Napisano 25 Styczeń 201114 l Do głowy przychodzi mi tylko jedno zdanie (po tych trzech ostatnich ilustracjach): "My name is Guybrush Threepwood and I'm a mighty pirate." (a poźniej wchodzi takie karaibskie reggae...)
Napisano 25 Styczeń 201114 l Niektóre z postaci kojarzą mi się z grafikami do Urban Rivals, też utrzymywały taki komiksowy klimacik. Super lineart z kolorkiem na poziomie, współpraca zasługująca na najwyższą atencję. Przy okazji zapytam, jak przy temacie gierek jesteśmy. Pamiętam taki wątek z mapką do gry, pamiętam, że też przypominała takie fleszowo illistratorowe grafiki. Całość mapki robiła wrażenie, a przy zoomie można było doszukać się i odkryć wiele smaczków i detali. To nie Waść byłeś autorem? Szukałem tego kiedyś, potem zaniechałem. Edit: zajrzałem kilka stronek wstecz ;)
Napisano 25 Styczeń 201114 l Autor Dzięki, miło że się podoba ;] blinq, dokturpotfor: Monkey Island było jedną z głownych inspiracji więc w sumie fajnie że się kojaży. Ogólnie miało być słonecznie i słodko cartoonowo ;P Wish69: Urban Rivals nie widziałem ale poszukam skoro twierdzisz że fajny klimat. A co do współpracy to też tak myśle, bo ja bym tak fajnie wystylizowanych lineartów nie sieknął ;P WWWoj: No to dajesz! http://apps.facebook.com/piratessaga/?ref=ts nic prócz czasu to nie kosztuje ;] Morbid Karbid: thx, z tymi ilustracjami troche mi nie gra, nie wiem do końca co. Może troche sztywno miejscami i kompo nie iskrzy zbyt mocno ale w zasadzie to uczyłem się na nich wektorów wiec choćby z tego faktu jestem zadowolony że wyszło w miare ;]
Napisano 26 Styczeń 201114 l Juz wiadomo dlaczego wszystkie postacie miały taką samą pozę.. Techno wiking! xD
Napisano 26 Styczeń 201114 l Autor Techno wiking im palcem zagroził ze maja grzecznie stać tak samo jak że on stoi ;] Mieli jeszcze tańczyć synchronicznie ale nie było czasu zanimować ;P
Napisano 28 Styczeń 201114 l Co tu dużo pisać, kawał dobrej roboty odwaliłeś, wszystkie prace prezentują się bardzo klimatycznie, już sama kolorystyka nadaje tego fajnego tropikalnego smaczku, nic tylko ładować rum i płynąć:]
Napisano 6 Luty 201411 l Autor Siema. Wyszedłem z piwnicy i postanowiłem wrzucić trochę stuffu z gry przeglądarkowej New Rock City nad którą pracowałem przez ostatnie dwa lata z team'em Picadilla. Tematem gry jest budowanie miasteczka w luźno rozumianej epoce kamienia łupanego. Jak kogoś to jara to może sobie pograć na Facebooku, dokładnie o tu: https://apps.facebook.com/newrockcity/ Przy tym projekcie byłem odpowiedzialny za opracowanie stylu i trzymanie się go w miarę w zespole, podczas produkcji, jak i oczywiście napieprzanie hurtem graficzek. Inne grafy które również możecie zobaczyć w grze robili: Konrad 'Koko' Okoński http://kokonski.com - Animacje, Assety, Ikony, Postacie Katarzyna 'Dranka' Stasiowska [email protected] - Postacie, Assety, Ikony, Animacje Przemysław Matyjaszek [email protected] - GUI, Bannery, Webdesign Tu wrzucam próbkę rzeczy które sam narysowałem. W grze jest tego z 2x więcej, a ja sam mam jeszcze tego do groma wiec jeśli ktoś będzie chciał, dodam jeszcze trochę... Na początek jeden z pierwszych konceptów zmontowanych w shopie I screen z ostatecznej wersji na jednym z wyższych leveli w grze Trochę budynków ...roślinki ...zwierzaki ...questgiverzy ...ikony ...obrazki do wallpostów ... i na koniec jakieś próbki animacji Pozdro Mariusz Edytowane 7 Luty 201411 l przez masz)rum
Napisano 6 Luty 201411 l w końcu coś mogłeś pokazać... masa roboty, fajnie zaprojektowane, gratuluję... najmniej mi tylko ludzie podchodzą z tego wszystkiego, pozdro
Napisano 7 Luty 201411 l Autor Dzięki chłopaki, przy okazji odświeżyłem stare posty i podpiąłem na nowo to co udało mi się z dysku wygrzebać, bo wszystkie linki zgubiły się gdzieś w czeluściach internetu ;P Rotcore: Masz racje, z postaciami najwięcej się napociłem i mogło by być lepiej. Kobiety jak próbowałem w tym stylu rysować to wyglądały jak karlice, na szczęście przyszła Kasia i zrobiła fajne panienki ;]
Napisano 8 Luty 201411 l Bardzo fajne te growe rysunki. Najbardziej mi się podoba ten "jeden z pierwszych konceptów zmontowanych w shopie". Urocze, bajkowe, z klimatem, szczegółowe, ale przejrzyste. Zmontowane w shopie, ale ogólnie to wektor z Illustratora?
Napisano 8 Luty 201411 l Autor Mallow: Nie, wszystko powstawało w Photoshopie od samego początku. Zaczynając od szkicu proporcji, dalej lineart, wypełnienie podstawowymi "uśrednionymi" kolorami, dodanie dwóch tonów (światła i cienia) + lekkie złamanie burnem i dodgem (z bardzo małymi wartościami, w okolicach 3-5).
Napisano 8 Luty 201411 l serio? cholera, myślałem, że jesteś mistrzem ilustratora, a to wszystko szopie jechane... co nie zmienia oczywiście faktu, że wszystko pro ;)
Napisano 8 Luty 201411 l Ikonki i roślinki przecuuudne *_____* Świetnie to wsyzło i jeszcz w shopie only, wow :)!
Napisano 8 Luty 201411 l Autor Rotcore: Troche czystego Illustratora specjalnie dla Ciebie. To do poprzedniej gry jaką robiłem ale zapomniałem o niej :P
Napisano 9 Luty 201411 l Super to wygląda :D Najlepszy domek z dachem w kształcie steku ;D Sporo dobrego ;)
Napisano 9 Luty 201411 l Jakos jedno slowo mi sie nasuwa jak ogladam twoje grafy - SLICZNE. Bardzo fajny klimat, wygladaja rewelacyjnie razem i z osobna. Czysta przyjemnosc ogladac takie dopieszczone dzielka. Dzieki za up.
Napisano 11 Luty 201411 l wyglada bardzo dobrze, ilosc pracy powalajaca. Zawsze myslalem ze takie rzeczy robią w korei polnocnej wiezniowie polityczni :)
Napisano 13 Luty 201411 l Elegancka robota, może nawet o jedną łyżkę cukru za dużo :). Nie mniej chciałbym tak umieć w PSie, mucha nie siada. Pozdr.
Napisano 1 Sierpień 20168 l Autor Siema chłopaki i dziewczyny! Po długiej przerwie czas na kolejną wrzutkę stuffu! Na początek kilka szkicy postaci do sesji Neuroshimy jakie czasem prowadzę z ziomkami ;]