Skocz do zawartości

Silver Award: Honda CR-V

Featured Replies

Napisano

vision3d.jpg

Witam:) Taki oto renderk, ktory powstal na potrzeby pewnej animacji:) Jak sie uporam z aktualnym projektem, postaram sie dorenderwoac inne ujecia. Model powstal w jakies 3 dni, wiec zapewne bugi jakies jeszcze ma (co i pewnie wylapia bardziej wyczulone oczy;) ). Do oswietlenia uzylem jedengo glownego swiatelka vrayowego ustawionego nad autikeim i kilku oswitlajaacych otoczenie, reszta to za zabawa kontrastem, jasnoscia i exposure control. Za tlo posluzyla mi fotka znaleziona w necie:) pozdrawiam

• Odpowiedzi 55
  • Wyświetleń 42,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ha! komedia wyszla, bo jak zaczeli intensywnie nagrywac spotkanie, tak i szybko im chyba checi przeszly:/ zero odzewu od paru dni takze juz chyba daje sobie spokoj, przynajmniej na ten sezon:/

Napisano

Świetnie!

Faktycznie , prawie jak studyjna fotka.

co do pracy to dziwne...ja bym Cię brał odrazu. : ]

Żebyś nie wypadł z rytmu to masz fronta... jak zwyke.

Pozdrawiam.

Napisano

kosmos. Jedynie szyby matowe i nieprzezroczyste.

Napisano

Masakra! Fajna fotka możnaby powiedzieć ...znowu, hehe ;-) Brawo!!!

Napisano

super render, znaczy się foto, model wygląda pięknie pokaż jakieś siatki screeny czy coś takiego błagam,

P.S. najszybszy front w Historii Max3d.pl

Napisano
  • Autor

Ciesze sie ogromnie, ze sie podoba:) Chlopaki potraficie podbudowac i zmotywowac do ciezkiej pracy:) dzieki wielkie. Co do matowych i nieprzezroczystych szyb.... niestety jak to zwykle u mnie bywa model byl potrzebny na juz, takze wnetrza nie bylo kiedy zrobic, chocby najprostszego.... Jutro postaram sie wstawic jakies screeny studia...

Napisano

Można wklejac do katalogu hondy. ;)

Super duper.

Napisano

Vision czy jet szansa zobaczyć siatkę?

Tak żeby nie być bezpośredni to spytam czy po zrobieniu takiego samochodu stać się na:

1. Średni komputer

2. Rewelacyjny komputer

3. Najtańszego fiata

4. Mieszkanie w WW

Mniej więcej jakie widełki cenowe obowiązują za taką jakość?

Napisano

Masakra:) W 3 dni taki model... Cos pieknego...

koniecznie pochwal sie siatka:)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hehehe, no raczej taki mocno sredni komputer;) niesety jest to projekt z cyklu inwestycja w przyszlosc... moze dzieki niemu uda sie wskoczyc na wyzszy poziom cenowy:)

A wracajac do cr-v:

Na poczatek ogolny wyglad sceny, natezenie swiatel to okolo 5-7 dla sferycznych i okolo 1.2 dla tego nad autkiem.

crv1ld1.jpg

Podglad niekorych ustawien (jak latwo zauwazyc do lakieru nie wzialem jakichs kosmicznych ustawien, bo uwazam ze najwazniejszy jest stworzony environment):

crv3yn7.jpg

Napisano

vision3d: dzieki za pokazanie studia :) A co do pracy w UK to sie nie martw. Angole spiesza sie powoli. Wiem cos o tym.

Napisano

oz ty w morde jeza:D profeska, pieknie sie refleksy ukladaja no i te oponki, powiedz co zes z nimi z zrobil, bo wygladaja jak wklejone:D czyzby to zasluga swiatel?;> aha i widze ze masz tam pare efektow doadanych, latwiej jest tam edytowac kolory, contrast itp niz w PSie? pozdro 5+

fajnie ze sie dzielisz ustawieniami:)

Napisano

Witam, swietny render i model, cala pracka w maksie? Lacznie z modelowaniem?

ps. co tam masz za mapke na diffusie?

Napisano

Boskie jak zwykle T_T / btw masz jakieś www/portfolio czy cuś? :) // i btw jak modelujesz :x lecisz w edit poly twardo czy coś splinami paćkasz a potem polkiem ? ;]

Napisano

Świtne autko i świetny render!

Zaskoczyło mnie jedynie Linear Exposure Control - jakie masz zatem ustawienia w Color mappingu?

Napisano
  • Autor

JohnZi - material opon dosc standardowy: romzyte refleksy + displacement, wiec to chyba zasluga swiatel:) Co do efektow... powiedzmy ze tym razem chcialem sprawdzic jak sie spisza te maxowe:)

krzysiek_gfx - tak, alles w 3ds maxie + montaż w PS. Jesli chodzi o mapke w diffuse to jest to falloff z dwoma odcieniami szarosci.

D4D4L - od razu na polygonal do tego czeste konwertowanie na poly po dodadaniu meshsmooth... adres do portfolio mam w profilu.. zapraszam;)

pionix - w color mapingu ustawilem na HSV exponential, ale juz bez zmiany natezen, nadrobilem to wlasnie exposure control... przynajmniej tak mi sie wydaje;)

dzieki wielkie za komentarze!

Napisano

wszystko ładnie pięknie, ale lakier nie jest poprawny bo za mocno rozmywa otoczenie no ale efekt jest

Napisano

o prosze i widze ze stronke zmieniles:) teraz o wiele lepiej:)

Napisano

tak jak przedmówcy. outstanding piece of art.

powiedz coś o oponach , cudny efekt wyszedl , taki jakby przed chwilą jeździły po arktyce.

Jak chcesz i możesz to pokaż ich setup.

*****+(5+)

Napisano

Stary:) no mi poprostu szczena opadla:) 3 dni i takie cudenko:)

szacuneczek:)

Napisano
powiedz coś o oponach , cudny efekt wyszedl , taki jakby przed chwilą jeździły po arktyce.

czytanie nie boli ;)

edit:

Piotrek jeszcze takie pytanko, jakie zadanie ma spelniac vrlight pod samochodem ?

Napisano

Coś pięknego, po prostu rewelacja :)

Napisano

geeeeeeeeeeeeniaaaaaaaaaaalneeeeeeeeeeeee. nic więcej nie przychodzi mi na mysl, a napewno nie ma miejsca na konstruktywną krytykę. nie ma miejsca na żadną krytykę :D

Napisano
  • Autor

osiris85 - w 3 dni model, z ustawianiem swiatel pomnoz x2 :)

ReflectVision - juz nie spelnia... mial spelniac:) myslalem nad tym zeby lekko rozjasnic oponki od spodu - taka przymarka do renderkow na calkowicie bialym tle.

Jeszcze raz dzieki za komentarze:)

Napisano

Matko ja w 3dni to robiłem zderzak i go w sumie nie skończyłem :0 Powiem tak:

Zabójcza prędkość, zabójcza jakość, normalnie rzeźnik 3D ;)

5*****

Napisano

wielkie dzięki za dzielenie się swoim warsztatem, jeszcze jak byś mógł kiedyś opisać mniej więcej jakiej techniki używasz w modelowaniu to był bym bardzo wdzięczny, dodał bym Ci reputacje ale już nie mogę

Napisano
  • Autor

o technice juz pisalem w poprzednich moich watkach, zajrzyj do Himery i C6 tam jest troche info odnosnie modellingu:)

Napisano

Powalające, wypas :)

P.S. nie chce się czepiać, ale widać parę bugów na karoserii ^^

Napisano

no ja zauwazylem, szczegolnie rzuca sie w oczy brak cienia po kolami:)

Napisano

ale i tak fajne ujęcie wyszło

a co do tej techniki modelowania, to całkowicie zapomniałem, że już o tym pisałeś, starość wybacz

Napisano
  • Autor

nie nie, zadnego hdri:) ustawienia te co poprzednio, z nieco poprzestawianymi swiatelkami :)

Napisano

swietnie , swietnie:)

bedzie mozna zobaczyc siateczke LP??

pozdro

Napisano

serwus :)

bardzo fajne autko . fajny render. fajna pracka :) !

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

witam:)

genialne, jest do czego dążyć, poprzeczka wysoko, ale to dobrze :)

pozdrawiam

Napisano

Wygląda imponująco. Wrzucisz jeszcze jakieś renderki ?

pozdrawiam

Slon

Napisano
  • Autor

jak bede mial czas to postaram sie cos podrenderowac:)

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.