Johny Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Bardzo ladne. Ja na koniec wrzucilbym hipohopowca/czlowieka ulicy siedzacego pod ta kolumna i troche ludzi w okolo :) byloby klimatycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 przez takich ludzi jak Ty wpada się w alkocholizm;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Ludzie wariat, no WARIAT wam mówię :) Będzie front page coś mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Bardzo ladne. Ja na koniec wrzucilbym hipohopowca/czlowieka ulicy siedzacego pod ta kolumna i troche ludzi w okolo :) byloby klimatycznie :) znając gust muzyczny mkk3a to żadnego hiphopowca tu nie będzie :D i bardzo dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 znając gust muzyczny mkk3a to żadnego hiphopowca tu nie będzie :D i bardzo dobrze :P ...a szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 mk ty chlopie weisz ze to dopiero poczatek ? :D narazie malo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 no zdecydowanie mało, ale to co juz jest super i rokuje :) obys sie nie poddal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 na razie mało;) ale wygląda to super;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 dziekuje :) jest git...trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 mkk3a bardzo pyszny detal, tak jak tygryski lubia najbardziej. Rzadko tutaj do was zagladam, ale jak widze takie rzeczy to chyba czesciej bede przegladal ten dzial. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Tak odwaliłes kawał dobrej roboty czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 wygląda miodzio :) szkoda ze tekstury wszystko zepsują :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 o lol, takiej wazeliny w moim wątku, to chyba nigdy nie widzialem :) ale to dobrze, bo to bardzo motywuje i wiem ze moge liczyc zawsze na wasze szczerze komenty i jak tylko cos schrzanie, to zaraz mi to wypomnicie :) co do tekstów ze to dopiero początek to chyba niektórych musze oswiecic - a mianowicie nie zamierzam robić całego ratusza, tylko to co bedzie widoczne w kadrze. kadr finalny bedzie podobny do tego co na ostatnim renderze. dla ludzi z wrocka (i znających rynek) napiszę, ze mniej wiecej widok spod mcdonaldsa. ^johny - juz mialem Ci odpisywać, ale Valery mnie uprzedził ;) jak coś, to tylko metalowcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 co do tekstów ze to dopiero początek to chyba niektórych musze oswiecic - a mianowicie nie zamierzam robić całego ratusza, tylko to co bedzie widoczne w kadrze. kadr finalny bedzie podobny do tego co na ostatnim renderze. dla ludzi z wrocka (i znających rynek) napiszę, ze mniej wiecej widok spod mcdonaldsa. szkoda..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 heh...to zrób model cały a potem daj do sciągniecia na forum;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 no dobra, lud chce całości to ją dostanie :) Dewiant ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Rób cały ratusz albo dostaniesz z plaskacza ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 no pięknie idzie. ale imo za wolno :> i rób cały, a nie tu taką prowizore chcesz nam odwalić ;) pozro stary ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 całego nie bedzie, zrobienie ratusza to nie jest cel mojego życia :) poza tym nie narzekajcie, bo poza tym co ostatnio pokazałem, to bedzie jeszcze jedna sciana szczytowej z lewej strony, cały wykusz nad ktorym pracuję (dzis kolejny up) oraz wieża z tyłu (ją juz widzieliscie, ale na ostatnim renderze jej nie ma, bo zapomnialem właczyc Renderable a nie chciało mi sie jeszcze raz renderować - poza tym musze dokladnie obadac w ktorym miejscu powinna być) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 poza tym musze dokladnie obadac w ktorym miejscu powinna być próbowałeś popytać się w urzędzie miejskim albo w samym ratuszu o plany? kolega z niemiec który modelował katedrę kolońską dostał w ten sposób detaliczne plany budowli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2007 hm, z tym że dokładnie, to moze nieco przesadzilem. przejde sie na rynek, policze kroki i w ten sposob wystarczy mi wiedziec, gdzie mniej wiecej bedzie wieża. a o plany nie pytałem nikogo - zresztą teraz to i tak juz w zasadzie niepotrzebne, bo praktycznie modeling jest na ukończeniu. dokończę wykusz, ustawię wiezę, zrobie dach i potem tylko jakies drobiazgi, które wpadną mi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Grzechem było by nie uwielbienie Twojej pracki Mkk3a. Jesteś świetny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 serwus :) bardzo fajnie i szczegółowo. Pewnie zbyt szczegółowo - ale zbobyte doswiadczenie - bezcenne :) pozdrawiam i życze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Podziwiam samozaparcie :D Jestem bardzo ciekaw pierwszych ogólnych renderków. We Wrocławiu byłem dwa razy i pamiętam, że ratusz mi się podobał (no i super dworzec macie, nie to co Poznański Główny- brrr ;) ) Powodzonka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 no ślicznie:D teraz tylko rozwal co nieco, dodaj fume fx, rudne tekstury i czołgi:D nie no teksturkami sie zadowole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 kolejny fragment wykuszu. cała scenka ma juz 88 tys. polygonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Świetnie to wygląda:D:D, ja bym tego nie teksturował :P, zostawiłbym goły model i ładnie go wyrenderował..... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 ETA co ty, no koniecznie teksturować, szkoda by było tak się namęczyć z modelingiem a potem nie ukończyć. mkk3a nie słuchaj go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Wiesz Aniu, ja mam takie zboczenie, że strasznie lubie takie modele z mocnym detalem bez textur :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 zboczeńców nie słuchajmy ;) można zrobić to i to, jeden render bez tekstur a drugi z teksturami. przy takim modelu i tak szkoda by było zaprzestać na jednym renderze, chociażby po to żeby pokazać z wszystkich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 ale jak textury sa dobre to zwiekszaja mnogosc detali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 ale wiele detalu modelu ginie pod tekstura:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 hehe, o wilku mowa - wlasnie w tej chwili siedze nad teksturkami. z grubsza zrobiłe hi-resową tex cegły na scianę główną (około 2100x1200px), teraz bede sie męczył z piaskowcem na gotyckie okno. poza tym chcę troche porobic texturek, bo to bedzie dla mnie chyba nieco wieksze wyzwanie, niz to ciągle bawienie sie w modelowanie detali. a i tak zrobie tez na samym koncu render z nieoteksturowanym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 To powodzenia w texturowaniu:P, swoją drogą przez ten wątek wieła mnie ochota i też jakis budynek pomodeluje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 kolejny apdejty będą juz z texturkami, modeling bede uzupełniał na bieżąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 te duże półokrągłe elementy które podtrzymują balkonik bym zchamferowała, będzie ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 dosyc ścisle trzymam sie referek, wiec nie bede za bardzo kombinował i dodawał jakies innych elementów, jak np. chamfer na tych elementach. tam poza tym dojdzie pare ozdób - we wklęsłych miejscach bedą takie wijące się ozdoby (podobne do tych wyżej koło okna), a na wypukłych jakies 3 małe rzeźby. a tak btw, to nie balkonik tylko wykusz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 bardzo ładny detal mam nadzieje ze tekstury tego nie zniszczą trzymaj taki poziom do końca to będzie bombowa praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 texturowanie caly czas jest w toku, ale jeszcze postanowilem poukladac wszystkie obiekty na miejscie i zrobic jeden zbiorczy render i tez pokombinowac z kadrem. mysle ze proporcje 1:1 bedą najlepsze, choc tutaj akurat bym liczył na zdanie osób umiejących lepiej dobierac kadry :) propozycje, aby zrobić panoramę, odpadają, bo wtedy by przybyło co najmniej tyle samo modeling, co jest juz teraz. oswietlenie na razie tylko prowizorycznie generalnie w modelingu brakuje jeszcze: -rynien -rzezb do nich (musze zaimportowac z innego pliku) -reszty dekoracji na wykuszu z lewej -okienka nad wejsciem -dachu :) -okolice murku miedzy wejsciem a budynkiem z prawej -sklepik na lewo od schodów Pregierz i latarnie są ukryte, na razie nie wiedzialem dokladnie gdzie je wstawić. całość ma około 96 000 polygonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 robi wrażenie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 fiu fiu. Potężna dawka pięknego modelingu. Lecisz dalej z kosem;) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 czyli na to co zostalo do zrobienia pojdzie kolejne 96000 poly x2 ;P Piekna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Cudnie :D naprawdę mi się można tym zachwycić... :) Jak zrobisz dobre tekstury to bedzie full wypas :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Chcesz abym dostał zawału serca? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Ładnie to wygląda nawet bez tekstur. Widziałem wcześniejszy Twój model wierzy ciśnień we Wrocławiu. Masz inne modele Wrocławia? hmm nie zastanawiałeś sie czasem aby użyć ich np do konkursu na spot reklamowym promujący Wrocław? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 wyglada imponujaco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 mniód Panie mniód! :) ile jeszcze do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz87 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Bardzo ładnie :) Ciekawi mnie tylko na jakim ty to sprzęcie robisz bo mój to by juz dawno padł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 zaden wypasiony komp, Athlon 64bit 3000+, 512 ddr RAM oraz Radeon X700 256MB ważne jest ukrywanie obiektów ktore mają duzo poly a nie są w danej chwili potrzebne, szczególnie gdy ma sie jednoczesnie włączonego photoshopa a w nim pare hiresów plików, bo własnie sobie rysuję teksturę. tak to juz jest z 512ram :/ w sumie juz dawno powinienem dokupic jeszcze z 1GB ale lenistwo wzięło góre :) EDIT już jakies teksturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 nie wiem czy to moje zboczenie ale mnie bardziej zachwycają białe rendry gdzie widać dobrze formę modelowanego obiektu, od kilku dni widzę świat w verteksach fajne teksturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi