dokturpotfor Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Do głowy przychodzi mi tylko jedno zdanie (po tych trzech ostatnich ilustracjach): "My name is Guybrush Threepwood and I'm a mighty pirate." (a poźniej wchodzi takie karaibskie reggae...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Niektóre z postaci kojarzą mi się z grafikami do Urban Rivals, też utrzymywały taki komiksowy klimacik. Super lineart z kolorkiem na poziomie, współpraca zasługująca na najwyższą atencję. Przy okazji zapytam, jak przy temacie gierek jesteśmy. Pamiętam taki wątek z mapką do gry, pamiętam, że też przypominała takie fleszowo illistratorowe grafiki. Całość mapki robiła wrażenie, a przy zoomie można było doszukać się i odkryć wiele smaczków i detali. To nie Waść byłeś autorem? Szukałem tego kiedyś, potem zaniechałem. Edit: zajrzałem kilka stronek wstecz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 bardzo ladnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 extra projekty az ma sie ochote zagrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 No z jajem ten projekt ;) świetny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 budyneczki i mapki super. ilustracje jak na wektory też milutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2011 Dzięki, miło że się podoba ;] blinq, dokturpotfor: Monkey Island było jedną z głownych inspiracji więc w sumie fajnie że się kojaży. Ogólnie miało być słonecznie i słodko cartoonowo ;P Wish69: Urban Rivals nie widziałem ale poszukam skoro twierdzisz że fajny klimat. A co do współpracy to też tak myśle, bo ja bym tak fajnie wystylizowanych lineartów nie sieknął ;P WWWoj: No to dajesz! http://apps.facebook.com/piratessaga/?ref=ts nic prócz czasu to nie kosztuje ;] Morbid Karbid: thx, z tymi ilustracjami troche mi nie gra, nie wiem do końca co. Może troche sztywno miejscami i kompo nie iskrzy zbyt mocno ale w zasadzie to uczyłem się na nich wektorów wiec choćby z tego faktu jestem zadowolony że wyszło w miare ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayTracer Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Juz wiadomo dlaczego wszystkie postacie miały taką samą pozę.. Techno wiking! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubas Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Piękna sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2011 Techno wiking im palcem zagroził ze maja grzecznie stać tak samo jak że on stoi ;] Mieli jeszcze tańczyć synchronicznie ale nie było czasu zanimować ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaś0101 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Co tu dużo pisać, kawał dobrej roboty odwaliłeś, wszystkie prace prezentują się bardzo klimatycznie, już sama kolorystyka nadaje tego fajnego tropikalnego smaczku, nic tylko ładować rum i płynąć:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 gram ! jest git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 6 Luty 2014 Autor Share Napisano 6 Luty 2014 (edytowane) Siema. Wyszedłem z piwnicy i postanowiłem wrzucić trochę stuffu z gry przeglądarkowej New Rock City nad którą pracowałem przez ostatnie dwa lata z team'em Picadilla. Tematem gry jest budowanie miasteczka w luźno rozumianej epoce kamienia łupanego. Jak kogoś to jara to może sobie pograć na Facebooku, dokładnie o tu: https://apps.facebook.com/newrockcity/ Przy tym projekcie byłem odpowiedzialny za opracowanie stylu i trzymanie się go w miarę w zespole, podczas produkcji, jak i oczywiście napieprzanie hurtem graficzek. Inne grafy które również możecie zobaczyć w grze robili: Konrad 'Koko' Okoński http://kokonski.com - Animacje, Assety, Ikony, Postacie Katarzyna 'Dranka' Stasiowska [email protected] - Postacie, Assety, Ikony, Animacje Przemysław Matyjaszek [email protected] - GUI, Bannery, Webdesign Tu wrzucam próbkę rzeczy które sam narysowałem. W grze jest tego z 2x więcej, a ja sam mam jeszcze tego do groma wiec jeśli ktoś będzie chciał, dodam jeszcze trochę... Na początek jeden z pierwszych konceptów zmontowanych w shopie I screen z ostatecznej wersji na jednym z wyższych leveli w grze Trochę budynków ...roślinki ...zwierzaki ...questgiverzy ...ikony ...obrazki do wallpostów ... i na koniec jakieś próbki animacji Pozdro Mariusz Edytowane 7 Luty 2014 przez masz)rum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 rewelacja. duzo fajnych rzeczy, bardzo pomysłowe i bardzo spójne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 w końcu coś mogłeś pokazać... masa roboty, fajnie zaprojektowane, gratuluję... najmniej mi tylko ludzie podchodzą z tego wszystkiego, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 7 Luty 2014 Autor Share Napisano 7 Luty 2014 Dzięki chłopaki, przy okazji odświeżyłem stare posty i podpiąłem na nowo to co udało mi się z dysku wygrzebać, bo wszystkie linki zgubiły się gdzieś w czeluściach internetu ;P Rotcore: Masz racje, z postaciami najwięcej się napociłem i mogło by być lepiej. Kobiety jak próbowałem w tym stylu rysować to wyglądały jak karlice, na szczęście przyszła Kasia i zrobiła fajne panienki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Ogrom pracy... Super masz te rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Bardzo fajne te growe rysunki. Najbardziej mi się podoba ten "jeden z pierwszych konceptów zmontowanych w shopie". Urocze, bajkowe, z klimatem, szczegółowe, ale przejrzyste. Zmontowane w shopie, ale ogólnie to wektor z Illustratora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 8 Luty 2014 Autor Share Napisano 8 Luty 2014 Mallow: Nie, wszystko powstawało w Photoshopie od samego początku. Zaczynając od szkicu proporcji, dalej lineart, wypełnienie podstawowymi "uśrednionymi" kolorami, dodanie dwóch tonów (światła i cienia) + lekkie złamanie burnem i dodgem (z bardzo małymi wartościami, w okolicach 3-5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 serio? cholera, myślałem, że jesteś mistrzem ilustratora, a to wszystko szopie jechane... co nie zmienia oczywiście faktu, że wszystko pro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Ikonki i roślinki przecuuudne *_____* Świetnie to wsyzło i jeszcz w shopie only, wow :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 8 Luty 2014 Autor Share Napisano 8 Luty 2014 Rotcore: Troche czystego Illustratora specjalnie dla Ciebie. To do poprzedniej gry jaką robiłem ale zapomniałem o niej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Super to wygląda :D Najlepszy domek z dachem w kształcie steku ;D Sporo dobrego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Strasznie fajne to to! Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Jakos jedno slowo mi sie nasuwa jak ogladam twoje grafy - SLICZNE. Bardzo fajny klimat, wygladaja rewelacyjnie razem i z osobna. Czysta przyjemnosc ogladac takie dopieszczone dzielka. Dzieki za up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 o moj boshe, jakie to piekne, kolorowe *__* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 wyglada bardzo dobrze, ilosc pracy powalajaca. Zawsze myslalem ze takie rzeczy robią w korei polnocnej wiezniowie polityczni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 13 Luty 2014 Share Napisano 13 Luty 2014 Elegancka robota, może nawet o jedną łyżkę cukru za dużo :). Nie mniej chciałbym tak umieć w PSie, mucha nie siada. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 1 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2016 Siema chłopaki i dziewczyny! Po długiej przerwie czas na kolejną wrzutkę stuffu! Na początek kilka szkicy postaci do sesji Neuroshimy jakie czasem prowadzę z ziomkami ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi