Napisano 3 Wrzesień 200816 l Autor Dobra, kurde :). Dawno mnie tu nie było. Tzn. byłem ale teczki nie updatowałem. Może troche prac wrzuce ( wszystkie komercyjne - stety lub niestety ). Na początek pan paul farma. Rysunki dla Orkafilm do filmu korporacyjnego... Tutaj jeszcze raz zaakceptowana koszulka dla playa ( lekko zmieniona ) co jeszcze.. dla serwisu poszkole.pl stworzylem postac hmm...mariana(?) Cos tam jeszcze porobilem ale nie moge pokazać..... aaaa... jeszcze jedno. http://www.zajacmroku.pl kilka wybranych na podstawie moich szkiców obrysował i zanimował tomek miazga jeszcze kilka rzeczy natrzaskałem...ale o nich pozniej.
Napisano 3 Wrzesień 200816 l heh żeby wszystkie komerchy taki poziom trzymały, włączyłem zajączka i już się bałem że kolejny chłam w stylu 4fun ale się mile zaskoczyłem, świetne to jest i teks też rozbraja. Postać "hmm...mariana(?)" też fajna, przede wszystkim świetną mimike robisz, patrze na facjate i odrazu wiem jaki nastrój panuje. Pozdrawiam.
Napisano 4 Wrzesień 200816 l no prosze prosze:) bardzo fajne te pracki:) hehe postać Mariana jest spoko:) leciałeś na żywca, czy wszystko miałeś wcześniej oparte na przygotowanych szkicach?? pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200816 l Wysokiej jakości cartoons. Klienci nie narzekają na oczy i duże głowy? Wiem, że czasami robią z tego problem. Stylistyke niebiesko-białą sam sobie narzuciłeś czy z góry zalecenie? Powinieneś wejść w animacje.. Po co inni mają ożwiać Twoje pomysły jak byś mógł robić to samemu..W postaciach mariana brakuje widoków z boku, tyłu. Ta poza z szampanem bardziej by pasowała bliżej ziemi w sensie , że chodzi a nie lewituje. ale to tylko tak na marginesie.. Również fajne animacje królika, wcześniej gibowskiego, teraz Miazgi..Pozdrawiam.
Napisano 4 Wrzesień 200816 l Bardzo lubię taki styl. Gratuluję projektów. Podejrzewam, ze niektóre projekty to wektorki, ale wolę zapytać - co z tych ostatnich pracek to wektor, a co raster?
Napisano 4 Wrzesień 200816 l Autor JeezBumpkin, dzieki Łukasz Misztela Nie najpierw zrobiłem szkice pokazałem klientowi czy się podoba czy są uwagi. Po co tracić czas na ew. poprawki ;) serio W sumie to nie. Zwłaszcza jak klienci chcą jakieś postacie na strony to w sumie dobrze by było żeby postać po pomniejszeniu była wyraźna w miare. Jakby miała "naturalną" głowę to po zmniejszeniu była by mało wyraźna. Z tymi animacjami to bym chciał, ale czasu brak a jak czas jest to znow przy animacji siadają mi nerwy :). Strasznie jestem niecierpliwy :) M@Ti Wszystko raster, prócz projektu koszulki dla playa
Napisano 5 Wrzesień 200816 l Mogę powiedzieć tylko jedno podobają mi się straszetnie ;). Szczególnie wiewióra bandit //Pozdr.
Napisano 9 Październik 200816 l Autor jeden z obrazków które moge wrzucic na ta chwile... nie pamietam zebym cos robil niekomercyjnego przez ostatnie 2 miesiace... bakterie do jakiegoś filmu animowanego. Nie przeszły. Robione dla Orkafilm. i jakies straszne dziadostwo :)
Napisano 9 Październik 200816 l bakteryje przednie;) i ten pierwszy stworek z drugiej kartki fajoski.... pozdrowki :)
Napisano 12 Listopad 200816 l Autor Trochę cartoonowego szitu :} reklamówka z Gmanem do gazety... luźna ilustracyja...
Napisano 12 Listopad 200816 l Haha, niezły gag w tym ostatnim. Pieskowi coś się skojarzyło z wybuchem ;P
Napisano 12 Listopad 200816 l Masz bardzo fajny styl. Te dwie ostatnie prace podobaja mi sie niesamowicie.
Napisano 16 Luty 200916 l Autor Trochę kolejnych mazów projekt koszulki niezaakceptowany plakat zaakceptowany plakat jakies wektorowe mazy narazie tyle... milego ogladania.
Napisano 21 Luty 200916 l A mnie się to wcale nie podoba. To nieważne że mam go na tapecie, noszę z nim koszulkę i zastanawiam się na tatuażem. A tak na poważnie to widziałbym z nim filmiki o charakterze czarnego humoru. Czy może już są a o tym nie wiem? =]
Napisano 21 Luty 200916 l No koszulki nie mam ofkorz, tak tylko w nieprzeciętny sposób chciałem wyrazić sympatię do Twoich artów. =] Ale jak bym miał to bym nosił.
Napisano 8 Marzec 201015 l Autor Pora odświeżyć trupa. Ostatnio z sensowniejszych rzeczy to taka oto ilustracja... i jakieś tam szkice...
Napisano 8 Marzec 201015 l nie no, świetna sprawa, szczególnie nosorożec i dziadek ze spluwą też bardzo.
Napisano 10 Marzec 201015 l przejrzalem caly watek.. nie chce poprzednich juz komentowac, nie chcem robic balaganu... to.. ostatnia - rewelacja xD
Napisano 14 Marzec 201014 l świetne pracki, szacunek, rysujesz na wacomie cintiq 12wx ? i jak ? fajnie się maluje ? czy to tylko sklejka na jakąś reklame
Napisano 14 Marzec 201014 l Autor dzięki raz jeszcze za dobre słowo ;) rosikowski, tak maluję na cintiqu 12wx. Ja jestem tym narzędziem zachwycony. Na "zwykłym" wacomie nienawidziłem szkicować. Wolałem brać kartkę i każdą postać czy scenę rozrysować na kartce, a później skanować i przerysowywać na tablecie. Teraz cisnę wszystko od a do z na cintiqu. Dla mnie 12wx jest idealny jeśli chodzi o wielkość ( chociaż nie ukrywam że 21ux bym nie pogardził :) i stojąc teraz przed zakupem 12 a 21 to kupiłbym 21 ;). ( a tak własnie w temacie - właśnie widzę że wyszło coś świeżutkiego - http://transit.waw.pl/tablet-wacom-cintiq-21ux-21-3new.html - kochałbym go :D ). Co do samego rysowania jest super. Ja nie mam żadnych lagów jak to niektórzy pisali, nie widze problemu z tym że kursor jest delikatnie przesunięty wobec piórka ( te kilka mm jest totalnie niezauważalne ). świetną sprawą jest to że można sobie obracać tablet i rysować tak jak na kartce. Ja np. miałem ogromne problemy z liniami poziomymi na intuosie, jakoś nie potrafiłem odgiąć tak nadgarstka żeby dobrze narysować tego typu linie. No ogólnie polecam...ten nowy 21ux mi zaczyna chodzić po głowie :D
Napisano 14 Marzec 201014 l dzięki raz jeszcze za dobre słowo ;) rosikowski, tak maluję na cintiqu 12wx. Ja jestem tym narzędziem zachwycony. Na "zwykłym" wacomie nienawidziłem szkicować. Wolałem brać kartkę i każdą postać czy scenę rozrysować na kartce, a później skanować i przerysowywać na tablecie. Teraz cisnę wszystko od a do z na cintiqu. Dla mnie 12wx jest idealny jeśli chodzi o wielkość ( chociaż nie ukrywam że 21ux bym nie pogardził :) i stojąc teraz przed zakupem 12 a 21 to kupiłbym 21 ;). ( a tak własnie w temacie - właśnie widzę że wyszło coś świeżutkiego - http://transit.waw.pl/tablet-wacom-cintiq-21ux-21-3new.html - kochałbym go :D ). Co do samego rysowania jest super. Ja nie mam żadnych lagów jak to niektórzy pisali, nie widze problemu z tym że kursor jest delikatnie przesunięty wobec piórka ( te kilka mm jest totalnie niezauważalne ). świetną sprawą jest to że można sobie obracać tablet i rysować tak jak na kartce. Ja np. miałem ogromne problemy z liniami poziomymi na intuosie, jakoś nie potrafiłem odgiąć tak nadgarstka żeby dobrze narysować tego typu linie. No ogólnie polecam...ten nowy 21ux mi zaczyna chodzić po głowie :D takie sprzęty do nie dla polaczków-biedaczków , choć pewnie sporo sie znajdzie takich co sobie pozwolą :)