Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Komercyjne wiz do katalogu. Brak widoku za oknem celowy, drzwi są chropowate (bump), stad ten noise. Projekt moj.

vRay + bloom w PS.

Wstawilem wszystkie wiz w pierwszy post.

dziecje2.jpg

08spa2sty1.jpg

06garaz2ne1.jpg

newlogo01rl5.jpg

newlogo02zy4.jpg

03sypcv4.jpg

04szva9.jpg

Pozdrawiam,

SWRSC

• Odpowiedzi 114
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzięki za komenty,

Touch: taki kadr dostałem jako wytyczne od klienta

Master: na początku też zrobiłem takie mocniejsze, ale wolałem zostawić tak aby było widać troszeczke okna. Twoje oceny pracek zawsze mnie powalały :D

Napisano
Widzę Magulcowe wpływy.

sam jestes Magulcowe wpływy :p

ostatecznie wiz troszkę się zmieniła, jutro umieszcze wersje finalną zaakceptowaną przez klienta.

Napisano

co do poprzedniego rendera szkoda że kwiatek zastąpiony został poduszkami a tak to jest bardzo dobrze, co do nowego rendera bardzo ładna wizka, bardzo przyjemne oświetlenie, podłoga wyszła super

Napisano

Ależ ja lubie patrzeć na twoje renderki, wypasik ;)

A żeby nie było tyle wazeliniarstwa to zielone drzwi (kolor) od szafy są paskudne jak to okreslił dobrze Lis

Materiał a zwłaszcza glossiness podłogi i sufitu pardzo mi się podobają, zdradzisz jakieś ustwienia pliiiizzz?

Napisano

kolor szafy wybieral klient.

Co do materiału podłogi - vrayMtl, w reflection fallof fresnel (korygowany by za mocno nie odbijało), w specular mapka noise i to wszystko :)

Sufit to vramtl i fresnelem w reflection i nic wiecej.

Napisano

godzio: w halogenie jest chrom nakryty warstwą szkła. W PS często jeszcze rozjaśniam, aby sprawiało wrażenie że świeci.

chudy: już pisałem, sun&sky, fotometryki w halogenach :)

Napisano

w ostatnim ten kocyk na łożnicy odbija swiatło niczym lateksowy :) (nie wiem czy efekt zamierzony, jakos rzucil mi sie w oczy), i swiatlo z lampy wydaje sie byc za mocne (tak patrze na lampke ktora swieci mi kolo sciany wlasnie i nie daje tak mocno)

ale co by nie mowic, podoba mnie sie (i znowu sie zdolowalem ze moje tak ladnie nie wygladaja :/)

Napisano

DraB: sun&sky i fotometryki

Loki no troszke przejarałem, ale to będzie renderowane jeszcze raz do hires więc poprawie :)

chudy jakie łóżko, przecież to jest rower :p

Napisano

ciagle podgladam Twoje prace :), ja swoje sily i cale doswiadczenie kieruje wlasnie w tym kierunku, czyli wizek właśnie. Mam pytanie. Czy modele szaf, krzeseł, roślin itp modelujesz sam czy korzystasz z pluginów albo innych dodatków ew. jakieś kupione modele?

Napisano

kolejna szafa, stary projekt.

05kuchniard5.jpg

Kedzior: nie da sie zmieścic w terminach jeżeli miałbyś mdoelować sam wszystko od podstaw :)

DraB: tekstura w diffuse, w reflect fallof i tez teksturki z diffuse odpowiednio przyciemnione/rozjaśnione, ta sama tekstura w hilight gloss oraz w bump.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności