vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Witam. Przedstawiam takie oto koncepcyjne autko o nazwie Himera. Designerem nadwozia i elementów ramy jest Tadeusz Ciepły (www.wheels.net.pl), modellingiem i renderingiem zajalem sie ja. Calosc powstala w jakies 3 tygodnie. Jesli ktos bylby zainteresowany nabyciem tego autka, prosze smialo pisac do tego Pana;) mile widziane komentarze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Sliczne, bardzo, bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 no kurde detal wypas.Może pokusisz sie o jakaś scenkę a nie szare studio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 na razie to w planach mam urlop, moze po powrocie jeszcze raz do tego siąde:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 nie znam sie na samochodach, ale wizualnie podoba mi sie to to cos;) malutkie ale- pasy troche niedopracowane i material foteli. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 masakra...świetnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Klasyczne i nowatorskie, świeże, piękne;) A ile taka przyjemność kosztuje?;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Przypomina troche Cobre. Ogólnie jest super ale mógł by mieć troszeczkę mniejszy prześwit miedzy kołami (przód i tył są ok) ale wiem że nie ty projektowałeś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 coz ja moge powiedziec :) projekt wypas!! ladny matowy lakierek i ogolne przedstawienie calosci. mozemy liczyc na siateczki i inne technikalia ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Bardzo ładne autko, wykonanie też świetne. Tylko chyba cos nie tak z teksturami na oponach. Nie powinien napis być w drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 suuuper :) swietny koncepcik :) moglbys pokazac clay i siateczki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixelangel Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Jak dla mnie całość jest super,jestem ciekaw w czym to było robione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 max+vray jak na moje oko.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 mnie też odrazu się z cobrą skojarzyło technicznie ładnie ale auto średnie no ale to nie Twoja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Bardzo ladne autko i fantastyczne rendery. No no widze ze nasz rodzimy design niezle sobie radzi:) Pozdrawiam, S3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Rewelacja, nic więcej nie mogę powiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Rispekt! Jedynie materiały we wnętrzu minimalnie odstają ale reszta to rewelka. Lakier mi się podoba- uchylisz rąbka tejemnicy? 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Dzieki za liczne komentarze. tadzio - pierwszy raz bawilem sie w modelowanie takich pasów takze efekt jaki jest taki jest, ale mimo to mysle ze calkiem niezle wyszly;) Touch - ceny nieznam. Napewno konkurencyjna;) takze zapraszam na http://www.wheels.net.pl Tam napewno Ci dokladnie odpowiedza. Freedom Fighter - bardzo dobre skojarzenia;) Robertus - dorzucam dwa renderki, co do siatek to piszcie ktore fragmenty modelu was interesuja, gdyz czesto po uzyciu meshsmooth konwertuje do poly i dalej modeluje, takze musialbym sie cofnac do wczesniejszych plikow, aby cos zaprezentowac konkretnego. g:j:r - napis jaknajbardziej w dobrej pozycji;) pixelangel, tadzio - dokladnie... max + vray;) Gavreel - lakier 'standardowy' (fresnel w odbiciach), klucz tkwi w tym nie jaki jest lakier a co on odbija, a tu z kolei uzylem jednego vray light + jeden zwykly 'spot' wylacznie zeby wzmocnic odbicia (bez diffuse) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Świetne, trzymasz poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 siateczke karoseri poprosze :) i mozna wiedziec co w karoseri bylo robione booleanem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Mnie rajcuje każda polska produkcja samochodowa, więc wypas. :) Bardzo miły rendering. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 i siateczki;) booleana nni uzywam wszystko cut'uje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 piękny model, ładne rendery, tylko materiał na pasach Ci nie wyszedł albo textura bo się nie znam na tym. Mistrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 i siateczki;) booleana nni uzywam wszystko cut'uje. to czemu konwertujesz do poly po nadaniu ms'a ? co modelujesz, poprawiasz bledy w "rogach" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Cudo ta himera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 najpierw lapie bryle glowna, dodaje meshsmooth. Jak juz uznam ze jest ok konkwertuje do poly i wtedy na gestszej siatce robie detale w postacie wyciec na swiatla, wloty, maske, bagaznik itd. i znow meshsmooth. Taka moja technika;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 najpierw lapie bryle glowna, dodaje meshsmooth. Jak juz uznam ze jest ok konkwertuje do poly i wtedy na gestszej siatce robie detale w postacie wyciec na swiatla, wloty, maske, bagaznik itd. i znow meshsmooth. Taka moja technika;) kurcze fajna technika :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Hmm... to jak bardzo uproszczona jest bryła przed pierwszym meshsmooth? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Świetny design! Gdybym był bogaty... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 jak spawy robiłes????????????????????????????????????? O_X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Świetna praca i bardzo miło z twojej strony że dzielisz się techniką wykonania. Też z checią przeczytam cos więcej o detalowaniu, i jak robisz ze ci się nie rypie te ładne krągłości przy cięciu siatki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Super pracka , chciałbym umieć takie cudeńka robić : D ... może za jakiś czas ... zostaje mi tylko życzyć powodzenia przy następnych projektach ... chętnie je zobaczę : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 super wyszło, modeling, rendering wszystko na wysokim poziomie technika ta jest bardzo dobra i wygodna, też jej używam zwłaszcza tam gdzie są owalne kształty, na gęstszej dobrze ułożonej siatce nie powstają bugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Już od bardzo dawna nie widziałem konceptu który by mi się podobał. Tutaj jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Naprawde śliczna linia i wygląd ze wszystkich stron. Gdyby nie rurki zabezpieczające to była by perfekcja ;). Model i rendering także fajne. Wnętrze troszke jakby odstaje, ale i tak jest dobrze. Gratuluje modeliku i renderów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Hej! wykonanie modelu i rendery wysmienite :) koncept juz troche gorzej jak ktos wspomnial przypomina cobre , cobre po przerobkach.Tak czy siek naleza sie gratulacje dla autora conceptu iw ykonawcy modelu pozdrawiam !:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 podziwialem przez dobre 5 minut:D rendery jak i model na wysokim poziomie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 pecet - wyjales mi to z ust!:) AGmakonts - piona za spostrzegawczosc;) spawy to dosc prosta sprawa, prevka powinna wyjasnic:) touch - dorzucam siatke przed pierwszym meshsmoothem. dzieki za liczne komentarze:) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 hehe dobry patent na spawy:) prosty i skuteczny:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 git:D masz rapa za tego scr ze spawami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 no świetne po prostu:) im lovin it:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grudzien Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 bardzo przepiekne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Rewelacja, nie mam pytań! Ten wózek jest po prostu piękny! Gratulacje najgorętsze panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Wykonanie fury jest po prostu profesjonalne a sam design też przypadł mi do gustu.Bardzo fajnie że dzielisz się swoimi trikami i pokazujesz technikę bo jest się od kogo uczyć.Projektant samochodu wiedział do kogo się zwrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 świetnie, poprostu bosko az nie mogę się napatrzeć na to autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 No juz zamowilem jeden egzemplarz, rzeczywiscie cena nie mala ale warto i polecam. Swietny koncepcik.. jak sie bedzie prowadzic to juz sprawdze w realu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 2 sztuki poproszę;) Render bardzo przyjemny... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Bardzo ładne renderki:) ciekawi mnie jak ustawiłeś aa ze tak ładnie wygląda. 5 stars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Super sprawa :) Gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 ŁOoooooooooooo cie:D Zajefajny modelik i renderek:D Kurcze chętnie bym wpełzał do takiego autka XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi