to by karac nawet bardziej, anizeli teraz. ( o ile to mozliwe haha ) Top Gun Maniak! Top GUN! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Oł, zabolał mnie aż tablet. Klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 doskonale, ta bitwa jest swietna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Świetne prace . Widać , że czasami wjeżdzasz w Capitańskie ziarno ale to chyba dobrze :) Dobra robota . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 i'm in love with you :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Od razu leciałeś kolorem? Jeśli tak to masz może jakies wskazówki co do wyboru najbardziej odpowiednich? Śliczne obrazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 no kurdę... pokazałeś kła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rondo Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Frank600 no zwróć uwagę że w pierwszym i drugim np są wszystkie faktury normalnie z łapy malowane, zaobserwowane, synteza, znaleziony sposób: liście, futro, ile osób coś takiego teraz robi? malarsko, ze wyrobionym stylem, gestem, tego mi strasznie brakuje w większości dzisiejszych, plastikowych okładkowych obrazkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 plus 10 punktów dla Bartka znaczy dla Rondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 rondo, trafnie to ująłeś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Frank600 no zwróć uwagę że w pierwszym i drugim np są wszystkie faktury normalnie z łapy malowane, zaobserwowane, synteza, znaleziony sposób: liście, futro, ile osób coś takiego teraz robi? malarsko, ze wyrobionym stylem, gestem, tego mi strasznie brakuje w większości dzisiejszych, plastikowych okładkowych obrazkach Wiem o czym mówisz rondo . Ja broń Boże żle nie mówię o ManiakSie bo cenie go tak bardzo , że z chętnie czyścił bym mu codziennie tablet w jego atelier i podawał gripPena na każde zawołanie , z ukłonem przy okazji :) Mówię o trzecim obrazku , tej bitwie , tam się wkradł taki Capitański ziarnisty styl ale to dobrze , wygląda to wykwintnie . Dwa wcześniejsze to mega talent ManiakSa + zapewne Painter , którego używa częściej niż Szopa , czy tak Panie ManiakS ? :) Zapewne stąd ten niesamowity malarski klimat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Czarnystefan Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Przekozackie te ilustracje, wykonane ze świetnym wyczuciem. Bardzo lubię twoje malarskie podejście do tematu. Frank600 > Nie wiem czy ManiakS używa częściej Paintera niż Photoshopa, moim zdaniem jeśli ktoś wie jak malować, to soft jest mało istotny. A ManiakS wygląda na takiego co wie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi